Г. Фокус Кметът на община Ямбол Георги Славов изказва благодарност на фирмите, дарили средства за Деня на Ямболстраница1/3
Дата02.06.2018
Размер471.93 Kb.
  1   2   3
Новини за общините

16. 06. 2014 г.
Фокус

Кметът на община Ямбол Георги Славов изказва благодарност на фирмите, дарили средства за Деня на Ямбол

16 Юни 2014 | 15:31 | Агенция "Фокус"


Ямбол. Кметът на община Ямбол Георги Славов изказва благодарност на фирмите, отзовали се на предложението да подпомогнат с дарения събитията, посветени на Деня на Ямбол, съобщиха от пресцентъра на общината. “Заедно успяхме да поднесем на гражданите и гостите на Ямбол една истински наситена програма с разнообразни събития и да изживеем общата емоция от празника”, изтъква още кметът. По думите му, своя принос за това имат и медийните партньори, чрез които събитията достигнаха до максимално широка аудитория и които направиха съпричастни на празника хиляди ямболии и хора от цялата страна. Празничните прояви, посветени на Деня на Ямбол се реализираха с подкрепата на: АТ инженеринг, ПОНС, Общинска банка, A.S.A, ХЕС, Екобулпак, Миролио, Телеинфоцентър, Овергаз, Тунджа турист, Полисстрой ЕООД, БЕЛЛА, АБС Инженеринг, Промишлена енергетика, ДИДИ ООД, Марк – 1, Контраст, Парк-хотел „Боровец”, Клуб „Валентин”, Пица рок, Елтър, Силма 60, Тетбрюле, КАН, Баланс 37, Мони Цони, Диагал, Текрис ЕООД, Аксес Консулт, Секюрити лайф, „Компас” – К. Атанасов.
Фокус

Зам.-кметът на Смолян Марин Захариев: Амбицията на общината е фестивалът „Родопи ФЕСТ” да стане традиционен

16 Юни 2014 | 14:31 | Агенция "Фокус"


Смолян. Амбицията на община Смолян е фестивалът „Родопи ФЕСТ” да стане традиционен. Това каза пред журналисти зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев, по повод провеждането за трета поредна година фестивал „Родопи ФЕСТ”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Смолян. Събитието е по проект по Оперативна програма „Регионално развитие”, като идеята на проекта е да се съчетае традиционното с новото и цели да се даде поле на изява на хора от различни възрасти и етноси. Първите две години фестивалът е бил финансиран с европейски средства, а тази година се финансира от Община Смолян. Проявата се съчетава и с празника на обединения град Смолян. От общината канят всички смолянчани и гости на града да вземат участие в петдневния фестивал, който започва в сряда - на 18 юни, и ще продължи до 22 юни. Всеки може да се включи в инициативите, а не да бъде само наблюдател. Захариев каза още, че от общината са предвидили при лошо време, проявите да се проведат в сградата на театъра в Смолян.
Фокус

Кметовете и кметските наместници на селата от община Кюстендил проведоха месечно съвещание

16 Юни 2014 | 14:28 | Агенция "Фокус"


Кюстендил. Кметовете и кметските наместници на селата от община Кюстендил проведоха месечно съвещание, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Сред обсъжданите теми бяха черешовата кампания, противопожарните мерки във връзка с жътвата, обилните валежи както и текущи въпроси, свързани с нормалната работа на администрацията. Кметовете бяха запознати с издадената заповед във връзка с настъпването на „восъчна зрялост” при житните култури. Те са ангажирани с организирането и провеждането на мероприятията за опазване на селскостопанската реколта от пожари. В тази връзка мерките ще бъдат огласени на видно място във всяко едно от населените места в общината, ще се водят и разговори със земеделските стопани. Стана ясно, че назначените по програма „Сигурност” лица също ще следят за изпълнението на забраните във връзка с предстоящата жътва. „Собствениците на житните масиви трябва също да наблюдават, да направят ивици около нивите. Хората по полето също трябва да следят”, заяви кметът на село Пиперков чифлик Стефан Котев. „При обилните валежи имаме някои проблеми. Основната причина е липсата на канализация, но към момента всичко е нормално”, коментира кметът на село Жабокрът Десислава Стоянова. Кметовете коментираха, че дъждовете оказват неблагоприятно влияние и при прибирането на черешовата реколта.
Фокус

Община Бургас изгражда със свои средства път до рибарското пристанище в Сарафово

16 Юни 2014 | 14:04 | Агенция "Фокус"


Бургас. Община Бургас изгражда със свои средства път до рибарското пристанище в Сарафово, съобщиха от пресцентъра на общината. Строителството на новото рибарско пристанище в Сарафово върви в срок и то ще е готово наесен. Но достъпът в момента се осъществява по черен път през труден терен. Община Бургас изчака достатъчно, за да може по него да бъдат транспортирани най-тежките елементи. През това време тя изготви проект и осигури собствено финансиране за изграждането на нова довеждаща улица. Строителството й започна след броени дни. То трябва да приключи едновременно с довършването на пристанището. Новата улица ще е дълга около 600 и широка 6 метра. Двустранно ще бъдат изградени тротоари, ще се издигнат стълбове за осветление. Предвидено е още укрепване на ската, по който се слиза до пристанището, а долу ще има голям брой паркоместа. Така, с реализирането на двата свързани проекта, всеки бургазлия и гост на града ще може да отиде до Сарафово и да си купи прясна риба от първа ръка, без участието на прекупвачи. Новото пристанище ще има обслужваща сграда с покритото тържище за продажба на улова с 20 броя маси. В западния край е предвиден хелинг, осигуряващ пускането на вода и ваденето на плавателните съдове. За ремонтната дейност е проектирана открита площадка, разположена непосредствено до хелинга. В зоните за акостиране и швартоване на плавателни съдове ще има колонки за електрозахранване и водоснабдяване. Строителството на рибарско пристанище Сарафово е първият одобрен български проект по мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, кейови места за разтоварване и покрити лодкостоянки” от Оперативна програма „Рибарство”. За неговото изпълнение Община Бургас спечели 10 милиона лева. По проекта пристанището ще има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра.
Фокус

Специализирани екипи работят по отводняване на помещения във Варна

16 Юни 2014 | 14:00 | Агенция "Фокус


Варна. Специализирани екипи работят по отводняване на помещения във Варна, съобщиха от пресцентъра на общината. Два екипа, снабдени с отводнителни помпи, реагират при сигнали за наводнени помещения. Помощ оказват и екипи на пожарната. След пороя при дежурния в община Варна са получени много сигнали - проблеми са възникнали на бул. „Христо Смирненски” край Военноморска болница, в района на Зеленчуковата борса, в дома за хора с увреждания в Салтанат, в няколко детски градини, в Математическата гимназия, в АГ болницата. Отводнявания се извършват в района на сп. Студентска, в подлеза на базар „Левски’, в проблемни участъци във Виница. По информация на местното кметство дерето в село Константиново е преляло и водата е заляла моста. Екипите са оказали помощ на няколко закъсали автомобили, а в района на МБАЛ „Св. Анна” от напора на водата е отхвръкнал капак на канализационна шахта. Няма данни за пострадали хора. Щетите от пороя ще бъдат обобщени и изпратени до комисията за бедствия и аварии. Рано сутринта е имало пет пропуснати курса на автобуси и тролеи по линиите 14, 20, 88 и 82, заради наводнени улици, към 9.00 часа. работата е била нормализирана, съобщиха от транспортното дружество.


Фокус

Общините в Кюстендилска област са получили около 30% от предвидените средства по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

16 Юни 2014 | 13:44 | Агенция "Фокус"


Кюстендил. Около 30% са средствата, преведени по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите” за общините от Кюстендилска област. Това каза на пресконференция областният управител Иван Каракашки, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Областният управител припомни одобрените средства за проектите в региона. За община Кюстендил има 2,5 млн.лева за здравния център, 5 млн. лева за Крепостната стена. За Дупница има 4,5 млн. лева за спортната зала. По един милион лева са отпуснати за общините Трекляно, Невестино и Бобов дол. 30 % от тези средства са по сметките на общините. „Дадохме отчет пред Министерство на финансите за процедурите по тези проекти. Около 50% вече имат сключени договори с изпълнители. Ние ще поддържаме нашата позиция, че тези проекти трябва да бъдат осъществени”, заяви Иван Каракашки. Той съобщи, че в Агенция "Пътна инфраструктура" са отворени офертите по търга, касаещ ремонта на пътя в Конявската планина – 10 километра, както и рехабилитация на пътя Дупница – Самоков. В момента се извършва ремонт на сградата на КНСБ за около 100 хил.лева. „Очакваме да се случи ремонтът на ДНА, както и на храм-костницата в село Гюешево”, допълни Иван Каракашки. Беше съобщено, че около 100 души са назначени по програма „Сигурност”. Общо са отпуснати 160 бройки. „Пазачите в момента са ангажирани с черешовата рекорта, но след това ще продължат да изпълняват действия по охрана на селскостопанската реколта и имуществото на хората”, заяви Иван Каракашки.
Фокус

Предстоят проверки от община Благоевград, дали получените безвъзмездно пейки, са поставени пред блоковете в града

16 Юни 2014 | 13:43 | Агенция "Фокус"


Благоевград. Инициативата за облагородяване на междублоковите пространства „Благоевград – това си ти” предизвика голям интерес сред жителите на областния център. Това каза за Радио „Фокус” – Пирин главният еколог на община Благоевград Калинка Спасова заяви, че раздаването на 195 пейки и 87 килограма райграс, в рамките на кампанията, е преминало безпроблемно. Повечето пейки вече са поставени пред блоковете, до две седмици на одобрените граждани ще се доставят и малки кошчета за боклук. „Все още получаваме обаждания от признателни благоевградчани и такива, които искат да знаят ще има ли и други подобни инициативи, защото не са успели да подадат заявление в срок, за да получат пейка. Вероятно следващата година ще има продължение, но все пак това зависи от бюджета на общината. Хората не бива да забравят и още нещо - всичко, което са получили в рамките на инициативата, трябва да се използва по предназначение”, уточни Калинка Спасова. Тя добави, че предстоят проверки от общината. До момента има само един сигнал за нарушител.

Фокус

Зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев: Около 7 600 кв. метра улична мрежа е изкърпена

16 Юни 2014 | 13:32 | Агенция "Фокус"


Добрич. Продължава изкърпването на уличната мрежа в Добрич, като всяко възможно време, в зависимост от метеорологичните условия, се използва от фирмата изпълнител. Това съобщи зам.-кметът „Устройство на територията” арх. Пламен Ганчев, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Регистрирани са доста забавяния на дейностите заради постоянните превалявания от дъжд, въпреки това от Община град Добрич се надяват до края на този месец изкърпването на дупки по уличното платно да приключи, посочи арх. Ганчев. Около 60% от тези ремонти са завършени. Дейностите са обхванали 44 улици и прилежащите към тях пространства. Това са около 7 600 кв. метра. Като положителна тенденция арх. Пламен Ганчев посочи развиването на публично-частно партньорство за осъществяване на тази дейност. Две добруджански фирми са финансирали изкърпването на дупки по уличното платно в различни зони на града. Едната фирма е осигурила 5 500 лв. за ремонт по улица „Васил Петлешков” (изкърпени са около 110 кв. метра). Другата фирма е финансирала с 5 700 лв. за ремонти по улица „Генерал Колев”. „С внимание и отзивчивост ще посрещнем всеки един, който желае да бъде партньор на общината и в тази дейност, защото това е всъщност общото действие – подобряване на средата на движение на превозните средства на територията на общината”, коментира зам.-кметът арх. Пламен Ганчев.
Фокус

Нова туристическа пътека изгражда ТД „Орлово гнездо” в Казанлък

16 Юни 2014 | 13:20 | Агенция "Фокус"


Казанлък. „Бузовград – пътека през вековете”, това е наименованието на новата туристическа пътека, която е в процес на изграждане, съобщи за Радио „Фокус” председателят на ТД „Орлово гнездо” в Казанлък Кръстьо Петков. Маршрутът на пътеката, който ще бъде двучасов , е Бузовград – Мегалита – местностите Бузово кале и Черковищата – Тракийската могила, открита миналата година в землището на Бузово кале – Бузовград. По пътеката ще бъдат монтирани пейки, ще бъде възстановена и т.нар. Дядопеньова чешма. Всичко това ще бъде направено по проект на програма „Околна среда", като стойността му е 10 хиляди лева. Проектът е съвместен на ТД „Орлово гнездо”, Община Казанлък, кметство Бузовград и Държавно горско стопанство – Казанлък. „До края на месец октомври туристическата пътека трябва да бъде готова. Имаме идеята, имаме желанието”, коментира председателят на казанлъшкото туристическо дружество.

Фокус

Довършват втори пласт асфалт на моста на бул. „Цариградско шосе“ над бул. „Г.М.Димитров“ в столицата

16 Юни 2014 | 15:52 | Агенция "Фокус"


София. До края на деня на моста на бул. „Цариградско шосе” над бул. „Г.М.Димитров” се предвижда да се довърши полагането на втори пласт асфалт, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Работите по рехабилитацията на надлеза ще се изпълняват при благоприятни метеорологични условия.

Предвижда се да се работи и по монтаж на пътна фуга на надлеза от страната на посока „център“.

Продължават и строително-ремонтните работи по другия надлез по бул. „Цариградско шосе“ над бул. „Ал. Малинов“ на северното платно. Днес се изпълнява саниране на устоите на моста в посока център. Изпълнява се и циментова мазилка при санирания устой на надлеза в посока „Пловдив”.
Фокус

Дирекция „Обществен ред и сигурност” пусна сайт за подаване на сигнали от граждани за нарушения в столицата

16 Юни 2014 | 12:53 | Агенция "Фокус"


София. Дирекция „Обществен ред и сигурност” пусна сайт за подаване на сигнали от граждани за нарушения в столицата. Това каза пред журналисти Красимир Димитров, директор на „Обществен ред и сигурност”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Идеята на сайта е да подпомогнем гражданите за изпращането на сигнали и снимки на места, които са опасни, като отворени шахти, паднало клони и т.н., всичко което е опасно, обясни той. „В дирекцията получаваме между 80 и 100 запитвания за мероприятия седмично. Това ще бъде голямо улеснение за организаторите в София”, обясни той.

Когато гражданите видят проблем или нарушение на обществения ред, те го снимат и го изпращат до Дирекция „Обществен ред и сигурност” чрез сайта. „Попълват картон с името си и задължително телефон за обратна връзка, и подават сигнала. Дежурният получава сигналите, ще види картона, местонахождението и изпраща екип до мястото. Има звено за аварийни дейности. За последния един месец са отработени 200 сигнали от това звено”, обясни Красимир Димитров. Той каза още, че на сайта могат да се записват и доброволци, което също е улеснение за гражданите, които искат да кандидатстват.

По думите на Красимир Димитров, сайтът позволява да се виждат масовите мероприятия на публичните места на територията на град София, така хората, които искат да организират публично мероприятия могат да видят кога и къде има свободна дата и час.„Предвиждаме в сайта да има и осведомителен бюлетин”, допълни Красимир Димитров. През сайта може да се достигне или чрез сайта на Столична община, или директно на www.sonet04.sofia.bg .

Фокус

С детско шоу ще започне празникът на обединения град Смолян на 18 юни

16 Юни 2014 | 16:01 | Агенция "Фокус"


Смолян. С детско шоу ще започне празникът на обединения град Смолян – 18 юни, като с тази проява започва и петдневния фестивал „Родопи ФЕСТ”. Това каза пред журналисти Валентина Василева – директор на дирекция „Обществени дейности и заетост” в община Смолян и ръководител на проекта, предаде репортер на Радио „Фокус” – Смолян. Деца от всички детски градини в Смолян и ученици ще се изявяват на откритата сцена на Амфитеатъра в Смолян, като акцентът е „Орфееви приказки”. Проявата започва в 10.30 часа, но при лошо време ще се проведе в сесийната зала на общината. Всички мероприятия ще се провеждат на откритата сцена. В 18.30 часа ще бъде официалното откриване на фестивала с концерт „Орфеева лира”. В концерта участват: „Смолян брас бенд”, Танцова формация „Най”, Танцова формация „Зареница”, клуб за спортни танци „Фен”, Вокална група Ро-войс” и индивидуални изпълнители. В четвъртък – 19 юни, програмата започва с графити конкурс, като мястото на провеждане е стената зад каскадите на новия център. От 18.00 часа ще започне спектакълът на родопски диалект, цигански фолклор и обичаи, наречен „Родопски истории”. В спектакъла участват: Клуб „Зевзек”, ромска група, ДФТ „Еньовче”, Театрална школа „Юлия Огнянова” и читалищни формации. В петък от 14.00 часа продължава графити конкурсът, като в същото време в театъра ще се провеждат Ателиета по брейк и хип-хоп танци. Входът е свободен. От 19.00 часа ще се проведе Стрийт парад, в който се очаква към участниците да се присъединят и граждани на Смолян. Тръгва се от стария център – площад „Свобода” до площад „България” – нов център. От 20.00 часа на откритата сцена на Амфитеатъра ще започне Брейк-денс и бийтбокс пърформанс от Артистична компания Pop&Roll. От 20.30 ч. започва Диджей парти. В събота – 21 юни от 11.00 ч. ще се проведе дефиле на фолклорни групи. Те ще тръгнат от храм „Свети Висарион Смоленски” до площад „България”. От 11.30 часа на откритата сцена ще се проведе надпяване и надиграване, в което ще участват самодейни състави от общината и региона. Вечерта от 20.00 часа Фолклорен ансабмъл „Родопа” ще изнесе концерт „Родопски звездоброй”. В неделя програмата ще започне в 11.00 часа с дефиле на фолклорни групи от храм „Свети Висарион Смоленски” до площад „България”. От 11.00 ч. продължава надпяването и надиграването на самодейните състави, а от 14.30 ч. ще започне най-дългото родопско „Орфеево хоро”. Мястото на неговото провеждане е около паметника на Орфей и Евридика на площад „България. Фестивалът ще завърши с народно веселие „Сърцето на Родопа”, което ще започне в 15.00 часа. Василева каза още, че най-малкият участник в „Родопи ФЕСТ” е 3-годишен, а най-възрастният – 85. По думите й, с всяка изминала година расте броят на участниците в „Родопи ФЕСТ”. Първата година са били 900, във второто издание са участвали повече от 1000, а тази година заявки са дали 1350 участници.

Фокус

Състоя се трета работна среща по съвместен проект на общините Казанлък и Кошенчин

16 Юни 2014 | 12:48 | Агенция "Фокус"


Казанлък. В Казанлък се проведе третата работна среща на партньорите от община Кошенчин – Полша, и община Казанлък, работещи от месец септември 2013 година по Проект за регионално партньорство, секторна програма „Коменски”, съобщиха от пресцентъра на община Казанлък. В рамките на работната визита се проведе конференция на тема: „Местната политиката в областта на образованието и опазването на традициите”, в която активно участие взеха и гостите от Полша. В делегацията бяха включени Председателят на комисията по образование в общинския съвет на община Кошенчин, двама общински съветници - членове на тази комисия, секретарят, главният счетоводител на общината и четирима учители. Те споделиха и първите си впечатления от образователната реформа, провеждана в тяхната страна от м. септември 2013 година. Партньорите от Полша посетиха и ЦДГ № 9 „Слънчице”, СОУ „Екзарх Антим І“ и ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, където бяха посрещнати от децата с много песни и танци. Проведени бяха и срещи с учителските колективи, на които бяха обменени опит и впечатления от образователните системи в двете страни. На официалната среща със заместник-кмета на община Казанлък Лилия Цонкова гостите споделиха прекрасните си впечатления от срещите с хората, от песните и танците на ритуала „Розобер“, от богатството на Празничното шествие в чест на Царица Роза, от видяното в детските градини и училищата. На въпроса кое най-силно ги е впечатлило, секретарят на община Кошенчин сподели две неща – изключително голямото участие на малки деца и ученици в представянето на местни народни традиции и обичаи, както и българската баница. За „вкусните” впечатления на гостите особени заслуги имат участниците в „Хляба на българина - обред, бит и вяра”, проведен по инициатива на Община Казанлък със съдействието на ПГ по лека промишленост и туризъм.
Фокус

София: Въвежда се временна организация на движението за конференция на НАТО

16 Юни 2014 | 07:38 | Агенция "Фокус"


София. Въвежда се временна организация на движението за конференция на НАТО на 19 юни, съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 16.00 часа на 16 юни до отпътуването на делегациите на 20 юни се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

- на бул. „Джеймс Баучър” между бул. „Черни връх” и ул. „Златен рог”;

- на ул. „Петър Станчев” между бул. „Джеймс Баучър” и ул. „Червена стена”;

- на ул. „Червена стена” между ул. „Петър Станчев” и бул. „Джеймс Баучър”.

От 12.00 до 23.00 часа на 17 юни се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга пред Национален исторически музей, с изключение на автомобилите на гостите поканени на приема.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.


Darik news

Александър Нанков иска работещ УС и ясни ангажименти на Общината към "Етър ВТ"

16 юни 2014 16:04


Председателят на Управителния съвет на „Етър ВТ” Александър Нанков заяви, че без ясен ангажимент от страна на Община В. Търново към клуба и създаване на ново работещо ръководство се оттегля. Той обяви намерението си на нарочен брифинг пред медиите, по време на който направи анализ и на представянето на мъжки отбор. По неговите думи през пролетта формата на тима е паднала, формирали са се групички, а Управителният съвет отдавна не работи. При тази ситуация Нанков е готов да запази ангажименти само към школата, която единствено се е развила през сезона. Шефът на ръководството на клуба изнесе и интересни цифри. Според тях Общината е подкрепила етърци със 140 000 лева, но бюджетът се разраснал до 300 000 лв., заради закупената екипировка.
- Г-н Нанков, каква е вашата оценка за представянето на "Етър ВТ" през първия му сезон?

- Първо искам да уточня, че аз не съм футболен специалист, за да давам спортно- технически оценки, и моята роля беше да поставим началото на "Етър Велико Търново" и да се запази този прословут болярски дух. Спортно-технически есента се направи това, което трябваше за един отбор във "В" група, създаде се тим, който бе представителен на Велико Търново. Пикът на този отбор бе в края на есенния полусезон. Зимата направихме доста контроли със сериозни отбори, но пролетта формата на отбора спадна и това повлия и върху резултатите.

- Какви са причините за този спад?

- Вина за това носим всички, които бяха ангажирани, от мен, през спортно-техническия щаб и играчите. Моето мнение е, че "Етър ВТ" имаше възможности и трябваше да се пребори за първото място. Може би една от причините са групичките, които се създадоха в съблекалнята.

- Питахме старши треньора Сашо Ангелов за тези групички, но той заяви, че не знае за такива...

- По мои наблюдения имаше такива и те се виждаха, а през пролетта дори имаше и по-сериозни конфликти. Само ще кажа, че за мен всички футболисти са равни и не съм ги делил никога. Ясно е, че при такъв голям колектив винаги ще има някой недоволен, но смятам, че при нас колективизмът го нямаше и това попречи на отбора.

- Подценявани ли са едни играчи за сметка на други от финансова гледна точка?

- Така трябва да се работи, че не трябва да има конфликти.

- Селекцията през зимната не бе сполучлива, меко казано. Това ли бе една от причините "Етър ВТ" през пролетта да бъде по-слаб?

- Тези футболисти на фона на представянето на другите отбори имаха качествата да извоюват първото място. Настина селекцията беше ограничена заради финансирането и таванът на заплатите, който бе наложен при нас. В началото клубът стартира с идеята за ново начало и това се получи, но след като бях извикан да помагам, аз заявих, че този отбор има потенциал да извоюва първото място и трябва да му се помага. На град като В. Търново не му отива отбор в аматьорския футбол. Това трябва да е теза на всеки, който тръгва да помага на този клуб. Поставиха се основите, създаде се и школата, но зимата всичко трябваше да се надгради и независимо, че отвсякъде ни се повтаряше, че нямаме право да влизаме в "Б" група, ние трябваше да финишираме първи. Всяко друго класиране за мен е провал. Отчитам го и като собствен провал.

- Кой и как формираше бюджета? Помогнаха ли изобщо другите членове на Управителния съвет?

- "Етър ВТ" трябваше да бъде подпомаган и от Общината, тъй като и самият аз бях извикан да помагам, а не съм си правил собствен клуб. Но нещата вървяха трудно, независимо от желанието на повечето общински съветници да помагат. Управителният съвет беше създаден неправилно и набързо, за да не изпуснем сроковете за участие в Северозападната „В” група. За другите колеги не мога да давам оценки, трябва да ги дава този, които е инициирал създаването на Управителния съвет. Реално този съвет не работеше, но той трябваше да е създаден от хора, които наистина са решили да се занимават без всякакви условия.

- Колко пари даде Община Велико Търново?

- За сезона "есен- пролет" около 140 000 лв. Но пролетта влязоха приходи в Общината от продажба на билети и реклами. Нещо положително бе, че успяхме съвместно с Общината всички, които са ангажирани с клуба, да им бъдат сключени договори и да им бъдат платени данъците и осигуровките. Една трета от субсидията беше за това.

- Колко ви струва на вас лично участието в "Етър ВТ"?

- Като за начало осигурихме нова екипировка за целия клуб, една част бе от рекламодателя, другата с наши средства. Това е доста голяма сума, тъй като е за всички възрасти. Към момента издръжката общо на целия клуб с школата е около 300 000 лв. с екипировка, транспортиране и т.н. Искам да уточня, че с това интервю не желая да се оправдавам. Моето желание беше да задържа този прословут дух, за да се съхрани идеята "Етър", независимо какво ми е струвало.

- Колко трябва да е годишният бюджет и нормално ли е футболистите да получават по 200 лв. премия за победа над "Трявна"?

- Бюджетът трябва да бъде в тази рамка, като уточнявам, че тази година имаше и разходи по екипировката. Но самият начин на премиране трябва да се промени коренно, защото не виждам нищо положително в сегашния.

-Щом казвате нещата публично вероятно сте разочарован?

- Да. Вече минаха три седмици, откакто другите отбори си направиха организацията за следващия сезон. Мъжкият отбор в момента е в ситуацията, в която беше и миналото лято, не говоря за школата, тъй като с нея съм се ангажирал и си работим. Но за представителния отбор е необходима много по-сериозна организация и аз съм казал още в началото, когато ме повикаха: идвам да помагам, а не да издържам мъжкия отбор. Моето разочарование е дотолкова, че аз винаги твърдя, че мястото на "Етър ВТ" е в професионалния футбол. Няма да се примиря и да работя в ситуация, в която отборът ще живурка във "В" група. Ако някой друг го задоволява, това мен не ме задоволява! Ако се продължи по същия начин работата с мъжкия отбор на "Етър ВТ", аз няма да се занимавам повече с него. Не искам да се занимавам с нещо, което няма ясни цели и поддръжка. Ако не се променят драстично нещата, се оттеглям.

- Кой трябва да промени нещата?

- В България без явната подкрепа на Общината няма развитие на футбола. Трябва да има ясен ангажимент на г-н Панов към това начинание. Не казвам, че съм някакъв фактор, който може да дава крайни оценки, но това е лично мое решение. Пак повтарям: в началото бях извикан да помагам, но така се случиха нещата, че реших да издържа една година заради идеята "Етър". Трябва ясна идея за визията за развитие на представителния отбор.

- Това включва ли нов, работещ Управителен съвет, иницииран отново от кмета?

- Точно така. Развитието на представителен отбор не може да стане без ясен ангажимент на кмета, а другото е създаване на Управителен съвет, който работи истински и изпълнява своите ангажименти.

- Има ли желаещи бизнесмени да подкрепят "Етър ВТ"?

- С ангажименти за участие в Управителен съвет не знам да има такива хора. Иначе като рекламодатели има интерес, и то от сериозни фирми. "Етър" е много сериозна марка и желанието за реклама е сериозно. Трябва да се обърнем към тези рекламодатели.

- Доколкото разбираме, сте склонен да продължите да работите само с школата?

- Да, тя ми е слабост. Школата върви в правилна посока, поставиха се основите и в нея вече се развиват близо 300 деца. Искам да похваля всички треньори от школата, които работят много добре и всеотдайно. В момента събирам техните анализи за изминалия сезон и задачите, които ще си поставяме от есента, са първо място във всяка от възрастовите групи.

- Има ли нещо, което може да ви накара да останете да се занимавате с мъжкия отбор?

- Ясен ангажимент от Общината и работещ Управителен съвет.Каталог: uploads -> tinymceup -> files -> News
News -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
News -> Нсорб кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“
News -> Г. Фокус Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в Бургас
News -> Нсорб кметове се съмняват в лобизъм
News -> Нсорб оценяват категоризирането на общините и населените места в България
News -> Нсорб община получи почетна грамота
News -> Осми клас остава в основните училища amalipe com/14. 03. 2014
News -> Нсорб до края на 2015 г. Опак има амбициите да усвои
News -> Нсорб цветлин Йовчев: Сътрудничеството на мвр с местната власт трябва да е в полза на обществото
News -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница