Г. Фокус „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицатастраница1/4
Дата06.01.2017
Размер0.53 Mb.
  1   2   3   4
Новини за общините
27. 05. 2014 г.
Фокус

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

27 Май 2014 | 15:24 | Агенция "Фокус"
София. „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 29 май, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Мара Бунева” кв. „Орландовци”, се налага спиране на водоподаването в четвъртък от 9:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Мара Бунева” №98А. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Мара Бунева” ъгъла с ул. „Одеса”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата

На 29 май, четвъртък, във връзка с подмяна на спирателен кран на ул. „Кап. Димитър Списаревски” жк. „Дружба” І - изток, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл. 55, бл. 59, бл. 61, по ул. „Кап. Димитър Списаревски” от ул. 5015 и ул. 5048. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Кап. Димитър Списаревски” – магазин „Еником М”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата

На 29 май, четвъртък, във връзка с подмяна на сградни водопроводни отклонения и подмяна на спирателни кранове на ул. 59 кв. „Враждебна”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

кв. „Враждебна”;

Япаджа махала; местност „Батареята”;

по бул. „Ботевградско шосе” от ул. „Източна тангента” до с. Долни Богров”

по ул. „Челопешко шосе” от бул. „Ботевградско шосе” до кв. „Челопечене”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: кв. „Враждебна” – пред общината. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата

На 29 май, четвъртък, във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Стефан Стамболов” с. Бистрица , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района :

по ул. „Стефан Стамболов” от ул. „Криволак” до ул. „Загрене” и ул. „Бучаро”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ивайло” ъгъла с ул. „Стефан Стамболов”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

На 29 май, четвъртък, във връзка с изграждане на уличен водопровод и подмяна на спирателен кран на ул. „Ран Босилек” кв. „Лозенец”, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района :

по ул. „Козяк” от ул. „Елин връх” до ул. „Ран Босилек”

по ул. „Ран Босилек” от ул. „Козяк” до ул. „Руй планина”, ул. „Руй планина”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Димитър Търкаланов” №18. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата

На 29 май, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иван Пейчев” кв. „Витоша”, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района:

по ул. „Иван Пейчев” от ул. „Йордан Стубел” до ул. „Ангел Каралийчев”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Иван Пейчев” ъгъла с ул. „Йордан Стубел”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.


Фокус

Казанлък ще бъде домакин на Национален турнир по плажен волейбол

27 Май 2014 | 19:13 | Агенция "Фокус"


Казанлък. В дните от 30 май до 1 юни Казанлък ще бъде домакин на Национален турнир по плажен волейбол, съобщи за Радио „ Фокус” председателят на местния Клуб по плажен волейбол Милен Бъчваров. Идеята за този турнир е на клуба, а събитието е включено в програмата на Празник на розата 2014 г. и ще се проведе със съдействието на община Казанлък. „ Плажният волейбол е спорт, който набира голяма популярност и в световен мащаб”, коментира Милен Бъчваров, който е бивш пом.- треньор и треньор на ВК „ Казанлък”. Той и синът му Койчо Бъчваров, също бивш волейболист, основават клуба в Казанлък, за да популяризират този спорт и решават да направят специално за целта игрище. Игрището, където ще се проведе турнирът се намира по патя Казанлък – Крън. Турнирът е част от Националната верига по плажен волейбол. В него ще участват всички най-добри двойки в България, каза още Бъчваров. Квотите са 12 за мъже и 8 за жени, като в петък 30 май ще се играят квалификации за 4 от местата, поясни още той. За участие в турнира в Казанлък ще дойдат бившият волейболист Борислав Атанасов, станал известен с участието си в шоуто „ Къртицата”, Константин Митев, Николай Колев - победители от първия турнир на първенството в Плевен. При жените ще се състезава Ася Димова – състезателка на ВК „ Казанлък волей”.

Концерти и шоу програми ще съпътстват надпреварата по плажен волейбол. На 31 май концерт ще изнесат Дичо и една от местните рок банди „ Алигаторите”. В съботната вечер организаторите предвиждат DJ парти.

Славяна ГАЙДАРОВА
Фокус

В Благоевград ще отбележат 138 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето

27 Май 2014 | 19:09 | Агенция "Фокус"


Благоевград. С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост ще отбележи 138 години от смъртта на Георги Измирлиев- Македончето, съобщиха от пресцентъра на общината. Утре от 11.00 часа пред бюст-паметника на героя от Априлското въстание Благоевград ще почете революционера, изрекъл думите „Колко сладко е да се умре за свободата на Отечеството”.
Фокус

Победителите в V Български национален шампионат по фолклор “Евро фолк 2014” са от Казанлък

27 Май 2014 | 15:55 | Агенция "Фокус"


Казанлък. Победителите в V Български национален шампионат по фолклор “Евро фолк 2014” са от Казанлък, съобщиха от пресцентъра на общината. Над 300 фолклорни състава и индивидуални изпълнители от България, Полша и Молдова взеха участие в 18-ия Старопланински събор „Балкан фолк 2014“, който се проведе във Велико Търново през месец май. Освен събора във Велико Търново се проведе и V Български национален шампионат по фолклор, който е част от шампионатната система на Европейската асоциация на фолклорните фестивали. Състезаваха се 62 състава. Победител във фолк състезанието стана казанлъшката фолклорна формация „Гъдулица“ към Народно читалище „Възродена Искра 2000“ с ръководител Димитър Гайдаров. Организаторите на парада на народните песни и танци дойдоха в Казанлък и в присъствието на кмета на община Казанлък Галина Стоянова, връчиха златния медал на художествения ръководител на „Гъдулица“, диплом за шампионската титла, голямата награда „Златен Орфей“ и ваучер за паричната награда на състава в размер на 1000 лв. Казанлъшката формация получава и точки за класиране в Световната ранг листа. Кметът Галина Стоянова благодари на организаторите за тяхната инициатива да популяризират българския фолклор и изрази своята радост, че победител в това състезание е състав от Казанлък.
Фокус

Остава да действа трета степен на готовност за защита на населението от наводнение в Лом

27 Май 2014 | 16:03 | Агенция "Фокус"


Видин. Остава да действа трета степен на готовност за защита на населението от наводнение в Лом, каза за Радио „Фокус” – Видин Красимир Христов, началник управление „Кризи” в общината. Насипната дига, изградена край пристанище Лом остава да защитава града, при трайно падане на нивото на река Дунав под 8 метра дигата ще бъде премахната, обясни Красимир Христов. Той посочи, че в последните два дни нивото се е понижило с близо 20 см и водата се е отдръпнала от източния кей на пристанището, но той все още не е пуснат в експлоатация. Крайдунавския парк в Лом все още е наводнен, но водата и там се е отдръпнала.

Фокус

Има завишена популация на инсекти и гризачи в Бургас

27 Май 2014 | 16:01 | Агенция "Фокус"


Бургас. Завишена популация на инсекти и гризачи се отчита в град Бургас. За Радио "Фокус" Нели Байчева, началник на Дезинфекционната станция в града. Байчева обясни, че причината е по-меката зима, дъждовете и влажното време, които способстват за по-голямата популация на инсекти и гризачи. Мерките, които се вземат е по-честото третиране - ако други години два пъти са обработвали площи срещу кърлежи, тази година ще го направят 3 или 4 пъти, колкото е необходимо. "Още от април започнахме по график да третираме паркове, градини, детски площадки и зони за свободно пуснати кучета, след което през май с оглед на падналите дъждове отново третирахме тези зони. Сега възнамеряваме, тъй като пак се очакват валежи, през юни месец отново тези зони за широко обществено ползване да бъдат третирани", обясни Байчева. Освен това станцията работи и по сигнали на граждани като за този месец е имало подадени 10-12 сигнала, което е повече сравнено с други години. Дезинфекционната станция в Бургас третира и каналите в града срещу гризачи и плъхове. Вече е направена есенна канална дератизация като тази есен ще се извърши отново пълна такава. Сумата, която всяка година отпуска община Бургас на Дезинфекционната станция е около 160 хил. лева за дезакаризации, дезинфекции, спешни дезинфекции, канална дератизация, дезинфекция срещу комари включваща ларвицидни и имагоцидни обработки. Байчева допълни, че другата седмица им предстои имагоцидна обработка срещу комари, след като вече са извършени няколко ларвицидни с въздушни третирания на водните площи.

Калина ЕНЧЕВА


Фокус

София: Въвежда се организация на движението за провеждане на велошествие, по случай Деня за ходене на работа с колело

27 Май 2014 | 13:56 | Агенция "Фокус"


София. Въвежда се организация на движението за провеждане на велошествие, по случай Деня за ходене на работа с колело на 31 май 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Столична община. Сборен пункт на участниците във велошествието ще се организира в градинката пред паметника на Съветската армия от 18.00 часа на 31 май 2014 г. Велошествието да се проведе от 18.30 часа на 31 май 2014 г. по следния маршрут: от сборния пункт по ул. „Ген. Гурко”, наляво по бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, надясно по ул. „Цар Асен”, надясно по ул. „Солунска”, ул. „Дякон Игнатий”, надясно по ул. „Ген. Гурко”, наляво по бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Цар Освободител”, финал пред паметника на Съветската армия.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението, като съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност” ЕАД ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на участниците във велошествието.
Фокус

Клубът на пенсионера „Чайка” в Созопол чества 45 години от основаването си

27 Май 2014 | 13:42 | Агенция "Фокус"


Созопол. Ръководството на Клуба на пенсионера „Чайка” гр. Созопол организира тържество по повод 45- годишнината от основаването на клуба, съобщиха от пресцентъра на община Созопол. Тържеството ще се проведе от 17.00 ч. на Амфитеатър „Аполония”. Тържеството ще се проведе под наслов „Созополска вечеринка с дамги и сладко от смокини”.
Фокус

Общинските съветници в Бургас приеха без дебати 11 и 12 точки от дневния ред

27 Май 2014 | 13:39 | Агенция "Фокус"


Бургас. Общинските съветници в Бургас приеха без дебати 11 и 12 точки от дневния ред, предаде репортер на Радио „Фокус” - Бургас. 11 точка е за даване на съгласие Община Бургас да осигури авансово финансиране за периода на изпълнение на дейностите по проект "Черноморска мрежа за устойчив туризъм - стратегии за съвместим маркетинг в туризма и развитие в черноморския регион" (BS NST), референтен № 2.1.2.72115.179, MIS - ETC 2605, както и финансиране и възстановяване на всички недопустими разходи или други разходи във връзка с изпълнението му и да подпише договор за предоставяне на национално съфинансиране с Министерството на регионалното развитие. 12 точка е за даване на съгласие за поставяне на статуя на големия български артист Георги Калоянчев в пространството пред Летен театър в УПИ I, кв. 1, по плана на Приморски парк, гр. Бургас /ПИ с идентификатор 07079.618.3 по КК на гр. Бургас. По 13 точка за Даване на съгласие за поставяне на статуя на Петко Благоев - Пандира в пространството пред Мостика в УПИ I, кв. 1, по плана на Приморски парк, гр. Бургас / ПИ с идентификатор 07079.618.3 по КК на гр. Бургас/ имаше изказване на Валентин Касабов от НФСБ. „Разбирам желанието на кмета по някакъв начин да направи града по-атрактивен, само че с тази докладна правим нещо друго. Петко - Пандира е съден за криминално престъпление, за кражба на тръби от гробищен парк. На кого ще направим паметник? Отлежават наши докладни за направа на паметника на Иван Вазов, Николай Хайтов и много други. В един момент се появява Петко - Пандира, който с какво е допринесъл, за да му направим паметник. Има решение на Общински съвет за изграждане на паметници, но къде са те, не се знае. Да не говорим за 24 Черноморски пехотен полк”, каза Касабов. Председателят на Общински съвет Костантин Луков поясни, че съветът е приел нормативен акт и според него всички докладни, които са входирани, са били отложени от комисиите докато не са били приети новите правила. Кметът Димитър Николов каза, че съветниците са приели наредбата, която има за цел да разпределя процедурите по изграждането на паметниците. „Изграждането на паметник на Петко - Пандира е желание на инициативна група, има събрани средства, внесена е в ресорната комисия и предложението е прието от нея. Това е частна инициатива, парите няма да бъдат общински”, каза кметът. Николов помоли инициативните групи, ако има желание да се изгради паметник на големи българи, допринесли за развитието на Бургас, да бъдат задвижени документите и да се входират в общината. Няма умишлено спиране на проекти, категоричен бе кметът. Касабов каза, че наредбата е приета от мнозинството на ГЕРБ. Архитект Веселина Илиева обясни, че има неразбиране по процедурата по изграждане на паметници. „Две са възможностите - по желание на инициативни комитети или неправителствени организации, с тяхно донорско финансиране, не става за финансиране от община Бургас. За всички други паметници, за една част има задания , за други - предложения за ситуиране”, каза Илиева. Луков отстрани гражданин от залата поради изказване от място. Той поясни, че гражданите могат да се изказват само, ако имат предварително записано изказване. Георги Дражев от НФСБ предложи паметникът на Петко - Пандира да бъде поставен в Морската градина, а не на Мостика. Йорданка Ананиева, зам.-кмет на община Бургас обясни защо паметникът на Ал. Г. Коджакафалията не е изграден. Докалдната записка бе приета, съветниците преминаха към следващата точка от дневния ред.

Мария РУСЕВА


Фокус

Изложби от снимки и ръчно изработена украса ще са част от фестивала "Включи града" в Бургас

27 Май 2014 | 13:30 | Агенция "Фокус"


Бургас. Изложби от снимки и ръчно изработена украса ще са част от фестивала "Включи града" в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. В духа на неговото мото - "Бургас - 100 години напред" - ще бъде организиран сегмент Изложби, чиито експозиции ще променят пространствата в града. На алеята към Укритието за птици, намиращо се на изхода за кв. Сарафово, ще бъде представена фотоизложба, опъната на въже между дърветата, която ще е посветена на любимото за птиците Атанасовско езеро. Желаещите да участват могат да се включат в изложбата със своя снимка, рисунка или друго арт произведение, което могат да донесат на място. Важно условие е хората да дойдат до мястото на велосипед, с ролери (по велоалеята от Морската градина) или пеша. Повече информация за събитието и какви са възможностите да се включите в него, можете да намерите на тел. 0896 798 908. Друга алея - тази до Казиното - също ще бъде превърната в открита изложбена зала. В рамките на трите фестивални дни, дърветата ще се превърнат в естествен декор за фотографии на актуални места в града, които ще бъдат преобразени с футуристична визия. Една от най-атрактивните изложби ще бъде тази в Морското казино. Ръчно изработени пеперуди от подръчни материали - вестници, списания, платове - ще "накацат" върху неговата фасада. Всички могат да се включат в украсата, като оставят предварително своя пеперуда всеки ден от 10:00 до 17:00 ч. в Културен център "Морско казино".
Фокус

Групите, участващи в Kavarna Rock 2014, са изпратили списък с изискванията си по време на феста

27 Май 2014 | 13:28 | Агенция "Фокус"


Каварна. С наближаването на Kavarna Rock 2014 всяка една от групите започва да подготвя своя дълъг списък от изисквания. Всяка банда има своя визия за феста на 27, 28, 29 юни, съобщиха от пресцентъра на община Каварна.

Групата Europe иска да закусва с еко прибори и разнообразие от вегетариански ястия. Тези, които залагат на местната кухня, имат специални изисквания към приготвянето на месото – то трябва да бъде обработено с определени подправки, изключващи каквато и да е гарнитура или допълнения.

Швейцарската рок група Gotthard иска да вечеря в тиха и спокойна атмосфера. Бандата изисква истински прибори и отрича junk food-а в менюто, под каквато и да било форма. Качествено червено и бяло вино са предпочитаните алкохолни напитки за късните часове в комбинация с плата от различни видове сирена, хляб и италиански деликатеси.

За разлика от тях момчетата от Helloween залагат на силните питиета – Bombay Sapphire Gin и Havana Club са на челни позиции в списъка с разнообразни марки. Едно от задължителните им условия е минералната вода да бъде съхранявана на места със стайна и минусова температура – според групата редуването на топла и студена вода е здравословна техника за освежаване на организма. Купонът трябва да бъде завършен с пица и бургери – любимата среднощна храна на Helloween.

Към здравословното хранене се присъединяват и Krokus - в отбелязаните храни на бандата почти всичко включва етикета „low fat“. Нискомаслени са даже плодовите млека и каничките мляко за кафе. С пристигането в България бандата възнамерява да опита българския мед и пробиотични български напитки. Krokus искат и бутилка малцово уиски или италианска грапа.

Sabaton са избрали ром и текилаи хавайските пици с много ананас. В изискванията изрично е написано, че уискито не може да има заместител, а скочът е абсолютно забранен. Любима безалкохолна напитка на групата е Mountain Dew, а бирата задължително трябва да бъде Carlsberg.


Фокус

Третото издание на Международния турнир по бадминтон за глухи „Георги Антов“ ще се проведе в Бургас

27 Май 2014 | 13:26 | Агенция "Фокус"


Бургас. Третото издание на Международния турнир по бадминтон за глухи „Георги Антов“ ще се проведе в Бургас от 30 май до 4 юни, съобщиха от пресцентъра на общината. Турнирът се провежда в памет на националния състезател Георги Антов и в него ще вземат участие състезатели от Русия, Украйна, Пакистан, Македония и България. Организатори на турнира са община Бургас и Българска федерация на глухите в България. Програмата за събитието е следната:

На 1 юни от 9.00 до 17.00 часа ще има отборно състезание в зала „Никола Станчев” в града. Oфициалното откриване е от 13.00 часа, а нарграждаването от 17.00 часа, след което ще се проведе техническа конференция в зала „Никола Станчев”.

На 2 юни от 09.00 до 17.00 часа ще се проведат индивидуални състезания, на 3 юни от 09.00 до 15.00 часа отново участниците ще се състезават индивидуално. Победителите ще бъдат наградени в 15.30 часа.
Фокус

Парад на детските колички ще се проведе във Велико Търново на първи юни

27 Май 2014 | 13:26 | Агенция "Фокус"


Велико Търново. Парад на детските колички ще се проведе във Велико Търново на първи юни, по повод Международния ден на детето. Събитието е част от програмата, организирана съвместно от Дирекциите "Образование, младежка дейност и спорт", "Култура и туризъм", "Социални дейности и здравеопазване" при Община Велико Търново. Това съобщиха директорите на трите дирекции - Пенка Игнатова, Нелина Църова и Росица Димитрова, предаде репортер на Радио „Фокус” Велико Търново. Програмата за Международния ден на детето тази година включва различни и разнообразни събития. Те ще продължат през цялата седмица, като кулминацията на празника ще бъде на 1-и юни в неделя. „Парадът на детските колички е нещо, което организираме за първа година. Надяваме се в него да се включат много майки, татковци и деца. Идеята е да включим в тържествата деца от всички възрасти, както е определено по закон от 0 до 18 години”, коментира Росица Димитрова. Тя посочи още, че да се включат в празника са поканени деца и младежи не само от града, но и от цялата община. „Събитията, които сме подготвили ще се провеждат през цялата седмица и то не само във Велико Търново, но и в Центровете за работа с деца, които са в почти всички населени места в региона и работят от 2007 година насам”, каза още Росица Димитрова. Парадът на детската количка ще започне в 10.30 часа от Студентски стол и ще приключи пред сградата на МДТ „Константин Кисимов”, където кметът на града – Даниел Панов ще отправи празнично обръщение към децата и родителите. Програмата ще продължи с викторина и други забавления, ще има и клоуни, които ще забавляват малки и големи. Организаторите са подготвили награди за всички участници. Освен Община Велико Търново в подготовката на тържествата са се включили и различни неправителствени организации от региона. „Празникът ще се провежда и паралелно в парк „Марно поле”, където отново сме подготвили програма. Денят ще започне с четене на детски приказки от изявени личности от града, като начало ще постави зам.-кметът на община Велико Търново – Ганчо Карабаджаков. Освен него в четенето ще се включат и кметът на града – Даниел Панов, директорът на Регионалната библиотека – Иван Александров, проф. Петко Петков. Отново е предвидена и открита сцена, на която децата ще могат да се изявяват и ще получават различни награди. Ще има и боди арт и маси за рисуване”, разказа още Пенка Игнатова. Нелина Църова подчерта, че всички събития и прояви, които са организирани по повод Международния ден на детето са в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Тя каза още, че има предвидени различни занимателни прояви и край Павилиона на щастието. „Имаме идея да направим и Европейска градина край павилионът, но не сме сигурни, че тя ще се осъществи. Ще засадим различни цветя, защото по наши наблюдения децата много се радват, когато се занимават с подобни дейности”, коментира още Пенка Игнатова. Според нея, програмата през тази година е обогатена в сравнение в миналогодишната и основната и идея е в празника да се включат деца и младежи от всички възрастови групи и населени места от великотърновска община.

Луиза ТРАНЧЕВА


Фокус

28 души са назначени в община Ружинци като охранители в малки населени места

27 Май 2014 | 13:19 | Агенция "Фокус"


Видин. 28 души са назначени във видинската община Ружинци като охранители в малки населени места, каза за Радио “Фокус”- Видин Венцислав Ванков, кмет на общината. Той посочи, че охранителите са назначени в 5 села, в които са регистрирани най-много битови кражби. „Това са селата Бяло поле, Дреновец, Дражинци, Тополовец и Динкова. Чувства се, че хората са по-спокойни след тези назначения, знаят, че има охрана в селото”, каза Ванков. Той посочи, че и кметовете приемат много добре тази програма, която е позволила да бъдат назначени охранители в селата. „Хората, които назначаваме имат образование, техните кандидатури са съгласувани с полицията, следи се да нямат криминални прояви”, обясни Венцислав Ванков, кмет на община Ружинци. Той посочи, че в останалите пет населени места в общината не са назначени охранители, заради липса на кражби в тях. Охранителите са инструктирани от полицията и ще работят съвместно с нея, допълни кметът на общината.

Анна ЛОЗАНОВА

  1   2   3   4


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница