Г варненският ресторант мусала палас с наградатаДата24.07.2016
Размер27 Kb.СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ


24.01.2007 г.

ВАРНЕНСКИЯТ РЕСТОРАНТ МУСАЛА ПАЛАС С НАГРАДАТА

РЕСТОРАНТ НА ГОДИНАТА БАКХУС – CHIVAS REGAL 2006 "

На 23 януари 2007 г. списание „Бакхус” обяви победителите в шестото издание на конкурса „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2006”. Носител на голямата награда е ресторантът Мусала Палас, Варна, който спечели и наградата за селекция на напитките.

Носители на награди в другите категории на конкурса „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2006” са:

Ресторант на читателите – Гурме Клуб Класик

Награда за Дебют 2006 - Chef's, Пасарел

Награда за Авторска кухня - Пламен Стамов, ресторант Силвър Гурме, Златни пясъци

бар енд динър на 2006 - Брасери, София

специална грамота за принос в развитието на ресторантьорството в България – Жана Банкова, главен мениджър на верига ресторанти Ла капанина

награда на dir.bg за уеб сайт на ресторант - Енотека Уно
Тази година конкурсът „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal 2006” се провежда по нов регламент и за голямата награда са номинирани осем ресторанта от цялата страна: Вишните, София, Енотека Уно, София, Гурме Клуб Класик, София, Ла капанина, София (пл. „Народно събрание"), Мусала Палас, Варна, Силвър Гурме, Златни пясъци, Талисман, София, и Chef's, Пасарел.

Самият конкурс вече не е отделно събитие, а резултат от целогодишната класация “Ресторантите на Бакхус”, която съществува още от самото начало в списанието, но миналата година претърпя доста сериозна промяна. От 2006 г. в тази класация ресторантите са разделени на три категории: Класен ресторант, Добър ресторант и Вкусно място. В първата влизат ресторанти с отлична авторска кухня, адекватен подбор на напитките, качествено обслужване и комфортна обстановка. Втората категория включва ресторанти със собствен стил и атмосфера и с професионално отношение към храната и виното. В третата категория попадат непретенциозни заведения, които обаче се отличават с вкусна храна и най-важното - разумно съотношение качество/цена. Сред финалистите в конкурса логично попадат ресторанти, от първите две категории, което в никакъв случай не омаловажава и третата, но все пак тя е малко по-различен жанр.

„Промяната в регламента на конкурса задължава ресторантите да следят своето представяне през цялата година. Така нашата оценка е максимално обективна и отразява развитието на всеки един ресторант и усилията, който е положил. А това, че няма точен брой за номинациите ни позволява сред най-добрите да попаднат наистина онези, които го заслужават – тази година осем, догодина могат да бъдат и дванадесет”, споделя Емил Коралов, издател на списание „Бакхус”.

В шестгодишната история на конкурса „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” носители на голямата награда са били: 2005 – Талисман, София, 2004, 2002 – Вишните, София, 2003 – Хеброс, Пловдив, 2001 – Отвъд алеята зад шкафа, София. Chivas Regal е основен спонсор на конкурса от първото му издание през 2001 г. За първи път тази година носителят на наградата „Ресторант на годината Бакхус – Chivas Regal” ще получи и материална награда - конвектомат модел FM611E3, производител "Angelo Po", Италия, осигурена от фирма „Пиеро”.

Списание „Бакхус” е издание на “Гурме” ООД, част от групата на вестниците „Капитал” и „Дневник”. Първият брой на списанието излиза през 1999 г. Основната цел на издателите и редакционния екип е създаването и утвърждаването на винена и гурме-култура в България.

За повече информация:

Ралица Михайлова,

ROI Communication

тел.: 02/961 59 71,

GSM: 088 6312976,e-mail: rmihaylova@roibg.com


* * * следва * * *


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница