Годишни награди за журналистика „валя крушкина – журналистика за хората“ Указания за кандидатстванеДата15.08.2018
Размер187 Kb.ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ЖУРНАЛИСТИКА

ВАЛЯ КРУШКИНА – ЖУРНАЛИСТИКА ЗА ХОРАТА“


Указания за кандидатстване
Годишните награди за журналисти „Валя Крушкина -  журналистика за хората“ са учредени на 11 септември 2012 г., като част от Фонд „Валя Крушкина“ в памет на обичаната българска журналистка. През 2012 година в първия конкурс, получихме над 120 номинирани материала. Петнадесет членно жури избра победителите в 4-те категории и връчи въз основа на своя вот – Голямата награда „Валя Крушкина – журналкистка за хората“.

За втора поредна година представители на различни български медии застават зад конкурса, знак за това, че голяма част от медиите в България се обединяват в подкрепа на каузата на обективната журналистика, с отношение и толерантност към проблемите на обществото и хората.

Целта на наградите е да отличат примери за отговорна, обективна журналистика

Наградите имат финансово изражение. Носителят на голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито. Тя е на стойност 1000 лева, а четирите награди, са всяка по 500 лева. Средствата за наградите са осигурени от дарители.

В продължение на един месец, до 15 октомври 2013, журналисти от различни български медии ще могат да бъдат номинирани или да се самономинират за награди в 4 категории:


  • Печатна медия,

  • Електронна медия,

  • Онлайн медия

  • Млад журналист.

Голямата награда "Валя Крушкина" е за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост и др. и е избор на членовете на журито измежду номинираните материали въз основа на вота им в отделните категории.

Кой може да кандидатства:

Български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина - журналисти от печатни медии - вестници, списания, журналисти от електронни медии - радио, телевизия, журналисти от информационни сайтове и агенции, както и журналисти на свободна практика и блогъри, както и представители на гражданската журналистика. 

Участниците в конкурса могат да бъдат номинирани от трети лица, както и да се самономинират.

 Как може да се кандидатства:

Участието в конкурса става чрез попълване на прикачения тук формуляр, в който освен кратко представяне на кандидата трябва да се опишат мотивите за номинацията. Материалите също трябва да бъде представен или като прикачен файл или като линк.

Други условия:

Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в определен период  – една година назад (от 11 септември 2012 до 11 септември 2013 година)

Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала. 

Възрастта на номинираните за наградата „Млад журналист“ към 11 септември 2013 година не би трябвало да надвишава 28 навършени години.


 

Критериите за оценка на представените в конкурса материали са:

  • да представят обективно и широко конкретен казус;

  • нестандартно отразяване на конкретен казус;

  • анализ на проблем от обществено значение (социален, криминален, образователен, икономически);

  • ясно изразена лична позиция по проблема;

  • материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко;

Кандидатурите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от изявени журналисти и общественици: Попълнените формуляри с номинации, изпращайте  на електронна поща konkurs@wcif-bg.org

Крайният срок за конкурса е 15 октомври 2013, 18:00 часа.Връчването на наградите ще се състои на специална церемония през месец ноември 2013 година.
Конкурсът е част от Фонд „Валя Крушкина“ управляван от ФРГИПоделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница