Градът, обърнат на обратноДата30.11.2018
Размер27.14 Kb.
Градът, обърнат на обратнооцветяването в жълто означава смяна на слайд (има анимирани движения на картинките, така че изрепетирайте самата презентация, за да свикнете с кликането)
Имало някога един град, който бил обърнат надолу. Сградите, автобусите, хората – всичко било обърнато с главата надолу.
Хората отивали на работа с главата надолу, играели футбол с главата надолу.
И когато си хапвали ананасова торта – и тя била обърната наобратно.
Не било лесно да се върви с главата надолу, затова всеки си имал колан, който да го държи да не се обърне обратно. Другото странно нещо било, че лицето на всеки било червено, защото кръвта нахлувала в главите им!
Но един ден в града пристигнал един човек, когото никога не са виждали преди. Той бил различен – очите му блестяли и всеки бил привлечен от неговия поглед. Гласът му бил силен и ясен, но в същото време много нежен. И когато той говорел, всички хора се спирали.
Но най-странното при него било, че той вървял по различен начин. Според тях бил обърнат на обратно и най-лошото – нямал си колан!
- Но това не е нормално! – мърморели някои хора. – Той не върви по правилния начин!

- Не, това е правилния начин да се върви – отговарял им мъжът.

- Той е луд, няма достатъчно кръв в главата си! – присмивали се някои.

Но въпреки това имало такива, които се спирали и го слушали. Някои от тях дори се опитвали да вървят като него, но се чувствали странно.

- Нали ви казвахме – не може да се върви така, не е нормално! –викала тълпата.
- Виждам какъв ви е проблема. – казал им мъжът. – Тези колани са ви твърде тежки и те ви пречат да вървите нормално. Вие ги смятате за нещо естествено, но те всъщност ви пречат. Ако ми ги дадете, ще се почувствате свободни и ще можете да вървите като мен.

- О, не знаем. – казали хората. – Този колан ни е много добре познат. Той ни предпазва. Ами ако твоята идея не подейства?

- Всеки си има колан за тежестта, нормално е да го носим. – мърморели други.

Тогава едно момче се приближило до странния мъж.

- Аз пък искам да опитам. Изглежда ми забавно. Ще ти се доверя!
Мъжът му свалил колана и веднага момчето застанало с краката си надолу. Хората били изумени, като го гледали как върви без проблеми.

- Уау, това е страхотно! Така мога да вървя много по-бързо! – извикало момчето.

- Ама ти изглеждаш по-различно от нас, лицето ти не е червено, защото кръвта не идва в главата ти. – обсъждали хората.
Тогава дошло и едно момиченце и помолило мъжът да й помогне и тя да върви по правилния начин. Той свалил колана й и тя веднага се завъртяла с главата нагоре.
Тълпата стояла в очакване какво ще каже момичето.

- Ей, това е най-хубавото нещо, което съм чувствала! – възкликнало то. И подскачала по улицата.


Започнали и други хора да пожелават да им се махне колана. И всички започвали да вървят по правилния начин и да се чувстват много по-добре.
Вече имало стотици хора, които вървели с главите си нагоре, после станали 1000, 2000, 3000 и все повече и повече!
И така те започнали да променят своя свят. Да го обръщат така, както трябвало да бъде.
Точно това се случило, когато Исус дошъл в нашия свят. Той заварил хора, които не вървели по правилния начин. Греховете им лежали отгоре им като тежък колан и те не можели да живеят нормален живот. Но тези, които пожелавали, Той ги освобождавал от греховете им и те вече се чувствали свободни и много по-щастливи. После Неговите ученици започнали да правят същото. Да проповядват на всеки как трябва да се живее правилно, според Божиите правила. И така те преобърнали своя свят, като кръщавали стотици и хиляди хора да бъдат християни.

Точно това трябва да правим и ние днес. Да променяме света, в който живеем, като разкриваме на хората кой е Исус и какво е направил за нас. Като им показваме как трябва да се живее правилно, за да бъдат щастливи.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница