Home station [Company address]страница1/9
Дата10.04.2018
Размер1.12 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9


ЕЗАВЕЛ


[Document subtitle]


[Date]

home station

[Company address]
Съдържание:

Глава 1 - Езавел и нейните съблазни 2

Глава 2 - Светът на Езавел 9

Глава 3 - Боговете на Езавел 17

Глава 4 - Езавел и Лаодикийската Църква 22

Глава 5 - Пратеникът 25

Глава 6 - Ахав - Провокаторът 33

Глава 7 - Завоевателят Ииуй 40

Глава 8 - С всичка сила 46

Глава 9 - Побеждаване на Езавел 52Глава 1 - Езавел и нейните съблазни

Езавел е манипулатор от класа, който използва ласкаещи думи и сладкодумия за да ви прелъсти. Тя обича да ражда собствените си духовни деца, докато, тя самата се ходи във фалшиви духовни управления.

Библията говори за една жена, позната като Езавел, която атакуваше и убиваше Божиите пророци в Стария Завет (3 Царе 18:4). След това, отново виждаме името на Езавел да се споменава и в Новия Завет (Откровение 2:2). Очевидно това не е същата жена, за която говори Старият Завет, а по-скоро същия дух на Езавел. От това можем да заключим, че същият дух на Езавел може да продължава, да съществува, да влияе и да действа чрез други хора. Когато Исус говореше на Тиатирската църква, Той специфично ги смъмри за това, че търпят жената Езавел, която наричаше себе си пророчица, да поучава и прелъстява Божиите служители. Дори и в наши дни Езавел се опитва да отсече истинския глас на Божието пророческо Слово като се бори с тези, които имат истински духовен авторитет. Нека разгледаме характера на Езавел:

Езавел е воюващо и борещо се началство, което работи чрез дух на контролираща манипулация, като атакува хората имащи истинска духовна власт. Езавел ще изпрати слугите си и духовните си деца за да ви атакува с демонични пророчески послания на страх , точно както направи и с Илия (3 Царе 19:2). Тя е манипулатор от класа, използваща “ласкаещи думи и сладкодумия” за да ви прелъсти. Пазете се от ласкаещите думи, от пророческите сладкодумия и прелъстяващите сълзи на този дявол.

Езавел обича да ражда собствените си духовни деца, тя обича фалшивото духовно управление и тя знае как да твори, да се влива и да оперира в него. Тя гледа на децата като средства и оръжия да манипулира сърцето ви и да се придвижва в целите си.

Езавел е като акула, тя е изключително порочна и опасна. Тя обикаля живота на другите, търсейки лесно достъпни, подаващи се на изкушение и контрилируеми хора, които да станат нейни собствени ученици. Езавел обича да ражда свои собствени духовни деца като търси ученици, които да се хранят на нейната трапеза (3 Царе 18:19). Тя търси тези, които са в бунт, тези, които са слаби или наранени, или тези, които се противопоставят на духовния авторитет. Тя знае как да използва дълбоките емоционални рани, за да манипулира и контролира, като създава душевни връзки с вас. Езавел обича да привлича хората към себе си и да ги държи далеч от тези, които наистина могат да говорят в живота им.

Тя може да каже неща като: “Срамота е, че пасторите не разпознават дарбите ти. Бог ми показа, че ти си пророк и че Аз трябва да те обуча. Пасторите просто не разбират колко си надарен”.

Езавел ще подхранва жертвите си с духовна гордост за да завърже душевна връзка. Веднъж след като тя успее да ги накара да се хранят на трапезата и, тя ще унищожи способността им да разпознават или чуват от Бог без нейното потвърждение.

Езавел знае как да ви раздвижи, понеже, тя обича да се носи на вихрушката на объркването и тормоза.Тя знае как да проучи душата ви, търсейки слабите ви места. Тя е майстор на изграждането на душевни връзки. Думата “Не” е тази, която раздвижва Езавел. Когато хората с духовен авторитет и кажат “Не”, тя е готова за война. Помнете, че Езавел е воюващ дух, винаги облечен за битка.

Някога чувствали ли сте се несигурно? Езавел обича да се движи в областите на несигурност. Тя постоянно ще предизвиква Божието Слово в живота ви. Езавел може да носи и да се влива добре в атмосфера на страх, несигурност, объркване и смут. Езавел е много притежаващо и доминиращо настроена; тя иска да ви контролира. Езавел обича властта и “дай ми, дай ми, дай ми”. Виждате ли, парите не са главното за този дух; тя търси властта и авторитета. Тя обича да бъде в контрол над живота ви, понеже извлича силата си от това, че ви контролира. Ето защо, вие се чувствате духовно изсмукани, след като сте се борили с нея.

Езавел иска да ви контролира; тя дори ще ви остави да направите Cърква, стига тя да може да я контролира. Тя иска да контролира песните, които ще пеете, колко високо ще се молите, какво ще проповядвате и с кого ще общувате. Това е , което тя обича - контролиращата сила. Езавел е манипулатор от класа – никой не е по-добър в това от нея.

Духът на Езавел гледа на личното пророчество като на средство за контрол. Знаете ли, че някои лични пророчества в църквата днес не са нищо друго освен контролиращи духовни изявления на Езавел. Само защото предаването на пророчеството е имало духовна нотка не означава, че то не трябва да бъде изпитвано, проверявано изцяло и предавано на вашия пастор за преценка (1 Йоан 4:1; Евреи 13:17).

Езавел винаги остава следи на хаос, объркване, нестабилност, разрушени взаимоотношения и унищожение. Всеки човек дошъл в близък контакт с този дух е видял опита му да разцепи взаимоотношенията му с хората, които могат наистина да дават добра духовна мъдрост в живота му.

Единственият начин за възстановяване на повлияните от Езавел е покаяние и покоряване под истински духовен авторитет в Божията местна църква. Ако човекът позволява да бъде учен и е покорен, това ще върне духовната стабилност в живота му и ще му позволи да изпълни съдбата, дадена му от Бог в Христос. Но за тези, които изберат да не се отвърнат от духовните действия на Езавел - “Велика ще бъде скръбта и” (Откровение 2:22).

Време е духа на Езавел да бъде разобличен и ние да му се противопоставим в това поколение. Не можем да продължаваме да му позволяваме, да прелъстява, поучава, пророкува и контролира Църквата без да бъде предизвикан. Бог не използва пророка Елисей за да победи Езавел, а завоевателя Ииуй. Ние се нуждаем от същия завоевателен дух днес!
Думи на ласкателство
Езавел е прелъстяващ, контролиращ и манипулиращ дух. Тя използва прелъстяване чрез ласкателни думи и сладкодумия за да успее да влезе в душевните емоции на някой. Какви са тези ласкателни думи и сладкодумия? Ласкателната дума е комплимент. Няма нищо лошо в правенето на комплимент, стига да е с правилен мотив. Ако комплимента обаче е с цел манипулация, той идва от неправилния дух и е освобождаване на чародейство (чародейството е силата използвана от Езавел за да манипулира или контролира). Ако някой получи истински комплимент, идващ от правилен дух, това е чудесно и приемливо. Еврейската дума за ласкателство е “chalaq” и означава: да лаская, да разделя или да сегрегирам. Много Църковни лидери разбират ласкателството, което идва от хора с неправилна мотивация. След кратко време служителите разбират,че много хора ласкаят, но те всъщност нямат наистина на предвид това, което казват. Това си е просто празно ласкателство. Ласкателството на Езавел се използва за манипулация и контрол. То е най-опасното ласкателство, понеже Езавел го използва за да разделя хората един от друг и да ги привлича към себе си.

Сладкодумието може да звучи нещо от рода на: “знаеш ли, ти си толкова чудесен, никой не пророкува като теб” (Езавел винаги подхранва гордостта в жертвите си с ласкателство). “Ти си толкова специален в Божието царство. Никой не те разбира, както аз те разбирам”. Нейните ласкателства се използват за да отделят жертвата и от останалите, понеже в крайна сметка тя иска вие да вярвате, че тя е единствената, която ви разбира. Ласкателствата на Езавел са мотивирани от желанието и да и прислужват. Езавел ще се опита да влезе в духа ви през душата ви. Душата ви се състои от ума, волята, интелекта, разума, въображението и емоциите ви. Тя е експерт в прокарването на чародействата си във въображението и емоционалните области на душата ви. (магьосничеството е освобождаването към определен човек на контролиращи думи, прелъстяващи ласкателства, манипулираща тишина или цупене, фалшиви сълзи и плач и т.н., за да накара другите да извършат вашата воля). Езавел използва ласкателството като средство да ви прелъсти. Тя не може да ви контролира докато първо не ви прелъсти. Вратата на духа ви може да бъде отворена от прелъстяване в душевната област. Пазете се от манипулиращо ласкателство, сладки думи и прелъстяващи сълзи от този дявол.


Езавел забива нож в гърба
Езавел е точен образ на човек, забиващ нож в гърба. Тя ще ви се усмихне, ще ви прегърне и целуне, след това ще се обърне и ще направи така, че “да си го получите”. Езавел е най – порочния дух, с който е трябвало да се справям някога. Това, което ви споменах преди относно нея си струва да бъде повторено. Тя е като акула, тя е изключително порочна и опасна. Тя обикаля живота на другите, търсейки лесно достъпни, подаващи се на изкушение и контрилируеми хора, които да станат нейни собствени ученици. Тя влиза в църквата, търсейки духовно слаби хора и контрилируеми пастори. Езавел обича да ражда собствени духовни деца (3 Царе 18:19). Тя ще потърси тези които са в бунт, слабите, наранените, недоволните, гордите и заставащите срещу духовния авторитет. Тя знае как да манипулира и контролира, като създава душевни връзки с вас (душевните връзки представляват емоционално обвързване между двама, или повече човека). Езавел обича да придърпва хора към себе си и да ги държи далече от тези, които наистина биха могли да говорят в живота им.
Объркване и тормоз
Езавел обича фалшивите духовни управления и знае как да ги създава и да се влива в тях. Тя обича да се движи в объркване и тормоз. Тя може да раздвижи духа ви с едно щракане с пръст. Тя знае как да изследва душата ви, търсейки слабости, върху които да се фокусира. Тогава тя използва тази слабост като съборена врата за да влезе в душата ви. Силните ви места са като стени на съпротивление, но слабите ви области тя вижда като врати за контрол.

Чувал съм този дух да задава следния въпрос: “Всичко наред ли е“? Звучи толкова невинно на повърхността, но тя всъщност иска да знае какво ви разстройва, или наранява емоционално. Не и казвайте! Езавел ще изследва душата ви, търсейки емоционална слабост. Тя търси врата, която е отворена и която по принцип трябва да е затворена. Тези врати към душата ви могат да бъдат емоционални наранявания и рани. Разбирате ли? Това е което тя търси. Тя ходи между редовете в Църквата, набелязвайки плячката си. Знаете ли, че много Църкви имат още много, докато достигнат духовна зрялост, точно заради този дух? Езавел поддържа нещата толкова раздвижени чрез чародействата си, че винаги има пречещо подводно течение.Себеслугуване
Тя идва да открадне благословенията ви. Езавел никога няма да влезе в съгласие с вас, поради никаква друга цел освен собствен интерес. Езавел е много опасна, понеже може да функционира в три области - дух, душа и плът. Тя може да влезе в духовната област и да се движи в душевната. Тя е майстор в прелъстяването чрез игра с емоциите ви.

Езавел не може да понася, когато човека, който тя контролира, наистина бива докоснат от Святия Дух. Тя не може да понася, когато някой друг освен нея проповядва или говори в живота на човека, който тя се опитва да контролира и манипулира.

Ако застанете между Езавел и човека, който тя се опитва да контролира, тя ще ви атакува, ще направи всичко, което може за да се опита да унищожи връзката ви с контролирания от нея човек.Тя може да не ви атакува телесно, но ще се опита да унищожи репутацията ви и да ви раздели с жертвата и. Езавел ще обърне цялото си внимание към вас и дори може да ви нарани сериозно.
Езавел и децата
Виждането на Езавел за децата е извратено. Тя казва,че ги обича, но всъщност не знае как да ги обича. Езавел използва децата като средство и оръжие за да придвижи собствените си себични мотиви. Тя мрази истинската балансирана дисциплина. Самата тя се отвращава от това да бъде отговорна пред някой и да бъде самодисциплинирана. “Никога не ми казвай, че съм направила нещо лошо или ще те атакувам”. Това е позицията и “Как смееш! Как смееш да ме държиш отговорна, как смееш да ме предизвикваш”! Езавел постоянно се бие с истинския духовен авторитет. Тя е войн. Тя няма да се предаде, понеже е бунтар.

Езавел дисциплинира децата си чрез манипулация. Тя ги манипулира, като им казва неща от рода на: “Ако ме обичаше, щеше да изчистиш стаята си”. Езавел не е от тези, които ще кажат: “Изчисти стаята си, понеже аз съм ти майка и ти казах да го направиш”. Виждате ли, Езавел е контролираща и манипулираща във всичко.Тя ще манипулира децата си, за да и се покоряват. “Ако изчистиш стаята си, ще те заведа на Макдоналс”. Можете ли да видите как действа този дух?

Нашето общество отглежда едно цяло поколение от деца, които са били дисциплинирани и отгледани в средата на контрол чрез манипулация. В някои случаи самите деца действат с Езавелски дух. Вместо родителите да дисциплинират децата си, те им позволяват да узурпират родителския им авторитет, защото не искат да се изправят лице в лице срещу воюващата натура на собствените си деца.
Авторитет чрез манипулация
Езавел печели авторитета си чрез манипулация. Тя може да каже: “Ако не изхвърлиш боклука, няма да те заведа в магазина”. Всичко това е манипулативна дисциплина. Може и всички да сме го правили, но не е правилно. Ние трябва да внимаваме да не действаме от духа на Езавел. Амин! И най-накрая, ако манипулацията не проработи, Езавел ще освободи страх към вас: “Баща ти ще ти разкаже играта, когато се прибере”. Езавел гледа на децата като на средство и оръжие да манипулира сърцето ви, докато тя постига целите си. Тя ще се опита да накара децата си да и се покоряват със всякакви трикове. Ето как действа тя.

Тя краде! СЛУШАЙТЕ - Езавел ограбва децата от детството им. Тези деца не могат да се наслаждават. Когато Езавел дисциплинира, тя е прекалено рязка, понеже дисциплинира децата си с неправилен дух. Тя ги кара да вършат неща заради нейната кауза – а не заради тях самите. Всичко, което Езавел върши за да помогне на някого, всъщност не е никаква помощ, а средство или оръжие да предвижи нейните планове и да контролира още някого. Езавел знае как да използва децата, за да ви хване.


Класическият златотърсач
Езавел е златотърсач в класическия смисъл. Винаги можете да разпознаете Езавел по мотивацията и. На Християните им е казано, че не трябва да съдят хората. Нали? Веднъж един религиозен дух ме критикуваше, като ми каза, че съм съдил еди-кой си. Аз не бях го направил, просто изследвах и проверявах това, което този човек ми беше казал. Проверявах за плода (Матей 7:20). Да игнорираме това, което се случва около нас не е Християнска любов.
Атмосфера на страх
Погледнете духовната атмосфера на Езавел. Тя може да носи атмосфера на страх. Никога не може да разберете как да я хванете. Тя ви прави на духовно пиле. Вие не бихте искали да и говорите по начина, по който трябва, понеже кой знае как ще откликне тя на това. Изведнъж, тя може да ви скочи отгоре или просто да напусне стаята. Тя ви кара да се страхувате, дори и само да и говорите. По този начин тя ви контролира. Понякога, тя може да използва тихата стратегия. Знаете ли,че в Индия наричат лечението с тишина – форма на магьосничество и чародейство.
Несигурности
Езавел ще ви държи емоционално объркани през цялото време. Объркано ли ви е служението? Някога чувствали ли сте се разгневени до вбесяване? Езавел обича да се движи в областта на несигурност. Тя постоянно ще предизвиква Божието Слово в живота ви. Тя никога няма да изгражда добрата страна на самочувствието ви. Тя може да подхранва духовната ви гордост, но няма да гради истинска духовна истина във вас.

Езавел винаги ще се бори с вас, опитвайки се да ви изтощи и извади от вярата ви. Тя ви изпитва. “Бог всъщност нямаше в предвид точно това. Бог не иска да направиш точно това. Аз мислех, че ми каза…. Бог не може да се движи точно през твоите ръце. Бог не може да пророкува точно през теб. Всъщност Бог не може да те използва”. Тя постоянно подкопава вярата ви и всичко, което Бог върши в живота ви. Можете ли да видите действието на този дух? Тя действа по този начин, защото иска да използва тези оръжия за контрол, за да узурпира авторитета ви. Някога идвал ли е такъв посланник, казвайки ви примерно: “Бог не може да те използва. Молитвите ти никога не биват отговорени. Хората знаят какъв си”. Този дявол ви говори, освобождавайки думи които подкопават и сеят семена на съмнение и неверие във вас за да ви отслабят.


Объркване
Езавел може да носи и да се движи много добре в атмосфера на страх, несигурност, объркване и смут. Объркване, помнете това!

Объркването ще ви кара да забравяте. Духовните територии, където Езавел управлява освобождават силно объркване. Сега, да има известно объркване е нормално нещо, но има и духовно объркване. Някое е просто освобождаване на объркване и се нарича чародейство, освободено срещу вас от духа на Езавел.

Веднъж ми се случи Езавеловите чародейства да ме ударят толкова здраво в Европа, че буквално ми беше трудно, да си спомня името си. Ето колко силни бяха тези чародейства. Никога не бях преживявал нещо подобно в живота си, но тогава се бях изправил срещу силен Езавелски дух, който освобождаваше всякакви чародейства срещу мен. Имаше дори една жена, действаща чрез дух на Езавел, която се молеше директно срещу мен. Не само, че тя се молеше срещу мен, тя беше събрала и няколко други човека с нея и те се държаха за ръце в съгласие, молейки се срещу мен. Не мисля,че знаеха в какво навлизаха, но Езавел винаги ще се бори с тези, които застанат на пътя на увеличаващия и се контрол.

Този дух се опитваше да ме изкара от една конференция, на която трябваше да проповядвам. Тя не ме искаше там, защото вместо това искаше нейният приятел да говори. Ако можеше да ме отмести по някакъв начин, това щеше да даде възможност на приятеля и да излезе на мое място. За да постигне това, Езавел трябваше да използва манипулация. Така че тя започна да пророкува, че нейния приятел имал Слово от Господ към координатора на конференцията. Можете ли да го повярвате? Духът на Езавел ще използва пророчеството като средство за манипулация. Разбирате ли? Имаше толкова много объркване освободено на тази конференция, че аз едва успявах да си събера мислите.

Говоря с някои хора, които ме карат да се чудя как въобще успяват ,да намерят пътя за Църквата - толкова са объркани. Защо? Това е освобождаване на чародейство от страна на Езавел. Има хора в помощни служения, които забравят какво е трябвало да направят, въпреки че са го вършили в продължение на години. Забелязвали ли сте някога това?
Духовно чувствителни
Колкото по-духовно чувствителни ставате и колкото по-дълбоко навлизате в Божиите дълбочини, толкова повече ще трябва да се научите как да се биете с духа на Езавел. Това може да бъде трудно за разбиране, но е вярно. Колкото по-чувствителни сте към Бог, толкова по-чувствителни ще бъдете и към духа на Езавел. Тя ще се опитва да ви обърква, да освобождава страх към вас и ще се опитва да ви накара да освобождавате неправилен пророчески изговор или неправилен дух.
Лоши новини
Веднъж един приятел от Църквата беше с мен. Малко преди това, някой по телефона беше раздвижил духа ми с лоши новини. Аз влязох в колата на приятеля ми и бях готов да засипя и него с лошите новини, но се спрях, защото разпознах какво беше това. Аз тъкмо щях да му предам същия нечестив дух, който бях приел от посланника на Езавел по телефона. Знаете ли какво направих, когато се осъзнах? Точно обратното на това, което духът на Езавел искаше. Вместо да продължа да предавам посланието на обезкуражение, аз започнах да изговарям благословения над ситуацията. Трябваше да се осъзная и след това с приятеля ми обсъдихме това, което току що се беше случило. Езавел иска да бъдете преносители на нейното послание.
Притежаваща и доминираща
Ние трябва да се научим как да откликваме на посланника на Езавел. Бог има сериозно отношение що се отнася до Езавел. Езавел е изключително притежаваща и доминираща, защото тя иска да контролира. Тя иска да ви придърпа към себе си, понеже иска собствени контролируеми ученици. Този дух иска да ви привлече към себе си, понеже чувства, че е по-способен да се справи със ситуациите от вас. Може и така да е, но вие сте в позиция на авторитет, така че не и позволявайте да узурпира позицията ви като глава.
Атакуваща авторитета
Виждал съм как Езавел атакува и се бие с много пастори. Защо? Защото тя не признава никой духовен авторитет, освен своя. Ако се заслушате внимателно, ще чуете гласа на Езавел. “Мразя тези ченгета – винаги глобяват хората. Защо не излязат навън и не се борят срещу престъпността? Президентът, чухте ли какво каза той”? Езавел винаги се бори, вербализира и атакува хората в позиция на авторитет. “Знаеш ли какво направи губернатора”? Също така, тя атакува и духовният авторитет. “Знаеш ли какво направиха презвитерите в тази Църква”? “Знаеш ли какво каза дяконът за мен? Не мога да го повярвам”. Тя постоянно се бори с и атакува позициите на авторитет.

Сега, разберете, може би има времена, когато сте разстроени от определени хора, но чуйте ме за какво ви говоря. Духът на Езавел ще се бие духовно с всеки, който е глава на каквото и да е. Ако вие сте началник на отдела за почистване към Църквата или капитана на бейзболния отбор, тя ще се бие с вас. “Не ми харесва начина, по който съветват хората там”. Виждате ли? Тя е срещу всеки, който е авторитет. Това е начина, по който оперира дявола; той не може да понасяда се подчинява на авторитети.


Готова за война
Езавел не може да понася, да се покорява на истински духовен авторитет и ако и излезете със Словото на Господ, по-добре се пригответе за война. Ако се опитвате да я оправите и поставите на място, добре ще е да сте приготвени за бой. Сега, ако тя прецени, че не е достатъчно силна да ви превземе, вероятно ще избяга, но ако мисли ,че има достатъчно сила, а вие сте слаб, тя ще ви удари с всичко с което може. Ето как действа тя: не е голяма тайна; всеки ден се случва в Църквите по целия свят. Освен това, Езавел никога не напуска Църкви, преди да вземе и други с нея.

Пиша по този начин, понеже колкото по-духовно чувствителни сме; колкото повече порастваме в Господ; колкото по-отворени и покорни сме да извършим това, което Святият Дух иска от нас, толкова по-податливи ще бъдем към войнствените тактики на Езавел. Този дух ще бъде демонично изпратен срещу вас. Началството Езавел ще търси някой, чрез който да работи. Защо ще ви атакува този дух? Защото вие носите гласа на Духа на Бог. Началството Езавел презира Господния глас. Тя ще ви нападне, понеже вие разпознавате духовния климат над града си. Вие не просто провеждате едно “хубавичко” Християнско Църковно служение, като сте поканили един “приятничък” певец и всички да пляскат, и да са благословени от една наистина “приятничка” песничка. Вие живеете агресивен, усърден, Християнски начин на живот. Вие достигате изгубените в града си. Това плаши дявола. Това означава,че вие сте заплаха. И след като сте набелязани като заплаха за дявола, Езавел ще направи каквото е възможно за да се опитада унищожи Църквата и живота ви.


Търсеща слабите
Как действа точно Езавел, когато влезе в определена Църква? Тя започва да търси слабите, прелъстими хора. Тя ще търси хората в бунт или тези, които са били наранени. Може би те не са външно бунтарски, но вътрешно са такива. Тя ще потърси тези, които негодуват относно авторитета или тези, които се “хапят” и клюкарстват. Тя ще потърси такива, които да носят нейното послание.Тя ще търси такива, които ще влязат в капана на този дух, ще го пренасят и предават.

Езавел се наслаждава на властта: “Дай ми, Дай ми, Дай ми”. Виждате ли, парите не са главното въпреки, че тя ще приеме и парите. Това, което тя преследва е властта. Тя обича “да почувства”, че тя е в контрол на живота ви. Тя извлича силата си от това, че ви контролира. Ето защо се чувствате духовно просмукани след боя с нея.


Езавел манипулаторът
Езавел е манипулатор от класа, никой не е по-добър от нея в това отношение. Искам сега да кажа нещо наистина здраво. Нека поговорим за мъжете за малко. Ако вие сте женен за жена, оперираща под духа на Езавел и вие сте склонен да бъдете като Ахав (Ахав представлява всички, които позволяват на Езавел да узурпира авторитета им и да върши тяхната работа, вместо тях). Ако вие позволявате това, на Бог това въобще не Му е угодно. Не можете да позволите на Езавел да узурпира позицията или отговорността ви. Много мъже използват войнствените способности на Езавел, за да си свършат работата. Те и позволяват да използва борбените си способности и да се справя с неща, неприятни за тях самите. Това е неправилно и само заздравява духа на Езавел, който скоро ще се заеме и с тях.
Прелъстяване
Знаете ли, че войнът Ииуй беше този, който влезе в града и каза на скопците да хвърлят Езавел от стената? Ииуй влезе в града и като чу за това, Езавел започна да се гримира. Това е символ на прелъстителната и сила. С други думи, тя слагаше прелъстителната си фасада. Ако Езавел успее, тя ще ви прелъсти, дори и сексуално. Всичко, което трябва да направи, тя ще го направи, за да опази собствените си интереси и цели. Тя ще направи компромис със себе си, дори ще се обърне в проститутка, правейки всичко възможно за да запази позицията си.

И така Ииуй дойде в града и заповяда на скопците да я изхвърлят през прозореца. И те го направиха. Знаете ли,че Ииуй не спря до там? Той започна да преследва и всички Ахавови деца и в крайна сметка ги изби. Езавел и Ахав имаха 70 внука. Ииуй влезе в града за да разруши целия град, понеже всички бяха повлияни от Езавел и поученията и. Ииуй щеше да унищожи целия град, но те излязоха да го посрещнат, казвайки: “Какво трябва да направим, Ииуй”? Той каза: “Ако искате да живеете, отидете и ми предайте главите на всички внуци на Езавел”! Така че, знаете ли какво направиха гражданите на града? Те донесоха на Ииуй 70 глави. Не мислите ли,че Бог определено беше против Ахавовия дом?

В следващата глава ще навлезем в Езавеловия свят на мистични видения и духовни атаки.
Факти относно Езавел


  • Езавел е воюващо и борещо се началство, което работи чрез дух на контролираща манипулация, като атакува хората имащи истинска духовна власт.
  • Тя знае как да използва дълбоките емоционални рани, за да манипулира и контролира, като създава душевни връзки с вас.
  • Духът на Езавел гледа на личното пророчество като на средство за контрол.
  • Единственият начин за възстановяване на повлияните от Езавел е покаяние и покоряване под истински духовен авторитет в Божията местна Църква.
  • Езавел използва ласкаещи думи и сладкодумия за да влезе в душевните емоции на жертвата.
  • Езавел обича фалшивите духовни управления. Тя знае как да ги създаде и да ходи в тях.
  • Езавел може да носи и да се движи много добре в атмосфера на страх, несигурност, объркване и смут.


  1   2   3   4   5   6   7   8   9


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница