Hp responsible Business Competition– Инструкции за учителиДата15.01.2018
Размер38.33 Kb.
HP Responsible Business Competition–

Инструкции за учители


За повече информация:
Виолетка Минкова

PR and Communications Manager
Junior Achievement Bulgaria
 
Sofia 1000
Hristo Belchea Str. 1, Apt.7
tel./fax: (+359 2) 989 43 61
mob. : (088) 9 600 284
E-mail: violetka@jabulgaria.org 
1. Общ преглед

Наградата на HP „Отговорен бизнес” има за цел да изгради социална и бизнес отговорност, както и отговорни лидерски умения в учениците от Европа, Близкия изток и Африка. Проектът е базиран върху програмата на Джуниър Ачийвмънт „Учебна компания”, предоставяща възможност на ученици на възраст от 14 до 22 години, ръководейки собствените реално действащи компании, да изградят качества и умения.  • Стабилни финансови резултати: компанията има възможност за печалба и е конкурентноспособна; предоставя изгоди за акционерите; осигурява дългосрочен растеж и сигурност на работните места.

  • Социална отговорност: взема под внимание и предприема действия за удовлетворяването на интересите на служители, доставчици и клиенти, както и на местната общественост.

  • Постижения в опазването на околната среда: предотвратява замърсяването; оползотворява продуктивността на ресурсите и разработва продукти с минимален негативен ефект върху околната среда.

2. Кой може да участва в този проект?

Всички ученици от Европа, работещи по програмата на Джуниър Ачийвмънт „Учебна компания” .3. Кога започва проектът?

Проектът и уеб страницата ще бъдат стартирани на 1ви декември 2006.4. Как е структуриран проектът?

През първата година, HP и JA ще имат задачата да разработят инструменти за повишаване на знанията (уебсайтове, менторски програми и т.н.), както и модули за онлайн-обучение, които ще помогнат на учениците да научат повече за корпоративната и социална отговорност в десетте страни-участнички в конкурса (България, Чехия, Германия, Ирландия, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Швеция и Великобритания). Освен това, доброволци от HP ще бъдат на разположение на учениците от региона на Европа, Близкия изток и Африка и ще им предоставят съвети как да направят бизнеса си по-социално отговорен и по-благоприятен за околната среда.

Всички учебни компании, спечелили националните състезания „Най-добра учебна компания” в техните страни, ще бъдат автоматично номинирани за наградата HP Responsible Business Award 2007, която ще се връчи финала на Европейското състезание в Берлин през юли 2007.

Като допълнение към тази награда, всеки ученик ще има възможност да участва в он-лайн конкурса за най-добра идея за „Отговорен бизнес”. Конкурсът започва от декември, като десетте топ идеи в Европа ще бъдат наградени.5. Какво ще съдържа уеб сайта ?

Интернет страницата ще се състои от няколко копонента:Он-лайн конкурс: Всички ученици ще могат индивидуално да разработят своя идея за Отговорен бизнес. Този панел ще работи в рамките на целия проект. Конкурсът ще бъде отворен от 1ви декември 2006 до 31 май 2007г. Журито ще избере 10те най- добри в Европа, като победителите ще бъдат наградени с продукти на HP.

Награда „Отговорен Бизнес”: Тази секция ще съдържа информация за етапите, условията и критериите за кандидатстване за годишната награда, която ще бъде връчена на Европейското състезание на Джуниър Ачийвмънт за най-добра учебна компания. Едно от условията, дадена компания да бъде номинирана е нейните членове да притежават Сертификати „Отговорен бизнес”.

Сертификати „Отговорен бизнес”: Попълвайки въпросниците и тестовете във викторината, учениците ще могат да научат за различните аспекти и практики на Отговорния Бизнес. Ето защо викторината представлява модул за он-лайн обучение.

Повече информация за това как се управлява и прави отговорен бизнес, учениците ще могат да прочетат, посещавайки още две специално разработени страници - „Отговорния бизнес” и „Учи от HP”, където HP ще споделя някои от най-добрите си практики в сферата на корпоративната отговорност.

В сайта ще има пълна информация за проекта, за партньорството между JA-YE и HP, както и секция с често задавани въпроси.

6. Какво предствлява презентацията в клас и как да кандидатстваме за нея?

Доброволци от HP България ще правят презентации пред ученици, работещи по програмата, помагайки им да разберат важната роля за обществото на отговорния бизнес и огромната нужда отнеговото развитие в България.

Презентациите ще бъдат направени в рамките на 1ви декември до 1ви май 2007г.

Ако желаете да поканите бизнес-консултант доброволец от НР, моля попълнете регистрационната форма и я изпратете на Виолетка Минкова на violetka@jabulgaria.org.7. Ролята на преподавателя

Учителя трябва да осигури подходяща позитивна среда в класната стая и да подготви предварително учениците с информация.

Да информира учениците за състезанието „HP Responsible Business Competition”

Да насърчи младежите да посещават уебсайта, които ще бъде стартиран на 1ви декември 2007.

Да обмисли посещението на бизнес-консултант от HP , да попълни формата за кандидатстване и да се свърже с г-ца Виолетка Минкова, за да обсъдят предложението.

Да помага с дисциплината и организацията по време на презентацията.Да предостави информация за обратна връзка, ако въпросната се изиска от офиса на Джуниър Ачийвмънт България.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница