И н и ц и а т и в е н к о м и т е т за издигане на кандидатурата на меглена кунева за президент на република българияДата24.07.2016
Размер221.01 Kb.
И Н И Ц И А Т И В Е Н К О М И Т Е Т


ЗА ИЗДИГАНЕ НА КАНДИДАТУРАТА НА МЕГЛЕНА КУНЕВА

ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

1. Антони Георгиевписател, журналист и фотограф, автор на много книги на български ианглийски език, главен редактор на списание „Vagabond”.
Подкрепям Меглена Кунева, защото тя е НОРМАЛНИЯТ човек на фона на мутрите и плутократите!”

2. Боян Ст. Бенев – предприемач, завършил е Икономика и бизнес в University College London. В България издава две книжки „Малка книжка за бизнеса“ и „Малка книжка за реалността“.
Вярвам, че младите хора в нашата страна могат да постигнат много на местно и на световно ниво стига да имат самочувствие и вярата да се пробват. Това е една възможност да добият тласък. Срещал съм много млади българи, които вече постигат страхотни неща. Това е една възможност да се гордеем с тях. Вярвам, че може България да е сърцето на Балканите, отворена към иновации, дебат и образование. Тези избори са една важна стъпка към това бъдеще.“

3. Бояна Петрова– преводач, дъщеря е на поета Валери Петров.Известна с преводите си, сред които Баудолино от Умберто Еко. Собственичка е на столичната книжарница Нисим. Носителка на награда за книгоразпространение.

4. Валентина Грозданова– завършила е трудова и инженерна психология в Хумболд Университет – Берлин и Маркетинг и Мениджмънт към УНСС София. Работи за „Италчементи Груп България” като Изпълнителен директор на „Девня Цимент”АД и „Вулкан Цимент”АД. Има повече от 20 години професионален опит в областта на управлението на човешките ресурси. Била е директор Човешки рeсурси в Coca Cola, и MetroCash&Carry.
Подкрепям госпожа Кунева, понеже тя е доказала, че може да представи България по най-достоен начин.България има нужда от такова присъствие.”

5. Веселин Тодоров– завършил е информатика в СУ „Св. Климент Охридски”. Председател е на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга”. Изпълнителен директор е на „Сиела Софт енд Пъблишинг” АД.
Меглена Кунева е човек, който е уникално съчетание на ум, компетентност, представителност и успех, което гарантира тя да бъде приемана винаги с уважение от европейския елит”.

6. Георги Атанасовюрист, завършил СУ„Св. Климент Охридски”. Зам.-председател е на гражданската секция на Научно-методическия съвет на Софийската адвокатска колегия. Преподава по „Правно регулиране на бизнеса” в Нов български университет, арбитър при Арбитражния съд на Българската търговско-промишлена палата.
Заради куража, достойнството и защото изстрадалият ни народ заслужава да бъде представляван от лица, които няма да го посрамват!
7. Георги Гочевзавършил е геодезия в Университета по архитектура, строителство и геодозея. През 2009 г. е участник в шоуто „Големият избор”, излъчвано по БНТ.
Време е да изберем безкористен лидер, с въображение за сложността на задачата, която поема. Време е да имаме Президент, който да не поставя интересите на монополите пред интереса на гражданите. Време е ...”

8. Георги Чапкъновскулптор, завършил е Художествената академия в София. Съавтор е на герба на Република България и автор на статуята „Св. София” . Негови произведения са представени в Ермитажа в Санк Петербург, в Пушкински музей в Москва, в Националната художествена галерия, в Софийската градска художествена галерия и др.
Жените са по-добрата и по-позитивната половина на човечеството! Само това стига, за да подкрепя кандидатурата на г-жа Кунева за президент, която освен всичко е сериозна, ерудирана и чаровна.

9. Даниел Вълчев доктор по право, завършил е СУ „Св. Климент Охридски”. Председател е на Комисията по европейски въпроси в 39-тото Народно събрание. От 2005 до 2009 е вицепремиер и министър на образованието.
Аз не съм от хората, които лесно се доверяват на някого.Но днес с голяма убеденост давам подкрепата си за Меглена Кунева.Подкрепете я и вие.България отдавна има нужда от такъв президент.”

10. Даниела Русева – вторимандатпредседателнаОбщинския съвет в Шумен, делегат в конгресанаместните и регионалнивласти в Страсбург.
Защо подкрепям Меглена Кунева: защото е човек с държавническо мислене и държавническо поведение; защото държи на правилата;защото има изключителен международен авторитет и известност; защото ще бъде достойното лице на България.”

11. Деница Димитровазавършила е икономика в Икономическия университет във Варна, народен представител в 40-то Народно събрание. Опитва се да промени нагласите на обществото към хората с увреждания.
„Защото знам, че тя е нашият президент.

12. Димитър Ангеловадвокат, политически затворник от Варненския затвор, забойчик от подземен гризутен рудник „Маршал Толбухин” на концентрационен лагер „Богданов дол”.
От всички лица на българската политическа сцена Меглена Кунева рязко се отличава с много качества и добродетели, които са нужни на бъдещия президент.Ако прибавим и чистотата – нравствена, гражданска и политическа, която остава несбъднат блян за политиците ни, се получава образ, който е достоен да бъде посочен за бъдещия президент на България.”

13. Димитър Тучковинженер. Работил е като проектант. От 1999 до 2002 година е търговски представител в Украйна. От 2004 до 2008 година е Генерален консул на България в Одеса.
Подкрепям Меглена Кунева, защото е честна, образована, и защото България има нужда от хора като нея. ”

14. Димитър Павлов телевизионен и радиоводещ.
Подкрепям Меглена Кунева за емоцията!

15. Димитър Радевпрофесор по право в Юридическия факултет на УНСС. Ръководител е на катедра „Публично-правни науки”. Чете лекции по обща теория на правото и общо учение за държавата. Специализирал е в Австрия, Германия, Гърция. Има седем издадени книги. Член е на Световната асоциация по философия на правото и на Софийската адвокатска колегия.
Подрепям кандидатурата на г-жа Меглена Кунева за президент на България, защото ще провежда проевропейска и прозападна политика, основана на спазването на правни тенорми и правния ред.

16. Дони – композитор, певец, автор на текстове, актьор, продуцент. Започва музикалната си кариерата като вокалист и басист в групите „Атлас” и „Медикус”. Част е от популярния дует Дони и Момчил. Прави дуетни изпълнения със съпругата си Нети. Има награда за цялостен принос към музиката, заедно с Момчил”.
Вярвам на Меглена!

17. Ивайло Шалафовпреподавател по Църковна дипломация и протокол в Богословския факултет на СУ „Свети Климент Охридски“. Директор на Фонд за опазване историческото наследство „Цар Борис и Царица Иоанна“. Публикува изследвания в областта на новата българска гражданска и църковна история.
Подкрепям всецяло кандидатурата на Меглена Кунева за Президент на Републиката, защото това е един изграден професионалист, гарант за европейското бъдеще на страната ни.

Именно благодарение на своите лични качества е способна да изпълни ролята на върховен арбитър и обединителен надпартиен факторна и без друго твърде разделеното ни общество, чужда на всякаква политическата и тяснопартийна котерийност.Вследствие и на нейните безспорни заслуги страната ни постигна така силно жадуваното членство в най-мощния обществено-политически съюз в човешката история – Европейския съюз.
18. Иван Радоевактьор. Завършил е НАТФИЗ “Кр.Сарафов” в класанапроф. ДимитринаГюрова, актьорскомайсторство.Аткьор в Театъра на българската армия и телевизионното шоу „Комиците”. Носител на театрални и филмови награди. Преподавател в НАТФИЗ.
Посланикът на българското в Европа, трябва да възроди европейските ценности в България. Това е Меглена Кунева.“ 
19. Иглика Трифонова – кинорежисьор. Има девет документални и два игрални филма – „Писмо до Америка” и „Разследване”. „Писмо до Америка” е носител на 11 национални и 5 международни награди, показван е на над 70 фестивала по света и е българската номинация за чуждоезичен „Оскар” за 2002 г. „Разследване” е носител на 11 национални и 7 международни награди и е показван на над 20 фестивала.
20. Ирена Комитова– специалист в областта на управлението, маркетинга, човешките ресурси, консултациите и продажбите. Има магистърска степен по мениджмънт от Stanford University, CA.Управляващпартньоре в Creative Solutions. Носител е на наградата Global Leader for Tomorrow на World Economic Forum Davos 2000 г., както и на приза „Жена-мениджър на 1996 година в България”.
Меглена винаги е представлявала България достойно пред света. Тя е лицето, което всички познават. Тя е политикът, когото всички уважават. Възхищавам се от нея.”

21. Йоана Буковска– актриса. Завършила е НАТФИЗКръстьоСарафов” в класанапроф. СнежинаТанковска и доц. АндрейБаташов.Среддесетките й отличиясаСпециалнатанаградана СБА (за ролята на Карол в спектакъла Олеана” отДейвидМамет), Номинацията “Аскеер” заподдържащаженска роля (Хелена в спектакъла Есеннасоната” отИнгмарБергман) и Наградата Златнаракла” занай-добраактрисана 2000 година (Стела в ТВ сериалаДунавмост” – реж. ИванАндонов).
Президентът винаги е бил еталон за политиците в една държава.Този пост трябва да се заема от личности, доказали социалната си ангажираност като държавници. А днес не се сещам за друг български политик, който да е успял да доведе до край каузите, зад които е застанал, освен г-жа Меглена Кунева. Тя успя да се пребори както за националните ни интереси в Европейската комисия, така и да защити отделния човек,отстоявайки правата на потребителя. Тя е единственият политик в България, който ми вдъхва доверие и симпатия.Харесвам я, защото е дете на актьор, юрист по образование и жена с искренна всеотдайност и майчинска жертвоготовност към проблемите на другите – какво повече мога да си пожелая за бъдещия президент на България, който да постави България на полагаемото й място в Европа като нация с традиции!Вече доказахме,че България ражда жени, достойни да бъдат Президент - с избора на Дилма Русев в Бразилия!

Мисля, че г-жа Меглена Кунева е единственият шанс на България да превърне политиците си в истински държавници,които да поставят интересите на страната си пред всички лични изгоди - тя знае как се прави това!!!“22. Калина Андроловаикономист. Дълги години е работила като радиоводеща, публициствъв в.„Новинар”, a след това главен редактор на списаниеL’ЕUROPEO.
Глобализацията на новия свят изисква от бъдещия президент да бъде основно изящен дипломат. Да бъде фин, културен, модерен комуникатор. За мен това е Меглена Кунева. ”

23. Камен Плочевзавършил е медицина в Медицнска академия – София. Специализирал е в Германия, Белгия, Холандия и др. Национален консултант по инфекциозни болести към НЗОК (2002 г.).
Тя е от хората, които са доказали, че МОГАТ. Нещо повече, тя доказа на Европа, че в България има достойни и можещи хора.Тя доказа, че е КОРЕКТНА. И като Българка, и като Европейски министър, тя бе коректна, както към съмишлениците си, така и към опонентите. Това е градивно и позитивно. ”
24. Коцето Калки -участва в театрални постановки, пише приказки. Бил е асистент в катедра„Детска стоматология” към Медицинския университет – София и има 20годишен стоматологичен стаж. Създател е на Фондация „Векът на Любовта”.
Президентът, за който гласувам, е на страната, на хората, на народа, на потребителя, на добрия стандарт, на българските гени, на доброто за тази страна!”

25. Кръстю Капановстилист, носител на множество международни отличия и на титлата световен шампион от 1985 г. Подготвил е над 2000 ученици в цяла България, като част от тях работят в САЩ, Франция, Германия и много други страни. Стилист Капанов е основател и председател на Националното сдружение на фризьорите в България, а също така президент на „Интеркоафюр – България”, председател на Регионална занаятчийска камара – София и председател на Националната занаятчийска камара.
Призовавам ви да подкрепим кандидатурата на госпожа Меглена Кунева за Президент на Република България. Смятам, че в изминалите години тя достатъчно категорично се наложи като един обективен, надпартиен и много български политик.”

26. Любомир Христовдоктор по икономика. Преподавал е в УНСС, бил е главен икономист на БНБ, съветник на Изпълнителния директор на Световната банка и Изпълнителен директор на Централния депозитар. В момента е Председател на Института на дипломираните финансови консултанти, член на Експертната група по финансово образование към ЕК (Брюксел) и на Групата съветници към Европейския Банков Регулатор (Лондон). 
Ще гласувам за Меглена Кунева, защото: Платформата й "Европейски стандарт в България" е шансът ни дастанем Европа. Вярвам, че ще се вслушва в гласа на свободните български граждани и ще го превърне във фактор на обществения ни живот. Вярвам, че ще бъде Президент обединител и вдъхновител. Тя е доброто и интелигентно лице на България, от което няма да се срамувам.”

27. Людмил Веселиновдоктор по изкуствознание и изобразителни изкуства.Работи в областта на графичния дизайн на печатни издания. Автор е на графичния дизайн на над 200 книги и на редица пощенско-филателни издания. Преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”.
Кунева – президент: за даима КУЛТУРА в политиката, за даимамекултурнаполитика.

28. Мариана Попова– поп-певица. Завършила е поп и  джазпеене в Нов български университет. През 2006 г.представя България на музикалния конкурс Евровизия  в  Атина  с песента „LetMeCry”. Участвала е в благотворителната инициатива на БТВ – Великолепната шесторка.
Подкрепям Меглена, защото е истинска.

29. Минчо Спасов– завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски”. От 2001 до 2004 година е областен управител на Ямбол. Народен представител е в 39-то и 40-то Народно събрание.
За да влезе поне малко нормалност в политиката.

В международен план: след като изберем Кунева, една популярна и безспорно уважавана личност ще ни представлява по света.Във вътрешен план:

-няма да досажда три пъти дневно по телевизиите с различен модел ножици;

-нямадаговориедно, а давършидруго.

В спорта и евтините сериали мускулите са по-важни от диоптрите. В политиката трябва да е обратно– прочетените книги трябва да тежат повече от вдигнатите щанги.”

30. Меглена Караламбоваактриса в Театъра на Българската армия. Завършила е ВИТИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Сърчаджиев и Методи Андонов. Участвала е в множество телевизионни постановки и филми – „Осмият”, „Татул”, „Глутницата”, „Онова нещо”, „Бяла магия” и френския филм на Режис Варние „Изток - Запад” с Катрин Деньов, номиниран за Оскар.
Подкрепям кандидатурата на Меглена Кунева за президентския пост с ясното съзнание, че сега начело на България са нужни такива личности като нея.

31. Николай Василев – вицепремиер и министър на икономиката (2001-2003), а след това и на транспорта и съобщенията (2003-2005), както и министър на държавната администрация (2005-2009). В момента е управляващ партньор във финансовата компания Експат Капитал АД.
Подкрепям Меглена, защото съм виждал как води преговори – със сила и чар!“

32. Николай Чергаров - завършил специалност „Реставрация“ в Националната художествена академия. Член на Настоятелството на Фонд за опазване на историческото наследство „Цар Борис и Царица Иоанна“. Работи в областта на консервирането, реставрирането и опазването на църковно-исторически паметници, движими и недвижими културни и художествени обекти.
Подкрепям кандидатурата на госпожа Меглена Кунева, защото вярвам в европейското бъдеще на страната, в която искам да живея аз и моето семейство, в която искам да израстне дъщеря ми, която да се радва на един спокоен, уреден и по-справедлив живот. Госпожа Кунева доказа със своя професионализъм, енергичност и широта на вижданията, че е способна да застане начело на държавата в качеството си на Президент на Република България. Във време, в което все повече политически субекти се опитват да разрушат баланса и стабилността, е необходим именно такъв гарант на стабилност и добър политически арбитър, какъвто е Меглена Кунева.“

33. Огнян Герджиковпрофесор, доктор по право.Завършил е Юридическияфакултет на СУ „Св. КлиментОхридски“.От 2001 г. до 2005 г. е председател на 39-тото Народно събрание. От 2005 до 2009 г. е народен представител в 40-то Народно събрание.


34. Пламен Константинов – волейболист. Бил е капитан на Националния отбор. Започнал е кариерата си в Левски. Състезавал се е в различни отбори в Гърция, Франция, Италия и Полша. Определян е два пъти за най-добър волейболист на Гърция. Печелил е 6 национални шампионата в Гърция. Участвал е 2 пъти на олимпийски игри, има 3 участия на световни първенства, 6 на европейски и 11 в Световната лига. От лятото на 2010 г. е старши-треньор на Зираатбанк Анкара.
Президентът трябва да е посланик на България пред света”.

35. Теодора ЗахариеваФондация Български пациентски форум. Тя е сред основателите на Центъраза защита правата в здравеопазването „Вяра, надежда и любов”. Автор е на книгата „Аз бях болна… и се излекувах”, в която разказва личната си история.
Подкрепям Меглена, защото има потенциал за надпартийно и дългосрочно мислене и поведение.Досегашната й кариера не се характеризира с имитационни  и показни действия. Тя би допринесла за утвърждаване на Европейски модели на поведение, както и за изграждане на по-добър имидж на България.”


36. Чочо Попйорданов – театрален и кино актьор. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност актьорско майсторство в класа на Крикор Азарян  и Тодор Колев. Играл е в трупите на театър „София”, Малък градски театър „Зад канала”, както и в Народния театър. Участвал е и във филмови продукции, сред които „Вчера”, „Адио Рио”, „Любовното лято на един льохман”, „Вампири, таласъми”, „Сезонът на канарчетата”, „Граница”, „Испанска муха”, „След края на света”, „Дунав мост”, „Сомбреро блус”. Получил е Аскеер през 1997 г. и награда „Златен Баяр” в Белгия за най-добра мъжка роля във филма „Граница”.
Да знаете накъде сте тръгнали е първата стъпка, за да стигнем там.Първата стъпка отдавна е направена.Остава заедно да стигнем до там!Попътен вятър!”

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАЖДАНСКАТА МРЕЖА КЪМ ИНСТИТУТ ЗА МОДЕРНА ПОЛИТИКА

1. Борислав Цеков – юрист и политик. Учил в университети на четири континента – от София и Харвард, до Токио и Кейптаун. Работил е като правен съветник в парламента и ръководител на много проекти в неправителствения сектор. Народен представител в 39-то Народно събрание. Има значим принос в създаването на институцията на националния омбудсман (2005-2010). Президент за България на Световната асоциация на юристите със седалище Вашингтон. Основател на Института за модерна политика. Автор на множество статии по политически и законодателни теми и на книгата „Ню Йорк – олтарът на модерния свят”

Подкрепям Меглена, защото е алтернатива на некомпетентността и нискочелието.”


2. Венелин Стойчев- доктор по социология, завършил СУ „Св. Климент Охридски”. Изследователските му интереси са в областта на развитието на гражданското общество и националната сигурност. Автор е на монографиите „Агресивният мир” (2006) и „Модернизация въпреки „модернизацията” (2009).

Подкрепям Меглена Кунева, защото вярвам в мира и диалога, а не в конфронтацията и озлоблението. Вярвам, че днес България има нужда от повече сигурност, повече доверие, повече толерантност.”


3. Владимир Дончев- адвокат и политик. Народен представител в 39-то и 40-то Народно събрание и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Бил е член на Висшия адвокатски съвет и председател на Пловдивската адвокатска колегия.
Покрепям Меглена, защото е чаровна и отговорна и защото децата ми я харесват”


4. Евелина Славкова- студент по социология в Софийския университет „Св.Климент Охридски”.
Меглена Кунева е моят избор, защото вярвам, че думите й раждат дела за една по-добра България. Страната ни може и заслужава повече!”

5. Емил Георгиевпреподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и адвокат.
Подкрепям Меглена Кунева, защото ще бъде президент на гражданите.”

6. Здравка Кръстева- юрист, преподавател по криминалистика и ръководител на Лабораторията по криминалистика и съдебни експертизи на Юридическия факултет на Софийския университет. Била е ръководител на звеното за международни стандарти и проекти на омбудсмана на Република България, а сега е директор на програмата за права на човека на Института за модерна политика.
Меглена Кунева е успяла и влиятелна жена с блестяща кариера на българската и международната политическа сцена. Затова искам тя да бъде следващия президент на България.”


7. Зинаида Морарова-филолог и икономист. Била езаместник-областен управител на Силистра и член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Предприемач.
Подкрепям Меглена Кунева,защото вярвам,че с нея ще преговорим мечтата за България!”


8. Ивилина Алексиева- юрист. Работила е като адвокат, правен експерт в Народното събрание, член на ЦИК, директор в Министерството на извънредните ситуации, работила по редица неправителствени проекти. Изпълнителен директор е на Института за модерна политика. Автор е на проучвания и разработки по редица законодателни въпроси.
Подкрепям Меглена Кунеав, защото вярвам, че тя притежава потенциала и вътрешната сила да върне здравия разум в българската политика”.

9. Милена Момчева- експерт по връзки с обществеността. Координатор по изграждане на организационни мрежи и проекти в областта на рекламата и маркетинга във фармацията, здравеопазването и образованието.
Искам България да бъде представена пред света красива като нейната природа и интелигентно като гражданите, които живеят в нея, и аз избирам Меглена Кунева да постигне тази хармония!”


10. Петя Павлова- студентка по социология в Софийския университет „Св.Климент Охридски”. Стипендиант на фондация „Америка за България” по програма "Младите лидери на България".

Подкрепям Меглена Кунева за президент, защото вярвам, че тя притежава компетентността, уменията и отдадеността да осъществи визията си за една сплотена и модерна България.”


11. Пламен Петков-  адвокат и специалист по европейско и международно право.
"Подкрепям Меглена Кунева, защото България  има нужда от разумни политици, които да вземат полезни решения за държавата."

12. Светослав Манолов- студент по социология в Софийския университет.

Подкрепям Меглена Кунева,защото тя е изграден политик с доказан опит на европейско ниво.”13. Смилена Николова – медиен консултант и специалист по връзки с обществеността.
Аз подкрепям Меглена Кунева за президент, защото е достоен човек, който ще представя България пред света, така че да се гордея!”

14. Станимир Кискинов- доктор по политология, преподавател по управление на проекти, застъпничество и фондонабиране. Работил е по въпросите на културния и образователния обмен в Посолството на САЩ в България. Координирал е американската програма „Демократична комисия”, осигурявала финансиране на български неправителствени организации. Автор е на научни публикации по политология и на роман, издаден на български и английски език. 

Общественият мотив за подкрепата ми за Меглена Кунева е нейната блага воля, морална чистота и изискан политически стил; а личният – намерението й да работи за разширяване на избирателните права на хора с двойно гражданство като мен.”15. Христо Атанасов- експерт по публична администрация, специализиран в областта на публичния мениджмънт и политики.
"Аз подкрепям Меглена Кунева, защото е време за професионална политика и стратегическо мислене!"

16. Яна Ангелова-икономист и финансов консултант.
Ще дам гласа си за Меглена Кунева, защото нейните лични качества и политическа зрялост ме карат да искам точно такъв лидер тук и сега.”


17. Яна Христова- юрист, експерт в различнинеправителствени проекти.
Подкрепям г-жа Меглена Кунева, защото е време за модерна политика, основана на европейски ценности.”

База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница