Илон Мъск искал балистична ракетаДата15.02.2017
Размер10.95 Kb.
Новина
Илон Мъск искал балистична ракета
Любопитен факт от биографията на основателя на Tesla и PayPal
44-годишният Илон Мъск освен основател на автомобилната компания за електрически коли Tesla е и сред създателите на PayPal. Той е инженер, изобретател, инвеститор и милиардер. Бихме го оприличили на не по-малко известния Ричард Брансън. Наскоро ви разказахме за публикуваната негова биография. От нея продължават да изскачат любопитни факти за ексцентричния бизнесмен и изобретател. Като например, че два пъти е посещавал Русия и се е опитвал да купи междуконтинентална балистична ракета втора употреба.
Първата му визита е била в Москва през октомври 2001 г. Мъск е бил с двама приятели и заедно с тях е провел няколко срещи с представители на космическата индустрия в страната. Те обаче не са довели до резултати. Бизнесменът с удивление описва как преговорите започвали с водка в 11 часа предобед. Ракетата му е била необходима, за да изпрати с нея мишки на Марс, но му било отказано.
Второто му посещение е било през февруари 2002 г. Тогава Мъск взел куфар с пари, били му необходими за евентуалната покупка на три ракети. Доста големичка ще да е била чантата. На срещата обаче го нарекли „момченце“. Бизнесменът се ядосал и напуснал съвещателната зала, и потеглил директно към летището. В самолета взел решение, че ще конструира своя ракета. Така през 2003 г. се появи SpaceX, една от малкото частни космически компании в света. Шест години по-късно Falcon 1 (по дизайн на Мъск) става първата частно финансирана ракета с течно гориво, която извежда сателит в орбита.
Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница