Име на проекта: „ Белица в прегръдката на Родопите” На 21. 11. 2012г община Лъки подписа Договор №16/313/00174 за отпускане на финансова помощ по мярка 313 „ Насърчаване на туристическите дейности”



Дата31.03.2018
Размер15.11 Kb.
#63859

Име на проекта: „ Белица в прегръдката на Родопите”

На 21.11.2012г. община Лъки подписа Договор №16/313/00174 за отпускане на финансова помощ по мярка 313 „ Насърчаване на туристическите дейности” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони за проект „Белица в прегръдката на Родопите”


Стойността на проекта е 363 890,00 лева.

Срокът на изпълнение е 24 месеца.

Целта на този проект е утвърждаване на община Лъки като притегателно място с развит интегриран селски туризъм, чрез подобряване на съществуващата туристическа инфраструктура, създаване на туристически информационен център-с. Белица, изграждане на екопътеки „с. Белица-Пещерата” и „с. Белица-Кръстова гора”, което в дългосрочен аспект ще насърчи социално-икономическия растеж на местното население.

По проекта се предвижда изграждане на две екопътеки: „с. Белица-Пещерата” и „с. Белица-Кръстова гора”, както и изграждане на туристически информационен център в с. Белица.

По първата екопътека се предвиждат поставяне на информационна, информационно - образователна и указателна табели, маси, пейки, беседки, барбекю, дървени кошчета, атрактивни забавления за деца-умалени модели на къщичка на баба Яга, на Снежанка и седемте джуджета, на бабата на Червената шапчица и различни кътове-на Тарзан, на Мечо пух и др.

По втората екопътека се предвиждат поставяне на информационна, информационно - образователна и указателна табели, масички и столчета, кътове за деца и атракции. Ще се оформят храсти, ще се уширява горска пътека, ще се изгражда подпорна стена от суха зидария. Ще бъде поставен монумент – символ на родопчанина, плочи с десетте божи заповеди, авторски изделия от глина и др.



Из с. Белица ще бъдат поставени информационни табели за упътване до различни туристически забележителности като „Кормисош”, „Пещерата”, „Кръстова гора”, „Белица”, както и информационен билборд на Юговско ханче.

В настоящия проект се предвижда реконструкция на съществуваща сграда –общинска собственост и превръщането й в Информационен туристически център.
Каталог: oblaki
oblaki -> Приложение №2 Към чл. 6 на Наредбата по овос
oblaki -> Народно събрание на 05 октомври 2014 г
oblaki -> За избиране на народни представители на 12 май 2013 Г. (За публикуване на интернет страницата на общината)
oblaki -> Програма за управление на отпадъците на Община Лъки Стратегически план за организиране на дейността за периода 2010-2014 година
oblaki -> Програма за реализация на общинския план за развитие
oblaki -> Проект „Село Манастир пъстрото лице на Родопите” На 21. 11. 2012г община Лъки подписа Договор №16/313/00166 за отпускане на финансова помощ по мярка 313 „ Насърчаване на туристическите дейности”
oblaki -> Утвърдил: инж. Валентин симеонов
oblaki -> Община лъки, област пловдив


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница