Индия – Златен триъгълник и почивка в Джайпур София – Истанбул Делхи – Агра Джайпур – Делхи – Истанбул СофияДата05.12.2017
Размер116.64 Kb.
ТипПрограма
Индия – Златен триъгълник и почивка в Джайпур
София – Истанбул - Делхи – Агра - Джайпур – Делхи – Истанбул - София
10 дни / 8 нощувки

ГАРАНТИРАНA ГРУПA С ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ 16.09.2017 г.

 

Златният триъгълник е най-любимия и посещаван маршрут в Индия. Той включва най-ценните бижута на индийската архитектурата и културата - величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур, невероятния коктейл от култури и цветове на индийската столица Делхи.Цена на човек в евро:Период


Цена на човек в двойна стаяТрети възрастен в двойна стаяДоплащане за единична стая


16.09 – 25.09.20171261 евро


1261 евро


250 евро


ПРОГРАМА
Първи ден / събота / 16.09 - София – Истанбул - Делхи

Отпътуване от София, Терминал 2 с полет на Турски авиолинии ТК1028 в 10.00 ч. до Истанбул. Полетът за Делхи е в 20.15 ч.


Втори ден / неделя / 17.09 - Делхи

Пристигане на международното летище в Делхи в 04.35 ч. Оформяне на паспортни и митнически проверки. Посрещане от представител на местния партньор на туроператора и трансфер до Вашия хотел. Свободно време за освежаване и закуска.

Започва нашето запознанство с невероятната Индия. Днес столицата на Индия се състои от две части. Старо Делхи е столицата на мюсюлманска Индия между 12-ти и 19-ти век. Тя още пази легендарните си пазари, важни паметници и укрепления, свързани с мюсюлманската история на Индия. Новата част на града или Ново Делхи е създадена от британците.

Отправяме се на обиколка на Ново Делхи. Тази част на града е отражение на британското колониално влияние. Следва посещение на грандиозното съоръжение Кутуб Минар или Кулата на победата - най-високата каменна кула в Индия, част от списъка на ЮНЕСКО. Идеята за построяването и принадлежи на първия ислямски владетел на Индия – Кутуб-уд-дин Аибаку. В отлично запазения архитектурен комплекс ви очаква невероятна атмосфера и впечатляващи архитектурни паметници. Тук върху някои от каменните сгради ще имате възможността да видите и добре съхранени изображения на сцени от изкуството на любовта - Кама Сутра.

Турът продължава с разглеждане на впечатляващия комплекс - Гробницата на император Хумаюн, разположена сред прекрасна зелена персийска градина. Мавзолеят е построен от вдовицата на Втория Моголски император Хумаюн и се счита за първообраз на великолепния Тадж Махал в Агра.

Маршрутът на обиколката ни минава и покрай внушителната триумфална арка Портата на Индия, разположена на главната улица на Ново Делхи. Тя напомня на познатия символ на Париж. По време на панорамната обиколка на града ще видим още красивата сграда на Парламента и Резиденцията на президента, индуисткия храм Бирла, основния храм на сикхите Гурудвару Бангла Сахиб.

Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Трети ден / понеделник / 18.09 - Делхи – Агра

Закуска и освобождаване на хотела.

Отправяме се на изток към следващата част от нашият тур – Агра ( 205 км/ около 4 часа ).

Агра имала привилегията да бъде столица на Индия през 16-ти и 17-ти век. Днес Агра се гордее с прекрасната си крепост и най-вече с Тадж Махал – архитектурно чудо и символ на любовта, най-известната забележителност на Индия.

Днес е вашата среща с този изумителен шедьовър – Тадж Махал. Тадж Махал е всичко, което сте чували за него и още повече. В продължение на 22 години над 20 000 души и над 1000 слона се трудят усилено, за да съградят най-бляскавия паметник на Моголската архитектура. Построен в средата на 17 в. от Моголския император Шах Джахан, като израз на нестихващата му съпружеска любовта към Мумтаз Махал, днес Тадж Махал е една от най-красивите сгради в света и символ на вечната любов. Ще имате достатъчно време, за да почувствате невероятния момент и да запечатате скъпите спомени.

Програмата продължава с още един чудесен паметник на моголската архитектура – Форт Агра. Крепостта е красив комплекс от дворци, павилиони, джамии и паркове и има богата история. Създадена е с усилията на три поколения Моголски императори. В продължение на почти два века тя била седалище на най-известните военни лидери и най-важните обществени фигури на Могулите. Предпочитанията на владетелите и социалния им статус са пряко отразени в лукса и красотата на пищната крепостна архитектура. Ще разгледате залата за аудиенции и кралските палати.

Настаняване в хотела в Агра, вечеря и нощувка.

Възможност за посещение на вечерно музикално шоу в Агра, пресъздаващо любовта между Шах Джахан и Мумтаз Тадж - Mohabbat The Taj – срещу доплащане: 35 евро на човек.
Четвърти ден / вторник / 19.09 – Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур

Закуска и освобождаване на хотела.

Днес ще продължим за запад към Джайпур ( 240 км/ 6 часа )

По пътя ще посетим Фатехпур Сикри – червеният пустинен град, построен от Моголския император Акбар Велики в края на 16 век и столица на моголите от 1571 до 1585 г. Императорът построил града на мечтите си в чест на сина си и с надеждата за идеалния град. Но славата на Фатехпур Сикри не продължила дълго. Поради липсата на достатъчно вода градът постепенно започва да губи своята популярност. Когато местните кладенци пресъхнали, той бил изоставен напълно от жителите си. Преди три века Сикри бил по-голям от Лондон, изпълнен с дворци и джамии. Днес, с чудесно запазените си сгради, градът е едно изключително място, което ще ви впечатли.Джайпур - столицата на Раджастан е известен като "Розовия град" заради цвета на фасадите в старата част на града. В миналото оттук минавал Пътят на коприната и процъфтявала търговията с всевъзможни стоки. Днес Джайпур е град с население около 7 милиона. По оживените му базари можете да усетите автентичната Индия. Пристигане и настаняване във Вашия хотел. Свободно време, вечеря, нощувка.
Пети ден / сряда / 20.09 - Джайпур

След закуска се отправяме към покрайнините на Джайпур, за да посетим древната столица Амбър и да разгледате едноименната крепост - главната забележителност в района, разположена на 11 км северно от Джайпур. Тя представлява красив комплекс от дворци, зали, павилиони, градини и храмове. Изграждането на крепостта започва през 17-ти век от Махараджа Ман Сингх, най-успешният генерал на Моголския император Акбар. Тогава град Амбър бил седалище на властта. Крепостта е заобиколена от защитни съоръжения и предлага красива гледка към езерото Моат.

Ще изкачим крепостта на гърба на слон или с джип. В дворцовия комплекс ни очакват възхитителни стенописи и пищна украса от скъпоценни камъни и огледала. Може би най-впечатляваща е огледалната зала / Шиш Махал/. В нея светлината на една-единствена лампа се отразява в множество огледала и осветява магически цялото помещение.

По пътя си ще видим изключителната фасада на известния дворец Хава Махал или Двореца на ветровете - една от визитните картички на Джайпур. Зад нея знатните дами от двора наблюдавали как тече животът долу на улицата. Пететажна част на харема е построена така, че съпругите на мажараджата можели да гледат целия град и да се наслаждават на невероятните гледки.

Пътешествието ни продължава с обиколка на Джайпур. Ще посетим една от най-важните забележителности на града - Дворецът на Джайпур - чудесен пример на декоративното изкуство. Тук се съхраняват ценни колекции от редки ръкописи, оръжие, костюми, килими и миниатюрни рисунки.

Следва посещение на астрономическата обсерватория Джантар Мантар – едно от чудесата на света. Тя е създадена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. за измерване на времето и предсказване движението на планетите и звездите. Обсерваторията е едно от петте подобни астрономически чудеса, построени от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози до днес. Слънчевият часовник на Джантар-Мантар се смята за най-големия в света. 

Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Шести ден / четвъртък / 21.09 – Осми ден / събота / 23.09 - Джайпур

Закуска. Свободно време за Аюрведични процедури във Вашия хотел или за допълнителни екскурзии, на които можете да се запишете, за да разгледате още от колоритния Джайпур и района.

Вечеря, нощувка.
Девети ден / неделя / 24.09 - Джайпур - Делхи

Закуска, освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Джайпур за полет до Делхи.

По желание – настаняване в 4* хотел в Делхи с включена вечеря – 60 евро на човек.
Десети ден / понеделник / 25.09 - Делхи – Истанбул - София

Ранен трансфер до международното летище в Делхи за обратен полет до София през Истанбул. Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Възможност за екскурзия в Истанбул с включен обяд. Според метеорологичните условия може да бъде разходка с лодка по Босфора, посещение на Синята джамия, Закрития пазар, Хиподрума, двореца Топкапъ и др.

Полет от Истанбул до София в 19.25 ч. Пристигане в София в 20.45 ч.
*Kрай на програмата*
Цената е на човек и включва:


 • самолетен билет с Турски авиолинии София – Истанбул - Делхи – Истанбул - София с включени летищни такси и багаж;

 • самолетен билет Джайпур - Делхи с включени летищни такси и багаж;

 • 2 нощувки (2 закуски и 1 вечеря) в Делхи в хотел Park Inn By Radisson 4* https://www.parkinn.com/hotelextension-newdelhi или подобен;

 • 1 нощувка със закуска в Агра в хотел Clarks Shiraz 4* http://www.hotelclarksshiraz.com/ или подобен;

 • 5 нощувки със закуска и вечеря в Джайпур в хотел Park Regis 4* http://www.parkregisjaipur.in или подобен;

 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран автобус;

 • екскурзоводско обслужване на руски език по време на тура;

 • входните такси на посещаваните обекти;

 • изкачване със слон на крепостта Амбър в Джайпур;

 • бутилка вода по време на екскурзиите;

 • водач от България по време на целия престой, при минимум 15 души;

 • представител на фирмата партньор в Индия;

 • медицинска застраховка със ЗАД "АРМЕЕЦ" (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);

 • екскурзия в Истанбул с включен обяд; според метеорологичните условия може да бъде разходка с лодка по Босфора, посещение на Синята джамия, Закрития пазар, Хиподрума, двореца Топкапъ и др.

Цената не включва:

  • виза за Индия – 105 лева;

  • допълнителна нощувка с вечеря в Делхи на 24.09 ( по желание ) - 60 евро на човек;

  • допълнителни екскурзии в Джайпур;

  • посещение на музикално шоу в Агра – Mohabbat The Taj – 35 евро на човек;

  • обяд и други хранения освен описаните в програмата;

  • разходи от личен характер;

  • бакшиши;

  • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 години, размера на която зависи от точната възраст на застрахованото лице;

  • застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ", гр.София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Полетно разписание:

TK1028 16.09   София - Истанбул  10.00 - 11.25

TK 716 16.09 Истанбул - Делхи  20.15 - 04.35 на 17.09

TK 717 25.09 Делхи - Истанбул  06.15 - 10.30

TK1029 25.09  Истанбул – София 19.25 - 20.45

Допълнителни екскурзии:


 1. Посещение на текстилен център и участие в приготвяне на обяд – 65 евро на човек

Санганер е център в Раджастан, известен с печат върху текстил. Материалите върху които се печата са естествени – обикновено памук. Боите също са естествени, като цветовете се извличат от различни растения. Шарките представляват флорални мотиви или стилизирани изображения на животни - слонове, камили, пауни и др. Можете да видите как се прави ръчно хартия от екскременти от слон.

Можете да участвате в приготвянето на домашна храна, типична за района на Раджастан.

Екскурзията е с продължителност 2 - 3 часа (10.30 ч. – 13.00 ч.), провежда се на английски език, включва трансфери и обяд с местно семейство, участие в приготвянето на храната.


 1. Еlefantastic – хранене, рисуване и езда на слон – 80 евро на човек

Първият контакт е винаги важен!

Хранене - Когато срещате слон за първи път трябва да го накарате да усети миризмата ви и да ви хареса. Накарайте го да се почувства комфортно като го галите и му говорите, докато го гледате в очите. Накарайте го да усети енергията и духа ви. А може би сте чули, че ‘‘любовта минава през стомаха‘? Да, и слоновете не правят изключение! Най-лесния начин да спечелите доверието им е да ги нахраните лично. Тук ще научите кои са любимите им храни.

Рисуване – Ще пробвате как с изцяло естествени бои се рисува върху дебелата кожа на слона, как се прави традиционното изписване на лицето му.

Езда – сафаритата със слонове продължават 50 – 60 минути. Вшият слонът ще бъде изцяло декориран и красиво изрисуван в съответствие с традиционната култура. Водачът ще бъде облечен в традиционна индийска носия. Тук можете да направите чудесни снимки за спомен.

Продължителността на цялата екскурзия 3 часа и включва англо говорящ гид и трансфери.


 1. Разходка с рикша в Джайпур (максимум до 4 души) – 10 евро на човек

 2. Екскурзия до Дворецът Самод Палас и езда на камила ( с включен обяд ) – 97 евро на човек

Самод е малко селце на около час път от Джайпур, известно със своята крепост и хавелите си. Популярният и атрактивен Дворец Самод Палас е разположен сред зелените хълмове Аравали, В миналото Самод Палас бил домакин на кралски особи, известни личности, хора на изкуството, както и на множество пътешественици. Днес Дворецът е превърнат в красив хотел, и ексклузивно място за специални поводи и сватбени церемонии. Открийте неговата магия.

Районът около Двореца се разглежда най-добре от гърба на камила. Не пропускайте тази възможност. Насладете се на колорита на Раджастан – мъже с типични тюрбани, жени в най-пъстри сарита и целият този спектакъл сред звуци на слонове, камили и пауни.Важно:
- Минимален брой участници за осъществяването на програмата – 2 души.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 12:00 ч. в деня на заминаване
- Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане. 
- Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

    1. Визов режим:

Има визови изисквания за български граждани / издава се в България /.
Няма задължителни медицински и здравни изисквания. 

Начин на плащане:
Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума
От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.

 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път 

 • Възможни са размествания в програмата по преценка на туроператора.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” посмисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1792113150000561118 на

ЗАД „Армеец”
Каталог: cms -> user -> offers -> 493 -> file
offers -> Израел и йордания – докосване до древността 6 дни / 5 нощувки 5 закуски / 5 вечери
offers -> Програма със самолет на невероятна цена
offers -> Програма Пролет / Есен 2017 г. София Катания Джойоза Мареа Месина Палермо
offers -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
offers -> Цена на човек в двойна стандартна стая: 1980 лв. Доплащане за единична стая – 323 лв
offers -> Почивка портокаловият бряг 2017, коста азаар испания
file -> Индия – Златен триъгълник и почивка в Джайпур София – Истанбул Делхи – Агра Джайпур – Делхи – Истанбул София


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница