Infiniti Q50 премиум спортен седанДата24.07.2017
Размер83.55 Kb.Информация за медиите

4 март 2014 г.

Infiniti Q50 премиум спортен седан


  • Q50 постави началото на свеж дизайн, динамични характеристики и технологии, разкриващи посоката на новото поколение автомобили Infiniti

  • Предлага първи в света технологии, използвани за подобряване на усещането от шофирането, включително Директното адаптивно управление, Активната система за следене на пътната маркировка и Системата, предотвратяваща сблъсък

Женева/Хонконг – Построен според новата линия на Infiniti за спортни седани, динамични показатели и новаторски технологии, всички нови модели на Infiniti Q50 от 2014 са проектирани да създадат едно ново, различно ниво за клиентите си – изстрелвайки Infiniti към подчертано нови посоки, като марка и като доставчик на уникални луксозни динамични преживявания.

Нови измерения в динамични промени

Докато спортните седани на Infiniti винаги са се отличавали със своята зашеметяваща симетрия и присъствие, Infiniti Q50 добавя ново измерение в премиум стила. То отразява директното влияние от концепта Infiniti Essence, отдавайки чест на прословутия динамичен дизайн на първите спортни седани на Infiniti.

Силното първо впечатление на Q50 се дължи на плавните, но все още характерно динамични линии, излизащи от “ double arch” решетка. Линията енергично прелива отстрани като вълна и се слива със задната част, създавайки силно преливащ и интригуващ профил, и напълно илюстрира динамиката на Q50 и атлетичното му присъствие.

Новата триизмерна, текстурно качествена решетка е създадена от сложни вълнообразно преплетени повърхности и е обградена от хромирана ивица, докато характерните LED фарове и дневни светлини почти пресъздават човешки поглед, когато се пуснат.

Леките здрави странични линии са създадени да затвърдят динамичната позиция със силна, твърда “кост” и извита линия на покрива, преливаща като полумесец с С-колоните, подобни на тези, които се появиха в концепта Essence.

Отзад страничните характерни линии плавно се сливат с формата на задните LED комбинирани светлини. Познатият двойно дъговиден багажник допълва здравия, незабравим изглед отзад.

Новият дизайн на купето подобрява също обтекаемостта както отгоре, така и отдолу на колата, което води до коефициент на въздушно съпротивление от само 0,26; Q50 също така има нулево повдигане отпред и отзад.

Динамика с личен щрих

През цялото време на развитие на Infiniti Q50, компромисът никога не е бил опция. Без компромис в иновациите, дизайна или целите за динамичните показатели, което позволи на разработващия екип да разшири границите на възможното при един спортен седан.

Редица съвременни двигатели се предлагат, започвайки с 3,5-литровия хибриден двигател на Q50, усъвършенствано хибридно задвижване, включващо хибридната система на Infiniti, заедно с интелигентния двоен съединител.

Съчетавайки 3,5-литровия 24-клапанов DOHC алуминиев V6 двигател с компактна литиево-йонна батерия, изработена заедно с иновативния контрол един мотор/два съединителя. Бензиновият V6 двигател разполага с 306 к.с. и 350 Нм въртящ момент, докато напредничивият електромотор с 50 кВтч има 68 к.с. и 270 Нм въртящ момент. Общата мощност на хибридната система е 364 к.с. и разполага с впечатляващ въртящ момент от 546 Нм, осигуряващи бързо ускорение и увеличаващо горивната икономия.

Това задвижване е напаснато с модерна 7-степенна електронно управлявана автоматична скоростна кутия с възможност за превключване на предавките от магнезиеви лостчета на кормилото. Q50 се предлага във вариант със задно задвижване или с интелигентното задвижване и на четирите колела и с двата варианта за двигателите.

Също Q50 може да се избере с 2,2-литров, четирицилиндров турбодизелов двигател. Разполагащ със 170 к.с. и генериращ 400 Нм въртящ момент, и също предлагащ се със 7-степенна автоматична скоростна кутия с възможност за ръчно превключване на предавките.

Наскоро Infiniti обяви добавянето на 2,0-литров турбобензинов двигател към портфолиото си от двигатели за Q50. Първоначално ще бъде достъпен за Китай, а през есента ще се предлага и в Европа, а през следващата година ще достигне и другите пазари.

Прецизното управление се осигурява посредством независимото мултилинк окачване на четирите колела. Предното е независимо двойно раменно, докато промененото задно използва мултилинк система заедно със спирални пружини и амортисьори с Dual Flow Path®, с увеличена устойчивост на усукване и подобрен комфорт.

Новият модел Q50 също така предлага технологията на Infiniti за Директното адаптивно управление, първата в света след 10 години на проучване. Също така известна като първата безжична система за управление, по електронен път системата взема данните от позицията на волана и ги пресъздава върху позицията на колелата, за разлика от използването на традиционните механични кормилни накрайници. Системата позволява електронен контрол върху гумите на Q50 и върху усилието във волана, предавайки информацията от волана към колелата много по-бързо.

Това увеличава прякото динамично управление, като то се чувства по-бързо и връща интелигентно информация от пътната настилка към шофьора. Интуитивната технология осигурява гъвкавост за водача да персонализира както кормилното усилие, така и твърдостта на волана, базирайки се на личните си предпочитания и на пътната настилка.

Също така за първи път в света е на разположение Active Lane ControlTM, използваща камери, следящи за пътната маркировка. Системата е включена като част от системата, предотвратяваща напускането на лентата, не само следяща за неволното отклоняване, но също така и правеща леки корекции за незначителните промени в пътната настилка и промяната от страничните ветрове.

С финните си настройки Infiniti Q50 предлага изключителни показатели. Сътрудничеството на Infiniti с четирикратния световен шампион Себастиан Фетел, пилот на Infiniti Red Bull Racing, и с тестовия пилот Себастиан Буеми, осигурява допълнително измерение в развитието. Също така Фетел е директор експлоатационни качества във Infiniti.

С цел да направи новия модел един от най-динамичните и вълнуващи спортни седани на марката, Фетел има огромен принос за динамиката и усещането при шофиране на произведения в завода на Infiniti в Точиги, Япония, модел Q50. Буеми го е тествал на известната писта „Нюрбургринг“ в Германия – една от най-трудните в света, – тествайки прототипа до лимита му, за да помогне за производството на шаси с впечатляващи характеристики на управление.

Модерният лукс среща педантичното майсторство

Съчетаването на вдъхновяващия дизайн на Infiniti Q50 и динамичните показатели води до интериор, създаден по същите изключителни стандарти. Обгръщащият те интериор предлага силна смес от триизмерни текстури, най-високо майсторство и премиум качество, комбинирайки модерен лукс и модерни технологии, ориентирани към клиента.

Интериорът на Q50 е създаден като покана към шофьора – отпразнува въодушевлението от шофирането, което често се губи в съвременния свят. Като такъв е отделено специално внимание към позицията на водача, предлагайки избор от щедри адаптивни корекции, допълващи комфортния кокпит.

Таблото в Q50 е в отличителния традиционен дизайн double wafe на Infiniti, като същевременно има нови асиметрични линии най-отгоре от средата на конзолата към периферията на конзолата. Достъпът до всички бутони и контролери е така измислен, че шофьорът няма нужда да променя позицията си, също така има тъчскрийн и реални бутони, Infiniti Controller и Селектор на режима на шофиране.

Предните и задни седалки са с нов ергономичен дизайн, разработени да разпределят напрежението върху тялото на по-широка горна повърхност на седалката. Просторният интериор предлага достатъчно пространство отпред и отзад за главата, щедро място за коленета, подчертано от новия, тънък дизайн на предните седалки, и заради невероятната възможност за позиционирането нагоре-надолу и напред-назад на предните седалки. Бедрените точки отпред и отзад също могат да бъдат настроени за постигането на изключителен комфорт.

Мястото за краката отзад е разширено, премествайки В-колоната напред (в сравнение с традиционния дизайн), улеснявайки влизането и излизането. Ефективното багажно пространство е едно от най-добрите в сегмента с неговите 500 литра при 2,2-литровия дизелов и 400 литра при хибридно задвижвания модел.

Премиум аудио системата включва налична от следващото поколение Премиум аудио система на Infiniti от Bose с 3-канални говорители (14 говорителя общо в кабината) и Advanced Staging Technology®. Други нововъведения включват двузонов автоматичен климатик, Bluetooth, handsfree система и камера за задно виждне.

Свързаните технологии на Infiniti

Създадени според уникалния подход на марката да улесняват живота на собствениците на Infiniti, те са включили Infiniti InTouch телематична система, внасяща бъдещето на свързаност в интериора на Q50. За разлика от традиционните интерфейси, в Q50 има не един, а цели два тъчскрйин капацитивни екрани с интуитивен дисплей, разпознаващ жестове, улесняващ свързването на шофьорите с живота им извън колата.

Заедно с големия двоен екран (LCD/ VGA 8-инчов горен и 7-инчов долен цветен дисплей) InTouch системата на Infiniti е създадена да свързва без усилие колата и шофьора.

Съдържанието и функциите са насочени към горния екран, включително и най-често използваните приложения, като картата на навигацията. Останалото съдържание е насочено към долния екран. Селекция от автомобилни приложения са предварително заредени в системата. Също така собствениците могат да свалят, обновяват и синхронизират техни апликации посредством смартфоните си и USB четци.

Друга част от лидерството на Infiniti Q50 в сегмента е неговата усъвършенствана система за безопасност, разполагаща с дълъг списък от обезопасяващи и подсигуряващи технологии, познати вече от други модели на Infiniti.

Infiniti Q50 предлага достъпен интелигентен круиз контрол с пълно управление на скоростта, аварийно спиране, асистент, следящ дистанцията, следене на сляпата точка, Blind Spot Intervention®, Backup Collision Intervention®, сигнализиране при напускане на пътното платно, превенция за напускане на платното и активна система за следене на пътя, адаптивни предни светлини (AFS) и автоматични дълги светлини. Новата, използвана за първи път в света система за предотвратяване на сблъсък (PFCW) предупреждава водача при рискове, които са извън полезрението на водача. Не само може да усети относителната скорост и разстояние на колата отпред, но също така и на тази, която е пред водещата.

Към края на 2013, Q50 беше награден с най-високият възможен резултат за нивото си на безопасност. NHTSA награди Q50 с пет звезди на краштестовете, като при еквивалента Euro NCAP Q50 отново взе пет звезди. Освен това Q50 получи най-висока оценка заради своята система, предотвратяваща сблъсък, от Thatcham - Центъра за автомобилно застраховане, сервизиране и разработки във Великобритания. Тестовете разкриват следното: “При тест в градска среда Infiniti Q50 избегна сблъсък с препятствието при всички тестови скорости. Допълнителното тестване също се осигури при скорост от 60 км/ч, като тогава колата спря автоматично, за да предотврати сблъсък с целта”. Това прави Q50 един от най-безопасните примиум седани на пътя днес.

КРАЙ
** Редакторът на Popular Science избра Директното адаптивно управление на Infiniti от модела Q50 за една 12-те Grand Award награди в годишното съревнование “Най-доброто от най-новото”.За Infiniti:

Седалището на Infiniti Motor Company Ltd. е в Хонконг, а продажбите обхващат около 50 страни. Марката Infiniti е основана през 1989 г. Понастоящем гамата от премиум автомобили се произвежда в заводи в Япония и в САЩ.

Като основен партньор и партньор динамични автомобили на Infiniti Red Bull Racing, Infiniti осъществява задълбочено техническо сътрудничество с екипа от Формула 1, а трикратният световен шампион Себастиан Фетел е директор експлоатационни качества на Infiniti.

Повече информация за Infiniti, неговата програма Total Ownership Experience® и водещите в автомобилната индустрия технологии можете да намерите на http://www.infinitibg.bg/. За последни новини за Infiniti посетете http://www.infinitipress.eu/bg/Bulgaria/,, “харесайте“ Infiniti във Facebook или следвайте марката в Twitter.


Контакти:
Infiniti Global Communications:
Stefan Weinmann

General Manager, Infiniti Global Communications

Infiniti Motor Company Ltd., Hong Kong

Phone: +852 3948 0126

Mobile: +852 9447 9973

Email: stefan.weinmann@infiniti.com


Jon Walsh

Senior Manager, Infiniti Global Communications

Infiniti Motor Company Ltd., Hong Kong

Mobile: +852 9447 9705Email: jon.walsh@infiniti.com

Infiniti Bulgaria:
Сашка Станиславова

PR директор
T: +359 2 879 00 88
E-mail: marketing@infinitibg.bgБаза данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница