Информационно писмоДата15.09.2017
Размер35.61 Kb.
IV-та Международна балон-фиеста «Римска Баня 2015»

ИНФОРМАЦИОННО ПИСМО

Уважаеми пилот!

Имаме честта да поканим Вас и Вашия екипаж да вземете участие в мероприятията, включени в програмата на Фиестата.

Традиционната Международна балон-фиеста «Римска Баня» е значимо авиационно мероприятие не само в България, но и зад граница и привлича както многобройни зрители, така и средствата за масова информация.

Организатори на мероприятието:

Термо СПА хотел «Римска Баня» и Българска асоциация на леката авиация с подкрепата на Община Разлог.Адрес на организационния комитет:

България: с. Баня, община Разлог, Благоевградска обл. хотел «Римска баня»
E-mail: oficier@bigmir.net, katsarski.aleks@mail.ru, bala2005@abv.bg

Официален сайт на Мероприятието: http://fiesta.rimskabania.com

Участници

Международната балон-фиеста «Римска баня – 2015» е отворена за участие за всички пилоти, спазващи Спортния кодекс на FAI и правилата за полети, притежаващи валиден лиценз за пилот и своевременно регистрирали се в организационния комитет на състезанието.Квалификация: всеки пилот е длъжен да има минимум 30 летателни часа като командир на топловъздушен аеростат. Организаторите планират да приемат при условията, указани по-нататък, до 20 пилоти на топловъздушни аеростати. Броят на пилотите на други летателни апарати е до 10. Това ще бъдат тези пилоти, които първи потвърдят своето желание да участват в Мероприятието и заплатят регистрационна такса в размер на 100 евро. Таксата ще бъде възстановена на участника при регистрацията му в началото на Мероприятието.

Банкова сметка (в евро) за заплащане на регистрационната такса:

RIMSKA BANIA Ltd.

IBAN: BG89UBBS80021445035010

SWIFT: UBBSBGSF

UBB RаzlogПравови аспекти на Мероприятието и официален език.

Полетите ще се провеждат в съответствие с изискванията на Закона за гражданското въздухоплаване в България и в съответствие с Правилата за провеждане на МероприятиетоОфициални езици на Мероприятието са български, руски и английски.

Организаторите осигуряват безплатно:

- нощувка и закуска за 4 човека (пилот + 3 членове на екипажа) за аеростати и за 2 човека (пилот + 1 член на екипажа) за другите летателни средства за периода на провеждане на Мероприятието;

- карти и метео-информация;

- участие в тържествените мероприятия и културната програма (до 4 човека за аеростат и 2 човека за другите летателни средства).

При необходимост, за допълнителни членове на екипажите могат да бъдат резервирани места в хотела срещу заплащане при цени от 17 евро (на човек в двойна стая).

Организационният комитет си запазва правото да поставя реклами на спонсорите на кошовете на аеростатите, а също моли да бъде резервирано едно място в коша по време на полет.Застраховка

Всеки участник трябва да има застраховка гражданска отговорност на стойност, еквивалентна на минимум 30 000 евро.Наем на автомобили, помощ от доброволци

Ако желаете да наемете автомобил, ако Ви е необходима допълнителна информация или помощ при подготовката за пътешествието; ако Ви трябва помощ от доброволци, моля, свържете се с нас незабавно и ние ще се постараем да Ви помогнем.Спортна програма

В рамките на Мероприятието на участниците ще бъде предложена състезателна програма, базирана на Правилата за състезания FAI, Events/model events rules, с които може да се запознаете на сайта http://www.fai.org/cia-documents.

Между участниците ще бъде проведен и Конкурс за най-добра фотография. Победителите в състезанието и конкурса ще бъдат наградени с поощрителни награди.

Културна програма

В програмата на Фестивала са включени свободни полети на топловъздушни балони, демонстрационни полети с различни летателни средства от леката авиация, файер-шоу (парад на горелките), семинари по въпросите на любителската авиация, изказвания на известни в авиационните кръгове хора. За участниците във фестивала и почетните гости са планирани дружески срещи и банкети.

По време на Фестивала организаторите ще Ви осигурят безплатно комфортно настаняване в Термо-СПА хотел «Римска Баня», използване на СПА-центъра на хотела (бассейни с гореща минерална вода, сауни, парни римски бани и др.), участие във всички мероприятия, включени в програмата на Фестивала. По-подробна информация за хотела може да получите от сайта му.

На 5 км от хотела се намира известният ски-курорт Банско. Хотелът предлага безплатен трансфер до кабинковия лифт и обратно.Ще имате възможност да се насладите на вкусната българска кухня в уютните кафета и ресторанти, които са в изобилие в околността. В специални развъдници можете сам да уловите пъстърва, от която ще Ви бъде приготвено апетитно ястие по Ваше желание.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница