Информация за инсталиранеДата21.09.2016
Размер28.63 Kb.

Информация за инсталиранеЗа да инсталирате “Деловодство” – версии Universal и Flow с Interbase/FIREBIRD база данни, на ОС WIN XP/2000 е необходимо:


 1. Първо да инсталирате сървъра на базата данни – програмата Interbase, като за целта стартирате:

  1. Ако имате програмата на СД – Стартирате setup.exe от директория Ib6\server\setup.exe. Всички настройки по време на инсталацията на сървера са по под разбиране както ги предлага инсталатора.

  2. Ако изтегляте програмата от сайта – изтеглете архива Ib6.2.rar от следния линк: http://www.tesspartners.com/files/Delovodstvo/Ib6.2.rar и после стартирайте от архива ib_wi_os_tIB6_0_2_0.exe

Или http://tesspartners.com/files/Firebird/ Firebird-1.5.5.4870-WIN32.exe 1. Инсталация на конкретната програма. След като инсталацията премине успешно стартирайте setup.exe от директорията на съответната програма. Например: Delovodstvo-Universal\144mb\Disk1\setup.exe за да инсталирате програмата “Деловодство-Универсал”.

След инсталацията прехвърлете файловете от поддиректория Update в директорията, където е инсталирана програмата, като замените предходните. Така подсигурявате актуализации, описани в Readme_1st.txt.


 1. Настройка на базата данни. Преди да стартирате самата програма влизате в директория c:\Program Files\Common Files\Borland Shared\BDE\; стартирате файл bdeadmin.exe за да настроите вашия компютър да работи и като сървър и като клиент. Отваря се прозорец с активна лява страна, избирате с мишката примерно wdelo32 – за “Деловодство-Универсал”. Ако поиска име и парола въвеждате Admin и sys и потвърждавате.

След като сте избрали конкретната програма дясната страна става активна, избирате полето SERVER NAME, в дясното поле в дясният край се появява бутонче с три точки по средата. Натискате го и ви се предлага да изберете път към локалната база с данни. Избирате следното при условие че по време на инсталация не сте го променяли:
C:\Program Files\at\Wdelo32ex\db\Wdelo.gdb ->>> Universal

C:\Program Files\at\delo32ex\db\Wdelo.gdb ->>> Flow

В полето LANGDRIVER трябва да е посочено Pdox ANSI Cyrillic. Ако не е – изберете го от падащото меню.

След това натискате синята стрелка в левия горен ъгъл непосредствено под

меню View и потвърждавате с ОК

По същия начин настройвате базата данни и за другите програми.


При мрежова настройка на базата данни тип “клиент-сървър”, когато настройвате път от локална станция към базата данни на програмата на сървъра е необходимо да зададете WINDOWS път. Примерно:

Server:C:\program files\at\wdelo32ex\db\wdelo.gdb ->>> Universal

Ако за сървър на базата данни се използва някоя от работните станции, примерно компютър с име Tess, то пътят съответно е:

TESS:C:\program files\at\wdelo32ex\db\wdelo.gdb


Регистрационен код за програмните продукти, позволяващ пълната им работоспособност се получава по телефон, e-mail, sms, само след закупуване.

При необходимост от ползване на даден продукт на повече от едно работно място /компютър/ се закупува допълнителен лиценз - 40 % от стойността на основния продукт.Специфики при инсталация на по-стари 32 бит Десктоп програми –

Деловодство Флоу и Универсал На ОС WIN 7 – WIN Vista


 1. BDE admin . exe го създава инсталатора на програмата, а не Interbase server, т.е спокойно може да се ползва само Firebird за база данни
 1. Инсталатора /сетъп-а/ проверява за 32-бит опер. Система
 1. Проверка за 32 бит ОС – десен клавиш пропъртис в-у My Computer или Start-Control Panel-System
 1. За 64 бит ОС препоръчително Firebird 2.5.1, на 32 бит става с версия 1.5.3
 1. При ансталиране на Firebird 2.5.1 на 5-ти -6-ти екран трябва да се махне отметката Install Control Panel Aplett
 1. Инсталирането на Firebird и Приложението /Универсал, Флоу/ да се прави с десен клавиш върху сетъп-а – Run as Administrator
 1. При настройка на път към база данни в C:\Program Files\Common Files\Borland Shared\BDE\BDEADMIN.EXE - базата данни препоръчително да се настрои като сървър – Localhost:C:\ Program files\at\wdelo32\WDELO.GDB

Избягва се проблема когато различни юзъри с различни права на 1 машина достъпват приложението

Валидност на демоверсиите – 1 месец /30дни/ от инсталацията.

Служебна парола за влизане – 1 за програмни продукти за работа под WIN.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница