Информация за конкурса „Достъпен град, който се организира от Европейската комисияДата28.10.2018
Размер27.5 Kb.
Информация за конкурса „Достъпен град“,

който се организира от Европейската комисия

На 05.06.2014 г. Европейската комисия обяви началото на конкурса за петото издание на наградата „Достъпен град“ за 2015 г. – европейската награда за достъпни градове.

Годишната награда e признание и отличие за градовете за техните усилия да направят по-лесен достъпа на хора с увреждания и възрастни до обществени места, като сгради, детски площадки за игра, обществен транспорт или комуникационни технологии. От 2010 г. до момента в 4-те предходни издания на наградата „Достъпен град“ са участвали 171 града. Наградата е част от по-широкообхватните усилия на Европейския съюз за създаване на Европа без бариери: подобрената достъпност носи трайни икономически и социални ползи за градовете, особено в контекста на застаряване на населението.

Градовете с население не по-малко от 50 000 жители могат да подадат заявленията си за наградата до 10 септември 2014 г.

Хората с увреждания все още са изправени пред твърде много препятствия в ежедневието, поради което поставихме достъпността в центъра на стратегията си за изграждане на Европа без бариери. Наградата „Достъпен град“ позволява на градовете в цяла Европа да покажат усилията си за улесняването в по-голяма степен на живота за всички! С удоволствие виждам, че има толкова много добри практики, показани от европейските градове. Достъпността предлага нови икономически възможности и може да е реален стимул за новаторство и растеж. Насърчавам всички европейски градове да участват в тази отлична европейска инициатива и да помогнат Европа да стане по-достъпна за всички“, каза вицепрезидент Рединг, комисар на Европейския съюз за правосъдието.

Повече информация за конкурса, включително и на български език може да бъде намерена на следния интернет адрес: http://ec.europa.eu/justice/events/access-city-award-2015/index_bg.htm
Каталог: uploaded files -> file
file -> Магистърска програма „Глобалистика" Дисциплина „Политическият преход в България" Доц д-р П. Симеонов политическа система и политически партии на българския преход студент: Гергана Цветкова Цветкова Факултетен номер: 9079
file -> Дата на публикуване на началния текст в интернет на български език
file -> Магистърска теза на Борислав Виларов
file -> Програма „Развитие на човешките ресурси" Европейския социален фонд на Европейския съюз „ Инвестира във вашето бъдеще"
file -> Програма „Развитие на човешките ресурси" Европейския социален фонд на Европейския съюз „ Инвестира във вашето бъдеще"
file -> Вопросы социологии
file -> Справка за оповестяване на счетоводната политика
file -> Иван пунчев стоката в нейното явление
file -> Програма „Глобалистика курсова работа политическия преход в България
file -> Под печат в сп. „Население”, 2012, кн. 1 Помаците според българската етнодемографска статистика. Pomaks according to the Bulgarian ethno-demographic statistics


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница