Инструкция за употреба на " White Pearl "Дата18.09.2016
Размер66.29 Kb.
Инструкция за употреба на “ White Pearl ”

White Pearlе избелваща система , разработена единствено за използване в денталния кабинет. Тя съдържа: 1,5гр. гингивална защита – (Gingiva Protector), 5гр. избелващ гел (Bleaching Gel H35%) в двойна щприца за бързо размесване на сместа (4:1) съдържаща избелващ гел и активатор - ( активна субстанция 35% водороден пероксид),2мл. Реминерализиращ гел – (After -Bleaching care).
Показания
- Избелване на девитализирани зъби
- Избелване на патологично оцветени зъби като алтернатива на коронки и фасети. - Премахване на оцветявания причинени от фармацевтични продукти.

( Например от тетрациклин ).


Противопоказания
- При оголен дентин
- Дефектирали граници на обтурации
- Пациенти със свръх чувствителност

- Алергии или несъвместимост към съставките на продукта


- Бременност или кърмене (въз основа на липса на опит)
Лека чувствителност на зъбите по време или след лечението може да се появи при някои пациенти. Въпреки това, дискомфорта обикновенно изчезва за относително кратък период от време. В случай, че пациентът изпитва силен дискомфорт или болка по време на избелването,
то трябва да се прекрати незабавно.
Подготовка
Определяне нюанса ( цвета ) на зъба в сравнение с разцветката на Vita ©.
За оценка, белотата на зъбите, пренареждаме разцветката Vita © по посочения по-долу начин ( последователност по степените на белота).
Цветовете, подредени по нюанси в съответствие с разцветката Vita ©.
A1 A2 A3 A3.5 A4 B1 B2 B3 B4 C1 C2 C3 C4 D2 D3 D4
Пренареждаме така:
Цветовете подредени в съответствие с белотата им:

B1 A1 B2 D2 A2 C1 C2 D3 A3 D4 B3 A3.5 B4 C3 A4 C4


Следователно разликата в белотата на:

B2 към B1 = е 2 тона А3 към A2 = е 4 тона


Прилагане върху витални зъби:

Почистете зъбния камък и полирайте зъбите на пациента. Поставете усторазтворител и прегледайте пациента за наличие на кариеси, оголен дентин или счупени (напукани) пломби. При необходимост поправете такива дефекти, те са противопоказани за избелване. Определете цвета на зъбите на пациента. Предвидете, че пломби и възстановявания от композити, керамика или цирконий не променят цвета си при тази манипулация. Покрийте прилежащата лигавица ( венците ) с фотополимерната гингивална защита.Уверете се, че венците са добре защитени. Да не се използва анестезия.


ВНИМАНИЕ:

Чистият активатор е силна основа. Сместа избелващ гел + активатор дразни очите и лигавиците. Носете предпазни ръкавици и очила, когато използвате продукта.

Абсолютно да се избягва контакта на избелващия гел с очи , кожа и лигавица.

Използване на избелващия гел:

1) Свалете капачката от шприцата и я заменете със смесителна канюла. Натиснете буталото докато започне да излиза от канюлата равномерно оцветен гел. Изхвърлете нехомогенно смесения материал, който се появява преди това.

2) Съхранение при по-високи от препоръчителните температури за по-дълъг период от време може да доведе до появата на мехурчета в материала. Това ще доведе до
нехомогенност на смесването, особенно когато материалът е по-малко от една четвърт
на двойната шприца. В този случай, не използвайте останалият препарат.
3) Нанесете хомогенно размесения гел върху лабиалните повърхности на зъбите в слой от

1-2мм дебелина. Върха на смесителя е много подходящ за равномерно разполагане на гела. Ефективността на продукта може да се увеличи чрез използване на конвенционална плазмена светлина или лазерна система. Ако такава система се използва, пациента и зъболекаря трябва да носят предпазни очила и да се придържат към инструкциите на производителя.

Да се ​​избягва прегряването!
4) Премахване на гела чрез вакуум (аспирацията) 10 минути след нанасянето. Избършете остатъкът. Ако резултатът не е задоволителен, процесът може да се повтори и потрети веднага, до постигне на желания резултат. Преди да повторите процеса се уверете , че защитата на венците остава непокътната. След това,определяте отново цвета на зъбите.
5) Ако материалът останал в шприцата е достатъчно за друго лечение,
премахнете смесителната канюла и затворете шприцата със синята капачка. Съхранявайте материал в хладилник. Използвайте нов смесителен накрайник за всеки пациент.


Забележка: Композитни пломби, метало- керамични или циркониеви възстановявания не могат да бъдат избелени.Такива пломби или възстановявания трябва да бъдат заменени около две седмици след лечението.
Приключване на лечението
След последното избелване, премахнете гела чрез засмукване, избършете остатъка
и обилно изплакнете с чиста вода. След това зъбните повърхности се изсушават и полират с полираща паста, след което зъбите трябва отново да се минерализират с реминерализиращия гел от комплекта ( After Blaching Gel ). Този гел е подходящ за лечение на свръхчувствителност или болка, настъпила по време на избелването. След лечение, пациентът не трябва да яде, пие или пуши в продължение на най-малко 1 час. Силно оцветяващи продукти, като червено вино или кафе трябва да се избягват по време на следващите няколко дни.
Прилагане върху девитализирани зъби
При избелване на девитализирани зъби, гелът се прилага през лингвалната повърхност на зъбите. За да направите това, отворете пулпната камера около 2 mm и поставете вътре избелващ гел. След това, запечатайте херметически. След 1-3 дни отворете и ако е необходимо повторете процедурата.Ако избелването е задоволително, почистете кухината и направете обтурация. Процеса на избелване е вече извършен.
Изисквания за съхранение и употреба:

Bleaching Gel H35% не трябва да се използва след датата на неговaта годност, посочена върху опаковката. Съхранявайте избелващия гел в хладилник (3 ° -9 ° C), но да не се замразява.Продуктът съдържа водороден прекис, калиев нитрат, натриев флуорид, натриев хидроксид, гликол производни, сгъстители, както и оцветители.


Възможни проблеми и най-вероятни причини за това:
Проблем: Причина:
1. Недостатъчен резултат на избелване - Повторете процеса на избелване

(до три прилагания в едно посещение).


2 Пациентът получи прекомерен - Гелът е в контакт с открити дентин или
дискомфорт или болка по време на има разхерметизирани обтурации.

лечението. - Пациентът е с прекомерна чувствителност

( Индивидуално за различните пациенти ).
3. Бели петна по емайла след избелване. - Локална деминерализация или

дехидратация: това е обратимо и изчезва

след флуорирането.
4. Венците са побелели след избелване. - Това се дължи на разхерметизиране на

венечната защита, но също така е обратимо.


5. Излизащият гел е неравномерно оцветен. - Получава се от наличие на мехурчета

( ясно червен/розов ) появили се поради съхранение на висока

температура дълго време.
6. Връзката композит-емайл е компрометирана - Има остатъчен пероксид, изчакайте 1-2

след лечението седмици преди започване на възстановяванеПроизводител: GDF Gesellschaft für Dentale Forschung und Innovationen GmbH

Dieselstr. 5 – 6, D-61191 Rosbach


Вносител: Янев-Дентал ЕООД, ул.Ангел Кънчев 85/12,Стара Загора

042/603 287, www.yanev-dental.bg


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница