Интерактивното обучение и алтернативната терапия: различни методи на работа с уязвими деца и младежиДата16.12.2017
Размер30.22 Kb.

Интерактивното обучение и алтернативната терапия: различни методи на работа с уязвими деца и младежи

Природотерапия и себеизразяване чрез изкуствата

Този курс се фокусира върху терапевтичната полза от високо интерактивните форми на обучение за млади хора, които биха искали да се преборят с шаблонните обстоятелства. Също така изяснява важността на сензорната стимулация като ключов компонент в работата с деца, които са се „оттеглили от света” или не желаят да бъдат ангажирани с нищо поради една или друга причина. Тя може да отключи техния скрит капацитет и желание за учене и общуване.

Теорията за „множествения интелект” променя образователната практика през последните 150 години и провокира стремеж към алтернативни методи. Според психолога Хауърд Гарднър, хората имат девет вида интелект, които отразяват различни начини на взаимодействие със света. Той твърди, че всеки човек притежава уникална комбинация или профил. Последните експерименти, проведени от когнитивни психолози, навеждат на мисълта, че стиловете на обучение на ученици в обикновена класна стая могат да бъдат по-близки до това, което предлага теорията на Гарднър, като продължава да е вярно, че зрителната, слуховата и кинестетичната стимулация могат да подпомогнат процеса на учене и общуване сред деца с увреждания или жертви на травма.

Точно заради това богатият обучителен репертоар е важен.Потапяне в природата: пустошта като безопасно и стимулиращо място за игра за деца, включително тези със специални потребности или предизвикателно поведение (Дейвид Бисет);

Себеизразяване чрез изкуствата: пърформансът като микс от различни музикалнодраматични форми за отработване на чувствителни проблеми у децата и младежите.

Структура на обучението

Обучението се предлага в рамките на 12 учебни часа, разпределени в два дни.Мястото на провеждане е Комплексът за социални услуги за деца и семейства – гр. Русе, бул. „Липник“ №14.

През 2013 г. можем да предложим следните дати:

19 - 20 февруари 2013 /вторник и сряда/

4 – 5 юни 2013 /вторник и сряда/

Допълнително ще предложим дати за обучението през есента на 2013 г.

При наличие на запитвания, могат да бъдат предложени и други дати.


Първи ден

13:30 до 15:00

1. Представяне.

2. Дивата природа като безопасно място за игра за деца, включително тези със специални потребности или предизвикателно поведение;

15:30 до 17:00

3. Практическа демонстративна сесия според сезона;17:15 до 18:45

4. Разстройство на природния дефицит;

5. «Потапяне» в природните стихии;

6. Обобщение и закриване на деняВтори ден

9:00 до 10:30

1. Променяща се реалност: Как децата отбягват чувствителни проблеми;11:00 до 12:30

2. Въведение в различните форми на пърформанс;13:30 до 15:00

3. Работа по групи – пърформанс-техники за отработване на чувствителни проблеми;

4. Обобщение и закриване на обучението

Цена

40 лева

За повече от трима участници от една организация – отстъпка от 10%!

Обучаващ екип:

Дейвид Бисет: Дейвид е председател на „Еквилибриум” и член на управителния съвет на Националната мрежа за децата с особена отговорност за детското включване и младежкия активизъм. Ръководството на „Еквилибриум” – „Учене чрез преживяване”, е написано от Дейвид и отразява неговите знания и умения относно работата с младежи сред природата.

Елица Великова: Ели е квалифициран ерготерапевт, който играе важна роля в пряката работа, която ние извършваме с деца със специални потребности. Има опит в белгийския модел на куклотерапия в медицински контекст, помагащ на децата за тяхната рехабилитация и възстановяване.


НАЙ-ВАЖНИЯТ КЛЮЧ КЪМ УСПЕХА СПОРЕД ЛАРИ УИНГЕТ:
ОТКРИЙТЕ СВОЯТА УНИКАЛНОСТ, НАУЧЕТЕ СЕ ДА Я ИЗПОЛЗВАТЕ В ПОЛЗА НА ДРУГИТЕ И ТОГАВА УСПЕХЪТ, ЩАСТИЕТО И БЛАГОПОЛУЧИЕТО СА ВИ ГАРАНТИРАНИ!”
НИЕ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕМ В ТОВА ПЪТУВАНЕ


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница