Иран и ливан – две лица на ОриентаДата28.10.2018
Размер143.02 Kb.


ИРАН и ЛИВАН – две лица на ОриентаПо маршрут: София – Истанбул – Шираз - Персеполис – Накш-е-Ростам – Пасаргада – Абаркух – Зейнодин – Язд – Наин – Исфахан – Aбианех – Кашан – Техеран - Истанбул – Бейрут – Балбек – Бейрут – Жуние – Бейрут - Сайда – Бейрут - Триполи – Бейрут – Истанбул – София

16 дни/ 15 нощувки/ 15 закуски/ 1 обяд/ 9 вечери

Дата: от 04 октомври до 19 октомври 2018 г.

1 ден /04.10.2018 г./ София – Истанбул - Шираз

Полет TK 1028 на авиокомпания Turkish Airlines за Истанбул в 10.00 ч. Кацане в 11.25 ч и полет ТК 884 за Шираз в 20.45 ч.


2 ден /05.10.2018 г./ Шираз

Кацане в Шираз в 01.05 ч., посрещане от местния партньор, трансфер и настаняване в хотел CHARMAN 4**** - стандартни стаи (http://hotelchamran.com/). Нощувка. Закуска. В 10.00 ч. начало на туристическата програма в Шираз - древен град с дълга история, като близо 2000 г. той е в основата на културния живот на Персия и Иран. Градът дълго е считан за люлка на персийската поезия, литература и изкуство. За известен период от своята история, Шираз е и столичен център. Посещение на пищно декорираната с милиони стъклени късове гробница Шах Чераг, в която са положени останките на двама важни шиитски водачи. Обиколката на Шираз включва комплекса Вакил - джамията и банята, посещение на построената през XVIII в. крепост на Карим Кан - създателят на династията Занд и накрая Мавзолея на Саади. Вечеря в ресторант HAFT KHAN извън хотела с включен трансфер (http://www.haftkhanco.com/front)комплекс от ресторанти с традиционна иранска и интернационална кухня, като изборът от ресторант на място е по избор на клиента. Нощувка в хотел CHARMAN 4**** (http://hotelchamran.com/).
3 ден /06.10.2018 г./ Шираз – Персеполис – Накш-е-Ростам – Шираз (около 65 км в посока)

Закуска. Отпътуване към древната столица на Ахеменидската империя – Персеполис. Градът (UNESCO), построен от Дарий I още през далечната 518 г. пр. н.е., днес представлява един от най - големите археологически комплекси в света. Въпреки че от руините на града трудно може да се добие представа за грандиозността и величието на някогашния столичен град, през 1979 г. Персеполис е вписан в листата на Юнеско. Част от неговите забележителности са построената от Ксеркс порта на народите и залата за аудиенции на Дарий. Програмата продължава с посещение на Накш-е-Ростам, древната гробница на ахеменидските царе, където се намират гробниците на Дарий Велики, Ксеркс, Артаксеркс и Дарий II.. По възможност, следобедна туристическа обиколка на Шираз, включваща гробницата на поета Хафез, Портата на корана и градините Ерам. Връщане в хотела в Шираз. Вечеря в ресторант BAGHE RAAZ извън хотела с включен трансфер (http://bagheraaz.com/). Нощувка.
4 ден /07.10.2018 г./ Шираз – Пасаргада – Абаркух – Зейнодин (около 360 км)

Закуска. Отпътуване за Пасаргада (UNESCO) и спирка за снимки в столицата на Персийската империя по времето на Кир Велики. Сред останките на старата столица най - голям интерес представлява гробницата на един от най - великите представители на ахеменидската династия - Кир Велики. Следваща кратка спирка в Абаркух - неголямо селище, разположено на границата на пустинята, където се намира 4500-годишен кипарис, чийто достолепен вид и дълголетие, оставят силно впечатление в съзнанието на всеки посетител. Пристигане вечерта в Зейнодин – в сърцето на пустинята. Настаняване в хотел – кервансарай, реставриран по най - добрия начин от UNESCO през 2005 г. *приложено описание. Вечеря в кервансарая. Нощувка.

Забележка: Нощувката в Зейнодин е в типичен ирански кервансарай, където може да се усети духа на средновековния източен свят. Около кръглия двор са наредени спални помещения с много легла, разделени от завеси. Санитарният възел е общ за гостите на кервансарая. Кервансараят разполага с голямо помещение за закуска и вечеря.
5 ден /08.10.2018 г./ Зейнодин – Язд (около 60 км)

Закуска. Отпътуване за град Язд. Язд е считан за един от най - старите градове в света. Ролята му на културен център и средище на идеите на зороастризма са причина градът да получи световна известност и да се превърне в едно от най - посещаваните места на територията на Иран. Посещение на „кулите на мълчанието“ – зороастрийско гробище. Обиколката на града продължава с Храма на огъня, кулите на ветровете – водохранилище с кули за вентилация. Настаняване в хотел PARSIAN SAFAIYEH HOTEL – 5***** (http://safaiyeh.pih.ir/). Вечеря в ресторант в пещера – SHAH NESHIN Facebook page: https://www.facebook.com/Shah-neshin-1481930962059452/. Нощувка.
6 ден /09.10.2018 г./ Язд – Наин – Исфахан (около 320 км)

Закуска. Отпътуване за Исфахан с попътна спирка в Наин. Програмата предвижда посещение на една от най - старите джамии, строени в Иран и руините на старата кирпичена крепост, разрушена от моголите. Вечерта пристигане в Исфахан. Настаняване в хотел ABBASI 4**** (http://www.abbasihotel.ir/) стандартни стаи с възможност за доплащане на място за супериор стаи при наличност. Вечеря в ресторанта на хотела, известен с добрата си кухня по препоръка на местния ни партньор. Нощувка.
7 ден /10.10.2018 г./ Исфахан

Закуска. Обиколка на третия по големина град в Иран. Исфахан е една от перлите на древна Персия. Градът пленява посетителите със своята красота и блясък. Създаден преди около 2500 г., Исфахан става столица на сафавидска Персия, като се превръща и в главен търговски град на пътя, свързващ Русия с Персийския Залив и Китай с Османската империя. Обиколката на Исфахан включва огромната Петъчна джамия (UNESCO), както и огромния площад Накш-е-джахан, втори след Тянанмън, около който са разположени джамията Шейх Лотфоллах (UNESCO) с изящния си бежово-син купол, дворецa Али Капу и грандиозния храмов комплекс – джамията на имама, който впечатлява със своята височина и изящество, арменската катедрала Ванк, която е известна със стенописите си и огромния купол. Свободно време за покупки в традиционния пазар под колонадите около площада. Вечеря в ресторант извън хотела - SHAHRZAD restaurant (http://shahrzad-restaurant.com/) с включен трансфер. Нощувка.
8 ден /11.10.2018 г./ Исфахан – Aбианех – Кашан (около 270 км)

Закуска. Отпътуване от Исфахан с кратка попътна спирка в Абианех, малко селище в подножието на планината Каркас. Aбианех е съхранил традициите и културата на местните жители в продължение на векове. Продължаване за Кашан, красив град, чиято слава в производството на керамика и глинени изделия се носи още в Средновековието. Впечатляващи са къщите с гипсови отливки по фасадите с предвидено посещение на една от тях. Настаняване в хотел SARAYEAMERIHA BOUTIQUE HOTEL – 5***** (http://en.sarayeameriha.com/) – настаняване в сюит. Вечеря в ресторанта на хотела, известен с добрата си кухня по препоръка на местния ни партньор. Нощувка.
9 ден /12.10.2018 г./ Кашан – Техеран (около 250 км)

Закуска. Отпътуване за Техеран. Начало на панорамна туристическа обиколка на иранската столица. Живописно разположен в полите на планината Алборз, градът днес представлява неповторима комбинация от сблъсъка на древност и модерност, и симбиозата между Изтока и Запада. Създаден още в дълбока древност, Техеран се разраства през XIII в., когато се налага като важно търговско средище в района, а след унищожението на град Рей от монголците се превръща и в административен център. Днес Техеран е модерен град, в който прави широки булеварди и модерна архитектура съжителстват с паметници, свидетелстващи за величавото минало на града. Опознаването на Техеран продължава с посещение на Археологическия музей. Настаняване в хотел ESPINAS PERSIAN GULF 5***** (http://espinashotels.com/hotels/persiangulf/) – стандартни стаи. Вечеря в ресторант NAYEB извън хотела с включен трансфер (http://nayeb.com/). Нощувка.
10 ден /13.10.2018 г./ Техеран

Закуска. Обиколката на града тази сутрин продължава с двореца Голестан (UNESCO), един от най - старите паметници в града, Музея на килимите и др. Предвидено е и посещение на музея, в който се съхраняват имперските бижута от времето на Сафавидската династия, където най - голям интерес представлява един от най - големите диаманти в света - Дариа и Ноор. Свободно време за разходка и за последни покупки преди заминаване. Вечеря в ресторант KOOHPAYE DARBAND HILLS извън хотела с включен трансфер (http://koohpaye.com/). Нощувка.
11 ден /14.10.2018 г. - НЕДЕЛЯ/ София – Истанбул - Бейрут

Ранна закуска. Трансфер до летището за полет ТК 879 до Истанбул в 06.30 ч. Кацане в Истанбул в 09.20 ч. и в 12.25 ч. продължаване за Бейрут с полет ТК 824. Кацане в 11.25 ч и полет ТК 824 за Бейрут в 12.25 ч. Кацане на летище Рафик Харири в Бейрут в 14.15 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Панорамен тур на ливанската столица и първи впечатления от града. Добре дошли с чаша шампанско! Трансфер и настанявяне в хотел Intercontinental Phoenicia Beirut Hotel 5* - премиум стаи с изглед море. Нощувка.
12 ден /15.10.2018 г. - ПОНЕДЕЛНИК/ Бейрут – Библос – Триполи – Бейрут (около 80 км в посока)

Закуска. Екскурзия до Библос и Триполи /включена в пакетната цена/. Отпътуване за Библос или Джубейл, живописно разположен е на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Продължаване за Триполи - вторият по големина град в Ливан. Обзорна обиколка на града и разглеждане на замъка Сейнт Жул с останки над 5000 години, посещение на ливански хамам, стария пазар и едно от най – старите пристанища в света. Връщане в Бейрут. Нощувка.
13 ден /16.10.2018 г. - ВТОРНИК/ Бейрут – Бейтедин - Сайда – Магдуш – Тир - Бейрут (около 125 км в посока)

Закуска. Отпътуване за Бейтeдин и посещение на Двореца - един от най – красивите и ярки модели за пример на източна архитектура, независимо, че е построен в началото на XIX в., от Емир Бехир. Красивите арки, галерии и изтънчена декорация от знаменити художници се радват на посетители от цял свят и днес той е музей на византийска мозайка, бижута и оръжия. Продължаване за Сайда или по-известен като древния Сидон или града, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Сайда е третия по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Подобно на Бейрут, Сидон е древен град с повече от 4000 хилядолетна история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Водещата роля на града се запазва и след завладяването на финикийските територии от династията на Ахеменидите. По това време града е едно от главните персийски пристанища, където империята започва да гради своя флот, който по-късно ще бъде използван във войните с Египет и Древна Елада. През следващите векове изпълнение с повратни моменти и смяната на различни владетели, градът ще запази статута си на важно търговско пристанище. Днес градът е и обект на посещение от множество туристи, които разглеждат неговите паметници, спомен от различни епохи и култури и известната крепост-замък от времето на кръстоносците, разположена на брега на морето. Продължаване за Магдуш, където една от най-известните забележителности е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. По възможност, ако времето позволява посещение на пещерата-светилище Мантара, случайно открита през 1726 г. от овчар. Тя е място за поклонение заради намераната икона на Дева Мария от VII в./входната такса се заплаща отделно и на място/. Пристигане в Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан. Името му означава скалист остров. Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости, античен хиподрум и некропол /включени в списъка на ЮНЕСКО/. Връщане в хотела. Нощувка.

14 ден /17.10.2018 г. - СРЯДА/ Бейрут – Хариса – Джейта Гротто - Жуние - Бейрут (около 20 км в посока)

Закуска. Начало на туристическата обиколка на Бейрут - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента и гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на Националния музей, построен 1937 година, излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на Ливан. Обиколката продължава с разглеждане на централната част на Бейрут – площад Нежви и улица Маарат, едни от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Изкачване с лифт до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града. Статуята на Девата е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около статуята е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Отпътуване за Джейта Грото – приятел или съперник? Пред един от най – ярките национални ливански символи се намирате! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варокови пещери с дължина около 9 километра, които се съревновават за част от новите седем чудеса на света. Продължаване за Жуние /разст. 20 км/ – един от най-известните и колоритни курорти в близост до Бейрут. Свободно време за плаж, разходка и шопинг. Връщане в хотела. Нощувка.
15 ден /18.10.2018 г. - ЧЕТВЪРТЪК/ Бейрут – Анжар - долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) - (около 90 км в посока)

Закуска. Отпътуване към Балбек с кратка спирка на руините на Анжар, в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Продължаване през долината Бекаа, сгушена между красиви селца, винарни и руини. Районът на Бекаа, разположен между планинските хребети Ливан и Антиливан, се слави със своята древна история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакх, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Посещение на една от най-древните винарски изби в Ливан Ксара, с дегустация на плътно вино с остатъчен вкус! Дегустацита е на 4 премиум марки вина (Chateau rouge, Cabernet sauvignon, Chardonnay, cuvee IIIe millénaire), придружени с плато сирена. Връщане в хотела. Нощувка.

16 ден /19.10.2018 г./ Бейрут – Истанбул – София

Закуска. Свободно време за разходка и последни покупки преди отпътуване. Трансфер от хотела до летището и в 15.45 ч. полет ТК 825 за Истанбул. Кацане в Истанбул в 17.45 ч. В 19.25 ч. излитане за София с полет ТК 1029. Кацане на летище София в 20.45 ч.

Пакетната цена включва: 15 нощувки със закуски, от които 3 – в Шираз в хотел 4* - стандартни стаи, 1 – в Язд в хотел 5*, 2 – в Исфахан - в хотел 4*, 1 – в Кашан - в хотел 5* в апартаменти, 2 – в Техеран в хотел 5* - стандартни стаи, 1 нощувка със закуска в кервансарай в Зейнодин, 5 – в Бейрут в хотел Intercontinental Phoenicia Beirut Hotel 5*, 9 вечери в хотелите/местни ресторанти на меню по време на престоя в Иран, всички трансфери от/до летището, транспорт с климатизиран миниван по марщрута в Иран и Ливан, беседа на придружаващ местен екскурзовод на руски език по време на туристическата програма и престоя в Иран, беседа на придружаващ местен екскурзовод на английски език с превод на български език от водача на групата по време на престоя и туристическата програма в Ливан, туристическа програма, всички екскурзии и входни такси на туристически обекти и музеи, посочени в програмата ден по ден, водач – преводач на бълг. език по време на престоя в Ливан, дегустация на 4 премиум марки вина в Ксара (Chateau rouge, Cabernet sauvignon, Chardonnay, cuvee IIIe millénaire), придружени с плато от сирена.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс на купуване 1 USD = 1.68 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

ПАКЕТНА ЦЕНА:

Хотел в Ливан, категория

Местоположение и web site

Тип стая

На турист в двойна стая

Intercontinental Phoenicia Beirut Hotel 5*

Бейрут

https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/us/en/beirut/beyha/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-IC-_-LB-_-BEYHA//www.albergobeirut.com/uk/hotel-beirut-site-officiel.php//www.omonot.com///www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/beirut/beyle/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-CP-_-LB-_-BEYLE

5* премиум стаи с разделени легла с изглед море

5637 лв.Цената не включва: бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – препоръчително размер около 5 EUR на турист на ден, виза за Иран – 50 EUR /заплаща се с основния пакет/, виза за Ливан – 39 ЕUR – при издаване на визата предварително в Посолство на Ливан в София, самолетен билет София-Истанбул-Шираз-Техеран-Истанбул-Бейрут-София – цената му се определя според периода на закупуване на билета, градска такса в хотелите, в случай, че се изисква такава.

Доплащане за:

  • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 30.00 лв., за лица над 65 г. – 45.00 лв., над 70 г. – 60.00 лв.

  • обяд в местни ресторанти – ~25-30 USD /цената включва студено и топло предястие, основно ястие, десерт, безалкохолна напитка.


Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 6 туристи – за обиколката на Иран и 10 туристи – за обиколката на Ливан.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Необходими документи: задграничен паспорт с минимум 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Иран и Ливан (не се налага ваксинация). Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се изисква лично явяване.

Начин на плащане: депозит – 3000 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА ИРАН: (изпращаме формуляр)

  1. Попълнен визов формуляр

  2. 1 брой актуална цветна снимка в паспортен формат

  3. Копие от лична карта

  4. Копие от международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на Вашето пътуване

Изброените документи всеки пътуващ следва да представи не по-късно от 24.08.

Оригинал на международен паспорт следва да представите не по-късно от 30.08.ВИЗОВИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА ЛИВАН: (изпращаме формуляр)

  1. Попълнен визов формуляр

  2. 1 брой актуална цветна снимка в паспортен формат

  3. Копие от международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на Вашето пътуване

Изброените документи всеки пътуващ следва да представи не по-късно от 24.08.

Оригинал на международен паспорт следва да представите не по-късно от 30.08.ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Всяко лице, кандидатстващо за издаване на туристическа виза за Ливан, не следва да има печати от посещение на Израел в паспорта си, за да бъде допуснато до издаване на туристичеака виза за Ливан!

Моля всеки пътуващ да вземе предвид обстоятелството, че издаването на туристическа виза за Ливан не гарантира допускане на територията на страната, с оглед предишни посещения на Израел, дори лицето да е сменило международния си паспорт многократно.Туроператор “ТА Мондел Травел” е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица №13160183000000030/ валидна от 31.07.2018 г. до 30.07.2019 г./


Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница