Ирландия и Шотландия 2017, със самолет По пътя на Келтите Обслужване на български език 25. 07. 2017 – 02. 08. 2017Дата15.01.2018
Размер124.6 Kb.


Ирландия и Шотландия 2017, със самолет - По пътя на Келтите

Обслужване на български език

25.07.2017 – 02.08.2017

Дъблин Инвърнес - Сейнт Андрюс – Единбург Стърлинг - Глазгоу
Програма:
1 ден, вторник, 25 юли 2017– полет до Дъблин 

Полет от София до Дъблин в 15.55 ч. от Терминал 1 с Раян Ер. Пристигане в 17.45 ч. местно време /полетът е около 3 часа и 50 минути/. Трансфер до хотела в Дъблин. Нощувка. 
2 ден, сряда, 26 юли 2017 – Дъблин, Ню Грейндж, традиционна ирландска вечеря в пъб /жива музика, степ танци/ 

Закуска. Пешеходен тур /включен в цената/ в центъра на Дъблин с разглеждане на основните забележителности и посещение на Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга. Продължаваме с Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Фицуилям, стауята на Оскар Уайлд, паркът Свети Стивън, Катедралата Свети Патрик, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината.

Следобед: свободно време или  по желание и срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до Ню Грейндж - една от най-загадъчните каменни постройки в света, състояща се от 93 мегалита. Монументалната структура се намира на север от Дъблин, построена около 3200 г. пр. н.е. – преди египетската, вавилонската и критската цивилизации, преди Стоунхендж! Археолозите я характеризират като техническо чудо за своето време, дело на хора с високи инженерни познания. Гробница или астрономическа обсерватория, каменният паметник се превръща в място на тайнствено светлинно зрелище в деня на зимното слънцестоене.

В свободното време: възможност за разглеждане на ирландската столица на амфибия, възможност за посещение на пивоварната Гинес.

Нощувка.
3 ден, четвъртък, 27 юли 2017 - скалите на Мохер 

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до скалите на Мохер. Това е пътуване, посветено на мистичната и девствена природа на Ирландия, която открай време привлича посетителите като магнит. Счита се, че това е един от най-живописните крайбрежни пейзажи в Европа. Простор, необятни хоризонти – малко места в света могат да се сравнят с главозамайващите гледки, които се откриват от скалите на Мохер в западна Ирландия, на брега на Атлантическия океан. Ще пътуваме през огромни скалисти полета и романтични градчета, ще видим руини на древни замъци. Връщане в Дъблин.*По желание /в една от вечерите, когато е възможна резервация/: традиционна ирландска вечеря в пъб с жива музика, песни и степ-танци. Нощувка. 
4 ден, петък, 28 юли 2017 – полет до Инвърнес, Спейсайд – малцовото сърце на Шотландия, посещение на дестилерия

Закуска. Свободно време до 10.30 ч.. Трансфер до летището за полет до Инвърнес, Шотландия, в 12.30 ч. Пристигане в 14.00 ч., и отпътуване за дестилерията Glenlivet /80 км/, в Спейсайд, в началото на националния парк Cairngorms. Спейсайд е районът, където се намират повече от половината от общо 89 –тте шотландски дестилерии за малцово уиски. Изключително добре балансираният вкус на питието, произвеждано тук, се дължи до голяма степен на особеното качество на водата, извираща от райони на покрити с торф гранитни скали и поради това характерна с киселинност, поета от торфа и ниско съдържание на желязо. Този район е най-големият производител на ечемик в Шотландия, и като прибавим традицията и опита, посещението на дестилерия именно в Спейсайд е фантастична възможност за феновете на напитката! В „Glenlivet”, основана през 1824 г. са си поставили амбициозната цел да превърнат своята марка в „Номер 1 в света малцово уиски!” Дегустация и свободно време за разглеждане на експозицията, магазина и кафенето. Отпътуване за Инвернес, разходка и фотопауза на Крепостта. Инвърнес е разположен в близост до Лох Нес, на мястото на вливането на едноименната река в Северно море. Настаняване в хотел. Нощувка


5 ден, събота, 29 юли 2017 - замъка Елън Донан, остров Скай, Хебридски архипелаг – отвъд реалността 

Закуска. Екскурзия срещу допълнително заплащане – остров Скай. Днешният ден е прекрачване в приказен свят – ефектни пейзажи и древни замъци на фона на величието на дивата пророда. Поемаме през Kessock Bridge на запад, за да стигнем до „Мъгливия остров“ през моста на Скай, открит през 1995 г. Пред нас е планината Cuillin, а зад всеки завой се крият зашеметяващи гледки. Спирка на Sligachan Hotel за разходка или почивка в първокласния уиски бар на хотела. Следващата фотопауза е на един от най-фотографираните пейзажи: The Old Man of Storr. Североизточната част на Скай, Тротерниш, е известна със своите причудливи скални образования и представлява колосално лавово плато, покрито със зеленината на свежа трева. Следващата спирка - Kilt Rock, е морска скала, наподобяваща традиционната карирана шотландска пола, с което винаги изумява туристите. The Quiraing - следващата спирка, предизвиква сюрреалистично преживяване – поредица от свлачища, където са снимани филмите „Прометей” и „Звезден прах”. Продължаваме пътуването край руини на замъци, укрепления, гроба на Флора Макдоналд и епични гледки към океана и Западните Хебриди. Faerie Glen – още един възхитителен странен пейзаж! Ще направим кафе пауза в Portree – рибарско пристанище и център на Скай, където ще се насладим на гледката на многоцветните къщи. След като напуснем острова, ще спрем за фотопауза на най-фотографирания шотландски замък - Eilean Donan Castle /не е възможно разглеждане на вътрешността на замъка/. Продължаваме покрай Loch Duich и Glen Sheil, където се намира планината Five Sisters of Kintail. Разказ за битката, която се е състояла тук през 1719 г. На връщане към Инвернес ни следват красивите пейзажи на езерата, най-голямото от които е Лох Нес. Възможно е да зърнете легендарното чудовище! Връщане в хотела. Нощувка. 
6 ден, неделя, 30 юли 2017 - двореца Скоун, Сейнт Андрюс, Highland games

Закуска. 08.30 ч. отпътуване от хотела..Първата ни спирка е дворецът Скоун – място на коронациите на шотландските крале, където ще имаме престой 1 час за разходка в градините /в неделя – безплатен вход!/ и 1 час за самостоятелно разглеждане на вътрешността: вход 11 £.

Продължаваме за Сейнт Андрюс – очарователно градче на брега на Северно море, известно с най-стария университет в Шотландия. Днешният ден е специално избран, защото в околностите на града веднъж в годината се провеждат традиционните игри, типични за различните райони – Highland games. Те обединяват спорт, забавление и фолклор и са уникален начин да почувстваме шотландския дух, съхранен в традицията. Хвърляне на чук и дървени колове, дърпане с въже, надбягвания и неповторимите гайди и танци – спектакъл като никой друг!

След кратък престой за разходка в Сейнт Андрюс ще се отправим към нашия хотел. Настаняване. Възможност за вечеря. Нощувка.

Хотелът е Airth Castle Hotel ****, разположен в историческото имение на Робърт Брус с едноименния замък, построен през 14 век. Разполага със СПА център /басейн, сауна, вани/ и елегантен ресторант. Изкусно архитектурно решение дава възможност бившите помещения за прислугата да бъдат превърнати в уютен и луксозен СПА хотел с всички удобства за пълноценна почивка. 
7 ден, понеделник, 31 юли 2107 - Единбург, шотландска национална вечер 

Закуска. Отпътуване за Единбург. Разглеждане на забележителностите на шотландската столица: Единбургския замък - непристъпна крепост, построена на върха на скала, която от 12 век е официалната резиденция на шотландските крале, Кралската миля – старинна улица, където освен исторически забележителности има много магазини и ресторанти, Дворецът Холируд Хаус от 11 век, Катедралата Сейнт Джайлс. Националната Галерия, Монумента на Уолтър Скот – най-големият паметник в света, посветен на писател. Свободно време за посещение на музеи по интереси. По желание срещу допълнително заплащане: традиционна шотландска вечеря с националния танц Ceilidh и свирня на гайди в замъка Prestonfield 5* /или подобен, където е възможна резервация/. Връщане в хотела. Нощувка. 
8 ден, вторник, 1 август 2107 - Параклиса Рослин, Стърлинг

Закуска. В рамките на днешния тур ви предлагаме посещение на няколко забележителности, намиращи се в близост до замъка-хотел, където сте настанени. Ще пропътуваме около 50 км и ще се озовем пред параклиса Рослин, придобил изключителна известност след публикуването на романа „Шифърът на Леонардо” от Дан Браун. Ексцентричният интериор на параклиса, построен от потомците тамплиерите, не е типичен за шотландските религиозни постройки в готически стил. Но не само това е загадка, а и многото езически символи и отличителните масонски знаци, които са породили тайнствени легенди. Следващата ни спирка е град Стърлинг и едноименния замък /66 км/. Построен на висок скалист хълм, този замък в продължение на векове играе ключова роля в шотландската история – именно тук Робърт Брус, в чието родово имение нощувате, побеждава англичаните с помощта на рицарите тамплиери. Стърлинг заслужава внимание и като един от най-добрите примери на Ренесансова архитектура в Шотландия. Разказ за битката при моста на Стърлинг, посещение на монумента на Уилям Уолъс. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

*Забележка: Програмата е включена в цената, който не желае да участва в екскурзията може да остане в хотела и да се възползва от СПА комплекса /входът във вътрешния басейн е включен в цената/ .
9 ден, сряда, 2 август 2107 – Глазгоу, полет за София

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Глазгоу /40 км/, където ще направим пешеходна разходка в централната част с разглеждане на Катедралата Свети Мънгоу, площад Джордж Скуеър и Кметството Сити Чембърс. Глазгоу е най-големият шотландски град и трети по численост във Великобритания след Лондон и Бирмингам. Свободно време за посещение на музеи по интереси, Трансфер до летището за полет до София в 18.25 ч. Пристигане в 23.59 ч. местно време. 
Цени:

Вид настаняване

Промоционални цени,

валидни за записване

до 08.03.2017:

Цени след 08.03.2017:

Възрастен в двойна стая

2 998 лв

3 350 лв

Трети възрастен

/в двойна стая на допълнително легло/2 918 лв

3 270 лв

Възрастен в единична стая

3 644 лв

3 996 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

2 766 лв

3 118 лв


Цената включва: 

*Самолетен билет с включени летищни такси София-Дъблин, директен полет на Раян Ер

* Самолетен билет с включени летищни такси Дъблин-Инвърнес, директен полет на Fly Be

*Самолетен билет с включени летищни такси Глазгоу - София директен полет на Раян Ер

*Всички трансфери от/до летище

*Багаж: включен 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 35/20/20 см и 1 брой голям салонен багаж с размери 55/40/20 см до 10 кг.

*Транспорт с комфортен минибус по маршрута в Шотландия /обслужва се от английска транспортна фирма/

*всички пътни такси и паркинги по маршрута

*Пешеходни обиколки на Дъблин, Единбург, Стърлинг, Глазгоу

*Посещение на дестилерия в Спейсайд, Шотландия

* Екскурзия до Сейнт Андрюс за традиционните игри Highland games /без входната такса, която се заплаща на място/

*Екскурзия до двореца Скоун /без входната такса, която се заплаща на място/

*8 нощувки със закуски в хотели 3*** и 4****, както следва:

- 3 нощувки със закуски в хотел *** в Дъблин: Russell Court*** или подобен

- 2 нощувки със закуски в хотел *** в Инвърнес

- 3 нощувки със закуски в Airth Castle Hotel ****

*Водач - екскурзовод на български език от Романтик Холидейз


Цената не включва: 

*Бакшиши за обслужващия шофьор: 35 лева на човек - еднократно/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

*Мед. застраховка с покритие 10 000 Е на ЗК „Уника” за лица до 65 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 18 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 

*Мед. застраховка с покритие 5 000 Е на ЗК „Уника” за лица от 65 г. до 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 27 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 

*Мед. застраховка с покритие 4 000 Е на ЗК „Уника” за лица над 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 36 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 

*Такси за багаж в самолетите:

1 брой чекиран багаж до 20 кг: 196 лв за трите полета, включени в програмата

/по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България/

*Пакет 2 вечери в ресторанта на СПА хотел Airth Castle **** /тристепенно меню/: 40 британски паунда = 96 лева/по желание, заявяват се и се заплащат предварително от България/
*Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.


Цени на допълнителните екскурзии: 

*Целодневна екскурзия до Скалите на Мохер: Цена: 66 Е за възрастен,  включва транспорт, екскурзовод и входна такса

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Полудневна екскурзия до Ню Грейндж: Цена: 50 Е за възрастен, включва транспорт, екскурзовод и входна таксапо желание, заявява се и се заплаща предварително от България/:

*Традиционна ирландска вечеря в Дъблин в пъб с жива музика, песни и степ-танци (включва тристепенно меню, без напитки, транспорт от/до центъра на Дъблин): 65 евро /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/*Традиционна шотландска вечеря с националния танц Ceilidh и свирня на гайди в замъка Prestonfield 5*: 70 британски паунда /включва традиционни шотландски ястия, алкохолни напитки по избор, програма, транспорт до хотела Airth Castle /заявява се по желание, заплаща се предварително от България/

*Целодневна екскурзия до остров Скай, западни Хебриди и замъка Eilean Donan Castle: 95 британски паунда = 228 лева/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ 


Входни такси за посещаваните обекти и музеи: 

*посещаваните обекти, изброени по-долу, се заплащат на място, по желание:

*Вход в Библиотеката на Тринити Колидж, където се съхранява Келската книга: 11 Е за възрастен, 9 Е за ученици, студенти и пенсионери

*Вход в Катедралата Свети Патрик: 6 Е за възрастен, 5 Е за ученици, студенти и пенсионери

*Националната галерия на Ирландия: безплатно

*Билет за амфибия: 20 Е

*Вход за пивоварната Гинес: 14 Е

*Вход в Единбургския замък: 16 британски паунда за възрастен/ 9.60 британски паунда за дете 5-15 год.

*Вход в замъка Холируд Хаус: 11.60 британски паунда за възрастен / 7 британски паунда за дете 5-17 год.

*Входна такса за традиционните шотландски игри в Сеинт Андрюс: допълнителна информация, след като цената бъде обявена на сайта на игрите

*Вход в двореца Скоун: 11.00 британски паунда за възрастен / 8.00 британски паунда за дете, 10.20 британски паунда за студенти и пенсионери над 60 г.

*Вход в замъка Стърлинг: 14.50 британски паунда за възрастен / 8.70 британски паунда за дете 5-15 год., 11.60 британски паунда за пенсионери над 60 г.

*Вход в параклиса Рослин: 9 британски паунда за възрастен
Условия за резервации: 

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
Забележка:

*Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 14 туристи

*Срок за уведомление при несъбран минимум: 14 дена
*Няма паспортен и визов режим в страните; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
туроператора притежава удостоверение за туроператорска 
дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора”

16 250 1315 0000500906 / 14.01.2017 г. в ЗAД „Армеец”
9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.comКаталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница