Ирландия митнически изисквания Режим на внос в ИрландияДата26.09.2016
Размер32.83 Kb.
Ирландия - митнически изисквания
Режим на внос в Ирландия.

Ограничения за внос на стоки внасяни от граждани от други ДЧ на ЕС.

••Алкохол и тютюневи изделия:

Алкохол и тютюневи изделия могат до бъдат внасяни в Ирландия без заплащане на митнически сборове само ако се пренасят лично от гражданите. Те не могат да бъдат изпращани с транспортна фирма или чрез пощенски услуги. Тези изделия не могат да бъдат в търговски количества и трябва да бъдат предназначени за лична употреба. Счита се също така, че изделията са с търговско предназначение, когато приносителят им очаква да получи за тях някакво заплащане.

В случай, че митническите власти на Ирландия имат основание да считат, че пренасяните от гражданите тютюневи и алкохолни изделия са в търговски количества, те могат да ги подложат на допълнителна проверка.

Граждани, ненавършили 17 години нямат право да пренасят тютюневи и алкохолни изделия.

Съгласно митническите разпоредби на Ирландия ще се счита, че пренасяните тютюневи и алкохолни изделия са за лична употреба, когато не надвишават следните количества:  • Цигари – 800 къса;

  • Пурети – 400 къса;

  • Пури – 200 къса;

  • Тютюн за пушене – 1 кг;

  • Концентриран алкохол – 10 литра;

  • Алкохолни продукти, които не надвишават 22% алкохолно съдаржание – 20 литра;

  • Вино – 90 литра, от които до 60 литра шампанско;

  • Бира – 110 литра.

••Парични средства, пренасяни в брой.

Гражданите могат да внасят или изнасят през границите на Ирландия парични средства в брой, ако те не надвишават сумата от 6348.69 евро.
Освен алкохол и тютюневи изделия, следните стоки/продукти, изброени в Приложение № 1 към настоящата грама са забранени за внос от гражданите в Ирландия от други ДЧ на ЕС или вносът им е ограничен или предмет на разрешение или на специален режим на внос:

Защитени животински и растителни видове по Конвенцията за международната търговия със застрашени видове на дивата флора и фауна; опасни лекарствени средства; противоречащи на морала или неприлични стоки; някои храни, посочени в приложение; домашни кучета и котки с изключение на такива от Великобритания, Северна Ирландия, Англо-нормандските островии и Остров Ман; диви животни; оръжия и боеприпаси, фойерверки и експлозиви, някои селскостопански животни, рибни продукти; живи риби; аквакултури; пестициди; предмети, защитени с авторски или изобреталски права; радоиактивни материали; семена, зърнени култури и др. стоки/продукти, които са посочени в Приложение №1 към настоящата грама.

Следните стоки/продукти, изброени в Приложение № 2 към настоящата грама са забранени за внос от гражданите в Ирландия от държави, които не са членки на ЕС или вносът им е ограничен или са предмет на разрешение или на специален режим на внос:

Някои медицински продукти; опасни лекарствени средства; противоречащи на морала или неприлични стоки; защитени животински и растителни видове по Конвенцията за международната търговия със застрашени видове на дивата флора и фауна; някои храни; домашни кучета и котки; диви животни; оръжия и боеприпаси; фойерверки и експлозиви; някои селскостопански животни; рибни продукти; живи риби; аквакултури; пестициди; предмети, защитени с авторски или изобреталски права; радоиактивни материали; семена и зърнени култури и др. стоки/продукти , които са посочени в Приложение № 2 към настоящата грама.

Режим на износ от Ирландия.

Следните стоки/продукти, изброени в Приложение № 3 към настоящата грама са забранени за износ от гражданите от Ирландия за ДЧ на ЕС или износът им е предмет на разрешение или на специален режим на износ:

Защитени животински и растителни видове по Конвенцията за международната търговия със застрашени видове на дивата флора и фауна; произведения на изкуствот; предмети, обект на археологията; документи и картини, представляващи национален интерес за културата, историята или литературата на Инрандия; нападателни оръжия; военни изделия или паравоенни изделия; прсихотропни вещества; лекарствени прекурсори и др. стоки/продукти, които са посочени в Приложение № 3 към настоящата грама.

Следните стоки/продукти, изброени в Приложение № 4 към настоящата грама са забранени за износ от гражданите от Ирландия за държави, които не са членкина ЕС или износът им е предмет на разрешение или специален режим на износ:

Стоки, предмет на търговси санкции от страна на ООН (Иран, Ирак, Либия, Сирия и др. – виж приложението); стоки с двоана употреба; радиоктивни материали; нападателни оръжия; военни изделия или паравоенни изделия; прсихотропни вещества; лекарствени прекурсори и др. стоки/продукти, които са посочени в Приложение № 4 към настоящата грама.

Приложения: Приложения от № 1 до № 4.


22 Burlington Road, Dublin 4 Tel: + 353 1 660 3293 Fax: + 353 1 660 3915

e-mail: bulgarianembassydublin@eircom.net


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница