История бассесДата29.03.2017
Размер59.05 Kb.


Резюме

Българската Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС) е организация, обединяваща екстремните скиори в България и имаща за цел да организира и провежда демонстрационни и състезателни мероприятия, които да популяризират спорта “екстремни ски”, както и да стимулират неговото развитие в страната.

От 2000г. БАССЕС организира и провежда ежегодно състезание по екстремни ски и сноуборд (Big Mountain Competition), което включва спускане по терени извън ски пистите, с необработен сняг и естесвени препядствия като скали, падове и дървета. С всяка изминала година интересът от страна на медиите, както и на желаещите да участват в тези атрактивни мероприятия, расте интензивно.

Тази година състезанието ще се проведе в периода 13-16 февруари, на Банско, (склонът на вр.Тодорка) съвместно с Българска Федерация по Сноуборд и ПСС.

Състезанието ще има международен характер и е квалификация за най-популярното в Европа състезание по екстремни ски – RedBull Snow Thrill of Chamonix, което ще се проведе на 20-22 февруари в Шамони, Франция.
Част от стратегията на БАССЕС за популяризиране на ексремните ски е изработването и разпространението на рекламни материали из големите градове и зимни курорти, както и предоставяне информация на масмедиите – в това число: видео и снимков материал, интервюта и статии от участниците и пр.

Предвиждат се интересни схеми за реклама на спонсорите, желаещи да подкрепят тази уникална проява. Състезението предлага прекрасна възможност за фирмите-спонсори да популяризират марката на своите продукти, както и да развият и наложат своя имидж по един нетрадиционен начин.История БАССЕС
Българска Асоциация по Ски Свободен и Екстремен Стил (БАССЕС) е основана в края на 1998 год. от група привърженици на зимните планински спортове. Една от основните причини за нейната поява е, че в България няма организация, която да обединява хората, занимаващи се с екстремни ски. Под понятието "екстремни ски” се разбира каране по улеи, стръмни планински склонове, гори и изобщо, всичко онова, което е различно от пързалянето по идеално обработена писта. Понятието "свободен стил" се използва тогава, когато тези дейности се практикуват на състезания или демонстрации. Основна задача на БАССЕС е да организира демонстрационни и състезателни мероприятия, които да популяризират този невероятно красив ски спорт, както и да осигури необходимата информация за безопасното му практикуване.

В своята дейност до сега БАССЕС проведе и взе участие в организирането и провеждането на редица демонстрационни и състезателни прояви из българските зимни курорти:


23.01.2000г. - Big Jump състезание по сноуборд и демонстрации по ски скокове - Витоша

06.02.2000г. - Състезание по Ski & Snowboard Cross – Витоша. Организирано от спортен клуб "Лавина", Българска Федерация по Сноуборд и БАССЕС.

27.02.2000г. – Първото в България Съсезание по Екстремни Ски - Витоша (в районът на писта "Горно лале").

10-11.03.2001 г. - Второ състезание по екстремни ски – склонът над хижа “Рилски езера”, Рила.

14-16.03.2002г. – Първо международно състезание по екстремни ски и сноуборд – Пирин, северния склон на връх Тодорка, над Банско

Състезание по Екстремни Ски и Сноуборд 200313-16 Март, Банско

Състезанието


Състезанието по Екстремни Ски включва спускане по терени извън ски пистите, с необработен сняг и естествени препядствия като скали, падове и дървета. Трасето на състезанието е строго определено от съдиите.

Тази година изданието се организира съвместно с Българска федерация по сноуборд и ПСС.


Трасето на състезанието ще бъде на северния склон на връх Тодорка /2748 м/, намиращ се на 30 мин. пеша от крайната станция на триседалковия лифт.


 • СТАРТ - 2748 м нв

 • ФИНАЛ - 2440 м нв

 • ДЕНИВЕЛАЦИЯ НА СКЛОНА - 330 м

Оценяването ще се извърши по правилата на Международната асоциация на свободните скиори / IFSA / на базата на пет критерия: • КОНТРОЛ

 • ЛИНИЯ

 • СТИЛ

 • НЕПРЕКЪСНАТОСТ

 • АГРЕСИВНОСТ

ПРОГРАМА


Четвъртък (13 февруари):

 • 8:00-16:00 - пристигане и настаняване на състезателите

 • 11:00-16:00 – свободно време

 • 18:30-20:30 - среща на състезатели, организатори, съдии; техническа конференция

Петък (14 февруари): • 9:30-12:00 – задължителна тренировка /оглед на трасето/

 • 12:00-16:00 – старт квалификация /всички състезатели/

 • 19:30 – обявяване на резултати

Събота (15 февруари): • 12:00 – старт финално спускане /28те най-добри в квалификацията – 16 мъже ски; 4 жени ски; 8 сноубордиста/

20:00-24:00 - Церемония по награждаване и X-ski парти на писта "Балканиада", Big Air шоу

Неделя (17 февруари): • Резервна дата в случай на лоши метеорологични условия.Участници

В изданието 2003 ще вземат участие около 60 състезатели (скиори и сноубордисти), като се очаква голямо международно участие със силно изразен източноевропейски акцент.

Наградният фонд е 2 500 EUR, а най-добрият източноевропейски екстремен скиор ще спечели и квалификация за най-популярното в Европа състезание по екстремни ски – RedBull Snow Thrill of Chamonix.

Х - ски парти и Big Air шоу

Построява се временна рампа за ски скокове на финала на “Стара писта”. Вечерта се организира дискотека със светлинни ефекти с кулминация - шоу на участниците в състезанието и награждаване на победителите от състезанието. Ски скоковете се комбинират с музика, светлинно шоу, танци и нощно каране.Печатни материали


На журналистите ще бъдат предоставени, както снимки от състезанието, нощното шоу и подготовката на състезателите, така и интервюта и статии писани от самите участници.

Медии

БАССЕС планира масирана кампания по оповестяване и отразяване на събитието в националните медии. Международното участие на известни имена в този спорт и традициите на състезанието определят висок медиен интерес към събитието. В момента се водят преговори за привличане на медиен партньор от национален мащаб.


Каналите за анонсиране на състезанието, предвидени от БАССЕС са следните:


 • плакати и листовки в Банско, големите градове (София, Пловдив, Варна, Бургас) и ски курортите (Пампорово, Витоша, Чепеларе, Боровец)

 • PR кампания за провокиране интереса на обществеността и журналистическата гилдия

 • информация от медийните партньори

 • пресконференция преди състезанието

След провеждане на състезанието и Big Air шоу заснетите метериали ще бъдат предоставени за излъчване от медийните партньори, както и на по-късен етап на други медии.Алтернативи за участие на спонсори

Тъй като БАССЕС е организация с идеална цел и не разполага с източници на финансови приходи, финансирането на състезанието ще се осъществи изключително на спонсорски начала. Освен моралните ползи от финансиране на развитието на спорта, БАССЕС предвижда конкретни действия за подобряване и изграждане имиджа на марките и компаниите, които подкрепят проявата.

Предлагаме следната схема и сме отворени за допълнителни предложения (независимо от нестандартния им характер):


 1. марката на спонсора присъства на рекламните материали – плакати и листовки

 2. марката на спонсора присъства на стартовите номера на състезателите

 3. марката на спонсора присъства на финалната и стартовата конструкция

 4. рекламни банери с марката и логото на спонсора по състезателното трасе

 5. хиперлинкове и рекламни банери в сайта на БАССЕС (www.befsa.com)

 6. предоставяне на екипи от спонсора

 7. изписване марката на чековете за победителите

 8. промоции на продукти по време на нощното шоу

 9. предметни награди

 10. рекламни банери на спонсора на финалната площ

 11. изписване на логото на спонсора на фона на награждавенето

За контакти: Иво Алтънов – Маркетинг Директор

Тел: 088 961 742

e-mail: ivo@befsa.comП.К. 1008, София 1000

Teл.: 088 961 742 Факс.: 02 9633364; Email: ivo@befsa.comwww.befsa.comПоделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница