Издание на: информационен центърстраница1/4
Дата14.10.2017
Размер413.04 Kb.
  1   2   3   4

powerpluswatermarkobject3
ИЗДАНИЕ НА:


ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

ЕВРОПА ДИРЕКТНО - КЮСТЕНДИЛ
2500 Кюстендил

ул. “Отец Паисий” №11 (читалище „Братство”) Брой 1

тел.: 078/52-63-95 факс:078/52-91-95 Година I

e-mail: centre@europedirect-kn.info

www.europedirect-kn.info февруари, 2009


1. КАКВО Е EUROPE DIRECT?
EUROPE DIRECT е информационна служба, която помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Тя предлага всякакъв вид информация, свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като гражданин на Европейския съюз и как да ги използвате. Службата може да предложи отговори на общи въпроси, а така също, ако Вие имате съвсем конкретен и специфичен въпрос, може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

Каква информация може да Ви предложи службата EUROPE DIRECT?

Обща информация за политиките на Европейския съюз; Практически ориентирана информация на Вашия собствен език в десетки области, като например как да получите разрешително за пребиваване, как да осигурите признаване на професионалната Ви квалификация или как и къде да подадете оплакване за опасни продукти.Обадете се на безплатната телефонна линия 00800 6 7 8 9 10 11 от всяка точка на Европейския съюз.
Научете повече...

Посетете най-близкия информационен център от мрежата на EUROPE DIRECT
за да получите съвет и информационни материали.
Научете повече...

Изпратете електронно съобщение или се свържете с оператор онлайн.
Научете повече...

 • Обща информация на всички официални езици по въпроси, свързани с Европейския съюз

 • Отговори на ваши въпроси относно политиките на Европейския съюз

 • Практическа информация по много теми, например, как да бъде призната вашата професионална квалификация, как да подадете жалба при опасни продукти и т.н.

 • Данни за контакт на съответни организации, с които може да ви се наложи да се свържете

 • Съвети за разрешаване на практически проблеми, свързани с упражняване на вашите права в Европа

2. EUROPE DIRECT- КЮСТЕНДИЛ


От януари 2009 г. в Читалище "Братство" – Кюстендил функционира информационен център от мрежата Европа Директно (EUROPE DIRECT).

Информационната мрежа в България се състои от 14 центъра, чиито дейности се осъществяват с подкрепата на Европейската комисия.

Центърът EUROPE DIRECT- Кюстендил се намира на партера в читалище „Братство” и покрива територията на област Кюстендил, включваща общините Дупница, Трекляно, Бобовдол, Сапарева баня, Рила, Кочериново, Бобошево и Невестино.

Центърът  EUROPE DIRECT – Кюстендил разполага с  безплатни материали на европейска тематика, които  можете да получите на място.  Предлага безплатен достъп до телевизионният канал на Европейския съюз “Europe by Satelite” и ТВ канал Euronews, който ще ви даде възможност да гледате преките предавания от заседания на институциите и да станете свидетел на важни събития в Европейския съюз, както и безплатна телефонна линия от всяка точка на Европейския съюз, на която можете да потърсите отговор на вашите въпроси: 00 800 6 7 8 9 10 11.

EUROPE DIRECT – Кюстендил е отворен всеки делничен ден между 9:00 и 17:30 ч.

ПЛАНИРАНИ ДЕЙНОСТИ НА EUROPE DIRECT – КЮСТЕНДИЛ ЗА 2009 г.:
 • Изготвяне и разпространение на електронен бюлетин „Европа и ние” до различни институции и организации, съдържащ информация за Европейския съюз.

 • Издаване на 2 бр. CD - мултимедийна презентация, съдържаща информация за Европейския съюз – структура, основни институции, свободно движение на хора, свързано с работа и обучение и мултимедийна презентация за културното многообразие на Европа – специфичните за всяка държава, членка на Европейския съюз, културни традиции, фолклор, материално и нематериално културно наследство.

През 2009 година ще бъдат издадени 3 различни дипляни:

 1. ”Европа за младите” – възможности за обучение и работа в страните от ЕС и др.

 2. „Европа за бизнеса” – какво означава общия европейски пазар, изисквания към бизнеса, за да излезе на този пазар, особеностите на трудовото законодателство, възможности за финансиране и др.;

 3. „Европа за културата” - представяне на политиката на ЕС  в областта на културата, добри практики в тази област, възможности за финансиране и др.;

 • Издаване на информационна брошура, ще съдържа информация за дейността на центъра и услугите, които предлага.

 • Организиране на 2 конференции:

 • Първата ще бъде на тема „Младите хора в европейския съюз – възможности за обучение и професионална реализация”;

 • Втората ще бъде на тема: “Структурните фондове на ЕС – нови възможности за местното и регионално икономическо развитие”;

 • Изграждане на мрежа от инфо точки в 3 населени места от Областта – в градовете Дупница, Бобовдол и Сапарева баня.

 • Организиране на среща с евродепутат в читалище „Братство”.

 • Провеждане на два еднодневни семинара в Читалище „Братство” на теми свързани с ЕС и възможностите на информационната мрежа EUROPE DIRECT.

 • Организиране на  5 информационни срещи в малки населени места от Кюстендилска област с цел представяне на информационната мрежа Europe Direct.

 • Провеждане на двудневен изнесен семинар на теми, свързани с ЕС и възможностите на информационната мрежа EUROPE DIRECT.

 • Провеждане на информационна кампания по случай Денят на Европа – 9 май и за популяризиране на службата сред обществеността на гр. Кюстендил и региона.

 • По приоритетите за 2009 година – „Растеж и заетост”, „Гражданите на първо място”, „Европа като световен партньор”, „Климатичните промени в Европа” и „Обща имиграционна политика” планираме следните дейности – публикуване на информация на уебсайта на центъра и в електронния бюлетин; разясняване на приоритетите на 5-те информационни срещи в малки населени места; обсъждане на приоритетите по време на обученията и конференциите; подробно представяне на приоритетите на диска с информация за ЕС и по време на информационната кампания за 9-ти май.

 • По приоритет  „Избори за Европейски парламент” – създаване, поддържане и актуализиране на рубрика „ЕП” на уебсайта на центъра, разпространение на информационни материали, чрез партньорски мрежи и организации, публикуване на информация за изборите за ЕП в електронния бюлетин, провеждане на информационни срещи в малки населени места, информационна кампания за Деня на Европа – 9 май, публикации в местни и регионални медии.

 • През 2009 година планираме специални дейности по приоритет „Растеж и заетост”: Провеждане на конференция на тема „Структурните фондове на ЕС – нови възможности за местно и регионално развитие”, където ще стимулираме дебат за трудностите, които срещат организациите и бизнеса при кандидатстване с проекти за финансиране по Оперативните програми. Участниците ще получат актуална информация и практически съвети от експерти с опит в работата по Оперативните програми. Целта е да стимулираме подаването на повече проекти по Оперативните програми от бизнеса и другите организации.За контакти:
тел: 078/52 63 95,

адрес: гр. Кюстендил, ул. „Отец Паисий” № 11, читалище „Братство”;

email: centre@europedirect-kn.info ,

web-site: http://www.europedirect-kn.info;

Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, за да го видите,

трябва да ползвате Джава Скрипт . 1. ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ НАКРАТКО  1   2   3   4


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница