Издигнатото Слово Ранди МорисънДата30.07.2018
Размер75.5 Kb.
издигнатото Слово

Ранди Морисън

Как да взема качествено решение

Практическо библейско обучение


Добре дошли в международното предаване издигнатото Слово с Ранди Морисън. Днес той ще предизвика мисленето ви, ще от ключи истинския ви потенциал и ще ви обучава как да достигнете съдбата си в Бога.

Практическото обучение на Ранди Морисън ще ви доведе от там, където сте до мястото на одовлетворение в живота ви. Можете да приложите библейското послание от това предаване в ежедневния си живот.

И сега на гости у Ранди Морисън
Приведтствам ви! Радвам се, че може да бъдем заедно. Днешното послание ще бъде на тема: как да вземем качествено решение. Това, което ще споделим ще можете да приложите в живота си, така че ви насърчавам да вземете нещо за писане, защото се задава нова информация на хоризонта, която ще ви помогне. Моята молитва и желание е Божието Слово да се вкорени в живота ви, за да започне да работи и вие да можете да го прилагате. Защото в Неговото слово има откровение, в Неговото слово има посока, неговото слово може да ви покаже как можете да живеете според Божия план за вас. Защо не отворите сърцето си и не позволите да ви поднесем Божието слово директно в живота ви? Приятели, не позволявайте на нищо да отвлече вниманието ви, защото отиваме при словото, за да получим благословението.

Еклисиаст5:2 говори затова как трябва да бъдем хора на думата си. "Не прибързвай, или не повтаряй безсмислени думи с устата си и нека сърцето ти да не прибързва да произнася нещо пред Бога." Защото Бог е на небето а ти си на земята, затова думите ти да бъдат какво? Думите ти да бъдат какво? "думите ти да бъдат малко, защото както сънищата ти произлизат от много занимания, така и гласът на безумния се познава от многото думи." Така че внимавайте какво говорите. Всеки провъзгласява собствената си добрина, но кой може да намери верен човек. Когато направиш обрек пред Бог не се бави да го изпълниш, защото Той няма благоволение в безумните. Изпълни това, което си обрекъл. С други думи, дръж на думата си. Хора, които знаят как да държат на думата си няма да паднат, когато дойдат бурите. Понякога строим живота си посред бурята. Ти трябва да построиш къщата си преди да дойде бурята. Няма значение какво може да дойде в живота ти ако си човек, който знае как да вземе решение, ако си зрял, ако си израснал; ако си казал, че си човек на думата си. защото аз съм взел решение и ще го устоявам до смърт. И да падам и да ставам ще устоявам решението си. ОО, никой не ръкопляска сега. Кажи амин. Казва се тук: "По-добре да не се обричаш от колкото да се обречеш и да не изпълниш." Не позволявай на устата ти да вкарва в грях плътта ти, и не казвай на Божия служител, че е било грешка. "О, направих грешка."

Не можем да си позволим да вземаме грешни решения. Ето защо Исус каза: "Първо седни и пресметни какво ще ти струва." Амин! Всеки някога е казвал: съжалявам! Толкова съжалявам! Истински съжаляваме нали? Лесно е да прекратиш нещо, лесно е да спреш. Не ти трябва откровение, за да кажеш: прекратявам. Нямаш позиция, на която да застанеш. Но да имаш позиция означава да си не поклатим и да не спираш. Хората, които знаят как да стоят и имат позиция; какво правят? Стоят. В средата на бурята те знаят как да стоят. Те знаят как да се радват върху основата си, те знаят как да се радват в източника на здравината на тази основа. Те казват: здраво съм застанал, имам стабилна основа, хайде ветре духай, аз ще стоя. Няма да ме събориш. Аз ще устоя, опитай се, може да ме поклатиш, но няма да ме събориш. Защо? Защото словото е основата. Защо сме толкова силни? Защото словото е гръбнакът ни, амин. Затова Той казва тук, че не трябва да казваме: направих грешка сбърках. Защо да се ядоса Бог на извиненията ти и да погуби делото на ръцете ти? Бог ни призовава да стигнем до положение в живота си, където да наблегнем и да увеличим стойността на решенията, които вземаме. Има неща, които трябва да откажеш, като не ги приемеш и дори не ги обмисляш. Да не обмисляш означава да не им обръщаш внимание. Понякога, знаете ли, хората мислят, че трябва да изучат фалшификатите. Открил съм, че цереу и всички други агенции, които охраняват страната и пазят нацията, те не изучават фалшивите пари. Защо да отделят време за фалшификати? Когато имат истинските. Затова те изучават истинските пари. Слагат ги под микроскоп и ги проучват. Виждат всичката им мръсотия, знаят какво усещаш като ги пипнеш. Те знаят всичко за тях. Така че като се появи някакъв фалшификат те знаят, че това е фалшиво. Но защо не ги разгледаш първо? Няма нужда. Хората казват: защо не го обмислиш първо? Не. Защо да го обмислям? Ако знам, че съм в правилна позиция, защо да я обмислям аа? Когато започне обмислянето идва колебанието. Ако Някой успее да те предума да обмислиш това, което вярваш, ти вече не вярваш. Аз вярвах в Бог, но отидох в колежа; и професорът каза, че човекът е произлезнал от маймуна. Тогава следващия път, когато го видиш занеси му няколко банана. Но ако вземеш, че повярваш в това значи нямаш мозък. Имали някой тук?

Аз знам какво е направил Бог за мен и не го разменям за мнението на някой друг. Забележете: човекът, чиято къща устоя на изпитанието не позволи на този, на когото му падна къщата да го предума да обмисли това, в което вярва. Няма да позволя на този, чиято къща пада да ми дава тон в живота. А на онзи, който казва: това работи за мен. Знам, че хората не вярват в това. Те казват: не вярвам в тая работа, това не работи. Ами, не си направил това, което Исус казва да направиш. "Бог не е човек, за да лъже, нито човешки син та да се разкайва за това, което е говорил. Той каза и няма ли да го извърши?" Исус каза: който изпълнява словото ще устоява на бурята и на изпитанието. А ти казваш: изпълних словото и паднах. Тогава някой от вас лъже. Знам какво струва да си честен. Но ние винаги искаме да обвиним някого. Изследването показа, ами, о, ние трябва да вземаме решения, с които да живеем и да умираме. Трябва да сложим живот в решенията си, когато вземаме решение за взаимоотношенията си. Боже мой, Боже мой!

Ние вече не вярваме в решенията. Ние искаме да убием да унищожим. Слабост, слабост. Боже, време е да имаме силни мъже и жени на анвона. Моисей отказа и дори не размисли, нямаше варианти за него. О, това е тесногръдие. Ей, Библията казва, че тесен е пътя и малко са тези, които го намират. Амин. Моисей отказа високото му положение да се смеси с решението му. Той знаеше как да отдели положението от задължението си. Той не позволи на положението си да му окаже каквото и да е влияние върху решението му. Защото решението не се базира върху социално положение, то се базира на убеждение. Амин. Моисей се отказа от положението си на осиновен от царско семейство тук на земята, за да получи нещо по-добро от Бог.

Чуйте какво казва Библията в Марк8:36-37. "Какво се ползва човекът ако спечели целия свят, а изгуби живота си, защото какво би дал човек в замяна на живота си." Моисей взе решение да си изгради бъдеще каквото той желаеше. Ние позволяваме на популярното мнение, или мнението на другите да ни прекрои. Но Моисей каза: Знаете ли какво? Знам кое изглежда глупаво и знам кое изглежда добре. Знам кое е популярно, но аз предпочитам да се откажа от това. Той не позволи дори и на маниполацията на фараоновата дъщеря да промени решението му. Като например: О, виж какво направих за теб. Извадих те от Нил, аз направих всичко за теб. Но Моисей не го интересуваше това. Не позволи на положението си да повлияе на решението му. Амин, Добре.

Това от което желаеш да избягаш определя какво Бог ще донесе в живота ти. Това, от което искаш да избягаш в света определя какво Бог ще доведе до теб. Амин. Трябва да бъдеш сигурен в решението си да се откажеш от нещо, ако искаш то да бъде ефективно. Трябва да желаеш да бъдеш сигурен. Защото несигурността ще те накара да се колебаеш. Да, аз знам, че трябва така да направя. Виждали ли сте човек, който трябва да вземе решение, това или онова? Един ден решава едно, на другия ден решава друго. Това е твърде голям натиск върху системата ти. Сигурността не зависи толкова много от това, колко имаш, а от това, без колко можеш да се справиш. Сигурността не зависи толкова много от това колко имаш, а от това без колко можеш да се справиш. Това е сигурния човек. И да ми отнемеш работата няма да ме спреш да бъда това, което съм. Вижте, хората, които са сигурни и знаят кои са не позволяват на други хора, мнения или решения да им влияят. Те са взели решение: каквото и да ми отнемат ще получа повече. Защото знам кой съм.

Вижте, Йосиф знаеше кой е. Те му съблякоха шарената дрешка, но той знаеше, че той не е дрешката. Когато заклаха козел и натопиха дрешката в кръвта, за да я занесат на баща им, Йосиф не седна да плаче. О, те ми взеха дрешката. Той каза: аз не съм шарената дрешка. Могат да ми я вземат, но аз съм си цял целиничък. Всяко решение, което вземаш носи със себе си за отговорността за избора на мислите и действията, които ще те доведат до успеха във всяко нещо. Моисей отказа, защото осъзна, че има нещо с по-голяма ценност в живота от това, което той притежаваше в онзи момент.

Следващата стъпка, която Моисей направи е: той избра да приеме неприемливото. О, ние обичаме да избираме приемливото. Как избираме? Понякога може да не правим избор, който да е много популярен. Моисей избра неприемливото пред приемливото. Приемливото е да се подчиниш и да приемеш положението си и тогава да бъдеш диктатор като другите. Но той отказа да направи това. "И предпочете да понесе страдание или трудност." Ние няма да изберем това! Поставям пред вас днес удоволствието, или трудността. Ами, удоволствието! А. Ние искаме всичко в живота да бъде лесно. Не слагай никакъв натиск върху мен; и не ми усложнявай живота. Аз отказвам да приемам какъвто и да е товар и си отивам в къщи. О, не искаме напрежение. Ние искаме всичко да е лесно, лесно. Това означава да спиш. Но остави ме да поплача малко. Превдигни ме когато плача. Скъпи, това е развален хляб. Дай ми това, което искам, когато го искам. О, не ме карай да чакам. Не мога да понеса да извървя целия път и Ти трябва да ме насърчиш и да се грижиш за мен. Защото аз не мога. Създай подходяща среда за мен, където всичко да е ценно. Не ме карай да мисля. Трябва да си напъвам мозъка, не мога да си позволя това. Направете го лесно, направете го приятно. Ние обичаме удоволствието, а не Бог. Ето защо живеем в общество. Но забавлявай ме, не ме карай да се раздразнявам, и не ме дразни; нараняваш чувствата ми.

Приятелю, никога няма да издържиш в бурята.

Моисей избра и реши със собствената си свободна воля, никой не го накара да го направи. Вижте как го казва Библията: Евр.11:25 "И предпочете да страда с Божиите хора, а не да се наслаждава на временните или преходните удоволствия на греха за кратко време." За кратко време. Той погледна в дългосрочен план. Ние се наслаждаваме за кратко време. И все пак Бог не те е направил да живееш по един сезон само. И когато дойде другият сезон трябва да се сменят семената и те изкореняват и се посаждат нови семена. Понякога ти е добре в някой сезон. Искаме да е винаги така. Искам да се оженя и искам свадбата ми да е ей такава. Свадбения ден не е истинското нещо. Какво, какво? Сега ще ви покажа: всичко е съвършенно, разпоредителите са по местата си; всички изглеждат чудесно; всичко е съвършенно. Понякога прекарваме повече време да организираме свадбата си, а не брака си. Лицемерие. Нали? О, но беше толкова красива свадба, беше великолепно, о най-хубавата сватба на която някога съм бил... Ще кажете вие.

Но постановката свърши. И когато дойдат трудностите. На другия ден получаваш едно Не... Но скъпа, ти никога не си казвала това преди. Ние не искаме трудности. Никога не съм виждал някой, когато са го питали: вземаш ли го за съпруг, или вземаш ли я за съпруга и да каже: о, нека да си помисля. Не ти не правиш това. Забележете, когато двама души са влюбени и се охажват, те пренебрегват неправилните неща в другия. Но това пак си е същия човек. Аз знам, че тя направи грешка, видях я, но. Всичко е наред скъпи, всичко е наред, защото искаш само едно: да се ожениш. И ти решаваш да пренебрегваш всички грешки само, за да се ожениш или омъжиш. Никой не иска трудности. Никой не иска трутности. Ние искаме всичко да е: лесно.

Но аз съм тук, за да ви събудя. Но Моисей тук избра да; какво? Пострада. Исус се научи на покорство чрез нещата, от които пострада. Трудности. Да пострадаш това е нещо, което твоят приятел ти прави, а ти мразиш и презираш да ти правят. Ти си казваш: няма да ги оставя на мира, ще им разкажа играта. Но знаеш ли какво е страдание?

Знаеш ли какво е страдание? Когато може да си наранен, но няма да си отмъщаваш. Имаш вътрешната способност, когато всичко от вън изглежда добре и ти също изглеждаш добре, но от вътре нещо не е наред. Страданието е да можеш да кажеш: не. Това е страдание, когато удоволствието изглежда толкова хубаво; искаш го, желаеш го; но ти избираш за отговор: не. Приятели, това е страдание. Един човек те харесва. О, това е човекът за теб и той може да говори добре, може да изглежда добре, но ти: не. Той не е спасен. О Боже! Това е страдание. А? Мърсотията е такова нещо, което не бива да се смесва с други неща.

Той каза: не на Фараона. Но Моисей погледна двореца и каза: не. Тогава погледна другата страна към дрипите на братята си и остави двореца. Това е страдание. Когато можеш да кажеш не на удоволствието е страдание. Чуйте, когато можеш да кажеш не на временното удоволствие, защото виждаш последствията; а това е страдание. Не всички знаем какво е да страдаш, не се предаваме на това, като обмисляме обстоятелствата.

Мат.7:13 казва: "В небето се влиза само през тясната порта. Пътят към ада е широк и вратата му е достатъчно широка за всички, които избират лесния му път." Внимавайте, защото е твърде лесен!

Докато гледаш на проблема няма да имаш вяра за нищо друго. Така, че трябва да гледаш отвъд обстоятелствата. Защото ако можем да гледаме отвъд обстоятелствата си ще успеем да устояваме на решението си, като знаем, че те ще се обърнат за наше добро.

Всяко решение, което вземаме се базира върху някаква информация. Много пъти имаме грешна информация в живота си и получаваме грешни резултати, но вярвам, че като четем Божието слово и видим как хората са приложили знанието от словото в живота си и са завършили по правилния начин, в правилното време и извършвайки правилното нещо. Вярвам, че когато започнем да прилагаме Божиите принципи, животът ни ще придобие смисъл. Аз вярвам, че Библията е като наръчник. Когато си купите нещо вие получавате наръчник и той ви дава информацията как да вземете правилното решение за употребата на този продукт. Същото е и с живота ви, Божието слово е наръчник. И когато отидем в него ще видим някои инструкции там, които могат да ви помогнат да вземете качествено решение.

Хората, които са минали през трудности са тези, които ще успеят в живота. Не тези, които искат да им е лесно; и ние не искаме да говорим с вас. Покажете ми някой гладичък, излъскан човек без нито една рана или драскотина по себе си - не искам да говоря и с вас. Защото вие няма какво да ми кажете.

Но покажете ми човек с дупки по щита си, бит, който казва: Благодаря на Бога, че победих; а, с вас може да говорим, амин.

Много от нас могат да свидетелстват, никой не знае през какво сме минали, но ние все още сме тук.

Тези четирима прокажени разбраха за голямата беда, която щеше да се случи на техния град. Вие знаете историята от Стария Завет, как градът им беше обсъден от сирийците и те не пускаха хората да излизат от града. Знаете, че през онези дни много градове са били обградени от стена и ако в града не влизаха търговци и хранителни продукти, след време хората започваха да умират от глад. Те започнаха да ядат синовете и дъщерите си, бяха един вид канибали. Положението беше толкова лошо, че дори се продаваше гълъбов тор. Хората умираха от глад. И тези четирима мъже бяха в същото положение, както всички хора от града.

В 4царе7:1 Елисей каза: "Чуйте Господнето слово," Колко от вас знаят колко добро е да чуеш слово от Бога, когато нещата не са наред? Когато си в нужда и хората ще ти кажат, че си в нужда. Но ти знаеш, че си в нужда. Защото ако съм в проблем и ти ми кажеш, че съм в проблем това няма да ми помогне, тъй като аз го знам. Не ми казвай това, което знам, но това, което не знам.

"Чуйте Господнето слово, така казва Господ: утре по това време при портите на Самария една сата чисто брашно ще се продава за един сикъл; и две сати ечемик за един сикъл. А съновникът, на чиято ръка се подпираше царя отговори на Божия човек казвайки: Ето сега, и прозорци ако би направил Господ на небето; можеше ли да стане това нещо? И той казва: ето ще видиш с очите си, но няма да ядеш от него."

Този човек беше толкова скиптичен, той беше толкова негативен, че дори когато чу добрите новини не искаше да ги повярва. Надявам се, че ти не си взел такава позиция в живота си? Да си толкова програмиран с негативност, че когато някой дойде и ти каже, че живота ти може да се промени, ти дори не го вярваш. Мислиш, че няма надежда за теб. Може да има за тебе пасторе, но не и за мен. Трябва да провериш какво става. Нещата може да са лоши, но няма да продължат така завинаги. Искате ли да видите как завърши случката?

"Когато новината дойде до града, човекът, който беше казал, че това не може да стане, умря; защото хората го стъпкаха, за да стигнат до храната." Но аз харесвам 3 стих: "А във входа на портата имаше четирима прокажени." вижте думата портата - те бяха бездомни, не отъждествявани с нищо хора, не приети в обществото, хора презрени и отписани от обществото. Исус беше израснал в общество, за което Натанаил каза: "Може ли нещо добро да излезе от Назаред?" Натанаил преписваше Исус към това общество, но Исус не се обиди от думите му. Той просто живееше живота си. И им показа, че не можеш да съдиш за някоя книга по корицата й. Хората може да се опитат да те съветват, но ако ти имаш слово от Бог? Спомнете си 1 стих: "Чуйте Господнето слово." Бог казваше нещо в тази отчаяна ситоация. Бог винаги ще говори в твоята ситоация в живота, но трябва да имаш отворени уши и отворен ум, за да приемеш това, което Бог казва.

"а във входа на портата имаше четирима прокажени и те си казаха един на друг: "харесва ми това, което си казаха. Те не си казаха това, което ние си казваме един на друг.", защо да седим тук до кле умрем?" Те не сформираха групи, които да обсъдят проблема. Те казаха: "Боже мой, ние трябва да направим нещо." Докато не ти втръсне и не се умориш от това, че си уморен и болен няма да се промениш. Трябва да стигнеш до такова състояние в живота си, където да кажеш: стига толкова. "те казаха, защо да стоим тук докато умрем? Ако речем да влезем в града, гладът е в града; и ще умрем там. И ако седим тук пак ще умрем." С други думи какво ще изгубим. "Все едно е какво ще изберем." Някой от нас се молят да вземат решение, понеже са в определена ситоация. И ти можеш да си стоиш в тази ситоация и да се мъчиш в нея и тя никога да не се промени. Защо? Защото си мислиш, че няма надежда. Но чрез акт на твоята воля можеш да преобърнеш целия си живот. Спомнете си, че казахме тук, че ключа за твоя живот е, че можеш да избираш. Това е най-голямата сила, която всеки един човек притежава в живота си. Чрез силата на избора ти по всяко време можеш да решиш да смениш курса на твоя живот. Никой не може да ти отнеме това. Хората бяха отнели идентичността на четиримата прокажени, но те все още имаха воля и все още можеха да изберат къде да останат. Те казаха: няма да седим тук докато умрем. Какво ще изгубим? Стих 5: "И така те станаха" Забележете те станаха, те не останаха да седят там, очаквайки някой да направи нещо за тях. Вижте, в това ни е проблема: ние винаги чакаме някой да направи нещо за нас и да ни помогне. Господи, няма кой да ми помогне. А Бог казва: ще станеш ли? Ще се изправиш ли? Ако само може да се изправим от вътре ще стигнем много по-далече в живота си, от колкото си мислим. Да се изправиш от вътре. Те се изправиха тихо в момент, когато нямаше никаква промяна и бяха развълнувани за това. Ние се вълнуваме след като нещата се променят, след като нещо се случи. После се радваме. Но тези мъже не направиха това. Когато положението беше най-зле, те се изправиха. Ето кога трябва да направим качествено решение. Не да продължим, но да се променим.

"И така на мръкване, те станаха, за да отидат в сирийския стан, а когато стигнаха до края на сирийския стан за тяхна изненада" някои от вас ще се изненадат като станат. Не се изненадвайте, това е за нас. Някои от нас се изненадват, че когато се изправят виждат, че нещата са добре. И тогава искат да кажат: Боже, защо ми отне толкова време този избор! Понякога не може да вземем това решение от страх, но след като го вземеш казваш: Боже мой, защо чаках толкова дълго? Защо чаках и се измъчвах толкова дълго? Някои от вас все още чакат. Изправете се. И се изненадайте.

"И така те се изненадаха, когато стигнаха до стана, че там нямаше никой." Това от което те се страхуваха не беше вече там. Страхът парализира хората. Стих 6 казва: "Защото Господ беше направил да се чуе в стана на сирийците тропот от колесници и тропот от коне, тропот от голяма войска; и те бяха си рекли един на друг: ето Израелевия цар е наел против нас хетейските царе и египетските царе, за да ни нападнат. Затова бяха станали и бяха побягнали в полусветлината, като оставиха шатрите си, конете си и ослите си; и целия стан както си беше; и бяха побягнали за живота си."

Необходимо беше само четирима прокажени да променят курса на живота си и да вземат решение: няма да стоим вече тук. Говорим за избор. Те можеха да изберат да не направят нищо. Но понеже те решиха да направят нещо за своята ситоация, тя започна да се променя, преди още те да бяха постигнали целта си.

Вижте, споделяхме, че качеството на това, което си избрал се определя от информацията, която имаш в ума си. Те имаха малко по-нова информация, че утре по това време на това място ще има храна. Тази нова информация беше заела мястото на старата и спомогна за развитието на нещата. Те не само чуха, какво щеше да се случи, но започнаха да действат преди да видят изпълнението й.

Преди това споменах за решения относно неща, които цениш в живота. Решения, които трябва да вземеш, ако въобще искаш живота ти да има стойността, която трябва да има. И това означава да ходиш по пътя, който Бог иска да ходиш.

Моисей взе решения, които го накараха да се откаже от някои неща. И ние говорихме за това как да се откажеш: като не ги приемаш, получиш или обмисляш. Ние отказваме положението в живота да влияе върху решенията ни. Още Моисей избра да приеме не приемливото. И това е което трябва да разберете за вземането на решение. Понякога вземаме решение за нещо и да се наложи да приемете неприемливото тогава. Не може да следвате тълпата, защото имаше дванадесет мъже, които се върнаха от съгледване на земята, която Бог им каза, че ще притежават и те се върнаха с лош доклад. Разберете, мнозинството не винаги има право. Някой път те може и да вярват на нещо защото някой им е казал да вярват, и затова са умни, находчиви и може да се върнат с неправилна информация и да ти кажат да почакаш малко. Да имаше врагове, да имаше проблеми, но Бог каза, че земята е тяхна. Те трябваше да го повярват. Не може винаги мнозинството да има право. Някой път правилния отговор е в малцинството. Забележете изборът, който Моисей направи, да мине през всичко: беди, трудности, за да получи това, което искаше в живота. А минаването през всичко е много трудно нещо. Изборът или да направиш добър и качествен избор не е лесно нещо. Ти можеш да избереш: аз решавам да бъда щастлив човек. Но ти ще трябва да се биеш с всеки дявол от ада. Решавам да бъда богат. Добре, хубаво решение, но ще трябва да изминеш целия път за целта. Аз решавам да имам щастлив брак. О, добре, радвам се, че вземаш такова решение, но... ще трябва да минеш през трудностите. Без труд нищо не се постига. Амин. Лесно ли е да имаш щастлив брак? Не трудно е. Аз запомних всичко: знам какво да говоря, и как трябва да говоря с мъжете... О, аз знам как да имам щастливо семейство и как да давам на жена си правилната посока. Хей, ако продължаваш така скоро тя ще ти дава правилния път, защото тя е права, но ти грешиш. О, недей така, аз съм мъж. Това ти е проблема.

Ако прилагаме принципите от Божието слово "Мъже обичайте жените си, както Христос възлюби църквата и... даде " О, чуйте добре: правя всичко, което мога братко! "и даде Себе Си за нея." Това означава, че ще минеш през трудности. Когато искаш да стане на твоето и както ти желаеш. Например: някоя сутрин жена ти иска да отиде по-рано на църква и ти: няма нужда, защо толкова рано? Искаш да ми кажеш, че ще отидем там един час по-рано? Да, скъпи. Отивате там и тя е щастлива и се вижда с приятелките си. ще се радвам на нейното щастие тогава!

Избирайки по скоро да страдаш, от колкото да се наслаждаваш на временните удоволствия на греха. Първо е изборът. Можеш да избереш да имаш щастлив брак, но има процес през който трябва да минеш. Каквото и да получиш в живота си винаги ще преминеш през процес, в който ще трябва да се бориш с някакви трудности. Разбери, че това е част от живота.

Петър каза: "Не се чудете на огнената изпитня или трудностите, които идват в живота ви." Не се чудете! Амин! Това е част от системата.Следващото нещо, което откриваме за Моисей е, че той взе решение да остави някои неща. Евреи11:27. "С вяра той остави Египет, като не се боеше от гнева на царя." Тук този човек се изправи срещу най-мощната сила в света, като се отрече от лидерството й. Той каза, че няма да върви по неговия път, но ще върви по Божия път. И ето тук той трябваше да остави нещо без да се страхува от гнева, който щеше да последва. Понякога когато вземате решение ще бъдете критикувани за тях. Не се бойте от критика, когато вземате решения да направите нещо. Ако не правиш нищо ще те критикуват. И ако правиш нещо пак ще те критикуват. Но прави това, което вярваш и ги остави да те критикуват. И докато живееш на тая земя хората ще те критикуват. Ти не можеш да угодиш на всички. Ама, защо не направим така, че всички да са доволни. Не възможно е да угодиш на всички.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница