Йоханес Мартин Хартман поема длъжността Председател на Борда на директорите във виг реДата23.05.2018
Размер22.23 Kb.
Прессъобщение

14.06.2013Промени в управлението на ВИГ Ре

В Борда на директорите и Надзорния съвет на ВИГ Ре настъпват следните промени:

От 01.07.2013 Йоханес Мартин Хартман поема длъжността Председател на Борда на директорите във ВИГ Ре, наследявайки по този начин Карл Финк. Клаудия Странски и Душан Богданович ще продължат да бъдат членове на Борда на директорите. Те са част от управителния екип, изградил и превърнал ВИГ Ре в признат и ценен презастрахователен партньор на пазара.

„Прекрасна възможност е да работя над развитието на компания, която вече е постигнала толкова много. Чудесно, е че заедно с колегите ми имаме шанс да доразвием ВИГ като застраховател, насочил вниманието си към ЦИЕ. С нетърпение очаквам съвместната работа с отдадения и компетентен екип на ВИГ Ре. Във ВИГ Ре се усеща как всеки един служител се идентифицира с общото управление и успеха на компанията, а благодарение на това ние можем да предложим на клиентите ефективна комуникация и бърза реакция. Друго важно преимущество е, че сме разположени в регион, където застраховането и презастраховането имат значителен потенциал за допълнително развитие. Нашата цел е да сме стабилен и достъпен партньор, който да допринася за този растеж” коментира Йоханес Мартин Хартман.

„ВИГ Ре се радва на много бърз подем и играе все по-важна роля на презастрахователния пазар. Ключови фактори за нашия успех са познаване пазара на ЦИЕ, умение да се вслушваме в потребителите и да отговаряме на техните нужди, а също и фактът, че както ние, така и нашите клиенти, работим в региона на ЦИЕ. Благодарение на това, по ежедневните бизнес въпроси имаме сходно мнение с компаниите, с които работим” добавя Карл Финк.

Г-н Йоханес Хартман се присъединява към Борда на директорите на ВИГ Ре през 2012. Преди това е заемал различни постове в Суис Ре, като последно е бил Директор Пазарно Застраховане ЦИЕ.От 01.07.2013 Карл Финк и Петер Хайген ще се присъединят към Надзорния съвет на ВИГ Ре. Надзорният съвет на ВИГ Ре ще се състои от следните членове /очаква се официално упълномощаване/:

Карл Финк

Петер Хайген

Волфганг Айлерс

Роланд Грьол

Петер Хьофингер

Журай Лелкес

Владимир МразВИГ Ре зажистовна, а.с., първата презастрахователна компания с лиценз в Чехия, е силно фокусирана върху ЦИЕ. Компанията стартира дейността си на 08.08.2008 и същата година получава рейтинг А+ със стабилни перспективи от Стандард енд Пуурс. И до днес този рейтинг се поддържа, а през март 2013 г. е потвърден отново. ВИГ Ре следва консервативна политика на инвестиции и резерви. Високоефективната стратегия на компанията се отразява в стабилно растящия брой цеденти - близо 180.

ВИГ Ре отчита отлично представяне през финансовата 2012. Печалбата преди данъци нараства с 17.8% и възлиза на 24.3 милиона евро, постигайки 19.7% доход от акционерно участие. Премийният обем скача с 61.1% на 470.9 милиона евро.

Лице за контакт:

ВИГ Ре зажистовна, а.с.

Душан Климеш

Офис мениджър на Съвета

Темплова 747/5

110 01 Прага 1

Чехия

Тел: +420 959 445 524Факс: +420 222 322 633

Имейл: d.klimes@vig-re.comТова прессъобщение е достъпно и на http://www.big-re.com


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница