Как да се включите в отбелязването на деня на бащата 2017? Национална кампания „Да бъдеш Баща“



Дата05.03.2018
Размер36.75 Kb.
#61483
ТипУрок
ДЕН НА БАЩАТА 2017 –
#връзкатаеважна


18.06.2017

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ДЕНЯ НА БАЩАТА 2017?

Национална кампания „Да бъдеш Баща“

В инициативата могат да вземат участие всички институции, организации, фирми и клубове, които имат желание да подпомогнат по-активното включване на бащите в грижите за децата или пък да разпространят информация за инициативата „Ден на Бащата“.



Те могат да организират разнообразни дейности, в които да има реално включване на бащи и важни за децата мъже. Ето няколко примера и идеи как конкретно може да се случи това:

СПЕЦИАЛНИТЕ СЪБИТИЯ НА ДЕН НА БАЩАТА 2017 – ВРЪЗКАТА Е ВАЖНА

  • Събитие „Довършете изречението „Да бъдеш баща е…“ – достатъчно е токрито пространство (парк, площад, главна улица и др., където да поставите масичка, щанд или шатра, и да разгасите събитието преди самия Ден на бащата. Освен това са ви нужни маркери и едно табло (тип бяла дъска за класна стая), на което да изпишете „Да бъдеш баща е…“. И фотоапарат, или просто телефон с камера. После канете минаващите семейства (преференциално мъжете, разбира се), да довършат изречението и да се снимат за кампанията.Изпратете ни снимката и ще я качем в нашата онлайн галерия, или ще споделим вашите. Лесно е!

  • Урок по връзване на вратовръзки. Връзката е важна, няма спор. Може да подготвите няколко вратовръзки, и/или в популяризирането на събитието да помолите хората да си носят. Най-добре и двете. Или някой магазин за мъжка мода да ви снабди (ако имате време за това, след като пишем толкова късно…)

После дайте възможност на татковците да научат децата си на това сложно дело. Ако твръде се затрудняват, винаги можете да им покажете това обучително клипче – как да вържем вратовръзка на класически двоен (или пълен) Уиндзор.

Класическите възможности:

В квартала, населеното място и общността

  • Спортни или други състезания за бащи (дядовци, чичовци, батковци) и децафутболен мач, състезания с велосипеди, рикши, дърпане на въже, игра на „Сляпа баба”, скачане в чувал, надбягване на един крак и др.

  • Дейности сред природата – излет, екскурзия, разходка в парка, пикник, велопоход.

  • Работилници с деца и бащи за изработване на полезни предмети – напр. къщички и хранилки за птици (актуално за зимния сезон), табелки с информация за населеното място, разкрасяване на квартала.

  • Концерт с участие на деца и бащи, дядовци, вуйчовци, батковци и т.н.

  • Съвместна инициатива на бащи и деца/младежи, която да е от полза на местната общност – за засаждане на дръвчета, поправяне на пейки, катерушки, боядисване на огради, почистване на обществено място и др.

  • Игри „Смяна на местата” – ролеви игри за майки и бащи, като жури са самите деца.

  • Фейсбук-акция – публикуване и споделяне на снимки, видео, послания, картички, илюстриращи важната роля на бащата при отглеждането на детето (моля, уведомявайте ни за фейсбук активностите си на фейсбук страницата ни MenCare (Да бъдеш Баща).


В центрове и клубове


  • Вътрешни дискусии за ролята на бащата в живота на децата с участници мъже и жени, представители на клуба, центъра или медиатори.

  • Организиране на дискусии, на които мъжете да обсъдят важни за тях теми, проблеми и предложения за по-активното им включване в живота на децата.



В училища и детски градини


  • Участие на бащи в час на класа – в часа те могат да разкажат за своите професии (пожарникари, полицаи, лекари и др.), хоби или да поговорят с децата за важни неща от живота.

  • Участие на бащи в конкретни часовематематика, спорт, труд и техника и др.

  • Организиране на конкурси за разкази, рисунки и есета на тема „Да бъдеш Баща” – в журито могат да бъдат бащи, деца или бащи и деца заедно.


В екипа на вашата организация


  • Официално присъединяване в националната кампанията „Да бъдеш Баща” като асоцииран партньор или посланик на кампанията (можете да се присъедините на сайта ни http://mencare.bg/ )

  • Генериране на идеи и възможности за активно включване на мъже, с които вие работите, в живота на децата. Реализиране на тези идеи в рамките на програмите на организацията.

  • Съвместни дейности с местни партньори по темата – училища, детски градини, медии и др.



Във вашата фирма

Ден на отворените врати - определете ден, в който Вашите служители могат да доведат децата си на работното място и да ги запознаят с работата си. Това може да бъде добър стимул и за татковците да се почувстват горди от своя занаят или професия.

  • Ден на семействотоорганизиране на пикник, спортно състезание, концерт или други общи дейности за семействата на Вашите служители.

Очакваме Вашите коментари, мнения и предложения на david.kiuranov@roditeli.org . Ако желаете да популяризирате организираните дейности, моля изпратете ни снимки*, придружени с кратко описание на инициативата и ние ще ги разпространим чрез медийните канали на кампанията „Да бъдеш Баща“.

*Снимките, на които има деца, трябва да бъдат придружени от писмено съгласие на родителите/настойниците на децата. Изключение правят снимки, представящи масово мероприятие – публика на футболен мач, състезание с множество участници, публика на концерт и т.н..






Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница