Кармайн Гало Формат: 60/90/16



Дата21.02.2017
Размер60.78 Kb.
#15429
Запали ги!

Кармайн Гало

Формат: 60/90/16

Обем: 256 с.

Цена: 14 лв.

ISBN: 978-954-28-1180-0

Излиза: 20.09.2012


Съдържание
Първа част Седемте прости правила

Въведение Нашата основна потребност

Първа глава Запалете своя ентусиазъм

Запалете огъня в своето сърце, преди да го запалите в хората



Втора глава Очертайте пътя

Представете конкретна, последователна и запомняща се концепция



Трета глава Продавайте полза

Поставете слушателите си на първо място



Четвърта глава Нарисувайте картина

Разказвайте въздействащи, запомнящи се и реалистични истории



Пета глава Предизвикайте участие

Настоявайте за мнения и сътрудничество, преодолейте възраженията и развийте победна стратегия



Шеста глава Подсилете оптимистичната перспектива

Станете маяк на надеждата



Седма глава Насърчете техния потенциал

Хвалете хората, инвестирайте в тях и отприщете техния потенциал

Втора част Прилагане на седемте прости правила

Въведение Вдъхновявайте всеки ден, във всеки офис и всеки дом

Осма глава HOO-YAH!

Оптимизмът управлява на борда на военния кораб „Роналд Рейгън“



Девета глава Петнайсет минути за петзвездно обслужване

Десета глава Как едно посещение в Девети долен район вдъхнови цяла нация от дарители

Единайсета глава Впечатлявайте ги като Стив Джобс

Дванайсета глава Как един магазин за сладолед стана най-горещият франчайз в града

Тринайсета глава Мисията невъзможна – само за Том Круз

Четиринайсета глава Майсторски клас по мотивация

Заключение Бъдете омагьосващи
Въведение

Нашата основна потребност

Нашата основна потребност е да има някой, който да ни вдъхнови да бъдем това, което бихме могли да бъдем.

Ралф Уолдо Емерсън


Вие имате силата да вдъхновявате всекиго, навсякъде, по всяко време. Вие може да не сте на ръководен пост, но всеки ден упражнявате влияние върху някого. Дали сте изпълнителен директор на „Fortune 500“ или глава на семейство, вие сте в мотивиращия бизнес. Независимо от вашето място, играете ролята на главен вдъхновител за някого – на работа, вкъщи или във вашата общност. Седемте прости правила, разкрити в тази книга, съдържат ключа за начина как да продадете успешно себе си, визията си, концепцията си и ценностите си на всеки човек във вашата сфера на влияние. Като развиете изумителните комуникативни умения, споделени тук от най-вдъхновяващите мъже и жени в света, ще се радвате на много по-успешни и удовлетворяващи взаимоотношения с вашите колеги, клиенти, служители в личния ви или в професионалния ви живот.

За да работят тези стратегии, имате нужда да виждате себе си като лидер на вашия персонален бранд. Начинът, по който говорите, вървите и гледате, се отразява на този бранд и само от вас зависи какво впечатление правите. Ако не успеете да осъществите контакт с хората, върху които се надявате да повлияете, няма да спечелите тяхното уважение. Но след като веднъж овладеете и усъвършенствате Седемте правила, ще се наложите сред своите колеги като човек, който говори със самоувереност и харизма. Ще се отвори врата към един нов свят на постижения, защото историите, които разказвате, ще имат силата да вдъхновяват, да мотивират и да убеждават. Вербалните картини, които рисувате, ще бъдат толкова живи и ярки, че останалите от нас ще искат „да се качат на борда“. Езикът, който използвате, ще бъде толкова позитивен и оптимистичен, че вашето присъствие ще ни насища с енергия, ще ни вдъхва по-голямо самочувствие за нас самите и за ролята ни в този свят.


Чии са тези правила?

Когато ме поканят да говоря на конференция по въпросите на бизнес комуникацията, често ме представят като „мотивиращ оратор“. Макар да съм поласкан и да искам горещо да споделя това, което съм научил, бързам да изтъкна, че ако трябва да наемате мотивираш говорител, за да запали вашите хора, вие вече сте ги загубили. Вие сте този, към когото те се обръщат за мотивация ден след ден, не аз. Не аз съм човекът, който прекарва осем, девет, десет часа дневно с тях. Вие сте този, който трябва да развие уменията си за убеждаване, за да вдъхновявате хората край вас. Тази книга ще ви запознае с опита на най-добрите. Седемте прости правила, разкрити тук, са присъщи на хора, които със силата на своите думи, дела и поведение вдъхновяват всички край себе си. Сред тях са:

 Лидери, които управляват компании, като Ritz-Carlton, Google, Gymboree, Gold Stone Creamery, 24 Hours Fitness, Travelocity, Starbucks и много други добре известни брандове.

 Президент на компания, изградил култура, която до такава степен се е превърнала в синоним на изключително обслужване, че всяка година стотици бизнесмени плащат хиляди долари, за да научат техниките на неговата компания.

 Мениджъри, които са трансформирали своите компании от организации „втора ръка“ в едни от най-добрите места за работа в националната ранглиста.

 Дипломантка от Принстън, чиято концепция вдъхнови хиляди дипломиращи се колежани да се присъединят към нейната кауза, появявайки се на корицата на списание „Fortune“.

 Предприемач, който създаде бранд, превърнал се в световна сензация, след като скицира идеята си на една салфетка и запали хората край себе си да я последват.

 Учител, чиито техники са толкова ефективни, че за неговия живот е направен игрален телевизионен филм.

Тези мъже и жени са от различен произход, поколения и отрасли, но те имат едно общо качество: способността да вдъхновяват другите за високи нива на постижения и да завладяват хората със силата на своите думи. Техните прозрения ще променят виждането ви за вас самите, както и начина, по който предавате своята визия и концепцията, която стои зад вашите ценности. Във всеки един от нас съществува свят на огромен потенциал: потенциал, който се отприщва от хората, които говорят на езика на успеха. В следващите страници този език ще се разкрие пред вас.

Техниките са „прости правила“, които можете да усвоите. Всичко, което трябва да направите, е да възприемете този модел в ежедневната си комуникация: презентации, реклами, срещи, съвещания, речи, интервюта, имейли, Webcast, блогове, или просто как да разкажете вашата история на тези, върху които възнамерявате да повлияете. Повечето книги, информационни бюлетини и изследвания по проблеми на бизнес комуникациите са дълги, объркващи и отегчителни – точно обратното на уменията, които са ви необходими, за да вдъхновявате. Ще се зарадвате да научите, че съм проучил тези изследвания, за да ви спестя боричкането с тях. Прекарал съм почти двадесет години като специалист по комуникация: като бизнес кореспондент на CNN, телевизионен водещ, домакин на радиопредавания, колумнист, автор, говорител и инструктор по комуникация, който работи с най-големите мениджъри на най-уважаваните брандове в света. Брандовете на моите клиенти докосват вашия живот всеки ден. От вашата банка до вашия компютър, до продуктите, които купувате, и храната, която консумирате, моите клиенти произвеждат и продават нещата, без които вие не можете. Моята работа е да направя така, че лидерите, които управляват тези компании, да създават и доставят послания, които да наелектризират тяхната публика. Стотици бизнес професионалисти, от изпълнителни директори до предприемачи, преминават от мрака към ярката светлина, като използват модела в тази книга. Аз наистина съм вдъхновен от тези принципи, защото виждам как променят живота и кариерата на хората, които ги усвояват.

„Вдъхновява“ означава да предизвикаш пламенен ентусиазъм. С други думи, да запалиш хората! Помислете за ролята, която играете в бизнеса, и за възможностите, които можете да вдъхновите, да мотивирате, и в които да убедите хората край вас. Ако сте:

СЕО. Сплотявате и насърчавате вашите служители, клиенти и инвеститори да приемат вашата концепция.

Търговски агент. Превръщате потенциалните клиенти в реални клиенти, а клиентите – в евангелисти.

Мениджър. Запалвате служителите за нови продукти и за бъдещето на компанията.

Търговец. Насърчавате вашия персонал да надскача очакванията на клиентите ви чрез предлагане на обслужване, което да предизвика у тях истински екстаз.

Предприемач. Наелектризирате вашите инвеститори, партньори, служители и клиенти относно вашата нова компания и нейния потенциал да промени света.

Треньор. Мотивирате вашия отбор да играе по-силно, да се учи от грешките си, да отбелязва и загубите, и победите.

Учител. Насърчавате вашите ученици да бъдат дисциплинирани, да се учат упорито и да се посветят на постигането на своя потенциал в училището и в живота.

Пастор. Стимулирате вашето паство да прилага на практика принципите на своята вяра и ценностна система в обществото, след като напусне молитвения дом.

Родител. Убеждавате децата си да осъществяват вашитe високи етични и морални стандарти.


Тези действия започват и свършват с това доколко ефективно ще предадете историята, стояща зад вашата концепция. Някои хора имат чар и магнетизъм, които им дават възможност да влияят успешно на всички около тях. Вие знаете кои са те. Те са хората, които виждате по телевизията, четете за тях във вестниците или на които вероятно се натъквате в офиса си. Време е да се присъедините към тях.


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница