Към земните хорастраница1/8
Дата01.06.2018
Размер1.54 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8
ЧОВЕКЪТ – БОЖЕСТВЕН ОТНОВО

Багина Кларк

КЪМ ЗЕМНИТЕ ХОРА

Приятели, здравейте отново!

Ние сме вашите вестители от Плеядите. Първата ни среща се състоя преди една година чрез книгата „Земята - щастлива отново". Благодарим ви, че оценихте и обикнахте тази книга. Ние почувствахме вашите добри енергии и радостта, с която се изпълнихте. В „Земята - щастлива отново" ви казахме, че финалът е отворен и спасението на Земята е възможно. Планетата ви преживява изключителен период - текат последните тъмни времена. Представители на целия Космос, Семейството на Светлината и всички светли йерархии са около и на Земята, за да ви помогнат тя отново да стане щастливо място за живеене.

Помолихме ви да пуснете в себе си Светлината и да съедините усилията си с нашите, за да настанат добрите промени.

Чухме много хора да питат дали няма да има следваща книга. Ето книгата. В нея разглеждаме малко по-сложни въпроси, на които вие търсите отговори - за същността на Твореца и праматерията; за създаването на световете и вашата роля в тях. Казваме ви отново, че сте Божествени и във вас е заложен „Божественият чип", който винаги ви свързва със Създателя и цялостното Мироздание. Чрез Божествената искра, която е във всеки от вас, вие отваряте Божественото в себе си, преминавайки през различните измерения и участвайки като сътворци на Бога.

Изявяването на вашите Божествени качества ще бъде решаващият процес, който ще спаси Земята и ще ускори нейната вибрация, за да премине тя, и вие заедно с нея. към четвъртото измерение. Този процес тече сега. Вие сте на Земята в един от най-важните етапи от космическия живот на вашата планета, в най-интензивните времена на енергийна промяна.

В тази книга разглеждаме и някои методи, които биха ви помогнали да отворите Духовната си същност.

Молим ви, не забравяйте - Земята ще бъде щастлива отново, ако човекът стане Божествен отново!Арина и Афиес от Плеядите

ВМЕСТО ПРЕДГОВОР

Приятели, имам добри новини за вас! Когато преди една година представители на Плеядите ни изпратиха текста на книгата „Земята - щастлива отново", ме мъчеха известни съмнения дали трябва да издам тази книга и дали тя ще стигне до някого. Днес съм изпълнена с оптимизъм и благодарност. Почти без никаква реклама книгата тръгна по собствените си пътища. И книгите имат съдба. Обадиха ми се читатели от цялата страна и продължават да се обаждат. В думите им има много радост и надежда. Често ми казват, че това е любимата им книга, настолната книга, разказват ми изживявания, свързани с паранормалното, без да броят телефонните импулси.

Какво щастие! Не вярвайте, ако някой започне да ви убеждава, че българите са закоравели материалисти и скептици! Българската духовност е била, е и ще бъде. Българският дух е по-жив от всякога, въпреки че сме на ръба на физическото оцеляване.

Интересът към човешката духовна същност, към светлото начало на живота върви към своя апогей - това означава, че ни предстоят интересни положителни промени в сферата на Духа и отваряне на Божествените заложби на човека. Много често чуваме, че България е една малка страна, без ресурси. В някои държави по света не знаят името на страната ни и все ни бъркат с когото им дойде на ума. Постоянно се опитваме да се харесаме ту на тези, ту на онези и чакаме Дядо Коледа с подаръците.

Чувстваме се унизени от бедността. Мислим си, че Българският Дух е угаснал, но истината е друга.

Фактът, че толкова много хора се интересуват от собственото си духовно развитие и от духовната страна на живота въпреки горчивината от днешния ден, ясно говори, че българската нация ще оцелее, ще стъпи на краката си и ще възкръсне за един по-добър живот, в който Духът и материята ще бъдат в равновесие.

Българският народ винаги е оцелявал благодарение на своя Дух и наличието на духовни личности в него.

Повечето от нас не сме в състояние да инвестираме в икономиката, но ние можем да вложим духовни инвестиции - нашите положителни мисли и чувства, нашата Любов. Ако мислим за себе си, за другите и за страната си с Любов, можем да преобърнем негативните енергии, породени от страха, недоверието, егоизма. съмнението, отчаянието и насилието, в позитивна атмосфера на надежда, оптимизъм, другарство и човешко единение.

Това с напълно възможно, ако в мисълта си държим добрите качества на нашия народ, положителните периоди от българската история, ако не забравяме за могъщия български дух. изразен чрез изкуството. И днес българите са талантливи и интелигенти много повече от някои народи, вторачени само в материалните си придобивки и желанието си за надмощие над другите . Невероятно е изкуство и високата интелигентност са израз на богата душевност Нека забравим за израза: ..Българска му работа..." и да се освободим от постоянното критикарстване, което негативизира живота ни.

Можем да се ..намесим" н в политиката не само когато има избори, а н всеки Божи ден, като отправяме светлите си мисли н положителни чувства към парламента, правителството н ръководителите на икономиката и по този начин им помогнем да вземат решенията, които са най-добри за България.

Хората на Духа знаят, че това не са фантазии, а напълно реална възможност, стига да се възползваме от нея.

Всеки може да каже в себе си молитва за България, да си я представи в Светлина и във възход.

Нека го направим - нека обединим духовната си мощ, вместо да чакаме Дядо Коледа

Често ме питаха няма ли да има друга книга. Сега тя е факт – „Човекът - Божествен отново". Естествено ще се радвам, ако я приемете с любов както ..Земята - щастлива отново".

Често се питах защо заобичахте тази книга и я прочетох отново. Реших, че причината е в позитивния дух. в надеждата, която тя ни дава.

Отново Плеядите ни изпратила силно позитивна книга, заредена с много Любов. Благодаря им с цялата си същност

Приятели, духовни хора на България, обичам ви!

И моля ви, не забравяйте, че прекрасната ни страна България е част от една невероятно прелестна планета, която също се нуждае от нашата Любов и позитивната енергия на добрите ни мисли и чувства.

На добър час с ..”Човекът - Божествен отново!"

Обаждайте се!

Багрина Кларк

ПО АЛЕЯТА НА СПОМЕНИТЕ

Това заглавие звучи романтично. Какво си представяте? Вероятно красива алея в някой парк, оградена от зелени дървета, които образуват свод. а синьото на небето се прокрадва през листата и цветята искрят в разноцветни светлини п вие се разхождате там с любим човек.

Житейската алея на спомените е много по-красива, много по-разнообразна и с много повече цветове. Всичко се преплита и наслагва и образува сложни съчетания от образи и събития.

Ще кажете, че тази алея не е романтична, но няма да сте прави Тя е много по-романтична от една земна алея на спомените от един живот.

В житейската алея на спомените са преплетени лица п събития от много епохи, от много вселени, от много цивилизации

Ако сумирате светлината, която е преминала през вас. ако насложите багрите, ако възкресите чувствата, ще минете по една невероятна алея на спомените Тази алея е много дълга, бихме казали безкрайна - от праизвора до незнайно къде. защото тя с всеки живот се удължава и няма никога да свърши.

Може би вече няма да се върнете на Земята, може би ще напуснете завинаги материалните вселени - все едно алеята на спомените няма да свърши. И ще откривате нови и нови светове, нови преживявания и възможности и те ще продължават алеята на спомените ви.

По някой път ще ви се приисква да се обърнете с лице към изминалата част от вашата алея на спомените. Ще приседнете на едно красиво местенце и ще се опитате да си спомните различни участъци от алеята.

Ще искате да си спомните най-хубавите места - най-радостните, най-цветните, най-светлите. Има ги и не бива да забравяте за тях. защото те са като свежа утринна глътка въздух, вдъхновяващи като росата по розовите пъпки, отморяващи като зелена морава. Жалко, ако не помните тези места от житейската си алея на спомените.

Да, има и километри, които сте преминали в задъхан бяг, подгонени от страх и отчаяние. Има места, на които сте стояли сякаш столетия в самота и не сте имали сили да направите нито една крачка по-нататък.

Това са безцветните участъци от вашата алея - сиво. кафяво и черно е било там и дори не сте знаели, че съществуват Светлината и Любовта.

Струвало ви се е, че стоите там през цялата вечност, а всъщност това са били няколко мига на тъга и огорчение, няколко мига без Светлина и Любов. Но погледнете към следващия спомен -там отново ви облива Светлината, сърцето ви пърха от радост, а погледът ви се изпълва с трепкаща дъга.

Така е. По вашата житейска алея на спомените се сменят нощта и денят, редуват се изгреви и залези, идва и си отива Любовта.

Но всичко има своя смисъл - отключването на Божественото.

След много, много, много път, след безброй преживелици (добри и лоши) ще установите, че вашата алея не е прав път. Тя прави кръг п ви отвежда към началото - там, откъдето тя е започнала. Но връщането към началото не е краят на алеята. Тя продължава да ви води по спиралата на Знанието и Мъдростта.

След като тръгнахте от Надеждата, след като придобихте Вярата и отключихте Любовта, се изпълнихте със Знание н Мъдрост. Но и Мъдростта не е краят - следва Истината. А след Истината идва Свободата.

Но в плана на Твореца не съществува кран - какво следва, ще научите, когато стигнете до Свободата.

Всичко дотук ви звучи като литература, като художествено есе. изпълнено с красиви сравнения. Прочитате го и обръщате страницата. Захващате друго четиво. Това е животът- четиво; четиво с безброй нюанси - понякога топли и радостни, а друг път - студени и сиви. Сърцето е нюансирано от първите, умът - от вторите. От сърцето ви избликват протуберансите на Любовта, а умът иска да ви направи безцветни войници. И все се мятате между Любовта и безразличието, между безгрижието и стройния ред, и се питате кое е вярното, какво иска Бог от вас.

Умът ви казва: „Не се доверявай на сърцето! То те мами!" Сърцето ви казва: ..Не допускай умът да те екове във вериги н да те направи сив войник!"

Душата ви е пълна със смут и се моли: ..Господи, не ми позволявай да сбъркам. Хвани ме за ръка и ме изведи от житейския лабиринт!"

Тогава Творецът поставя в скута ти една огромна книга, отваря я на предпоследната страница и ти прочиташ: .,Всичко в живота е суета, но чрез живота ти ставаш Бог отново!"

"Ставам Бог отново!" ликува сърцето.

„Бог отново?! Значи съм бил Бог?" - разсъждава умът, изпълнен със съмнения.

Да, в твоята алея на спомените има много такива моменти. Много често си се лутал между доверчивостта и съмнението и си из-падал в яростни противоречия, бил си фанатично религиозен н убеден атеист. След което, за кой ли път, си си казал: „Истината е някъде по средата." После си заключил: ..Проблемът е. че не знам къде е средата!"

Продължил си по алеята напред, оставяйки огромната питанка зад гърба си. Но тя не е останала завинаги там. Някъде насред алеята отново е застанала пред теб и ти пак си поискал да забравиш за нея.

Тогава се е намесила Душата ти и кротко ти е казала: „Без верните отговори не се става Бог отново!" На това място в твоята алея на спомените се е настанило отчаянието. Тогава си си казал: ..Един път се живее. Я да се порадвам на живота!" И три дена си ял, пил и си се веселил, докато си се изтощил и си усетил празнота.

Тогава пред теб отново застанала необходимостта да прозреш Истината и пак си се питал: „Бог ли съм наистина, или така ми се иска!"

И си чул глас от Небитието: „Беше Бог и пак ще станеш Бог!"

Но твоята алея на спомените не свършва тук. Тя оттук започва.

На добър час. Божествен страннико!

ВСИЧКИ СТЕ БОГОВЕ

По своята същност Човекът е Божествен. Той е произлязьл от Бога и носи част от Него. В този смисъл Бог е сборно понятие -Бог е всичко, защото е Мирозданието Той присъства във всичко Когато търсите Бог, огледайте се - Той е навсякъде около вас; Той е в цялата Природа; той е във всеки Човек. Независимо дали искате, или не - Бог присъства във вас самите и във всичко около вас. От Бог не можете да избягате, защото Той е навред Това. че не вярвате в Него, не пречи Той да е във вас и във всичко около вас.

Смисълът на Мирозданието е закодиран във всяка прашинка, във всичко съществуващо, но най-вече в Човека.

Божественият код е във всяка човешка клетка. Вие може да не знаете това в този живот и да не се интересувате от този код. но това не омаловажава неговата роля и значение.

Фактът, че съществувате, сам по себе си е знаменателен. Не бихте могли да съществувате, ако във вас не е Божественият код. Не можете да съществувате отделно. Вие сте част от Цялото, а Цялото е Бог.

В тази книга искаме да разясним колко е важно да разберете, че всеки от вас носи Бога в себе си и е отговорен както пред себе си. така и пред Цялото; искаме да проумеете, че всичко е Бог и да не го търсите в нето. което не съществува; искаме да ви изясним основните принципи на Божественото проявление и вашето неотменно участие в него: искаме да се проникнете от знанието, че бидейки Божествени, вие носите отговорност за правилното проявление на тези принципи. Не се стряскайте - в това няма нищо сложно Изисква се малко внимание спрямо мислите, чувствата п действията ви във всекидневието ви.

Не са нужни някакви прекомерни усилия, дълги медитации, разчитането на сложни формулировки или някаква саможертва.

Самото ви съществуване е непрестанно участие в Божествения процес. Във всеки един момент вие сте Бог. независимо дали го осъзнавате.

Добре е, ако го осъзнавате. Животът на Земята е затова - да осъзнаете Божествената си същност и съзнателно да участвате в проявлението на Божествените принципи.

Ние сме от Плеядите и сме ваши приятели от първоначалното създаване на Световете. В книгата „Земята - щастлива отново" ви обяснихме в какъв важен космически момент се намира прекрасната ви планета Земя п колко е важно да се присъедините към Семейството на Светлината именно сега, когато се решава спасението на планетата ви и на настоящата й цивилизация. Обяснихме ви колко е необходимо да се почувствате част от Цялото и да вдигнете погледи към изгряващата зора, а не да сте вгледани надолу и Назад. Също смятаме, че разбрахте, че вие сте отговорни за това. което ще се случи със Земята и вашата цивилизация. Няма Божествен план, който да предвижда унищожението на планетата ви. Изход винаги има Финалът е отворен. Вие пишете пиесата на вашата Земя и определяте ролите си в тази пиеса. Вместо да се страхувате от злокобни предсказания, поемете Светлината в себе си и си представяйте Земята в Светлина. Не е трудно да ангажирате съзнанието си за минути, като си представяте Светлината, която навлиза във вас през главата и изпълва всички клетки на тялото ви и след това да си представите земното кълбо изпълнено със Светлина. Не е сложно, нали?

Малко усилие за няколко минути и вашето мислене, вашето здраве, вашите проблеми ше се преобразят. И колкото повече хора положат това минимално усилие, толкова по-скоро Земята ще се отдалечи от възможната катастрофа.

Както много пъти казахме в ..Земята - щастлива отново", изборът е ваш. Пожелайте Светлината за себе си и за планетата си и нещата ще се променят в положителна посока.

Знаем, сега си казвате: ..Добре, аз ще положа това усилие, но една птичка пролет не прави. Нещата не зависят само от мен и затова са безнадеждни."

Ти направи това, което е в твоите възможности, и не се грижи за останалото. Не забравяй, че и другите хора са с Божествен заряд.

Твоята малка светлинка ще ги освети и ще предизвика запалването на светлинната и у другите около теб. Надеждата носи Доброто, отчаянието и бездействието носят злото.

Никой човек не иска злото в своя живот, но в живота на много хора то плътно се е прилепило и им пречи да направят малкото усилие, което е необходимо, животът им да се промени. Ако около вас няма хора, които да споделят тези идеи, не се отчайвайте -сега Земята е изпълнена със светещи хора, с духовни общества, които полагат усилия да събудят духовността у хората и да спасят Земята. Щом направите вашето малко усилие, вие автоматично се свързвате с тези хора. Ще го усетите по доброто разположение на Духа си и чрез избуяващата надежда във вас.

Земята е малка планета и мисловните връзки между хората се осъществяват почти мигновено. В момента, в който пуснете Светлината в себе си, вие се свързвате с милиони светещи хора. Прекрасно е. нали?!

Духовната и физическата самота, в която са изпаднали много земни хора, може да бъде преодоляна съвсем лесно чрез това малко усилие - допускането на Светлината. Ще почувствате, че сте част от една Светла общност, а това е Благодат. Защо да не изпитате тази Благодат, вместо да сте унили и обезсърчени? Осветете Божествения код във вашите клетки и светът ви ще започне да се променя.

За тези, които още не са се срещнали със "3емята - щастлива отново", ще кажем съвсем накратко какво се случва в този космически момент със Земята - води се последната битка за спасението на планетата и на земната цивилизация. Планетата ви трябва да се отърси от тъмните сили, които са я завладели, като използват мислите и чувствата на земните обитатели. Враждебността и егоизмът са движещите фактори за много хора. Това произвежда негативна енергия, която руши Доброто в човека и разединява Цялото. Ако този процес продължи и хората не осъзнаят, че са в капана на тъмните сили, тогава планетата може да загине, за да не генерира тази пагубна енергия, която засяга не само Земята, но и цялата Слънчева система.

В момента в помощ на земната цивилизация са Светлите космически воини от много галактики. На Земята са слезли Светещи космически същности, които работят за просветление на човешкото съзнание. Към Земята от Космоса е насочена нови градивна светла енергия, която преминава през планетата и през съзнание-то на хората. Семейството на Светлината е насочило колосалните си усилия за отварянето на Божествената същност на земния човек. Но спасението не може да дойде само отвън. То може да дойде, ако Светлите сили бъдат подпомогнати отвътре - от земните хора. Моментът е изключително важен - всеки трябва да се определи в чия армия ще бъде боец. Спасението на Земята и отварянето на Божествената същност на хората зависи от количеството Светлина, което всеки човек ще приеме съзнателно чрез своите светли мисли и чувства и добри действия

Обяснихме също, че основен космически принцип е Любовта.

Колкото повече хора отключат в себе си този принцип, толкова по-големи шансове има Земята да оцелее и да премине към по-високи измерения

Христос ви донесе Принципа на Любовта. Той ви каза да обичате врага си, защото тогава той престава да ви бъде враг. Методите за спасение и за висша еволюция са ви дадени отдавна. Остава да ги приложите

В "Земята - щастлива отново" сме посочили много прости начини за отключване на Божествената ви същност В този книга искаме да ви напомним отново, че сте Божествени и да ви помогнем да изявите своята Божественост

ИЗЯВЕТЕ СВОЯТА БОЖЕСТВЕНОСТ

Да изявите своята Божественост значи да изявите истинските себе си, вашата дълбока изконна същност.

Защо тя се е скрила така дълбоко, ще говорим по-нататък. Сега е важно отново да научите, че вашата истинска същност е Божествена и не се е загубила, само се е скрила дълбоко във вас. Освен че трябва да научите отново това, трябва и да повярвате в него. Важно е да го повярвате, защото така по-лесно и по-бързо ще извадите на бял свят тази същност. А е важно да я извадите на бял свят. за да заработите с нея в настоящия си живот. Каквото сеете днес, това ще жънете утре. Ако днес проявите истинската си същност, утре ще се радвате на Божествени плодове. Радостта от живота ще съпътства всеки ваш ден. Какво значи Божествена същност? Това е да мислиш, да чувстваш и да действаш според Божествените принципи, които са заложени в теб. Божествени принципи са Вярата, Надеждата и Любовта. Божествен принцип е да мислиш за Доброто на Цялото, да обичаш Цялото, да действаш с оглед Доброто на Цялото. А това значи да се съединиш с Бог Когато се съединиш с Бог. ще изпиташ чувството, че си се върнал у дома след дълго уморително пътуване; ще ти се струва, че безцелно си скитат далеч от дома Избягал си от къщи. за да търсиш незнайно какво, а всичко, което ти е нужно, е било у дома ти, но ти не си го забелязал.

Всеки път. когато си смятал, че си намерил това, което искаш, си се разочаровал. Започвал си да търсиш нещо друго и пак си се разочаровал. И така живот след живот си се отдалечавал от Цялото, т. е. от Бог, като си мислел, че ти си нещо отделно и твоите желания и мечти могат да се реализират, когато мислиш и действаш само за собственото си благо. Когато след тежки борби и безумни изнурителни усилия прозреш, че се въртиш в омагьосан кръг п че всъщност никога не постигаш желанията си. идва времето да се замислиш защо е така.

Може да ти трябва още много време, за да си отговориш на този въпрос, но важното е, че в края на краищата си го задаваш.

Борейки се в човешкия свят с другите, за да завоюваш за себе си нещо от общото, ти всъщност през цялото време се бориш със самия себе си. Това. заради което скиташ далеч и полагаш усилия да го притежаваш, го имаш изконно в дома си.

Бидейки част от Цялото, всичко ти принадлежи, всичко -нямаме предвид само материята. Принадлежат ти и неумиращият Божествен Дух, и всички негови Божествени възможности; принадлежат ти Вярата, Надеждата и Любовта; принадлежат ти несекващата радост н вечният живот в Светлината; принадлежат ти сбъднатите мечти и реализираните духовни и материални желания; принадлежат ти невероятните способности и възможности, заложени в теб от Бога. Ти сам пожела да избягаш от всичко това и да тръгнеш да го търсиш там. където не съществува. Или по-скоро пожела да търсиш нещо по-ценно, което да завоюваш само за себе си. Е. все някои ден настъпва онзи момент, казвате му просветление

Какво ви просветва - че сте Божествени, че носите всичко в себе си и имате всички блага, от които се нуждаете. Но сега настъпва моментът. когато трябва да придобиете самите себе си отново. За да придобиете самите себе си, трябва да приемете Светлината, да отключите Любовта и да се присъедините към Цялото и да се върнете там, откъдето сте тръгнали; да се върнете в света на Божественото.

В позицията, в която се намира настоящата земна цивилизация. това изглежда почти невъзможно Но това е така само на пръв поглед. За да отключите Любовта, трябва да върнете вярата си в Доброто. То съществува. не е изчезнало, само че вие сте му обърна-ли гръб. За да го съзрете отново, трябва да се обърнете с лице към него. То не бяга - стои и чака отново да се съедините с него.

Първо и ползвайте Надеждата - Надеждата, че Доброто съществува. След това повярвайте, че Доброто не е напуснало Човека и земния свят Придърпайте Доброто около себе си, включете го в живота си, поискайте го за себе си и за другите - така ще отключите Любовта. Когато Любовта стане отново действаш принцип в живота ви, вашата Божественост ще се събуди.

ТРАДИЦИЯТА

Традицията е онова нещо, което се предава от родители на деца, от род на род, от народ на народ, от цивилизация на цивилизация, от миналото на бъдещето.

Спираме се на тази тема, защото тя има отношение към отварянето на Божественото в човека.

Традицията е като нишка, която свързва праначалото с днешните светове и времена. Независимо че са изчезвали континенти и цивилизации, тази нишка не се прекъсва. Физическото е тленно, но мислите, чувствата, Духът са нетленни.

Това, което се е случвало от създаването на Земята (а това се отнася и за всяко космическо тяло, на което се е развивала цивилизация), до днес е запечатано, зафиксирано в менталните и чувствени полета. Събитията са документирани и могат да се видят, ако човек е отворил сетивата си.

В материалните светове съществуват времето и пространството, но в другите светове те не са фактори. Времената и пространствата се свързват чрез нишките на традицията. Тези нишки пренасят изначалните Божествени принципи, опитностите, ритуалите, разказите за изминали събития. Всеки човек, всеки род, всеки народ и всяка цивилизация зависят от предаването на традициите. Те са като стъпала, върху които стъпваш, за да отидеш по-нататьк във времето.

Традициите са като ориентири, конто ти сочат пътя и посоката Загубата на традициите води до дезориентация и стагнация.

Запазването на традициите значи запазване на връзката с Първоизточника, т. е. запазване на онова основно нещо. което връща цивилизациите към Божествената същност независимо от всички сложности и изкривявания в съдбата на даден човек, род, народ и цивилизация.

В началните времена децата на Бога, прачовеците, са носили всички Божествени качества и са ги прилагали Те са имали огромни възможности и не са им били необходими материалните светове, чрез които да еволюират.

Необходимостта от материалния свят се е появила, когато, бидейки напълно свободни във всичко, прачовеците са поискали също да бъдат сътворци и да създават светове, в които да се развиват техните творения.

Тогава са се образували, били са създадени нови вселени, които в началото са нямали материален характер. При тези нови светове се е получило отдалечаване от първоначалния строеж на световете и на съществата, които са били духовни образи. Те все по-малко са носели характера и облика на първоначалните Божествени създания.

Новите светове и същества са се роили безкрай и са се образували все по-различни светове. Сътворците на Бога, Неговите първи създания, са проявявали своите творчески възможности неограничено и са създавали все по-нови светове.

Така се е стигнало до сгъстяване на духовната субстанция и до образуването на гъстата материя. Духът се е вселявал във все по-гъста материя и е започнал да твори материалните светове и същества от гъста материя.

Но независимо че световете и техните разумни формации толкова много са се отдалечили от Божествените светове и същества, в тях е останала връзката с Божественото. За да се създадат нови светове и същества е трябвало те да пазят Божествения код, частицата, която е осигурявала тяхното съществуване.

При създаването на първите светове и същества са били заложени основни принципи и закони, чрез които те да съществуват. Това са били необходими принципи и закони, за да се сътворят и нови светове, и същества - отначало от разредена, а по-късно от сгъстена духовна субстанция.

Появата на материалните вселени е била възможна само чрез Прилагането на основните Божествени принципи за сътворение.

Така е била запазена онази нишка, която е свързвала и свързва всички светове, независимо от тяхното многообразие и независимо в каква сфера на Божественото битие те съществуват.

Същността на самия Бог са тези принципи и енергийни закони, Чрез които се сътворяват и съществуват световете и съществата.

Независимо от всички сложни превратности, които са се случили в световете, в тях са се запазили Божествените кодове, които им позволяват да съществуват. Както са назовани в много ваши източници, Боговете създатели - т. е. първите Божествени същества, които са сътворявали новите светове, са били задължени да прилагат Божествените принципи, да ги закодират във всичко новосъздадено. Така връзката с Първоизточника винаги се е запазвала.

Цивилизациите от материалните светове са създали невъобразим брой ритуали, чрез които са предавали традициите си. В много случаи те са били неясни за потомците, но те са знаели инстинктивно, че прилагането и запазването на ритуалите е жизненоважно за тяхното съхранение.

Така животът е тръгнал от един център, разширявал се е и придобивал разнообразен облик, но никога не е загубвал връзката с Центъра. Все по-силното отдалечаване от Центъра е видоизменяло световете и ги е тласнало към гъстата материя - това вие наричате инволюционен процес.

Сега следват еволюционните процеси, които тръгват от възкресяването на спомена за Първоизточника и вървят към събуждането на Божествената същност на цивилизациите в материалните вселени и конкретно на планетата Земя.

Всичко е зарито под дълбоки пластове груба материя, но Божествената частица съществува във всички същества и трябва пласт по пласт да бъдат раздиплени материалните наслоения, за да може Божествената същност да се прояви и да задейства отварянето на Божествените качества в човека.

Вие живеете сега в такъв момент, когато този процес е задействан и тече и намирате онази Божествена нишка, която ви свързва с Първоизточника и ви дава Светлина за това кои сте, през какви светове сте преминали и защо така се е случило. Сега се оттласквате от твърдото материално дъно и започвате да се изкачва-те към Светлината на Първоизточника.

Започва Духовната еволюция и приближаването към Центъра. Това е продължителен процес: той изисква множество превъплъщения, чрез които да се освободите от робството на материята и да изведете на преден план Духовната си същност.

Колкото повече освобождавате Духовната част от себе си и тя става главна движеща сила, толкова повече се приближавате към първоначалната традиция и все повече се съединявате с Божественото,

Предстои ви много красив път, пътят на завръщането, по който ще се изпълвате с все повече Светлина и ще се сливате с началната традиция, втъкана в Божественото Мироздание.


Каталог: 01-Bulgarian -> 15.Knigi,%20statii,%20video%20-%20Besedi%20i%20ezoterika%20bulgarska
15.Knigi,%20statii,%20video%20-%20Besedi%20i%20ezoterika%20bulgarska -> Учителят Беинса Дуно Георги Томалевски бележки за читателя
15.Knigi,%20statii,%20video%20-%20Besedi%20i%20ezoterika%20bulgarska -> Соланита ♦ всемирният култ на боговете и човеците
15.Knigi,%20statii,%20video%20-%20Besedi%20i%20ezoterika%20bulgarska -> За родословието на учителя петър дънов александър Периклиев Георгиев
15.Knigi,%20statii,%20video%20-%20Besedi%20i%20ezoterika%20bulgarska -> Тайните на злото
15.Knigi,%20statii,%20video%20-%20Besedi%20i%20ezoterika%20bulgarska -> Мисията на Българите Елементи част II петър Дънов – Учителя


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3   4   5   6   7   8


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница