Кметът на Каварна избра Hyundai Santa FeДата28.10.2018
Размер16.52 Kb.
Новина
Кметът на Каварна избра Hyundai Santa Fe
Автомобилът е закупен, за да изпълнява спасителни операции в общината. В новия автомобил “Мъжът на 2005 година” Цонко Цонев ще повози първо роклегендата Глен Хюз.
Източник: “Индустриал комерс
Кметът на Каварна Цонко Цонев избра високопроходимия модел на Hyundai Santa Fe за действие в кризисни ситуации и обезпечаване на спасителни операции в общината. Ключовете от автомобила, който от днес е собственост на кметството, му бяха връчени от Савина Константинова, прокурист на “Индустриал комерс” ЕООД, ексклузивен представител на корейската марка в България.

Машината разполага с мощен 2,4 бензинов двигател, 150 конски сили и в същото време предлага уникално нисък за своя клас разход на гориво от 9,8 литра на 100 км. Системата от четири задвижващи колела прави модела Santa Fe изключително подходящ за движение в неравен терен.

„Ще използваме джипа, за да можем дори при зимни условия или наводнения да достигаме до най-изолираните региони. В общината има хора на хемодиализа и други сериозно болни, за които това може да се окаже животоспасяващо. Освен това ще можем да помагаме на хора, които са били блокирани на пътя”, обясни Цонев. Той допълни, че закупуването на автомобила Santa Fe е част от цялостния процес на обновяване на автопарка за кризисни ситуации на общината, като тази година е бил осигурен и нов снегорин.

Общинарите предпочели корейския автомобил не само заради неговата икономичност, а заради високото качество и съвместимостта му с българските пътища. Сериозен аргумент била и уникалната за България гаранция от 5 години. „Лично аз съм убеден в преимуществата и здравината на автомобила, защото личната ми кола беше Hyundai Елантра”, обясни Цонев.„Радваме се, че моделът Hyundai Santa Fe може да се окаже полезен на много хора в община Каварна. Пожелаваме на новите собственици да имат по-малко кризисни ситуации, в които се налага да го използват, а положителните изживявания да са безброй, каза Савина Константинова. За нас е изключителна чест, че “Мъжът на 2005 година” ще кара Hyundai. Не може да има по-успешна комбинация.”

„Първата мисия, в която ще бъде включен новият Santa Fe, ще бъде изключително отговорна и ще донесе много радост”, увери Цонко Цонев. С него ще бъдат посрещнати роклегендата Глен Хюз (бивш вокал на “Дийп Пърпъл”) и съпругата му, които пристигат на летище Варна на 30 декември за големия новогодишен рокконцерт в Каварна. „Голямата ми мечта е в автомобила догодина да се качат и членовете на мега рокбандата Manowar”, сподели кметът.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница