Книга за папството и йезуитите. „В какво се състои главната цел на йезуитите? Съгласно тяхното изказване те само искат все повече слава Божия. Но ако изследвате фактите, ще видите, че те търсят само всесветско господствостраница1/3
Дата25.10.2017
Размер432.34 Kb.
ТипКнига
  1   2   3
МАСОВА АТАКА
и не участвайте в безплодните дела на тъмнината, а по-добре ги изобличавайте” Ефесяни 5:11
Ще бъдеш ли готов…

…. за величествените събития, които ще се случат на тази планета?


ПРЕДСТАВЯ:
Професор Уолтър Файт
Революции, тирани и войни
Нарекох днешната ни лекция „Революции, тирани и войни”. Названието звучи ужасно, но точно за това става дума днес.

„… и видях жена да седи на червен звяр, който беше пълен с богохулни имена…” Откр.17:3.

Виждаме тази жена, тази църква, която контролира този червен звяр.

Откр.13:4 „поклониха се на звяра, казвайки: Кой прилича на тоя звяр и кой може да воюва с него?”

„Поклониха се на звяра”. Естествено сам той не разбира, кой даде власт на звяра. „Поклониха се на звяра”, за когото говорихме. Това е власт, която има магическо управление в продължение на 1260 години. После получи смъртоносна рана и пак ще управлява света в края на земната история. Уточнихме с вас, че под всичко това се подразбира католицизма.

„Поклониха се на звяра, казвайки: Кой прилича на тоя звяр и кой може да воюва с него?”

Виждате на тази илюстрация как всички те му се покланят. Всички управители на земята, висши хора на този свят. Почитанието си те изразяват като показват послушание и използват държавна власт, за да внедрят и укрепят властта на звяра. Обърнете внимание на този интересен цитат от книга за папството и йезуитите.

„В какво се състои главната цел на йезуитите? Съгласно тяхното изказване те само искат все повече слава Божия. Но ако изследвате фактите, ще видите, че те търсят само всесветско господство”.

На времето си римската църква загубила всесветското господство и протестантската реформация изиграла за това една от главните роли. Тя била главният проблем.

„Те са предани само на папата, който без тях не може да съществува, защото католицизма се определя от тях. Те са се отдали безрезервно на владетелите на света и държали революциите в свои ръце. По такъв начин под тяхно или друго име, именно те управляват света…” Католицизъм, пюзиизъм и йезуитизъм, Луиджи Десанчи, 1865, стр.139.

Знаете, че папството се обяви за господар на света. Папата е господар на целия свят. Това е свещената римска империя, обхванала цялата планета.

Да се запознаем с века на революциите, които започнал с 1750 год. и завършил в 1850 год.

В 1776 год. е американската революция. Можем да попитаме президента, управлявал тогава, кой стоял зад тази революция. Кой поел отговорността за тази революция?

Френската революция – в 1879 год., испанската революция – в 1823 год., полската революция – в 1831 год., италианската и немската революции – в 1848 год., също и руската революция – в 1917 год. По това време била и Първата световна война – 1914-1918 год., която подпомогнала да стане възможна руската революция. Също и

Втората световна война – 1939-1945 год. Много конфликти и кръвопролития на земята. Колко много кръв нямаше да бъде пролята, ако не бяха тези конфликти. И защо те са станали? Защото една власт се стреми към абсолютен контрол. И Библията казва, че звярът й е дал тази власт. За да се поклонят всички на тази власт и повече на никоя друга.

Нека се спрем на кратка хронология:

1717 – тук говорим за период, когато на земята са се случили ужасни събития. В тази година е основана Великата масонска ложа в Англия. Англия била аполот на протестантизма, но там била основана масонската ложа, за да внедри тази власт – католицизма.

1721 – първа масонска ложа във Франция

1731 – Бенжамин Франклин бил посветен за масон

1738 – Римокатолическата църква осъжда масонството. Това е добре замислена, грамотна крачка, която се нарича „диакритично мислене”. Създавате организация. Забранявате я. Вътрешният кръг принадлежи на тази организация, но външният кръг вижда, че се дистанцирате от нея. Виждате ли как хитро постъпват. При това във Ватикан се намирали всички ложи и всички кардинали били членове на тези ложи, но не и гоите. Тяхната цел била да имат протестантска армия, която би контролирала йезуитския орден. За това имахме цяла лекция. За това, кой стои зад тайните общества.

1758 – Сър Францис Дешууд основава клуб „Адският пламък”. Бенжамин Франклин посещава Англия, за да обсъди въпроса за бъдещата Американска колония с Дешууд.

1768 – основаване на обреда „Открито подчинение”. Това е масонство 33-та степен, основано от барон фон Хунд по традиция на тамплиерите. Интересен момент. Фридрих Пруски основава Ордена на архитектите за Африка и използва за титул „илюминати”, за да опише неговите нео-масонски ложи.

Това е само кратка историческа справка.

1770 – Бенжамин Франклин бил избран за велик майстор на ложата „Деветте сестри” в Париж.

1771 – Във Франция било основано Великото източно масонство.

1776 – бил основан орденът на перфекционистите или илюминати. Обърнете внимание – не се наричат „съвършени”. Така започва Американската революция. До 1776 год. можем да забележим, че всичко си остава по местата.

1778 – Петър I основава тайно общество.

1785 – Великият масонски конгрес започва организирането на френската революция. В Бавария илюминатите са забранени и трябвало да преминат в нелегалност.

1789 – Френската революция

1784 – Заговор на илюминатите за сваляне Хабсбургите, монархия в свещената Римска империя.

Така монархията трябвало да спре да съществува. Защо? Защото монархистите често противостояли на йезуитските правила, те забранявали йезуитите. Но днес никой не може да забрани властта на римокатолическата църква.

В 1816 година Джон Адамс написал на президента Джеферсън:

„Може би и ние трябва да допуснем техните тълпи тук? Тези, които носят маски като цигански крал, обличат се като художници, издатели, писатели и преподаватели. Ако някога е имало общество от хора, които заслужават вечно осъждане на земята и в пъкъла, това е обществото на Лойола”.

Силни думи. Да, те не са си подбирали думите. Това е цитат от книгата Нови йезуити. Всичко, което казвам, са цитати. Много писатели и автори предупреждавали за този голям йезуитски заговор. Например Самуел Морз, създателят на Азбуката на Морз. Той казва:

„Авторът, възнамеряващ да покаже, че заговорът против свободата на тази Републиката (подразбира се за САЩ) е в пълно действие под ръководството на принц Метарних Австрийски, който знаейки за невъзможността от унищожението на тази безпокояща неговата велика свободна нация със силата на оръжието, се надява да достигне целите си чрез посредничеството на армиите на йезуитите. Цял списък от факти и аргументи доказват съществуването на такъв заговор и те не учудват никой, който отваря тази книга с такъв скептицизъм, както и ние”.

Привеждам думите на хора, които споделяли мнението, че дори някои президенти са участвали в тези заговори. Сам президентът Линкълн заявява:

„Протестантите от севера и юга днес определено са се обединили, за да ликвидират свещениците и йезуитите. Ако те знаеха, как свещеници, монаси и монахини всеки ден слизат на нашия бряг, за да проповядват тяхната религия… но те не са като някои от представителите на папата , Наполеон III и други деспоти в Европа, които подкопават нашата организация. Отвръщат сърцата на хората от нашата конституция и нашите закони, разрушават училищата ни и подготвят управлението на анархия така, както са направили в Ирландия, Мексико, Испания и навсякъде, където хората искат да са свободни”.

Това е едно достатъчно убедително изказване.

В книгата си 50 години в Римската църква, свещеник Чарлз Чиники, който бил католик, но по-късно станал протестант, пише:

„ Тази война никога нямаше да се случи без влиянието на йезуитите. Именно папството ни е задължено за това, че нашата земя е обагрена с кръвта на най-доблестните й синове” Абрахам Линкълн, 1865, 16-ти президент на САЩ, частната му кореспонденция била предоставена от сина му Роберт и възстановена от Чарлз Чиники, който бил доверено лице на президента.

В писмо от 22 януари 1870 год. Мацини написал на Пайк. Алберт Пайк е масон от висока степен, написал ръководство за Шотландското масонство. Той казва следното:

„Трябва да позволим на всички федерации да останат такива, каквито са, трябва всичко да си остане по старому, с техните системи, техните централни органи на власт, с разни средства за комуникации между високи степени на обреди така, както съществува сега. Но ние трябва да съставим супер церемониал, който да остане неизвестен и с който можем да призовем тези масони, с висока степен на посвещение, които изберем. Що се касае до нашите братя масони, тези хора трябва да дадат обет, в строга тайна. Чрез тази върховна организация ние ще управляваме цялото масонство, което ще стане един международен център, все по-силен доколкото ръководството остава неизвестно”.

Алберт Пайк на свой ред написал писмо до Мацини, датирано на 15 август 1871 год., в което той предлага, че е необходимо да има един световен ред, когато всички нации ще се намират под контрола на една централна организация. За достигането на тази цел, те запланували няколко неща. За това имам няколко цитата на екрана и ги доказвам с препратки, защото може на цитатите да не се доверите. Затова ще приложа препратка към всеки цитат. Ще ги видите на този и на други слайдове. Между впрочем това беше изложено в Британския музей и можеше да се прочете там, докато не го прибраха. „Първата световна война: За да намалят властта на царя в Русия (защитник на православието) и да докарат на власт комунистическа държава”.

Станало ли е това? Да! И това е било написано много, много преди да се случи. Тези думи били казани в 1871 год. Първата световна война започнала в 1914.

„Втората световна война: (Това също е записано много преди събитието) Трябва да започне между Великобритания и Германия, за да усили комунизма като противовес на юдео-християнската култура и да даде начало на ционистката държава в Израел”.

Удаде ли им се да постигнат тази цел? Да. Именно след тази война Израелската държава беше основана в днешната си форма под покровителството на Великобритания.

Интересно, има още „Трета световна война: Която ще се разпали в Близкия изток между юдаизма и исляма, и ще се разпространи по целия свят”.

Завладяващо. Как мислите, дали това е резултат от гледане на кафе? Или скоро ще изглежда, като че ли тези хора го управляват?

И още един цитат. На някои може и да не се хареса.

„Мацини и Пайк разработили план за Третата световна война, която има за крайни методи, всяка държава да бъде готова да отдаде своята национална независимост на световното правителство. Първата световна война сложи край на царизма в Русия, Втората световна война позволи на Съветския съюз да контролира Европа. Третата световна война беше война в Близкия изток межди мюсюлмани и евреи и трябваше да доведе резултатите до Армагедон”.

Интересно. Как те се каниха да го постигнат? Нека да прочетем какво е написал Алберт Пайк в писмо до Мацини на 15 август 1871, до неотдавна е показвано в Британския музей за тези войни и как те са се канили да ги осъществят. Цитат:

„Ние трябва да дадем възможност на нихилистите и атеистите”.

С други думи да дадат възможност на разрушителите.

„Ние трябва да провокираме страхливите от социални катаклизми, които в ужаса си ще покажат ясно на всички държави влиянието на абсолютния атеизъм, който се явява източник на кръвопролитие и безпорядък. Навсякъде гражданите ще са принудени да се защитават против неголяма група революционери. Те ще ликвидират тези разрушители на цивилизацията и големи тълпи, разочаровани от християнството, ще получат чистата светлина след всемирното проявление на учението на Луцифер. Разрушението на християнството и атеизма в същото време ще бъдат подчинени и унищожени”.

Какъв хитър план! И така, те създават атеизъм. После сблъскват главите на атеизма и християнството. Атеизмът като противовес на християнската култура. И тези две противоборстващи сили се борят, изтощават се един друг и после…. получавате нов световен ред, нова религия, която е къде повече екзотерична и още повече от това - сатанинска. Колко хитро замислен план! И трябва да признаем – много успешен. Ето защо Латинският израз „Ordo ab chao”, което означава „Порядък от хаоса”, се използва от масоните. То се явява своего рода лозунг на масонството, който те използват. Един от документите, на който срещаме това изображение, ние видяхме в масонската ложа. Ние вече говорихме, че Вайсхаупт бил основоположник на якобинството. Говорихме за това, когато изследвахме Откр. 11 гл. Якобинството било движеща сила на Френската революция. Видяхме Свободата, която водеше след себе си тълпите, видяхме Богинята на разума – коронована вместо християнството. Така християнството било отстранено и започнало друго управление. Също монархията била премахната, крал Луи XVI бил екзекутиран, жена му, Мария Антоанета – също била обезглавена. По този начин бил сложен края на монархията.

Следва Робеспиер, оглавяващ Якобинския клуб, инициирал такъв якобински терор, който в своите кръвожадност и насилие превъзхожда всичко, което видяхме до сега.

Големият философ на френската революция – Волтер. Можете да надникнете във всяко издание на Британска енциклопедия и ще узнаете кой е Волтер. Бил йезуит. О, да, разбира се, ще кажат някои, той бил вероотстъпник. Отстъпил от Римокатолическата църква, затова защото се изправил срещу нея. Но не! Той просто си играел ролята безупречно. Ами нали точно те създадоха този противовес. Помните ли обета на йезуитите? Аз мога да застана на всяка страна и да й бъда съвършено предан, докато църквата извлече от това изгода. Да държиш перо, значи да участваш във война.

„Човекът е роден свободен, но навсякъде го виждаме в окови. Едни се смятат господари над други, но в същото време остават роби повече от другите” Жан Жак Русо.

Това е така, но нали вие сами създадохте робството, за да предизвикате бедност и за да направите революция. Нима това е невъзможно? Така всички философи се събрали заедно и едните написали нова конституция за тази планета, която нарекли „Права на човека”. Декларация за Френската революция – 1798.

Тук можете да видите всевиждащото око на Луцифер; змията, върху която се намира нейната опашка – това е животодаващият орган на живата змия; и тази смешна якобинска шапчица на острието на копие. Ако разгледате подробно картината ще видите по средата снопче тръстики, вързани заедно, които се наричат „фашиа”- връзка жезли вързани заедно. И на върха на този сноп намирате смешната якобинска шапка. Ето как изглежда тя. Известна е още като фригийски шапка.

„На времето са я носили освободените роби в древен Рим, като знак за тяхната свобода. И тя била приета от революцията като „Червената шапка на свободата”.

Ето какво говорят всички. Това е версия за гои. Искате ли да знаете какво в действителност представлява тя? Това е бог Митра. И виждате, че той убива бик. За случая използва куче, змия и скорпион. Той използва нечисти животни, за да унищожи бика. Това е война против Христос. Да погледнем отстрани как изглежда неговата шапка. Това е фригийска шапка. Това е митраизъм. И католицизмът се явява митраизъм, защото митраизмът е персийска религия, това е религия на Рим, религия на римокатолическата църква. Митраизмът има седем нива и най-високото от тях се нарича „отци”. Има също и община. Кой в римокатолическата църква се нарича „отец” и има община? Свещеникът. Той може да принадлежи към различни групи и в същото време си остава свещеник. Той може да бъде йезуит, може да бъде францисканец, доминиканец или член на различни ордени. Така езическите богове стояли зад тези свободи за правата на човека.

Няколко думи за смъртоносната рана, която обсъждахме, когато изследвахме Откр.13 гл.

„21 февруари 1798 папа Пий VI бил детрониран от Наполеон. Неговият пръстен бил снет от пръстта му и той умрял в изгнание. Папата получи смъртна рана”. Помислете върху това – ако Наполеон бил масон, тогава той бил под контрола на кого? На йезуитите. Тогава кой изпратил Наполеон в Рим, за да свали папата? Орденът на йезуитите. Защо? (Аз много мислих върху това.) Знаете, че в римокатолическата църква съществуват множество всевъзможни ордени. И те не винаги са съществували в идеална хармония. С течение на времето, йезуитският орден малко по малко взел под свой контрол другите ордени. И малтийските рицари, например, не особено леко предали своята власт, но сега са подчинени на йезуитите. Доминиканците открито се противопоставили на йезуитите. Например папството дало инквизицията от ръцете на йезуитите в ръцете на доминиканците. И това създало огромно напрежение. По време на Френската революция именно доминикански орден бил унищожен. Не йезуитски орден, защото те контролирали събитията. Виждате как вътре в самата църква се води борба, за да придобият абсолютен контрол над ситуацията. Известен е фактът, че по времето на Трентския събор много католици ставали и говорили: „Библията и само Библията”. Не мислете, че в католическата църква винаги и всички са били негативно настроени към Божието слово. И Мартин Лутер оказал голямо влияние. Така че имало много, които се отклонили от основната линия на църквата и църквата се нуждаела от очистване.

Но имало още един проблем. Реформацията посочила католицизма като антихриста. Ако Реформацията нарекла Рим антихрист, всичко, което прави римокатолическата църква ще се приема с подозрение. Така ли е? И затова, за да разруши папството (а това било видимо и разбираемо) и после да възкреси тази власт, очистена от всички упреци, и да я възкреси като краен източник на власт с пълен контрол над всичките организации. Има ли смисъл? Много хитра крачка. Какво можело да се случи, какво можело да направи това малко и безсилно папство? Може ли да дойде заплахата от тях? Не, навярно от някой друг. Това е принципът на работа на тайните общества. Те си надяват повече и повече нови маски. Да видим какво се е случило.

„Декември 1804 папа Пий VII бил свидетел как Наполеон се короновал сам за император.

1808 Наполеон превзема Ватикан и римската църква е унизена.

1848 Мацини атакува Рим и папа Пий IX е заточен. Римската държава привършва съществуването си. Така протестантите могат да се отпуснат. Но това е много опасно. Бертие пленява папата.

Вайсхаупт и неговите саратници – йезуитите, отрязали доходите на Ватикан, осъществили и прокарали Френската революция; Наполеон завоювал католическа Европа; … и очевидно Наполеон е изпратен да свали от трона папа Пий VII и да го хвърли в затвора във Авиньон, докато не се съгласил в замяна на освобождението си да преустанови йезуитския орден, който бил забранен”.

Даже в католическата църква те работили подмолно. А може би този орден бил умишлено забранен, за да се създаде впечатление, че има някаква борба вътре в църквата. Не знаете, защото тези хора са лъжци екстра категория.

Тази йезуитската война с Ватикан завършила с Виенския конгрес и секретния Веронски договор в 1822 год”.

Това са цитати. Всичко, което казвам, са цитати.

„След като папа Пий VII бил пуснат от затвора от Наполеон, той формално възстановил йезуитския орден с папска була в 1814 (папската була е най-силния документ) и тук той казал: „…. Ако някой някога се опита да унищожи обществото на Исус, ще си навлече гнева на Всемогъщия Бог и светите апостоли Петър и Павел”.

Така че напълно възможно е това да е бил един спектакъл, просто игра, може би всичко е било като днес – ние не знаем и няма да разберем докато завесата не падне. Но на всички била предоставена религиозна свобода. Даже революциите се изсипали на улицата една след друга. И всеки можел да прави това, което му се вижда угодно.

„Джозеф Бонапарт – 1768-1844, крал на Испания, велик магистър във великата източна ложа във Франция”.

Виждате масонската връзка. Взето е от масонските книги. Сам Наполеон, който бил масон, висока степен на посвещение, води войни из цяла Европа и разрушава монархиите една след друга. Воюва с Англия. А кой контролира Англия? Масоните. Така стигаме до битката при Ватерлоо. Ето генералите, воювали в тази битка от двете страни:

Мишел Ней и Е. фон Граучи били на страната на Наполеон. Масони, висока степен на посвещение. Наполеон също е масон, висока степен на посвещение.

От другата страна – ген. Блюхер, за който има даже немска поговорка, където ген. Блюхер при река Карлсбах дал на Наполеон добър урок. Той също е масон, висока степен на посвещение. Г. фон Шарнхорст – масон, висока степен на посвещение.

И така, тази война била ли е наистина война? Или това бил просто спектакъл. Планиран.

Кой бил организатор на Първата световна война? Ето ги. Кайзер Вилфелм I. Снимката е взета от масонска книга. Виждате масонска престилка. Той бил масон от висок ранг. Също и кайзер Фридрих III. Виждате също масонски отличия и масонска книга. Тези царе много се гордеели, че са масони. Затова цялата тази война била планирана от масоните, които се намират под контрола на кого? На йезуитите.

Да обърнем поглед към Америка. Виждате величественото здание Капитолия. И думите, написани в основата: „Построена от масоните, 17 септември, 1932…”. В това време Америка вече била управлявана от масони. Обикновените хора нищо не са подозирали. Всички организации работели както преди, но масоните вече били внедрени дълбоко в тези организации. Ако погледнете архитектурата, ще видите символи за поклонението на слънцето, ще видите изобразен митраизъм. Ако се вгледате в плана на улиците на град Вашингтон ще забележите обърнатата звезда, пергел, на който всяко бедро е забито в 13 квартала, а масонската ложа се намира на 13-та улица. Така целият план на Вашингтон има масонски подтекст. С други думи – посветен на Луцифер. И обикновените хора даже не подозират това. По-късно е построен Белият дом и тази удивителна стела, висока 555 фута, не 666, защото принадлежи на по-висши по ранг в това време. Тук се сблъскваме с три петици. Трите петици е числото, използвано от Холивуд. Обърнали ли сте внимание, че коя да е телевизия, коя да е програма, започват с цифрата 555. 555 принадлежи на Холивуд или Свещената гора. Гората, където се произвежда инвентар за магьосничество, посветен на Луцифер и магии. Но това е друга тема.

Да се върнем на стелата. От кого е построено това съоръжение? От масоните. Затова нека се запитаме какво значи всичко това.

Това е от Енциклопедия на масонството, стр.727, 769, 778, 779. Няма да намерите по-добър източник.

„Отначало поставили обелиска в чест на бога Слънце и връзката идва от египетското поклонение на Фалус. (Така пред Белия дом е издигнат един мъжки…, но това не е важно. Не е важно на кого е посветен, може би на Асирис или Айсис, на който и да било….)”.

Така все пак имаме представа за тази структура.

Що се касае до военната структура – да видим Пентагона, който се оказва рамка на пентаграма. На смени в която е необходимо да се настаняват 12 жрици в кръг около една, за да произнасят проклятия. Виждаме, че това също има отношение към магьосничеството. Разбира се това все пак е здание, но това здание навежда на определени мисли.

По-късно Франция, която изобрети новата философия на новия свят, изпраща подарък на САЩ – статуята на свободата. Нека попитаме Юнеско какво значи това. Юнеско казва:

„Седемте лъча, които излизат от главата на Митра (това е бог Митра) означават символ на триумфа над силите на тъмнината. (И разбира се „силите на тъмнината”, от гледна точка на Луцифер, са Михаил и Неговите ангели, а Яхве се оказва дяволът. Не е ли ужасно?Помните ли, ние говорихме за това.) Тук Юнеско казва, че главата на Статуята на свободата, украсена със седем лъча на Митра и факел в ръката, се оказва символ на слънцето. Това е факелът на Луцифер, защото не е важно дали Луцифер е мъж или жена, тъй като е безполово същество. На камъка. в основата на статуята, пише:

„На това място на 05 август 1884 год. беше положен крайъгълния камък на Статуята на свободата „Просвещаващ свят” (това е езикът на илюминати)… с участието на Уилям… велик магистър на масоните…”.

Ето и масонския знак (пергел), така че Статуята на свободата е масонска статуя. Оказва се, че всичко носи масонски отпечатък.
Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница