Книгата „Родени 1971" На 16. 09. 2008 г. „Рой комюникейшън" представи най-новата си книга „Родени 1971"Дата13.10.2018
Размер26.55 Kb.
71 интервюта с българи, реализирали мечтите си в българия, обединени в книгата „Родени 1971”
На 16.09.2008 г. „РОЙ комюникейшън” представи най-новата си книга „Родени 1971”, която съдържа 71 интервюта със 71 човека, родени през 1971.

Книгата се издава с любезното съдействие на и .


Защо се спряхме на родените 1971 г.?

Преди време, една дама, която е част от 71-те интервюирани, сподели, че родените 1971 г. са с доста особена съдба. Завършили са гимназия през историческата 1989 г. и така началото на прехода съвпада с началото на самостоятелния им живот. Това е причината да започнем именно с този набор. А и 36 години след 1971 г. България стана пълноправен член на ЕС.


Защо точно тези 71 човека?

Може да ви се стори странно, но за годината на раждане на тези хора, научихме от Интернет. Както един от интервюираните сподели „Google го препоръча”. В никакъв случай не искаме да кажем, че само тези 71 човека са заслужилите да бъдат интервюирани. Но за да е по-интересно, се спряхме на цифрата 71, което ни постави пред ограничението да не можем да включим всички. Истината е, че търсихме родени 1971 г., които са постигнали онова, което са искали, тук, в България, и определят сами себе си като щастливи. Успехът за повечето от тях означава разбирателство със самия себе си, а не се измерва с благополучието.


Защо въпросите са 18?

Пак е свързано с годината 1971. Първо 1+9+7+1 = 18. Второ тези хора са били на 18 години през 1989 г. и на 2х18 (36) през 2007 г., когато България стана пълноправен член на ЕС. Така че имаме основатлена причина за избора на броя на въпросите.


Кой зададе въпросите?

Това беше една от най-трудните ни задачи. Затова решихме да я възложим на друг. И така помолихме студенти да ни помогнат като ни кажат какво биха искали да попитат един човек на 36 години, който се определя като щастлив и успял. Те стигнаха до тези въпроси. Ние добавихме само един – за книгата, която препрочитат.


Сега можем да кажем и защо се захванахме с проекта.

Много често ни се показват успешните кариери на българи, заминали в чужбина. И много по-рядко се говори за успелите хора в България. Създава се усещането, че успехът е възможен само навън. Истината е, че и тук има много щастливи и успели хора, които по една или друга причина не са тръгнали по широкия свят. Искаме да ви срещнем с част от тях. Ако проектът се окаже успешен, ще има и продължение. Но всичко зависи от това колко добре сме се справили с първия проект – „Родени 1971”.


Имената им са:

Александър Александров, Александър Кашъмов, Андрей Андреев, Андрей Захариев,

Анета Храненикова, Антон Бакарски, Асен Блатечки, Атанас Пенев, Биляна Райкова,

Борис Павлов, Борис Мисирков, Божидар Велчев, Васил Димитров, Виктор Чучков,

Витомир Саръиванов, Георги Богданов, Георги Куртев, Даниела Миховска,

Дейвид Славчев, Десислава Бошнакова, Десислава Шпатова, Димитър Вацов,

Димитър Ганчев, Димитър Коцев – Шошо, Димитър Спасов, Досю Амуджиев,

Елена Найденова, Жюстин Томс, Ива Петкова, Ива Петрони, Иван Иванов, Иво Прокопиев,

Иво Сиромахов, Ина Дамянова, Йордан Ефтимов, Йордан Йотов, Калин Димитров,

Калин Николов, Камен Донев, Касиел Ноа Ашер, Кирил Апостолов, Кирил Орлов,

Лили Стоянова, Мариела Камбурова, Мартин Бодаков, Мартин Стоев, Милко Георгиев, Мирослава Баджева, Мирослава Кацарова, Нели Сотирова, Николай Недев,

Патриция Кирилова, Паулина Георгиева, Петко Минчев, Петя Пендарева, Рафаел Чичек, Росица Вичева, Самуил Огнянов, Светлана Савова, Светослав Билярски, Силвия Асенова, Соня Жечева, Стоян Радев, Христина Ванчева, Христина Василева, Христо Петков, Цветелин Атанасов, Юлия Радославова, Юстина Григорова, Яна Петкова, Ясен Атанасов.


Повече за РОЙ Комюникейшън и книгите, които издава можете да намерите на адрес: www.roibg.com.

За допълнителна информация:
Мануела Златева

ROI Communication

тел: +359 2/961 59 71

e-mail: mzlateva@roibg.com
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница