Комунистите и бъчвата крум БожиновДата02.06.2018
Размер19.84 Kb.

КОМУНИСТИТЕ И БЪЧВАТА

Крум Божинов


(линк към снимка, която се отваря в нов прозорец - ГАЛЕРИЯ)
Имаше един приятел, казваше се Георги Патников. Той не е от Братството, ама ни симпатизираше и решил един ден да отиде при Учителя. Свършил си работата в София, за която отишъл и ето го на Изгрева. Но Учителят три дена не го приема. На четвъртият ден наново отива и си рекъл, че ако и днеска не го приеме Учителя, то след обед заминава за Петрич.

Случва се така, че като отишъл на четвъртия ден на Изгрева, то Учителят Сам го посреща пред Салона. Разговарват се за едно друго и между другото Патников Го запитва: “Учителю, тия комунистите много напреднаха. Уж са безбожници, а пък много напреднаха. Преминаха през Румъния и България, преминаха през Сърбия и ще прекосят цяла Европа. Как стана така, че уж са безбожници, пък дойде Силата у тех?”

Учителят го изслушва и му казва: “Рекох, те комунистите са сега като една бъчва стегната отвън с обръчи. Ама като му дойде времето, като грейне слънцето, ще паднат обръчите, бъчвата ще се разсъхне и те сами ще паднат и сами ще се ликвидират. Ама първо трябва да се изпие бъчвата, що има у нея.”

Разговорът с Учителя приключил.

Върна се Георги у Петрич и ни разказа всичко за бъчвата. Всички я запомнихме тая случка. Другите измряха, останах само аз да я помня.

Изминаха 45 години от тогава. И бъчвата все пълна и обръчите все я стягат. Грее всяка година слънце, ама тя не се разсъхва, защото е пълна. През тези 45 години комунистите все управляват, защото бъчвата е пълна и обръчите я стягат. Но накрая бъчвата се изпразни, а всеки знае как и по какъв начин става това. И понеже всяка година грее слънце, накрая тя се разсъхна, обръчите сами паднаха, ребрата от бъчвата сами паднаха и накрая се сбъднаха думите на Учителя, че “те сами ще паднат”. Така първо бъчвата се изпи, второ – слънцето я напече и трето – бъчвата се разсъхна и ребрата на бъчвата паднаха на земята.

Дойде 1990 г. и Съветската империя се разпука по шевовете и сама се разруши отвътре. Силата що я крепеше тази империя се оттегли и изчезна. А като няма Сила, нищо не става. И ако е останало нещо, то от това нещо накрая нищо не остава. Това го видяха всички.

А аз останах докрая, за да видя как тази случка се сбъдна и тази приказка за бъчвата излезе верна и трябваше тази приказка някому да я разкажа. Защото всички приказки, разказани от Учителя по Негово време се сбъдват и от приказки стават на истински случки и истински събития. А събитията се завъртят и времената дойдат, че да се изпълни всичко онова, що е изрекъл Учителят пред человеците за съдбините на света.Мене ме викат Крумчо Божинов от Петрич. Като кажат Крумчо, знаят, че само един Крумчо има и той е от Петрич. А вие ще знаете, че аз съм този Крумчо, дето ви разказах приказката за бъчвата. Що била 45 години пълна и чак накрая се разсъхнала, за да се сбъднат думите на Учителя.
Каталог: images -> upload -> izdania text
izdania text -> Последният концерт пред учителя
izdania text -> Папа пий ХI и учителя дънов
izdania text -> Владиката стефан и учителя дънов
izdania text -> Защо учителят даде песента “писмото” Нестор Илиев
izdania text -> Хористка в хора на радио софия виола Йорданова
izdania text -> Та няма да падне темелко Гьорев (линк към снимка, която се отваря в нов прозорец галерия)
izdania text -> Моята печка георги Събев
izdania text -> Кривият стълб на православието симеон Арнаудов (Дякона)
izdania text -> Френологичен случай райна Стефанова Арнаудова
izdania text -> Райна Стефанова Арнаудова


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница