Конкурс за детска рисунка на тема: "Капчица вода пътува…" По случай Международната година на сътрудничествотоДата18.09.2016
Размер17.8 Kb.

powerpluswatermarkobject16609334


РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – СЛИВЕН

ОБЩИНА СЛИВЕН

РЕГИОНАЛЕН КОМИТЕТ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ –

ОМЕП – СЛИВЕН

О Б Я В Я В А ТКОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

на тема:
“Капчица вода пътува…”

По случай Международната година на сътрудничеството

за опазване на водата
В конкурса могат да участват деца от детските градини в област Сливен.

Великият творец и изобретател от епохата на Ренесанса - Леонардо да Винчи е казал: „Водата е движещата сила на цялата природа”.

Идеята на конкурса е децата да усетят, че водата е от важно значение за живота на планетата Земя, за здравето и благополучието на хората. У децата да се развива отговорност за опазване на водите, разбиране за хармонията между човешките дейности и естествените природни процеси.

Форматът на рисунките да бъде А4, а използваните техники – бои, флумастери, пастели и други. По желание на децата и по преценка на педагозите в изложбата могат да бъдат включени и компютърни рисунки.

Рисунките да се представят до 23 април /вторник/ 2013 г. пред художествен съвет, избран във всяка детска градина, който след вътрешен конкурс ще оцени творбите и ще присъди награди.

Всяка детска градина изпраща по 3 отличени рисунки на електронен адрес: galia_nikolova@abv.bg Рисунките да бъдат предварително сканирани в JPG формат.

Творбите на децата ще бъдат представени във виртуалната изложба в Интернет /detskigradinisliven.blogspot.com/.

Във всяка детска градина, в дните преди Великден /25 - 30 април 2013 г./, ще бъде организирана благотворителна изложба – базар с цел подпомагане на деца с езиково-говорни затруднения и деца от социално слаби семейства, посещаващи детската градина. В експозицията ще бъдат изложени и продукти на детското творчество, свързани с предстоящите Великденски празници /сувенири, картички и други/.Със средствата, събрани от благотворителната инициатива, ще бъдат закупени материали за развитие на уменията на децата в областта на изобразителното изкуство.База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница