Контейнерите на екопак са част от фестивали, концерти и други културни, образователни и спортни събитияДата19.05.2017
Размер12.76 Kb.
Контейнерите на ЕКОПАК са част от фестивали, концерти и други културни, образователни и спортни събития
15. 06. 2008 г.
ЕКОПАК подкрепя различни културни, образователни и спортни събития в общините-партньори. Организацията предоставя контейнери за разделно събиране за провеждането на най-значимите концерти, фестивали и обществено-значими прояви, като по този начин насочва вниманието на организатори, участници и фенове към каузата за чиста околна среда, оползотворяване на ресурсите и борбата с климатичните промени.
Едно от големите събития през тази година беше концерта на световната поп-икона Кайли Миноуг в София /18. 05. 2008 г./, където бяха събрани 100 кг. пластмасови опаковки. С не по-малък успех преминаха и концертът „Да запазим България ЗЕЛЕНА" /с участието на най-добрите български поп и рок изпълнители в подкрепа на българската природа, паркове и зелени пространства - 25 май 2008 г., София/ и концерта по повод 10-годишнината на списание "PC Mania", където бяха събрани разделно рекордните 420 кг. хартиени, пластмасови и стъклени опаковки /14 юни 2008 г., парк "Заимов" - София/.
Практиката при организацията на подобни събития показва, че осигуряването на контейнери за разделно събиране е удобство и възможност за участниците и феновете да покажат, че са „cool" не само с музикалните или обществените си пристрастрия, а и с желанието да бъдат „еко", т.е. част от модерната "зелена вълна". Превръщането на трите цветни контейнера: син - за хартия и картон, жълт - за пластмасови и метални опаковки и зелен - за стъкло, в част от най-големите музикални или обществени прояви в страната позволява на по-широк потребители на опаковки - младежи, студенти и меломани без разлика в пол и възраст - да се почувстват модерни, като събират разделно. ЕКОПАК им благодари за всяка правилно изхвърлена опаковка!


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница