Кратки биографични справки за участниците в IV френско Български конгрес 27-28-29 Април 2012 в София



Дата30.04.2017
Размер41.7 Kb.
Кратки биографични справки за участниците в

IV Френско Български конгрес

27-28-29 Април 2012 в София

Работа в екип със страдащото бебе и дете.”



1.Дрина Кандилис –Юисман е психолог, психоаналитик, професор в Университет Париж 7 „Дени Дидро”.

Преподавател и изследовател във факултета по клинични и хуманитарни науки, тя развива своите трудове в областта на ранното детство. Проблематиката, към която има по-специален интерес е свързана с родителското желание за деца и процеса на раждане.

Тя е обучител по скалата на Бразелтон и скоро публикува последната си книга, в която говори за приноса на Т.Б. Бразелтон в областта на познанието за новороденото.

От няколко години Дрина Кандилис-Юисман работи с родители с увреждания (двигателни и сетивни). Тя развива тази практика в Института за грижи за деца в Париж.

Няколко заглавия:

Naître, et après ? Du bébé à l’enfant, Editions Gallimard  (1997)

La main qui voit, observation d’un bébé voyant et de sa mère aveugle. Enfance et psy, numéro spécial sur le regard, 2008.

Psychopathologie du travail « utérin » de l’accouchement, in Maternités traumatiques, sous la dir. de Jacques André, Paris, PUF, 2010.

Rencontre avec TB.Brazelton, Ce que nous apprennent les bébés, Toulouse, Eres, 2011.

2.Уриел Розенблум е детски психиатър, преподавател и изследовател в Университета Лил 3. Той работи и към обединението на Парижките болници в областта на психоаналитичната психопатология на детето и семейството.

В най-скорошните си работи се занимава със субекта и неговите постоянни взаимоотношения с околната среда, както и със собствената динамика на субекта. Връзката родител-дете е в центъра на неговите проучвания и публикации.



Няколко заглавия:

- Rosenblum O., Poirot C., Cohen D., « L’Aide Médicale à la Procréation, nouvelles implications dans l’accès à la parentalité », Revue de Neuropsychiatrie de l’enfance, 2008, 56, 263-268 .
- Rosenblum O., « Entre les parents atteints par le VIH et leurs enfants : un indicible secret », Le Divan Familial, 2007, 18, 155-167.
- Rosenblum O., « Désir d’enfant : une folle passion ? » Gynécologie, Obstétrique et Fertilité, 35, 2007, 1060-1063.
- Rosenblum O., Rochedy M., Comment fabriquer un futur parent à partir d’un enfant ?, Champ Psychosomatique, 2008.
- Rosenblum O., « Les morts et leurs enfants », in : R. Scelles & F. Pommier (eds), Mort et créativité psychique, à paraître.


3.Ален Вание е психиатър, психоаналитик, професор в Университет Париж 7 „ Дени Дидро”и член на Пространство за психоанализа. Той е и директор на Център за проучвания в областта на психоанализата и медицината. Автор е на многобройни статии и книги.

Няколко заглавия:

Une introduction à la psychanalyse, Armand Colin, 2010

Lacan, Les Belles Lettres, 1998 / Лакан, Лик, Колекция Портрети, 2000

Psychalyse et antipsychaitrie, L'Esprit du temps, Topique, 2004/3 - no 88

4.Елен Годфри е психоаналитичка в Париж, преподавателка в Париж 7. Водеща на двумесечен семинар в София . Член на Пространство за психоанализа и на Европейската психоаналитична фондация.

Била е психолог в „Лекари по света“ и в институция за деца и юноши в Ларошел.


Няколко заглавия
Emergence et disparition du symptôme, Psychologie clinique, n° 29   

Le corps symptôme de l’adolescence, Figures de la psychanalyse, n°21

Transsexualisme, sexe erroné ou jouissance insatisfaite, Clinique lacanienne, n° 19

5.Патрик Ландман е психоаналитик, педо-психиатър, юрист, президент на асоциацията „ Инициатива за една клиника на субекта”, бивш президент на Пространство за психоанализа. Съпредседател на Конференцията „Маркс и Лакан” в Сюризи. Автор на « Фройд », публикуван на български ( Серия Практики, Център за психосоциална подкрепа, Българско пространство за психоанализа, 2006)
6.Макс Кон е психоаналитик, член на Пространство за психоанализа, преподавател в Париж 7, също така е и член на Центъра за изследвания „Психоанализа, медицина и общество”. Макс Кон работи като психоаналитик в Къщата на майката и детето в Париж. Той е лауреат на наградата „Макс Кюкерман” през 2006, кореспондент е на няколко международни радиостанции. Повече информация за него на http://www.maxkohn.com/.

Няколко заглавия

Martyr et témoin : les mythes de Daniel Mendelsohn „Topique, Le Martyre, décembre 2010, 113, paru en 2011, 123-132


KOHN (M.), Le travail clinique en centre maternel. Les entretiens d'accueil à la Maison de la Mère et de l'Enfant, Collection « Langage et culture », Paris, MJW Fédition, 2011.

7.Сабин Пармантие е психоаналитик и доктор по лингвистика, член на Пространство за психоанализа.
8.Доминик Гобер-Турес е детски психиатър, психоаналитик, специалист по проблемите на юношеството. Тя е медицински директор на Дневната болница за юноши във Вил д’Авре, която приема деца и юноши от 13 до 20 години.

9.Ги Саприел е детски психиатър, психоаналитик, настоящ президент на Пространство за психоанализа.
10.Луиз Едуардо Прадо де Оливейра е член на Пространство за психоанализа, преподавател и изследовател в Центъра за изследвания „Психоанализа, медицина и общество” на Университет Париж 7. Прадо де Оливейра преподава и в Европейския Университет в Брест.

Повече за него можете на научите на интернет сайта му http://pradodeoliveira.wordpress.com/


11.Марина Тарашвили е психолог, дипломирана в университет „И. Джавакшвили” в Тбилиси през 1982. От 1983 до 1990 работи в Институт по психология в Тбилиси. От 1998 е член на Грузинската Асоциацията на клиничните психолози и психотерапевти. От 2006 е президент на Асоциацията „Зелената къща”.

1.Катрин Саладен е психоаналитичка, член на Пространство за психоанализа. Тя работи в институцията „Консултацията на парка”, и е основателка на защитено жилище за възрастни аутисти. Публикувала е « Il n’y a pas de saison pour la mort » , Editions Denoël 1997.
12.Катрин Вание психоаналитичка, член на Пространство за психоанализа, Доктор на психологическите науки, изследовател към Център за проучвания в областта на психоанализата и медицината в Университет Париж 7.Работи в като психоаналитичка в неонатологията на Болница „Лафонтен” в Сен Дени, близо до Париж.

Няколко заглавия
Raisins verts et dents agacées - Clinique psychanalytique avec les enfants", Editions Denoël, 1994.

"Le sourire de la Joconde - Clinique psychanalytique avec les bébés prématurés", Editions Denoël, 1998.

13. Гига Маминашвили е клиничен психолог, член на Пространство за психоанализа. Има изследователска степен в Париж 7. Работи като психолог в Зелената къща в Тбилиси.

14. Илъона Лалова е клиничен психолог, завършила е в Париж 7. Темата на дипломната й работа за изследователска степен е „Местата за прием на деца в България”. Работи като психолог в Център за амбулаторни грижи за деца и юноши и в институция за целодневни грижи за деца с психически увреждания. Съорганизатор на семинар на тема „Аутизъм- клиники и практики”.
Няколко заглавия

« « Les points forts » : un travail de prévention pour accompagner la croissance psychique de l’enfant » in « Ce que nous apprennent les bébés », Drina Candilis Huisman, Editions érès, 2011, pp.156-168





Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница