KÒster waterproofing SystemsДата09.01.2018
Размер50.07 Kb.


KÒSTER

Waterproofing Systems
BIKUPLAN ® Техническа брошура/Код на продукта 10.331

KSK ALU Издадена: 22 февруари 2002 г.

САМОЗАЛЕПВАЩА СЕ СИНТЕТИЧНА / БИТУМНА ИЗОЛАЦИОННА МЕМБРАНА, ЛАМИНИРАНА С АЛУМИНИЕВО ФОЛИООПИСАНИЕ

Процесът на полагане на BIKUPLAN KSK ALU е студен, затова не се изисква заваряване с нагорещен въздух или пропан-газ. Изолационната мембрана е силно еластична. Тя хидроизолира моментално и е устойчива на дъжд веднага след полагането си. Тя запечатва пукнатините и се свързва добре със студени и/или влажни субстрати. Повърхностния слой на изолационната мембрана се състои от високо устойчиво алуминиево фолио. След него следва супер леплив и еластичен подложен слой. Лепливата страна е защитена с хартиена лепенка, която се отстранява непосредствено преди полагането. Алуминиевият горен пласт осигурява добра устойчивост на ултравиолетовите лъчи и на неблагоприятните атмосферни условия. Мембраната представлява също така и преграда за водните пари. Мембраните BIKUPLAN KSK ALU са снабдени със специален заваръчен шев в края, който подобрява значително свързването /и изолационните качества/ между застъпващите се части.
ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ


Дебелина 1.5 мм

Тегло 2.0 кг/м2

Повърхностно фолио

Алуминий, грапавина 50 µ

Работна температура 12 ºС - 30 ºС/не се получава конденз/

Точка на разтопяване на битумната самозалепваща се основа 110 ºС

Студено огъване /r=15 mm, 3 сек./ - 10 ºС

Повреда при надлъжно натоварване35 N/5 cm

Повреда при напречно натоварване35 N/5 cm
Коефициент на удължаване при достигане на критична маса 1 200 %

Устойчивост на водно налягане /24 часа/4 бара

Непроницаемост на водни пари    1. г/м2/24 часа

Цвят на повърхността алуминиев

СФЕРА НА ПРИЛОЖЕНИЕ


BIKUPLAN KSK ALU изолира малки повърхности от рода на гаражни покриви, жилищни покриви, балкони, сенници, навеси и други подобни структури, които са обект на всякакви видове атмосферни влияния.
BIKUPLAN KSK ALU се прилага, както за ново строителство, така и за ремонтни дейности.

ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА


Субстратът трябва да бъде чист, здрав, равен, без заострени издатини и празнини, както и да не съдържа лед, мазнини, кофражно масло и други замърсявания, които могат да се отразят неблагоприятно на свързването. Фугите при зидарията трябва да се почистят и да се запълнят с помощта на Хоросан за ремонти KÖSTER /или друг подобен/, за да се получи равна и гладка повърхност. Подходящи са субстратите, състоящи се от минерални компоненти /напр. бетон/, полистерин или дърво. Намажете много влажните субстрати / с видими черни петна от влага по тях/ с NB-Изолационна суспензия І Сива KÖSTER, за да предотвратите водната трансмисия откъм задната страна /разходна норма 2 кг/м2/ минимум 24 часа преди да поставите BIKUPLAN KSK ALU.

Направете един перваз като използвате Хоросан за ремонти KÖSTER с дължина на страната 4 – 6 см и го оставете да изсъхне /мин. време за съхнене 24 часа/. Первазът намалява стреса между хоризонталните и вертикалните хидроизолационни пластове и неравностите на основата. Грундирайте субстрата с тънък пласт КВЕ-Течно фолио / разходна норма 250 – 500 г/м2/. Оставете го да изсъхне добре преди да започнете полагането на изолационната мембрана още същия ден. В случаите, когато субстратът е изключително хигроскопичен /напр. порестия бетон/, са необходими 2 пласта грунд.

Грундирайте пробивите на покрива /олуци и вертикални гранични повърхности/ на около 20 см.

Фиксирайте изолационната мембрана с помощта на метални профили /към стените, комините и др./ Изолирайте профилите с подходяща изолация, за да избегнете навлизането на вода.НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Винаги използвайте остър нож при рязането на мембраната. Мокрете ножа многократно, за да намалите триенето. Не режете мембраната при директна слънчева светлина и при високи температури. Отстранявайте ненужното фолио след като я нарежете на парчета с необходимите размери. Краищата могат да бъдат нарязани по-прецизно, ако използвате дървена дъсчица за опора. Не полагайте BIKUPLAN KSK ALU при температури под + 5 º С.
ХОРИЗОНТАЛНО ПОЛАГАНЕ


Покрийте перваза с допълнителна лента от около 30 см, която да служи като ъглова укрепителна връзка. Прикрепете вертикалните и хоризонтални пластове към лентата.

Развийте мембраните или предварително нарязаните ролки, с дължина около 50–80 см. Отстранете 30-50 см от хартиената лепенка в началото на мембраната. Притиснете силно към субстрата открития свързващ пласт от средата към краищата.

Внимавайте да не влезе въздух. Отстранете внимателно хартиената лепенка от долната част на ролката като едновременно с това разстилате мембраната. Притиснете силно мембраната към субстрата особено при застъпващите шевове и в ъглите като използвате ръчен валяк. Застъпете мембраната при краищата на валяка около 10 см /страничните шевове изискват 5 см застъпване/, прикрепвайки предварително подготвения леплив край на шева. Застъпващите се краища трябва да се минат добре с ръчен валяк.
Свързките с метала трябва да се направят с помощта на КВ-Алуминиева лепенка KÖSTER. Прикрепете метални профили към всички вътрешни ъгли.
Покрийте гаражните покриви след хидроизолацията им с Изравнително кече KÖSTER. След това направете замазка с дебелина 5 см или посипете с чакъл 16/32. Повърхностите, по които ще се ходи, напр. балконите изискват 2 пласта РЕ разделително фолио преди полагането на защитната замазка.
Внимавайте отворите по покривите да останат “водонепропускливи”. За тази цел изрежете мембраната на мястото на отвора, поставете я и фиксирайте с мембранна муфа. Затворете я плътно със стоманена муфа.
Покрийте граничните вертикални стени на разстояние 15 см с изолационни мембрани и ги фиксирайте със специални стенни или метални профили. Изолирайте горната част на профила с трайно еластичен свързващ материал /напр. силикон/.
Вертикалните площи изискват запълване с пръст веднага след полагането и изсъхването на КВЕ-Течното фолио. Покрийте хоризонталните повърхности в рамките на 2 седмици като уплътните добре.

ПОЧИСТВАНЕ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ


Почистете лепкавите режещи инструменти с Препарат за отстраняване на битуми KÖSTER.

ОПАКОВКА


Ролки:

21 м2 /ширина: 1.05 м; дължина: 20.00 м/

5 м2 /ширина: 1.05 м; дължина: 4.76 м/


СЪХРАНЕНИЕ


Пазете ролките от екстремални температури /много високи или много ниски/, вкл. и от замръзване и пряка слънчева светлина. Ролките винаги трябва да се съхраняват изправени.
Можете да направите справка със следните технически брошури:

КВЕ-Течно фолио KÖSTER 1.13Хоросан за ремонти KÖSTER 5.03


Горната информация и инструкции са дадени въз основа на нашите теоретически и практически познания и дълбоки убеждения, базирани на тестове и дългосрочен опит в тази сфера. Правилното и успешно приложение не е предмет на нашия контрол. Ето защо, ние даваме гаранция само за качеството на нашите продукти, не и за тяхното успешно приложение.

Каталог: wp-content -> uploads -> 2015
2015 -> Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“
2015 -> Правила за изменение и допълнение на Правила за търговия с електрическа енергия Съществуващ текст
2015 -> 120 Основно училище “Георги С. Раковски” София
2015 -> Премиерният сериал Изкушение от 12 октомври по бтв lady
2015 -> Агнешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 г
2015 -> Пилешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 14 януари 2015 г
2015 -> Бяла кристална захар седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 Г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница