Lg с премиера на “умни” домакински уреди на ces 2011



Дата28.10.2018
Размер56.52 Kb.
#103971





LG с премиера на “умни” домакински уреди на CES 2011

С новите продукти хората могат да управляват времето и живота си по качествено нов начин
Лас Вегас, 5 януари 2011 г. – Пълна гама от домакински уреди, базирани на най-новите технологии и иновативните LG THINQ™ „умни” решения, представя LG Electronics (LG) на международното изложение за потребителска електроника CES 2011, което се провежда от 6 до 9 януари в Лас Вегас.
„Сърцето” на новата серия са новите „умни” иновации на LG - Smart Grid, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt и Food Management. Те позволяват на собствениците да управляват хладилниците, пералните, печките и роботизираните прахосмукачки дистанционно през мрежата. Така в комбинация с технологиите на LG потребителите получават решения, които пестят енергия, време и разходи, и допринасят за по-добър живот.

“Вълнуваме се, че успяхме да включим и домакинската техника в най-голямата серия от иновативни решения, която някога LG e представяла на изложението CES,” заяви Юнг-ха Лий, Президент и Главен изпълнителен директор на LG Electronics Home Appliance Company. “С внедряването на последните ИТ и мобилни технологии на комапнията в нашите „умни” уреди те са голяма стъпка към повишаване ефективността и удобството, и затова имат истински потенциал да променят сектора.”, допълни той.


LG THINQ™ – по-умни решения за по-удобен живот

С функциите „Препоръчително време” (“Recommend Time”) и „Най-ниската тарифа” (“Lowest Rate”) LG Smart Grid може да програмира пералната машина да работи в най-удачното откъм разходи време. Фурните на LG също използват Smart Grid, за да предложат различни опции, като калкулират продължителността и цената на електроенергията при готвене. По същия начин хладилниците на LG могат да саморегулират работата си с цел спестяване от сметките за електроенергия, като засилват охлаждането, когато тарифата за ток е по-ниска.


LG Smart Diagnosis™ пък отчита проблеми в работата на домакинските уреди. За по-незначителни усложнения като забравена отворена врата на хладилника, той алармира собственика със съобщения на дисплея си или при бъдещи модели чрез съобщение на смартфона или таблета, изпратено чрез Wi-Fi свързаност. Благодарение на Smart Diagnosis™ системата сервизните техници ще знаят предварително точно каква поправка е необходима, което спестява време, пари и неудобства.
Функциите за мониторинг и контрол на LG Smart Access позволяват на потребителите да предвиждат нуждите на домакинството си без значение къде се намират. През смартфона или таблета си те могат да проверят колко време ще отнеме готвенето или да проверят съдържанието и температурата в хладилника. Дистанционно могат дори да инструктират роботизираната си прахосмукачка LG да почисти и да „наглежда” къщата докато са навън.
LG Smart Adapt пък позволява на потребителите да ъпгрейдват уредите си като свалят допълнително нови програми за пране, които отговарят на нуждите им. С LG Food Management те могат да проверят къде са продуктите в хладилника им и кога изтича срокът им на годност, без да го отварят, а само с преместване на иконки на дисплея или с гласови команди.
Ключовите технологии на LG водят до директна полза за потребителите
Пералните машини на LG предлагат „най-доброто от най-доброто”

Подсилена с Inverter Direct Drive™ мотор, серията LG 6Motion™ Technology използва шест различни подхода в прането, за да осигури нежно почистване и оптимални резултати. ColdWash™ гарантира пране с по-нисък разход на енергия, но с качество като при използването на топла вода. LG TrueSteam™ технологията с пара пък позволява дълбоко почистване на тъканите с безапелационно премахване на замърсяванията и намачкването. В допълнение LG осигурява 10 години гаранция за Direct Drive мотора.


Хладилниците LG осигуряват максимална свежест при съхраняване на продукти

LG e утвърден лидер при хладилниците с „френски” врати и продължава да работи за по-удобни решения за потребителите. Системата за лед LG Slim SpacePlus™ пести място и така хладилниците на марката разполагат с най-сериозното вътрешно пространство с рафтове на пазара. Converta™ Drawer системата пък позволява превръщането на най-горното чекмедже на фризера в хладилно пространство, когато има нужда от допълнителен капацитет. Към това се прибавят иновации за оптимизиране на разхода на енергия като технологията на линейните компресори, с което LG внася значителни подобрения в най-важния кухненски уред.


LG дава възможност за оптимални резултати при готвене

С използването на иновативната технология на LG InfraGrill™, потребителите могат не само да приготвят по-бързо и по-вкусно ястия, но и да пестят от разходите за електроенергия. Двойната фурна на LG разполага с допълнителна горна камера с височина 6 инча, което позволява гъвкаво използване на пространството при печене и готвене. Така общият пространствен капацитет от 6,7 кубични фийта дава възможност за удобно приготвяне на по-големи блюда.



С прахосмукачките на LG чистенето е ефективно и без усилие

Със специалния KOMPRESSOR® и по-голям контейнер за отпадъци, вертикалната прахосмукачка на LG оптимизира усилията, като позволява по-рядко изпразване. Удвоената сила на засмукване DualForce+™ гарантира по-прецизно почистване на големи площи, а функцията Click ‘N Go Wand™ добавя допълнителни 15 фийта към обсега на дейсвие. Роботизираната прахосмукачка на LG HOM-BOT пък разполага с две камери (горна и долна), ултразвук и инфраред сензори, благодарение на които се ориентира безпогрешно като не пропуска и сантиметър при почистването на пода. Допълнение към функционалността й е изключително елегантният дизайн с височина от едва 3,5 инча.


Съдомиялни машини на LG с пара гарантират перфектни резултати

Съдомиялните машини на LG са с 10 години гаранция на Direct Drive мотора и оптимизират разхода на електроенергия. Вграденият генератор TrueSteam™ осигурява силна струя пара за перфектно премахване на мазнината и нечистотиите от съдовете.


Пакетните решения на LG са умен избор за кухнята

Пакетните решения LG Studio Series осигуряват цялостно оборудване на кухнята с най-новите технологии на компанията - Inverter Direct Drive, InfraGrill и линейни компресори. Те комбинират фурни, микровълнови печки, хладилници и съдомиялни машини в цялостно решение с оптимален дизайн, което да отговори на очакванията на всяко домакинство.


Повече информация и продуктови снимки можете да намерите на www.lgnewsroom.com/CES2011.

# # #
За LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 80,000 души в над 115 представителства по целия свят. LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance and Air Conditioning and Energy Solution – с продажби в световен мащаб от 43.4 милиарда щатски долара към края на 2009 г. Компанията е водещ световен производител на плоскоекранни телевизори, аудио-визуална техника, мобилни телефони, климатици и перални машини. LG подписа дългосрочен договор, с който стана Глобален Партньор и Технологичен Партньор на Formula 1™. Като част от това изключително партньорство, LG придоби ексклузивни маркетингови права като официален доставчик на електроника, мобилни телефони и процесори на данни за това глобално спортно събитие. За повече информация: www.lge.bg



За LG Electronics Home Appliance Company

LG Electronics Home Appliance Company е иноватор в производството на домакински уреди. Компанията се е посветила на предлагането на по-здравословни и екологични продукти, съчетаването на интелигентни технологии и нови тенденции в дизайна, както и осигуряване на цялостни решения за подобряване на ежедневието. Продуктите на LG, включващи хладилници, перални, миялни машини, готварски уреди, прахосмукачки и вградени уреди са проектирани, за да прилягат на потребителите по целия свят. Иновативните технологии и  удобните функции на LG продуктите, включващи първият интерактивен хладилник в света, миялна машина, работеща с пара и комбинацията от фурна и микровълнова печка, налагат нови тенденции в производството на домакински уреди и спомагат за налагането на LG като глобален лидер.



Media Contacts:
LG Electronics

Corporate Communications

Ken Hong

+206-619-1414



ken.hong@lge.com
Nanako Kato

+82-2-3777-3918



nanako.kato@lge.com
www.lgnewsroom.com

За контакти:

Цвета Димитрова

Агенция PeeR to peer

тел: +3592 98 11 444, +3592 98 11 443

GSM:+359 898678999

e-mail: dimitrova@pr2peer.com

www.pr2peer.com
Каталог: download -> pressrelease
pressrelease -> За контакти: Бистра Димитрова
pressrelease -> За контакти: Бистра Димитрова
pressrelease -> За контакти: Василена Вълчанова
pressrelease -> Уникален дизайн и изумително качество на звука: това е новата персонална аудио система на lg, pc14
pressrelease -> Съобщение до медиите Гледай YouTube клипчета през плейъра си!
pressrelease -> За контакти: Цвета Димитрова Агенция PeeR to peer
pressrelease -> За контакти: Василена Вълчанова
pressrelease -> За контакти: Василена Вълчанова Агенция PeeR to peer


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница