Магнитометрични данни показват, че земетресението в Япония е било повлияноДата21.01.2018
Размер30.25 Kb.


Магнитометрични данни показват, че земетресението в Япония е било повлияно

Източник: PRESS Core, Канада – 15 март 2011 г.

Военно-въздушните сили (ВВС) и военно-морските сили (ВМС) на САЩ предоставят информация за това, което е предизвикало земетресението в Япония на 11 март 2011 г.

Тази информация е вкарана в сайта на HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program – Програма за изследване на високочестотните излъчвания (сияния).

На показаната спектрограма (координати – честота и време) се виждат честотите на излъчванията, регистрирани от индукционния магнитометър на HAARP. Самият уред е предоставен от Токийския университет и отбелязва във времето промените на геомагнитното поле (на Земята) в свръхниския честотен диапазон от 0 до 5 херца. Забележките върху спектрограмата указват кога и какво се е случвало в деня на земетресението и последвалия удар на цунами.

Вертикалната яркочервена черта показва началото по време на земетресението от 9.0 степен, както и какво се е случвало преди и след това.

Стрелката в средата (сочеща от дясно на ляво – в средата) показва постоянната (за известно време) свръх ниска честота от 2.5 херца, записана от магнитометъра. Тази свръх ниска честота от 2.5 херца е потвърждение за оказаното влияние, както преди, в началото и след самия удар на земетресението – тоест от 0.00 часа на 11 март до към 10 часа на същата дата тази свръх ниска честота е била излъчвана и записвана.

Известно е, че земетресението в Япония е имало място само за няколко минути, докато постоянната честота от 2.5 херца е била поддържана не само тези десет часа, но и цели две денонощия преди това. Справка – в официалния сайт на HAARP: (http://maestro.haarp.alaska.edu/cgi-bin/scmag/disp-scmag.cgi?20110308 )

„Кликването” на връзката “Next Day” показва продължителността на излъчването.
Какво е значението на излъчването на сигнал от 2.5 херца?

Това е природната (земна) честота на земетресението.

Учени от въоръжените сили на САЩ са открили това, като използвали фазирана антенна решетка в база на HAARP в Аляска.

Според диаграмите на HAARP може да се направи заключение, че би трябвало земетресението да трае цели три дни. Очевидно е, че това не е било.

Данните от магнитометър HAARP са доказателство, че това земетресение в Япония не е природно явление, а е предизвикано. Данните показват, че военната установка HAARP е подавала сигнали с известните природни честоти, причиняващи земетресение.

Това подаване на сигнали е било извършвано от плаваща платформа на HAARP, известна като „Sea-Based X-Band Radar platform” и която може да стигне до всяка точка в Тихия и Атлантическия океан, под прикритието на самолетоносача „Ronald Reаgan”. Според съобщение „Stars & Stripes” („Американски флаг”) на 11 март 2011 г. самолетоносачът е бил в направление към Южна Корея за участие във военни учения.


Е ли това доказателство или поредната „теория на конспирацията”?

На горната снимка се вижда гореуказаната плаваща платформа платформа HAARP „Sea-Based X-Band Radar”, на която е монтирана фазирана антенна решетка, която е ключов компонент в противоракетната отбрана на САЩ…

Според заявление на Боинг радарът SBX с фазирана антенна решетка е най-сложният електромеханичен управляем радар в Х – диапазона.

Радарът е разработка и производство на „Raytheon Integrated Defense Systems” по поръчка на Боинг, който е основен контрагент на Агенцията по Противоракетна отбраната САЩ…

HAARP съществува, програмата HAARP не е секретна.

В сайта на HAARP се твърди, че програмата има за цел създаване на йоносферен изследователски комплекс, състоящ се от йоносферта изследователска апаратура (Ionospheric Research Instrument - IRI) и високомощен предавател, работещ във високочестотен диапазон.

IRI ще се използва за временно облъчване на строго ограничена област от йоносферата с научни цели. Даже световноизвестният Стенфордски университет знае и публикува отчетите за извършените дейности по програмата HAARP – „Experiments with the HAARP Ionospheric Heater” (http://vlf.stanford.edu/research/experiments-haarp-ionospheric-heater).
Пак по данни на Стенфордския университет комплексът HAARP е разположен в Гакона (щат Аляска) с координати 62.39º N, 145.15º W, на 11-тата миля на магистралата Tok Cutoff.

В комплекса има голям брой изследователски прибори за изучаване на йоносферата, но сред тях се откроява най-вече високочестотната излъчваща антенна решетка. Тя се състои от пресичащи се двуполюсни антени (15 х 12), с обща мощност 3600 KW, работещи във високочестотния диапазон 2.8 – 10 мегахерца.Тази мощност частично се поглъща от йоносферата и само много малка част от получаваната слънчева енергия предизвиква слаби промени, които могат да бъдат засечени с помощта на чувствителна апаратура.
Групата VLF (Very Low Frequency) – работи с много ниски честоти и заедно с HAARP генерират много ниски и свръхниски честоти с помощта на процес, наричан „модулирано нагряване. Такива експерименти се провеждат от 1999 г. насам

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница