Майка Тереза: „Не убивайте заченатите деца!”Дата31.08.2017
Размер30.31 Kb.

Майка Тереза: „Не убивайте заченатите деца!”

От цялото си сърце се обръщам днес към вас – към всеки човек, от всички народи по света: към хората, от които зависи вземането на големите решения, но също и към майките, бащите и децата в големите и малки градове и села.


Всеки от нас днес е жив, защото Бог ни възлюби и сътвори нас и нашите родители, които ни приеха и възпитаха, предавайки ни дара на живота. Живота – това е най-прекрасния дар от Бога. Но живота умишлено се унищожава по време на война, насилия, аборти. Затова именно се сблъскваме с толкова много болка по света. А всъщност сме създадени от Бог за да обичаме и да сме обичани.
Често говоря, че аборта е основната причина за унищожаване на мира в настоящия свят и съм напълно убедена в това.
Щом една майка може да убие собственото си дете в утробата си, какво може да спре – мен или вас от това да се убиваме един друг? Единствено Този, който е създал живота има правото да го отнеме. Никой друг няма това право – нито майката, нито бащата, нито лекарят, нито някоя институция, нито една проведена конференция по света, нито едно правителство.
Убедена съм, че в сърцето си вие знаете, че нероденото дете – това е цялостно човешко същество, възлюбено от Бога така, както сте вие и аз. Как може в такъв случай, някой знаейки за това, съзнателно да унищожава този живот? Ужасявам се при мисълта как тези хора убиват собствената си съвест одобрявайки извършването на аборт. Когато умрем всеки от нас ще застане пред лицето на Бога, Автора на живота. Кой тогава ще се оправдае пред Бога за всички тези милиони деца, на които сме отнели шанса за живот, отнели сме им правото да изпитат любов и да я дарят на някой друг?

Бог създаде света достатъчно голям за всички живи същества, които пожела да призове към живот. Единствено нашите сърца не са достатъчно велики, за да пожелаят и приемат всяко дете. Ако всички пари, които се влагат в изобретяването на средства за убиване на хората, биха се използвали, за прехрана, приютяване и възпитание на тези хора, колко прекрасен можеше да бъде света! Често се страхуваме да направим някаква жертва, която живота изисква. Но където има любов, там винаги има отдаване и саможертва. А ако обичаме, без да забелязваме нараняванията, тогава ще изпитаме радост и мир.


Ако някъде по света има дете, което вие не желаете, или не можете да отгледате и възпитате, дайте го на мен. Аз няма да отхвърля нито едно дете. Аз му гарантирам дом или други любящи родители. Ние се борим с абортите, чрез осиновяване и вече имаме хиляди деца настанени в щастливи семейства. И е толкова прекрасно да видиш любовта и единството, което детето носи в семейството.
Детето – най-прекрасен подарък от Бог за семейството и народа. Нека никога да не отхвърляме този божествен дар. Моля се за всеки от вас, винаги да имате вяра, да виждате и обичате Бог във всеки човек, в това число и в неродения.
Бог да ви благослови!
От посланието на Майка Тереза на Международна конференция по проблемите на човечеството и развитието, Каир, 5 септември, 1994г.

Цитати:
Трябва да помним, че любовта започва от семейното огнище, и че бъдещето на човечеството се ражда в семейството край това семейно огнище. Любовта и мира започват от любовта към децата.


Мисля, че днес света се унищожава най-много от абортите, тъй като това е война против всяко невинно дете, извършваща се от неговата родна майка.
Ако се съгласим с онова, че майката може да убие своето дете, как да обясним на хората те да не се убиват един друг! Има ли начин да убедим жената да не прави аборт? Както и всичко друго ние трябва с любов да обясним на жената да не прави аборт и сами трябва да помним, че любовта означава саможертва до болка. Исус пожертва себе си, за да ни покаже колко много той ни обича. На майката, която отива да прави аборт трябва да и помогнем да обича и да пожертва много неща, за да се отнесе с уважение към живота на своето дете.
„Бащата на детето, който и да е той, също е длъжен да се жертва за детето”.
„Абортът не учи майката на любов, а убива нейното собствено дете, за решаване на нейните проблеми. Абортът освобождава бащата от всякаква отговорност пред детето. Такъв баща най-сигурно ще донесе подобни проблеми и на други жени. По такъв начин един аборт предизвиква нови убийства на други деца.
Нито една държава, в която е разрешен аборта не учи своите граждани на любов, а ги учи да използват сила за постигане на своите желания. Ето защо абортът е най-велик разрушител на любовта и мира.
Ние се борим с абортите посредством осиновяване, грижейки се за майката и осиновявайки нейното дете. Вече спасихме хиляди деца, обръщаме се към лекари, полиция, политици:”Моля ви не убивайте неродените деца, ние ще ги вземем”.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница