Мароко-екзотика от „1001 нощи” 11-16. 10. 2010Дата22.07.2016
Размер36.63 Kb.
МАРОКО-ЕКЗОТИКА ОТ „1001 НОЩИ”

11-16.10.2010
Ако искате да усетите обаянието и екзотиката на Ориента, ако искате да се потопите в невероятната атмосфера на един различен, завладяващ и мистериозен свят, непременно трябва да посетите МАРОКО.Кръстопът на няколко цивилизации, на границата между два свята-тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи, прекрасна природа, съчетаваща горещия дъх на пустинята с високите хребети на Атласките планини и златистите плажове на Атлантика. Мароко-това име предизвиква у вас асоциации с дворци на арабски владетели, разкошни градини, високи джамии, усмихнати и дружелюбни хора, многолюдни пазари, от които се носят екзотични аромати на подправки и вкусни гозби…
ИМПЕРСКИ ТУР
11.10.-София-Маракеш.

Директен чартърен полет до Маракеш-перлата на Мароко-град, основан през 11 в.-втората имперска столица-удивителен град със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички.Трансфер до хотела.Вечеря. Нощувка.


12.10.-.Маракеш

Закуска. Разглеждане на джамията Кутубия /отвън/с прочутото и минаре-шедьовър на мавританската архитектура, шедьовър на мавританската архитектура, Медината, градината Менара с подземните си напоителни канали, площад Джамал Ел Фна-най-живописното място с акробати, танцьори,жонгльори, гълтачи на саби, много кафенета, магазини, създаващи неповторима атмосфера, гробницата на династията Саладини, двореца Бахия-истински образец за мароканска архитектура, строен от везир Ба Ахмед. Вечеря. Нощувка.13.10.-Маракеш-Бени Мелал-Фес-490 км

Закуска. Потегляне през Бени Мелал за Фес .Пътят прекосява Атласките планини, което ще ви даде възможност да се насладите на невероятните планински пейзажи.Възможност за обяд по пътя в Бени Мелал –срещу допълнително заплащане от 10 евро. Пристигане във Фес.Вечеря.Нощувка.


14.10.-Фес- Волубилис-Мекнес-62 км
Закуска. Разглеждане на Фес- най-стария имперски град, културния и духовен център на Мароко, столица на първата арабска династия-разглеждане на джамията Карауин, Медината-едно живописно място с многобройните малки улички , аромати на кожа, кафе, подправки и ориенталски парфюми , тук се намира най-стария университет, площад Енежарин с красивия фонтан, декориран с мозайки от цветя в различни цветове, ислямското училище Атарин. Потегляне за Волубилис и посещение на римските останки, след това продължаваме за Мекнес. Вечеря. Нощувка.


15.10.-Мекнес-Рабат-Казабланка-245 км
Закуска.Разглеждане на Мекнес-наричан още” Мароканския Версай”.Древен град, съществуващ от 10 в., но превърнат в процъфтяващ град през 17 в по време на управлението на султан Мулай Исмаил, който го превръща в своя столица и построява много крепостни стени, прекрасни порти, градини, джамии, казби и дворци. Градът е обграден от 25 м стени, тук се намира най-красивата градска порта в арабския град-Баб ел Масур, разглеждане на Медината и мавзолея на Мулай Исмаил. Продължаване за Рабат -административната и политическа столица на Мароко -разглеждане на града-Кралския дворец, кулата на Хасан, доминираща над града със своята височина, мавзолея на Мохамед V-шедьовър на мавританската архитектура, построен в чест на освободителя на кралството, казбата Удая- укрепено и обградено със крепостни стени място, едно от най-привлекателните в града. Пристигане в Казабланка .Нощувка.


16.10-Казабланка-Маракеш-240 км

Закуска. Обиколка на града-най-модерния и най-големия град в Мароко, основан от португалците.Разглеждане на града- крайбрежния булевард Корниш, на квартал Анфа с многото красиви вили , на джамията Хасан II /отвън/-втората по-големина джамия в света след тази в Мека, площад Мохамед V–сърцето на града..Трансфер до Маракеш.Излитане за София.
Хотел

категория

пансион

човек в стая с две легла

човек в единична стая

Човек в Двойна стая

с доп. легло

едно дете /2-12 ./ в стая с 2 възрастни
****

НВ

640

700

635

510Цената включва:


Цената не включва:

  • Летищните такси -88 евро

  • Бакшиши


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница