Media information 9 януари 2013 г. Chevrolet представя TuneIn в своите модели на Изложението за потребителска електроникаДата25.06.2017
Размер47.44 Kb.MEDIA INFORMATION

9 януари 2013 г.
Chevrolet представя TuneIn в своите модели на Изложението за потребителска електроника


  • Първите демонстрации на платформата за използване на глобалното радио дебютира в Лас Вегас

Те може и да са компактни, но бъдещите модели на Chevrolet Spark и Sonic (известен като Aveo в Европа) ще предлагат пакет от възможности в областта на инфоразвлекателните технологии с допълнение като стрийминг аудио системата TuneIn и неговата глобална мрежа от 70,000 станции. Сега Chevrolet за първи път демонстрира TuneIn съвместимостта – в един електрически Spark, моделна година 2014 – на изложението за потребителска електроника.
Достъпен благодарение на приложението за смартфон на Chevrolet MyLink Radio при по-високо оборудваните версии на моделите Spark и Sonic в САЩ, TuneIn ще осигури на клиентите по цял свят достъп до глобална, персонализирана инфоразвлекателна среда, контролирана чрез автомобилното радио. Това означава че клиентите, живеещи например в Чикаго, могат да се свържат с радио станция в Африка, а клиент в Южна Корея може да слуша своята любима европейска музикална станция или радиопредаване за джаз от Ню Орлиънс.
“Послушахме клиентите ни по света, когато създадохме Chevrolet MyLink за Spark и Sonic, и вярваме че TuneIn ще бъде истински хит за тези които ценят индивидуалната комуникационна свързаност и забавленията,” отбелязва Кристи Ланди, директор на Серевоамериканския отдел на Chevrolet за малки и електрически автомбили.
TuneIn е една от трите нови, базирани на приложения за смартфони технологии, които се очаква да станат достъпни по-късно през тази година за оборудваните със системата Chevrolet MyLink модели. Другите са навигационната система BringGo и Siri, интелигентният асистент на Apple (за клиентите със съвместими iPhone работещи с операционна система iOS 6) който позволява изпълнение на различни функции с просто поискване.
За достъп до TuneIn чрез MyLink Radio, клиентът трябва просто да изтегли свободното приложение TuneIn Radio на съвместим смартфон и да свърже телефона с MyLink като по този начин си осигури безопасна, непрекъсната комуникационна свързаност с местни, международни и интернет радиостанции. Потребителите могат да търсят на база на местоположение, жанр, име на спортен отбор, вид на радиостанцията и т.н..
За европейски пазар, оборудвани с MyLink са гамата на Cruze и Aveo; системата ще се предлага и за новия малък SUV Chevrolet Trax.
Как работи MyLink Radio за Spark и Sonic
Chevrolet MyLink Radio функционира като разширение на съвместим с Android, BlackBerry или iPhone смартфон на собственика. MyLink поддържа и избрани телефони с операционна система Symbian на Nokia и такива с операционна система Windows Mobile за Microsoft.
Използвайки смартфоните си, потребителите свързват своите музикални библиотеки, контакти, видео файлове и фотографии с радиото, чрез Bluetooth, plug-in или USB връзки. След това те могат да избират на седеминчовия тъч скрийн екран аудио и филми, снимки, телефони, смартфон връзка и настройки.
Всяко меню води потребителя през лесни за избор и работа функции, докато смартфонът е сигурно съхранен.
Пътуване със Siri
Клиентът със съвместим iPhone* използващ iOS 6 може да се свърже със Siri, който да изпълни определен брой задачи, като водачът не откъсва поглед от пътя и не отделя ръцете си от волана. За достъп до Siri, клиентът трябва просто да свърже своя iPhone с радиото на MyLink чрез Bluetooth, да съгласува двете системи, да използва бутона за активиране на гласови команди на волана и да стартира и прекратява сесии със Siri в режим Eyes Free.

BringGo ще добави напълно функционална навигационна система с актуализиране на данни за трафика
Клиентите които притежават вградено приложение BringGo за смартфон в MyLink ще имат достъп до:


  • Информация за телефони за спешни случаи като този на полицията, пожарната и най-близката болница

  • Хиляди места представляващи интерес, като най-близкия голям магазин, ресторант (по вид), сервиз и т.н.

  • Local Search чрез Google

  • Локатор Къде съм?

  • Информация за трафика в реално време, за пътни произшествия и затворени пътища, както и за алтернативни маршрути

  • 3-D карти

  • Възможност за изчисляване на остатъчния пробег на електричество

  • Възможност за съхраняване на карти от смартфона на потребителя, като по този начин се осигурява достъп до насочване към целта и водене от страна на навигацията дори когато сигналът на телефона е с лошо качество. Множество базирани на GPS приложения нямат тази възможност.За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер над четири милиона автомобила в повече от 140 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet се отличават с ярък дизайн, динамика, технологичен напредък и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма отбеляза своя вековен юбилей през 2011 година. Представянето на марката в Европа бе обновено през 2005 година и в момента тя разполага с 2 500 сервизни и продажбени центрове в Западна и Централна Европа. Актуалната гама на Chevrolet в Европа включва градския модел Spark, малките Aveo седан и хечбек, компактните седан и хечбек Cruze, семейния ван Orlando, SUV-модела Captiva, легендарните спортни модели Corvette и Camaro, както и електромобила с удължен пробег Chevrolet Volt. През 2012 година Chevrolet представи на пазара комби-версията на модела Cruze и седана от среден клас Malibu. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес  http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing and PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48;

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.com
Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4

8152 Glattpark

SwitzerlandPhone +41 44 828 29 00

Fax +41 44 828 29 99media.chevroleteurope.com

www.chevroleteurope.com


Каталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница