Meriva се сдоби с нов автоматик Пазарният дебют на 6-степенната трансмисия е от това лятоДата24.04.2017
Размер10.93 Kb.
Новина
Meriva се сдоби с нов автоматик
Пазарният дебют на 6-степенната трансмисия е от това лято
Източник: Opel

1,4-литровият бензинов турбодвигател с мощност 120 к.с. на Opel Meriva вече може да бъде куплиран с 6-степенна автоматична предавателна кутия. Новата трансмисия се отличава с по-ниско вътрешно триене, повече комфорт и по-кратко време за смяна на предавките. Дизеловата версия с двигател 1.7 CDTI със 110 к.с. вече също използва новото поколение автоматична предавателна кутия.

Разходът на бензиновата версия в комбиниран цикъл е 7,2 л/100 км, равносилно на 169 грама емисии на CO2 на километър пробег. Аналогичният вариант с механична трансмисия изразходва средно 6,4 л/100 км.

Версията с автоматична трансмисия на Meriva 1.7 CDTI „харчи“ 6,1 л/100 км гориво в комбиниран цикъл на движение, което се равнява на 160г/км CO2.

С намаляване на размерите на преобразувателя на въртящия момент се снижават и инерционните сили, а повишаването на ефективността се дължи на оптимизирания предавателен механизъм, в това число фрикционните дискове, лагерите и уплътнителните пръстени. Времето за реакция при смяна на предавките е снижено с до 60 процента (или 100 хилядни от секундата), а общото време за преминаване от една предавка на друга е намалено с до 40%.

Както и предходната трансмисия, смяната на предавките при новото поколение шестстепенни автоматични механизми може да се извършва и ръчно с функцията ActiveSelect, при което скоростният лост може да се натиска напред или да се изтегля назад.Второто поколение шестстепенни автоматични предавателни кутии на Opel ще отбележи своя дебют през това лято.

Агенция Speed-Press


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница