На 13 септември 2015: Красен Кралев и Йорданка Фандъкова ще дадат старта на полумаратона за толерантност Tole-Run 2015Дата23.07.2016
Размер24.55 Kb.На 13 септември 2015:

Красен Кралев и Йорданка Фандъкова ще дадат старта на полумаратона за толерантност Tole-Run 2015

Градското бягане на 2 км Fun Run e безплатно и отворено за всички. Tole-Run подарява на столичани безплатен концерт с участието на Михаела Филева, Прея и VenZy.

София, 1 септември 2015 г. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова ще дадат старта на полумаратона за толерантност Tole-Run 2015. Инициативата ще се проведе на 13 септември 2015 г. (неделя) от 10:00 часа в Южния парк в София.

Професионалисти и любители бегачи над 16 г. ще се включат в дистанциите 5, 10, 21 км. Градското бягане на 2 км Fun Run e безплатно и отворено за всички. Теренът ще бъде изцяло в паркова среда, като стартът и финалът ще бъдат разположени на поляната в центъра на парка, в близост до ул. “Нишава”. След награждаването участници и гости на събитието ще могат да се насладят на двучасов концерт с участието на Михаела Филева, Прея, VenZy и невероятните танцьори от Electric Force Crew.

Само за един ден на сайта на полумаратона www.tole-run.com са се записали над 200 участници. „Сайтът ще затвори регистрациите при изчерпване на състезателните номера. Така че побързайте!“, напомнят организаторите от спортен клуб Бегач.

За всеки участник спонсорите от „Куадрант Бевърджис“ и „Еврохолд България“ са осигурили спортна напитка Гаторейд с минерални соли, ядки и енергийни блокчета от натурални продукти. Първите финиширали ще получат специални награди, а всеки завършил участник ще си тръгне с медал - значка.

Целта на събитието е да приобщи повече хора към спорта, здравословния начин на живот и толерантността към различията – социални, етнически, религиозни.

Актуална информация за събитието ще откриете на https://www.facebook.com/SofiaHalfMarathonКакво е Tole-Run?

Tole-Run е събитие, което призовава към повече толерантност и е част от инициативата за активен начин на живот в програмата на София за Европейска столица на спорта 2018 г. С него се продължават активностите за отбелязване на 25 години дипломатически отношения между България и Израел, организирани от Посолството на Израел в България.

Tole-Run е инициатива на Куадрант Бевърджис – официалната бутилираща компания за продуктите на PepsiCo и на Еврохолд България АД. Първото издание на полуморатона през 2013 г. събра над 700 участници. Тази година бягането за толерантност се организира от спортен клуб Бегач с партньорството на Министерството на младежта и спорта, Столична община, Български червен кръст, Българската федерация по лека атлетика, Посолството на Израел.

В бягането ще се включат и посланиците на Tole-Run 2015: Шаул Камиса Раз – посланик на Израел в България, Тамир Шабат – изпълнителен директор на Куадрант Бевъриджис, Христо Григоров – председател на Българския червен кръст, Асен Христов – вицепрезидент на Българската федерация по лека атлетика и председател на Надзорния съвет на Еврoхолд България АД и Станислав Георгиев – съосновател на спортен клуб Бегач.

Tole-Run 2015 подкрепя каузата на БЧК „Топъл обяд“. Целта е да се съберат 15 000 лв. дарения за осигуряване на безплатна храна за цялата учебна година за 80 деца от област Видин. Повече информация за дарителскрата инициатива: http://tole-run.com/charity/

Събитието се организира с подкрепата на Gatorade, Mazda и Kaufland.За повече информация и снимки:

Ralitsa Staneva Account Manager

V+O BULGARIA M: +359 892 604 376, r.staneva@vando.bg


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница