Начални дати на туровете: всяка неделя от 27. 06. 2010 до 24. 10. 2010 гДата29.04.2017
Размер47.14 Kb.


СКИАТОС – СКОПЕЛОС - АЛОНИСОС

(индивидуални туристи)Начални дати на туровете: всяка неделя от 27.06.2010 до 24.10.2010 г.
Група от острови, разположени покрай Източният бряг на Гърция. Наричани още Северни Споради, групата се състои от общо 11 острова, като обитаемите са само 4 – Скиатос, Скопелос, Алонисос и Скирос. От тях с развита инфраструктура за туризъм са само първите три. Тези острови се отличават с плътна зеленина, планински терен и едни от най-сините и чисти морски води. Всеки от островите се отличава със различна атмосфера, места за посещение и по нещо уникално. На Скиатос и Скопелос е сниман и филмът „Мама Миа” от 2007 г., което довежда до изключителната им популярност и увеличаването на броя туристи. Към момента Споради са едни от най-модерните острови за Европа.
Ден 1ви – Пристигане в Скиатос. Най-малкият, но най-популярният от групата острови. Разположен най-близо до континентална Гърция това е островът, който е най-много развит от гледна точка на туристически услуги. Популярността му се разпространява бързо и в момента е един от най-посещаваните гръцки острови наред с Миконос, Родос и Корфу. На острова има само един град, който е и едноименната столица на острова. Там се намира и основното пристанище. Останалата част от острова предлага едни от най-хубавите пясъчни плажове, църкви, археологически находки, магазини и хотели.

Островът е идеален за туристи, които търсят вълнуващ нощен живот, красиви плажове, магазини, забавления. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 2ри – Закуска. Трансфер до пристанището и отпътуване за Скопелос. Най-големият от групата

острови, разположен по средата между Скиатос и Алонисос, островът е по-малко развит като туристическа

дестинация в сравнение със Скиатос. Това го прави предпочитан от туристи, които търсят по-тиха и

спокойна почивка. Според легендите основите на първият град на острова са поставени от Стафилос –

синът на Дионисос и Ариадна. Днес столицата на острова е едноименният град Скопелос, където се намира

и основното пристанище. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 3ти – Закуска. Свободно време, възможност за допълнителни екскурзии. Плажове: един от най-известните и пясъчни плажове е Панормос, на 12 км от гр. Скопелос. Друг известен плаж е Глоса бийч, който е с чакъл и до известна степен стръмен, където обаче са едни от най-известните туристически комплекси. Не пропускайте да посетите: гр.Скопелос, който предлага възхитителна гледка със своята архитектура, разположен около залива; Глоса, където се намира второто пристанище на острова. Нощувка.
Ден 4ти – Закуска. Трансфер до пристанището и отпътуване за Алонисос. Един от най-красивите и запазил автентичността си остров от групата на Споради. Идеално място за онези, които търсят тишина, спокойствие, съчетани с кристално чисто море и красиви гледки. Счита се, че водите около острова са едни от най-чистите в Егейско море. Освен територията около острова е обявена за природен парк, часто то Националният морски парк, защото именно там се размножават защитения средиземноморски вид тюлени Monachus Monachus. Като място, което е насочено напълно към опазване на околната среда, туризмът на Алонисос не е така развит, както на останалите два острова, като в същото време не е лишен от възможности за развлечения, включително и няколко нощни клуба. Настоящата столица на острова, където се намира и основното пристанище е Патитири. През 1965 г. голямо земетресение разрушава голяма част от селищата, които са били разположени на хълма, в това число и старата столица Хора, която е разположена на самият връх на хълма. След това повечето от жителите изграждат селища в по-ниските части на острова, а Хора остава като атракция и място, от където се откриват едни от най-великолепните гледки към Егейско море и разположените около Алонисос малки островчета. Трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 5ти – Закуска. Свободно време, възможност за допълнителни екскурзии. Плажове: Повечето от плажовете са със ситен чакъл, а до повечето от тях се достига само с лодка. Красив пясъчен плаж е Лефко Гиялос (Lefko Gialos) до който се стига само с лодка (около 30 мин). Не пропускайте да посетите: Старата столица Хора, където в руините от къщите са направени заведения, магазинчета, запазена е автентичната обстановка от миналото, а всяка уличка води до неповторими гледки към морето; от тук се организират и атракционни турове до Морския парк. Нощувка.
Ден 6ти – Закуска. Трансфер до пристанището и отпътуване за Скиатос. Плажове: На Скиатос са едни от най-хубавите плажове измежду гръцките острови. Заобиколени от борови дървета, фин пясък и кристално чиста вода, голяма част от тях предлагат и всички видове водни спортове, наем на лодки.. Един от най-известните и с най-дълга плажна ивица е плажът Кукунариес (Koukounaries). В близост до него е и Банана бийч, който често се посещава и от нудисти. Трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 7ми - Закуска. Свободно време, възможност за допълнителни екскурзии. Не пропускайте да посетите: едноименната столица на остова, която независимо от многобройните си посетители пази очарованието и типично гръцката атмосфера; уникалната улицата с барове, която е под наклон; Лалариа – малки пещери, където природата е сътворила уникална комбинация между отвесни бели скали и кристалната морска вода. Нощувка.
Ден 8ми- Закуска. Трансфер до пристанище за отпътуване.
Цената е пакетна, в евро на човек, съответно за хотели 3*, 2* и включва:

3 нощувки със закуска на о-в Скиатос в избрана категория хотел

2 нощувки със закуска на о-в Алонисос в избрана категория хотел

2 нощувки със закуска на о-в Скопелос в избрана категория хотел

Трансфер от/до пристанище Скиатос при пристигане и заминаване

Билет за ферибот туристическа категория между островите по програмата

Посрещане и съдействие от представител на фирмата-партньор на всеки от островите.Забележка: По пакета за 3*, настаняването в Алонисос е в хотели 2*сюпериор
Цената НЕ включва:

Транспорт София – Скиатос – София

Медицинска застраховка

Допълнителни екскурзииОБЩИ УСЛОВИЯ ПО ПРОВЕЖДАНЕТО НА ПРОГРАМИТЕ:
- Името на хотела се потвърждава 3 дни преди датата на заминаване;
- Последователността на посещение на островите и продължителността на престой на всеки един може да се промени според промяна в разписанието на фериботите или климатични условия;
- Според желанието на клиентите е възможен и друг ден на тръгване. Цени - при запитване!

Предимства на програмата:
- организирано пътуване, като в същото време не сте зависим от група;

- спестява нуждата от проучване и планиране на пътуванията между островите;- сами решавате дали ще се включите в екскурзии на място или ще разглеждате самостоятелно;
Възможни варианти за пътуване от България:

  • ферибот от/до Волос: за туристическа класа – цена от 20 евро/на човек/еднопосочно. Този вариант може да наложи междинна нощувка във Волос или Солун според разписанията на фериботите.

(До гр.Волос се стига по магистрала Солун – Атина. Разстоянието от София до Волос е около 400 км.)


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница