Награда на Информационното бюро на еп за млади журналисти за 2012 гДата30.11.2018
Размер33.5 Kb.
Награда на Информационното бюро на ЕП за млади журналисти за 2012 г.
Вие сте млад журналист до 35 г. и сте отразявали важни за ЕС теми и въпроси? Тогава следната информация би могла да Ви заинтригува: до 15 октомври можете да кандидатствате за наградата за млади журналисти за 2012 г. на Информационното бюро на Европейския парламент в България. Условието, освен да отговаряте на възрастовото ограничение, е материалът Ви да отговаря на темата "Време за промяна в ЕС" и да е публикуван/излъчен в периода между 30 септември 2011 г. и 15 октомври 2012 г. Наградата ще се връчи за първи път тази година, като ще бъдат отличени млади журналисти в две категории: медии - печатни и онлайн издания, радио и телевизия, както и за "гражданска" журналистика - материали, публикувани в блогове. Наградата е посещение на сесия на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел.
Наградата се организира в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти в България и с подкрепата на Съюза на българските журналисти и Фондация "Медийна демокрация". Срокът за изпращане на материалите е до 15 октомври включително, като наградата ще бъде присъдена през м. ноември 2012 г.
Темата за 2012 г.: Време за промяна в ЕС
Кризата в ЕС сблъска две различни визии за икономическото бъдеще на Европа - дали то да се основава на консервативни разходи на принципа ''харча, колкото произвеждам'', или на насърчаване на потреблението, заетостта и бизнеса като ключови фактори за растеж. И докато в началото ЕС реагира на кризата с ограничения, то през последната година ясно се вижда завой на ляво и стремеж към един по-социален модел. Но това ли е единствената промяна, която виждаме в Европа? Проблемите събудиха и промени в социалните, политическите и гражданските нагласи, поставящи под съмнение, или обратното - легитимиращи основни европейски ценности, каквито са солидарността, многообразието и толерантността. Затова, в тази насока ще бъдат отличени журналистически материали, отразяващи обективно и интересно текущите процеси от общоевропейско значение, независимо дали засягат икономически, финансови, социални, политически или културни въпроси.
За наградата
Наградата на Информационното бюро на Европейския парламент в България за млади журналисти се присъжда на журналисти до 35 години, които са спомогнали за изясняване на значими теми на европейско равнище или са насърчили по-доброто разбиране на институциите или политиките на Европейския съюз. Наградата има за цел да отличи и стимулира качествени журналистически материали на млади журналисти, които разглеждат определена тема, която се обявява всяка година. Наградата се присъжда в дух на зачитане на свободата и пълната независимост на медиите и медийния плурализъм и в контекста на желанието на Европейския парламент за подобряване на комуникацията между институциите на ЕС и европейските граждани.
Наградата на Информационното бюро на Европейския парламент в България за млади журналисти е символична: грамота, както и посещение на сесия на Европейския парламент в Страсбург или Брюксел на разноски на Информационното бюро на ЕП в България.
За материалите
Материалите, които могат да кандидатстват за наградата на Информационното бюро на Европейския парламент в България за млади журналисти, са:
- една статия или един репортаж;

- които разглеждат зададената тема ;

- които са публикувани или разпространени в периода между 30 септември 2011 г. и 15 октомври 2012 г.;

- които са на български език;

- които са в една от платформите, посочени в член 2, параграф 1 (които от своя страна не трябва през посочения период да са получавали финансиране по медийни програми на Европейския парламент);

- които не са участвали в конкурс или са били публикувани в издание на Информационното бюро на ЕП в България.


Всички конкурсни материали трябва да бъдат изпратени по електронна поща (epsofia@ep.europa.eu), с препоръчана поща или доставени на място, на адреса на Информационното бюро на Европейския парламент в България (София 1000, ул. Московска 9).
Как се определят победителите?
Носителите на Наградата на Информационното бюро на ЕП в България за млади журналисти се избират от самостоятелна комисия по присъждане на наградата, която е съставена от представители на професионалното журналистическо съсловие и организации, университетски преподаватели, блогъри и представители на Информационното бюро на ЕП в България.


.

Повече информация относно условията за кандидатстване можете да намерите в Правилата на наградата. (61KB)
Каталог: bulgaria -> resource -> static -> files
files -> Отново национален победител за наградата „Карл Велики
files -> Програма за обмен за студенти по програма "Еразъм" (Чехия). За носител на трета награда бе обявен проектът "Заведи ме у дома с колело", документален филм от Унгария
files -> Турция — еп призова към помирение и предупреди срещу предприемане на груби мерки
files -> Валери Петров и Милен Врабевски — лауреати на Наградата за европейски гражданин на Европейския парламент за 2013 г


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница