Наредба №36 от 30 ноември 2005 Г. За изискванията към козметичните продукти



страница27/56
Дата22.07.2016
Размер4.78 Mb.
1   ...   23   24   25   26   27   28   29   30   ...   56
 

За цели, различни от предотвратяване развитието на микроорганизми в продукта. Тази цел трябва да е очевидна от представянето на продукта.

 

99.

Неорганични

(а) Оксидативни

(а) 0,67 %, изразено

За цели, различни

 

 

сулфити и

продукти за

като свободен SO2

от предотвратяване

 

 

бисулфити (7)

боядисване на

 

развитието на микро-

 

 

 

косата

 

организми в продукта.

 

 

 

(б) Продукти за

(б) 6,7 %, изразено

Тази цел трябва да е

 

 

 

изправяне на

като свободен SO2

очевидна от пред-

 

 

 

косата

 

ставянето на

 

 

 

(в) Продукти за

(в) 0,45 %, изразено

продукта.

 

 

 

лицето за придо-

като свободен SO2

 

 

 

 

биване на загар

 

 

 

 

 

без слънчево

 

 

 

 

 

въздействие

 

 

 

 

 

(г) Други продукти

(г) 0,40 %, изразено

 

 

 

 

за придобиване на

като свободен SO2

 

 

 

 

загар без слънчево

 

 

 

 

 

въздействие

 

 

 

100.

Триклокарбан (8)

Продукти, които

1,5 %

Критерии за чистота:

 

 

(CAS № 101-20-2)

се отмиват

 

3,3',4,4'-

 

 

 

 

 

тетрахлороазобензен

 

 

 

 

 

< 1 ppm

 

 

 

 

 

3,3',4,4'-

 

 

 

 

 

тетрахлороазоксибензен

 

 

 

 

 

< 1 ppm

 

 

 

 

 

За цели, различни от предотвратяване развитието на микроорганизми в продукта. Тази цел трябва да е очевидна от представянето на продукта.

 

101.

Цинк пиритион (9)

Продукти за косата,

0,1%

За цели, различни от

 

 

(CAS № 13463-41-7)

които не се отмиват

 

предотвратяване раз-

 

 

 

 

 

витието на микроорганизми в продукта.

 

 

 

 

 

Тази цел трябва да е очевидна от представянето на продукта.

 

102.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 3008 г., в сила от 16.11.2008 г.)

 

 

 

 

 

Глиоксал

 

100 mg/kg

 

 

 

Glyoxal

 

 

 

 

 

(наименование по INCI)

 

 

 

 

 

CAS № 107-22-2

 

 

 

 

 

EINECS № 203-474-9

 

 

 

 

103.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Abies Alba Cone Oil и

 

 

Пероксидна стойност

 

 

Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 90028-76-5

 

 

 

 

104.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Abies Alba Needle Oil и

 

 

Пероксидна стойност

 

 

Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 90028-76-5

 

 

 

 

105.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Abies Pectinata Needle Oil

 

 

Пероксидна стойност

 

 

и Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 92128-34-2

 

 

 

 

106.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Abies Sibirica Needle Oil

 

 

Пероксидна стойност

 

 

и Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 91697-89-1

 

 

 

 

107.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Abies Balsamea Needle

 

 

Пероксидна стойност

 

 

Oil и Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 85085-34-3

 

 

 

 

108.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Pinus Mugo Pumilio Leaf

 

 

Пероксидна стойност

 

 

и Twig Oil и Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 90082-73-8

 

 

 

 

109.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Pinus Mugo Leaf и Twig

 

 

Пероксидна стойност

 

 

Oil и Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 90082-72-7

 

 

 

 

110.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Pinus Sylvestris Leaf и

 

 

Пероксидна стойност

 

 

Twig Oil и Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 84012-35-1

 

 

 

 

111.

(Нова - ДВ, бр. 80 от 2008 г., в сила от 04.04.2009 г.)

 

 

 

 

 

Pinus Nigra Leaf и Twig

 

 

Пероксидна стойност

 

 

Oil и Extract

 

 

не по-висока от

 

 

(наименование по INCI)

 

 

10 mmol/L(4б)

 

 

CAS № 90082-74-9

1   ...   23   24   25   26   27   28   29   30   ...   56


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница