Nokian Tyres навлиза масирано на родния пазарДата06.12.2017
Размер31.38 Kb.
Nokian Tyres навлиза масирано на родния пазар
Компанията предлага най-добрите зимни гуми в света и постоянно еволюира моделите си
Финландският премиум производител на автомобилни гуми Nokian Tyres представи пред родните медии за пръв път на официално събитие новата си гама зимни гуми за предстоящия зимен сезон. Компанията произвежда първата зимна гума преди 80 г. и досега има само два завода по света. Абсолютно целенасочено се избягва увеличаване на производството с участие в първоначално вграждане, където изискването е за идентичен продукт в рамките на 8 г. Летните и зимните гуми на Nokian постоянно еволюират всяка една година.
Компанията обещава да замени всяка една наранена гума с арамид в случай на повреда. Също така потребителската практика дава възможност за връщане на продуктите при недоволство от страна на клиента след първите две седмици от продажбата.
Новото поколение зимни асиметрични гуми WR A4 прави възможно спортното шофиране по всякакви настилки благодарение на перфектното сцепление, което предлагат. Иновативната смес Performance Traction Silica, съдържащa естествен каучук, силика и рапично масло осигурява максимално сцепление, отлична стабилност и устойчивост на износване. Новата смес прави гумата изключително устойчива на удари и спукване. Отличното сцепление остава същото дори при промени в температурата и с напредване на километрите. В централната част на гумата е разположено солидно надлъжно ребро, съставено от протекторни блокове. Благодарение на технологиите Functional Performance Siping и Centipede Siping – специални назъбени ламели, наподобяващи следи на стоножка, WR A4 предлага максимална контактна повърхност за по-добро управление и сцепление на сняг и киша в различни ъгли на завиване. Технологията Coanda предпазва от аквапланинг - ръбът на блоковете на протектора върху вътрешното и външното рамо е снабден с елемент, който позволява по-ефективно насочване на потока вода от надлъжните към напречните канали. Изключително ниското съпротивление при търкаляне намалява разхода на гориво на автомобила, а за по-голяма безопасност, гумите са снабдени с патентованите от Nokian Tyres индикатори за безопасно шофиране DSI и WSI, съответно за повече безопасност през зимата.
Премиум зимната гума Nokian WR A4 се предлага в размери от 16 до 21 цола и скоростен индекс от H (210 км/ч) до W (270 км/ч), включително и с XL товарен индекс.
Nokian WR D4 е първата премиум зимна гума за леки автомобили, която предлага най-високо ниво на сцепление клас А на мокра настилка по официалната скала на ЕС. Тези качества на гумата значително намаляват спирачния път и консумацията на гориво. Това позволява на водачите да шофират безопасно по мокър и заснежен път. Усъвършенстваната двойна каучукова смес със силиций Twin Trac Silica и оптимизираните протекторни блокове с технологията Block Optimized Siping и Steering Precision Rib, освен за по-добро поведение на пътя, подобряват стабилността дори при промени в температурата и удължават експлоатационния живот на гумите. Специалната технология за шумопоглъщане в страниците Silent Sidewall, използвана при конструкцията на страничната стена, намалява шума и вибрациите, а DSI и WSI индикаторите са изобразени върху протектора за още по-голяма безопасност. Благодарение на тях водачите лесно могат да разберат кога е препоръчително гумите да бъдат сменени с нови. Nokian WR D4 е една от най-популярните зимни гуми на пазара благодарение на комфорта, надеждността и представянето, което предлага на отлична цена.

Зимната гума Nokian WR D4 се предлага в размери от 14 до 20 цола и скоростен индекс от Q до W и товарен индекс до XL.


SUV гумата Nokian WR SUV 3 предлага изключителна здравина, отлична управляемост и безопасност върху всякаква повърхност. Направена от двойната каучокова смес със силика Twin Trac SUV Silica, тя гарантира невероятно сцепление през зимата. Иновативните технологии на зъбците (Snow Claws), каналите на гумата (Groove Lifts) и 3D заключващите се ламели на блоковете (3D Lock Sipes) подобряват поведението на гумите върху сняг и лед. Революционната технология за арамидна армировка на страниците Aramid Sidewall прави външната стена на гумата изключително здрава и я предпазва от повреди от остри камъни и бордюри. Nokian WR SUV 3 е първата зимна гума в света, която покрива стандартите на най-високия възможен клас А (официална скала на ЕС) по отношение на ефективното сцепление на мокра повърхност и икономия на гориво. Зимната гума Nokian WR SUV 3 с размер 265/50 R19 V, може да намали спирачния път с до 18 метра на мокра настилка и да понижи разхода на гориво с до 0,6 л / 100 км.

Nokian WR SUV 3 се предлага в размери от 15 до 21 цола и скоростен индекс от H до W и товарен индекс до XL.


Nokian Tyres е световно известен производител на зимни гуми. Компанията създава първата в света зимна гума преди повече от 80 години. Последните иновации включват технологията Aramid Sidewall. Арамидните щапелни влакна, които Nokian Tyres използва за страниците на гумите, засилва тяхната здравина, предпазвайки ги от удари и разкъсвния. Това е добавена стойност за потребителите, които могат да се насладят на безаварийно оф роуд и градско шофиране. През 2015 г. Nokian Tyres представи първата в света зимна гума клас АА по отношение на сцеплението на мокро и икономията на гориво.
Премиум гумите на Nokian Tyres могат да бъдат купени от центровете на официалния дистрибутор Vianor и другите оторизирани дилъри.


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница