Норвежки фиордиДата08.12.2017
Размер113.47 Kb.Норвежки фиорди и четири скандинавски столици със самолет
Маршрут: София - Малмьо - Копенхаген - Гьотеборг - Нерьойфиорд, Фломската железница - Осло - Хелзинки - Стокхолм - София
7 дни / 6 нощувки

Дати:

12.06.2017 – 18.06.2017

19.06.2017 – 25.06.2017

26.06.2017 – 02.07.2017

21.08.2017 – 27.08.2017

28.08.2017 – 03.09.2017
Северът на Европа – това е среща с родината на троловете, елфите и феите, с Нобел, Амундсен, Григ, Ибсен и... Карлсон, който живее на покрива! Това е вратата към света на Андерсеновите приказки. Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди -  маршрутът включва предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд – тясно и драматично разклонение на гиганта Зьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света. Този тур ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия. 

Юнските дати на тази екскурзия са избрани заради лятното слънцестоене, което в Северното полукълбо бележи периода на Белите нощи. Това са най-дългите дни, през които ще разгледате Копенхаген, Малмьо, Гьотеборг, Осло, Стокхолм, Хелзинки, ще пътувате с кораб покрай живописните острови на Стокхолмския архипелаг, ще посетите интересни музеи.
Програма:

1 ден: полет до Малмьо, разглеждане нa Копенхаген

Сбор на групата за автобусен трансфер от София до летището на Ниш /160 км/ в 6.00 ч. на Руски паметник. Полет до Малмьо в 10.20 ч. с Уиз Ер. Пристигане в 12’45 ч. местно време. Трансфер с автобуса до Копенхаген /45 км/. Ще преминем през 16 километровия мост - тунел през протока Йоресунд, който съединява Дания и Швеция. Обиколка на датската столица с местен екскурзовод: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, Фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. 16.30 ч. отпътуване за Гьотеборг. Ще преминем от Дания в Швеция с ферибот и попътно ще видим замъка Кронборг, познат като замъка на Хамлет. Настаняване в хотел в района на Гьотеборг. Вечеря. Нощувка. 
2 ден: Гьотеборг

Закуска. Обзорна обиколка на Гьотеборг с местен екскурзовод на руски език. Вторият по големина и значение град в Швеция е разположен на устието на река Йота, при вливането й в Северно море. Ще видим Дворцовия парк, Операта, фонтана „Посейдон” на Йотаплац, Морската кула, Кронхюсет – най-старата сграда в града. Свободно време, в което по желание може да посетите Музея на научните открития „Универсум” с експозицията „Джурасик парк”. Отпътуване за Норвегия. Нощувка в района на Зогнефиорд.
3 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница

Закуска.

*По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.

Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите! По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с Фломската железница - най - зрелищното пътешествие с влак в света! Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия. Връщане във Флом и отпътуване за Осло. Нощувка.
4 ден: Осло

Закуска. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси. С автобуса ще отидем до Бюгдой – Острова на музеите, където на пешеходно разстояние един от друг се намират няколко интересни музея: Музея на викингските кораби, Норвежкия морски музей, „Кон Тики”- разказващ за пътешествията на Тур Хейердал, „Фрам” – корабът, на който Фритьоф Нансен покорява Северния полюс. Свободно време за посещение по интереси.

Следобед отпътуване за Швеция. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден: Стокхолм

Закуска. Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най-красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато. Свободно време и качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти. 
6 ден: Хелзинки 

10.00 ч. пристигане в Хелзинки. Обзорна обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти. 
7 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден

09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят!

*Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!

*Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.*И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.

16.30 ч. трансфер с автобуса до летище Скавста /Стокхолм/ за директен полет до София с Раян Ер в 19.50 ч. Пристигане в 23.40 ч. местно време.
Цени, валидни за дати на отпътуване 12.06.2017, 19.06.2017 и 26.06.2017: 

Вид настаняване

Промоционални цени, валидни до 17.02.2017:

Възрастен в двойна стая и каюта за четирима

1629 лв

Възрастен в двойна стая и каюта за двама

1688 лв

Трети възрастен /в двойна стая на допълнително легло и каюта за трима/

1639 лв

Възрастен в единична стая

2165 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

1585 лв


Цени, валидни за дати на отпътуване 21.08.2017 и 28.08.2017: 

Вид настаняване

Промоционални цени, валидни до 17.02.2017:

Възрастен в двойна стая и каюта за четирима

1767 лв

Възрастен в двойна стая и каюта за двама

1826 лв

Трети възрастен /в двойна стая на допълнително легло и каюта за трима/

1778 лв

Възрастен в единична стая

2303 лв

Дете до 12 г., настанено с двама възрастни

1725 лв


Цената включва: 

*Самолетни билети Ниш - Малмьо и Стокхолм - София: директни полети

*Летищни такси

*Трансфер София - Ниш

* Багаж: 1 брой малък ръчен с размери 42/32/25 см на отиване

/виж забележката за багажите по-долу!/

*Багаж: 1 брой малък ръчен с размери 35/20/20 см и салонен багаж с размери 55/40/20 см до 10 кг. на връщане /виж забележката за багажите по-долу!/

*Трансфери летище - хотел - летище

*Транспорт с лицензиран за международни превози автобус*** по горепосочения маршрут

*Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване

*Автобусни и пешеходни обиколки на Малмьо, Копенхаген, Гьотеборг, Осло, Стокхолм, Хелзинки

*Местни екскурзоводи за Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки, Гьотеборг

*6 нощувки, както следва:

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на  Гьотеборг

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Зогнефиорд

1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Осло

1 нощувка със закуска в хотел *** в Стокхолм

2 нощувки в каюта на кораба от Стокхолм до Хелзинки /каютите са четириместни/

*Вечеря в ресторанта на хотела в Гьотеборг /1-та нощувка/

*Пътни такси за Норвегия

*Такса за моста Йоресунд

*Фериботен билет /Хелзингьор - Швеция/
Цената не включва: 

*Бакшиш за обслужващите шофьорите: 15 евро = 30 лева на човек - еднократно/задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/

*Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 15 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 евро за лица 65 г. – 70 г.: 22 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 30 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 48 евро = 94 лв, дете до 14 г. 24 евро = 47 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/

*Фломската железница – възрастен 55 евро = 108 лв, дете до 14 г. 28 евро = 55 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/

*Вход за Кметството в Стокхолм: 105 шведски крони = 23 лв/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителна резервация/

*Вечеря в ресторанта на хотела в Гьотеборг: 40лв

/заплаща се задължително за резервации направени след 14.12.2016/

*Пакет 3 Вечери в ресторантите на хотелите: в района на Зогнефиорд , в района на Осло и Стокхолм: 58 Е = 113 лева/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителна резервация/

*Багаж:

*Голям салонен багаж с размери 55/40/20 см: 24 лв на отиване/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

*Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 20 кг: 130 лв в двете посоки/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Важно за багажа:

*Условията на пътуването на отиване от София до Малмьо с Уиз Ер позволяват само един салонен багаж. Малкият с размери 42/32/25 см е включен в цената, но ако желаете той да бъде голям салонен багаж, размерите му не трябва да надвишават 55/40/20 см до 10 кг. и е нужно да се доплати.

*Условията на пътуването на връщане от Стокхолм до София с Раян Ер позволяват два салонни багажа, включени в цената: малък с размери 35/20/20 см и голям салонен багаж с размери 55/40/20 см до 10 кг.
*Вход в Скансен: 180 шведски крони /по желание, заплаща се на място/

*Вход в музея Васа: 130 шведски крони /по желание, заплаща се на място/

*Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.
NB: 

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват! 


Условия за резервации:

*Депозит: 50% от пакетната цена при записване

*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването
Туроператора притежава удостоверение за туроператорска дейност № 04428 / 28.01.2005 год., Застраховка “Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”


9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.com
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница