Нова година на адриатическото крайбрежие албания и македония; 30. 12. 2015 02. 01. 2016Дата14.01.2018
Размер90.2 Kb.
НОВА ГОДИНА на АДРИАТИЧЕСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

АЛБАНИЯ и МАКЕДОНИЯ ;
30.12.2015 - 02.01.2016; без нощен преход

4 дни /3 нощувки със закуски +2 стандартни вечери + Новогодишна вечеря с напитки и жива музика

Отпътуване от: Бургас, Ямбол/Сливен, Стара Загора,Пловдив, София
  Албания е разположена на Балканският полуостров на Адриатическо и Йонийско море.

Смесицата от различни цивилизации и култури правят тази Европейска страна уникална, доказателство са многобройните замъци и крепостни стени.

Албания е най-новата световна, туристическа дестинация и последната екзотика в Европа.

Богатството на Албания е топлия средиземноморски климат и тюркоазеното море, прекрасните плажове, снежните планини и водопади, множеството езера и реки пълни с риба, трудолюбивото и приятелски настроено население.ЦЕНИТЕ са на човек ; * Отстъпките в таблиците са актуални до 30.10.15

хотел DOLCE VITA 4 *

в Дуръс


собствен плаж

Цена на човек в

двойна стаяЦена на човек в

единична стаяДете с 2-ма възрастни

до 5 год.

до 12 год.

3 нощувки+ 3 закуски +

2 вечери + Н. Г. вечеря с ключен алкохол417 лв. /* 397 лв. 

480 лв. /* 457 лв. 

170 лв.

292 лв.

Апартаменти DOLCE VITA 3*

в Дуръс


собствен плаж

Цена на 1ви / 2ри човек в апартамент

Цена на 3ти човек в апартамент

Дете с 2-ма възрастни
до 5 год.

до 12 год.
3 нощувки+ 3 закуски +

2 вечери + Н. Г. вечеря , включен алкохол355 лв. / * 335 лв. 

345 лв. /* 322 лв. 

160 лв.

271 лв.
Отстъпки: Може да се ползва само 1 от посочените отстъпки.

Клиенти пътували с нашата агенция минимум 3 пъти - отстъпка 4 %

Клиенти пътували с нашата агенция минимум 2 пъти - отстъпка 2 %

Цената включва:


 1. Транспорт с лицензиран автобус с видео, климатик, мини-бар,

 2. 3 нощувки в хотел 4*, апартаменти 3+* на 1ва линия на морския бряг,

 3. 3 закуски

 4. 2 стандартни вечери

 5. Богата Новогодишна вечеря + неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки,

 6. Новогодишно парти с музика на живо и диско водещ ;

 7. Разнодка в Охрид

 8. Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги,

 9. Придружител по време пътуването от фирмата организатор,

 10. Здравна застраховка с асистанс, покритие 5000 евро/ до 65 год. Над 65 год. доплащане по 1.50 лв. на ден

Цената не включва:

 1. Входните такси за забележителностите,

 2. За пътуващите от Бургас, Ямбол/ Сливен, Стара Загора, Пловдив ще има доплащане.

 3. Екскурзия до Берат, Аполония, Вльора- 30.00 лв /минимум 25 човека

 4. Екскурзия с местен екскурзовод превод на български до Круя, Тирана, Дуръс-20.00лв./минимум 25 човека

 • Забележка: допълнителните екскурзии се заявяват от България


ПРОГРАМА
1ви ден / София-Струга-граница- Елбасан -Дуръс 580 км.

София- сборен пункт пред храм паметник Александър Невски в 06.00, заминаване в 06.30 ч.Ще пътуваме по пътя София – Охрид , религиозен коридор между манастирите, по който протичали културни влияния към поклоннически път Виа Егнация.

Виа Егнация е древен път, построен около 146 г. пр.н.е. по времето на Римската империя. Важен военен коридор и до днес свързващ Адриатическо море с Черно и Егейско море и историческия град Дирахиум (Дуръс) с Лихнидос (Охрид), Тесалоника(Солун), и достигащ до Константинопол (Истанбул). От древния град на Босфора по духовната и културна ос Виа Егнация започва разпространението на православното християнство в Югоизточна Европа, осеян е с манастири и църкви. Този път е бил важно разклонение на поклонническия път на франките към Рим и Йерусалим.

Ще прекосим границата с Македония при Гюешево. Населените места, покрай които минаваме в Македония са Крива паланка, Скопие, Тетово, Гостивар, Кичево, Струга. В Албания през Елбасан. Римляните са го наричали  Masio Scampa заради кулите и крепостните стени /на древен илирийски език означава остър планински връх/.

Пристигане на Дуръската ривиера.

Настаняване в хотел Dolce Vita 4* /апартхотел Dolce Vita 3+* на морския бряг. Вечеря и нощувка.


2 ри ден / Закуска от 07.30ч. Заминаване за Круя и Тирана в 09.00 ч. / по желание /

Пешеходна обиколка на Дуръс /прабългарите го нарекли Драч/. Ще видим Венецианската кула; Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители; крайморския булевард с палмите подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро; Римските бани.

Продължаваме към Круя. Градът е бил столицата на арбърийското княжество с владетел Скендербег – легендарна фигура на албанското средновековие и символ на съпротивата срещу турците през ХV в.. През 879 г. Круя е бил важен епископски и византийски център.

В Круя ще посетим крепостта , пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. В крепостта е основан етнографски музей, помещава се в къща от XVIII век.; музея на Скeндербег е нов и е посветен на националния герой и неговите подвизи.

Тирана-автобусна и пешеходна обиколко за разглеждане на забележителностите на Албанската столица: пл. Скендербег; сградата на Операта и Националната библиотека; Часовниковата кула- символ на града; джамията Етем бей; руините на Юстиниановата крепост/ако са достъпни за посетители/; двореца на културата и бивш мавзолей на Енвер Ходжа; Националният исторически музей; „забранения град”; Православната Автокефална църква „Възкресение”- третият по големина православен храм в Европа с обща площ 1660 м., височина 32,2 м. и камбанария с височина 46 м. Църквата е строена по подобие на църква „Света София” в Истанбул.

Може да посетите въртящото се кафене на 14-тия етаж на Sky Tower или да обядвате в модерния комплекс Тайван в центъра на града. Свободно време. Връщане в хотела в Дуръс.Новогодишно тържество с богата вечеря и неограничено количество алкахал. Нощувка.
3 ти ден / Закуска от 07.30ч. В 09.00ч екскурзия до Берат-Аполония-Вльора / по желание /

Берат-средновековeн град музей , паметник на UNESCO/ основан през 4ти век пр.Н.Е. на река Осъм. Антични имена: Антипатрея, дадено му от Касандър, византийците наричат града Пулхериополис "хубав град", през Средните векове българите го наричат Бялград.

Старият град е известен с Отомонската архитектурата на къщите с много прозорци/известен с името „ градът на хилядите прозорци”/. Тук Св. цар Борис-Михаил- Покръстител гради едни от най-хубавите си Божии храмове. Тук е било седалището на Св. Климент, епископ Велички и Св. Климент Охридски - пръв епископ на български език. Тук прекрасни изображения пазят спомена за великото дело на светите Седмочисленици, разпространявали Христовото учение по българските земи. Тук са запазени мощи на Св. Горазд и Св.Ангеларий.

В Берат ще видим: крепостната стена; ортодоксалната църква Св. Мария; църквата Св. Триада построена върху езически храм; останките от Бялата и Червената джамия; иконографския музей Онуфри / входна такса/ и др.

Продължаваме /ако е отворено на 01.01.16/към древният град Аполония разположен на на река Вжосе на пътя на Виа Егнатия. Бил е важен пристанищен град. Градът е основан през 588 г. пр.Н.Е. от гръцки колонисти от Корфу и Коринт. Римският император Октавиан Август e учил тук. Ще видите руините от старата крепост; античния театър; колоните на градския съвет, храма на Артемида; историческия музей.Пътуване към Вльора- модерен град. Той е един от най-старите градове на Албания / древно име Aulon основан през 6ти век пр Н.Е./ и второто по големина пристанище. Разположен на крайбрежието на Адриатическо и Йонийско море, в подножието на планина. Влора е един от най-добрите курортни центове с нови хотели, прекрасни плажове, много зеленина. Връщане в Дуръс. Вечеря и нощувка.
4ти ден / Закуска от 07.30ч. Отпътуване за София в 08.30ч. през Елбасан-Охрид-Скопие.

Престой в Охрид 1½ часа за разглеждане и обяд. Охрид е паметник на UNESCO. Очарованието на града е езерото и уникалната архитектура в стария град в подножието на Самуиловата крепост.

Какво може да видите : стария град ; античния театър и Самуиловата крепост. В църквата „Св. Климент и Св. Панталеймон” се намират мощите на свети Климент. Според средновековното житие на Св. Климент Охридски, през 886 година цар Борис I изпратил в Охрид светеца със задача да подготви няколко хиляди свещеника, владеещи писмен български език, за да замени гръцкия език в богослужението с български.Отпътуване от Охрид за София през Скопие. Пристигане в София късно вечерта.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Пътуване на български граждани - с паспорт или лична карта,

  • Деца под 18 години пътуващи без 1 или 2ма родители трябва да имат нотариално заверено пълномощно.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ: Депозит 30% от сумата на екскурзията при записване; Доплащане до 15.12.2014 г.

ЗАБЕЛЕЖКА: Екскурзията се провежда при минимум 45 туристи. При по-малък брой ще има доплащане. В случай на отмяна на пътуванети ще бъдете уведомени 14 дни преди датата на заминаване.

ВИЗОВ РЕЖИМ; ВАКСИНАЦИИ: За български граждани визи и ваксинации не се изискват.

Застрахователя, с който Туроператора е сключил договор по чл. 42 от Закона за туризма е със ЗД Алианц България; застрахователна полица № 13160153000000006 до 22.01.2016год.

Входните такси за забележителностите се плащат в леки: етнографския музей в Круя 350 леки; амфитеатъра в Дуръс 350 леки; крепостта в Берат 100 леки; античния град Аполония и музея 300 леки

1 евро ~ 137 леки; 1 лев ~ 70 леки; 1 лев ~ 31 MKD /Македонски денара/; 1 евро ~ 62 MKD


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница