Новият Chevrolet Camaro най-накрая пристига в Европа! Емблематичният Camaro Convertible ще отбележи своя дългоочакван европейски дебют на автомобилното изложениеДата24.07.2017
Размер69.67 Kb.MEDIA INFORMATION

Maрт 2011 година
Chevrolet Camaro ще покаже мускулите си в Женева


  • Eвропейски дебют на откритата версия Camaro Сonvertible

  • V8 мощ за Европа

  • Динамично поведение на пътя

  • На пазара от месец септември 2011 година

Новият Chevrolet Camaro най-накрая пристига в Европа! Емблематичният Camaro Convertible ще отбележи своя дългоочакван европейски дебют на автомобилното изложение в Женева (1-13 март 2011 година).


Закритата версия Camaro Сoupe и откритият Сonvertible ще се предлагат с мощен V8 двигател и ще бъдат на разположение на почитателите на марката при избрани дилъри на Chevrolet в Европа от месец септември 2011 година. Със своята мощна, ниско приведена осанка и характерната, останала вярна на оригиналния Camaro пропорция между предната и задната част на каросерията, дизайнът на новия Camaro отдава дължимата почит на славното минало без нито за миг да изглежда ретро.
Под предния капак работи 6.2-литров V8 с мощност 432 к.с. и максимален въртящ момент 569 Нм, който разполага с всичко необходимо, за да осигури на новия Camaro подходящи за впечатляващата външност мускули. Дебютиралият в Corvette през 2008 година модерен агрегат се отличава с цилиндрови глави с оптимално газоразпределение, гарантиращо висок въртящ момент в ниските оборотни режими и високи показатели на мощността при работа на високи обороти. В комбинация с шестстепенната автоматична предавателна кутия двигателят развива съответно 405 к.с./556 Нм и се отличава със системата за икономия на гориво Active Fuel Management на GM, която изключва автоматично четири от цилиндрите при работа с ниско натоварване.
Като цяло интериорът на Camaro впечатлява с привлекателния баланс между традиции и модерни стилистични решения, а изпълнението на детайли като големите контролни прибори с хромирани пръстени, матовите повърхности и луксозните текстилни и акрилни облицовки говорят за изключително високо качествено равнище.
Двойката дълбоко поставени кръгли циферблати в правоъгълни корпуси на централния блок контролни прибори е израз на преклонение към класическите предшественици на новия Camaro. Tова формално решение контрастира с индиректното осветление с модерни LED-светлини и световодни елементи, създаващи топла, приветлива атмосфера в купето.
Eлектронният контрол на стабилността на пътя (системата StabiliTrak на GM) и системата за контрол на сцеплението се предлагат серийно за модела. Режимът Competitive/Sport позволява спортни настройки за динамичен стил на шофиране включително и на състезателна писта. В съчетание с шестстепенната механична трансмисия спортният режим включва и функция Launch Control за осигуряване на постоянно добри показатели на ускорението при потегляне от място, а спирачната система с вътрешновентилирани дискове с голям диаметър (355/365 мм отпред/отзад), и четирибутални алуминиеви апарати Brembo гарантират впечатляващи спирачни характеристики на всички версии на новия Camaro.
Конструкцията на предното окачване е независима многозвенна, а уникалната независима 4.5-звенна схема на задния мост е двойно изолирана от каросерията с цел постигане на повече комфорт и по-ниско ниво на шума при движение.
Новият Camaro предлага и пълна гама от мерки за пасивна безопасност, включваща адаптивни фронтални въздушни възглавници, интегрирани в облегалките на предните седалки странични въздушни възглавници за защита на гръдния кош, както и странични въздушни завеси за защита на главите на пътниците на предните и задните места.
Camaro Convertible - откритият събрат на версията Coupe
От самото начало на проекта за разработка на новото поколение Camaro, моделът е конструиран така, че да позволи по-късното включване и на открита версия в гамата. На практика това означава, че клиентите могат да се насладят изцяло на удоволствието от шофиране на открит модел без да загубят нищо от динамиката и активното поведение на пътя на закритата версия Coupe. Новата версия Сonvertible отбеляза своя светоевн дебют през месец януари на международното автомобилно изложение в Детройт, а пълният обем на производството му ще бъде достигнат през февруари.
Електрозадвижваният сгъваем покрив на Camaro Convertible се прибира за време от около 20 секунди. Конструкцията му е разработена съвместно със същата специализирана в тази област компания, която произвежда и сгъваемия покрив на модела Corvette Сonvertible и работи по подобен начин – покривът се сгъва по опростена, "Z"-образна схема и се фиксира в затворено положение посредством една-единствена удобна ръкохватка, разположена централно в горната греда на рамката на челното стъкло. След поставянето й в отворена позиция, сгъването на покрива и свалянето на страничните прозорци се извършва напълно автоматично само с натискане на бутон.
Тъканта на мекия покрив е със стабилна, дебела и издръжлива структура, отличаваща се със специален повърхностен слой, който се грижи за намаляване на аеродинамичния шум при затворен покрив. Сгъваемият покрив се отличава още със стъклен заден прозорец с интегрирани нагреватели за размразяване при ниски температури.
Дизайнерите на новото поколение Camaro са успели да избегнат обичайния силует на сгъваемите покриви, използвайки композитни вместо алуминиеви шарнири в конструкцията. Освен това материалът на покрива навлиза под линията на „талията” на каросерията, а разположението на шевовете е променено в сравнение с традиционните решения. Резултатът от всичко това е мак покрив с плавна, стегната и отлично вписваща се в цялостния силует линия, която запазва до голяма степен елегантните контури на покрива на версията Сoupe.
Способността на Сonvertible да се сравнява със закритото Сoupe по отношение на комфорта и динамиката на пътя се дължи на четирите стратегически мерки за усилване на каросерийната структура, които допълнително увеличават нейната отлична устойчивост. Въпросните мерки включват укрепваща напречна греда в коша на двигателя, свързваща корпусите на окачването, усилващи скоби в областта на трансмисията и тунела на подовата конструкция, както и "V"-образни укрепващи елементи в предната и задната част на дъното.
"Нашата цел при разработката на новия модел бе да приближим Сonvertible колкото може повече до комфорта, поведението на пътя и цялостната динамика на версията Сoupe," отбелязва главният инженер на проекта Camaro Ал Опенхайсър.
Ярък пример и доказателство за устойчивостта на конструкцията на Camaro Convertible е липсата на каквито и да било разлики в настройките на окачването на откритата и закритата версия на модела. "За да компенсират по-неустойчивата структура на откритите автомобили, инженерите често използват при тях по-мека настройка на окачването" посочва Опенхайсър. "Ние предпочетохме да поемем по по-сложния, но по-правилен път - към усилване на структурата, вместо към смекчаване на окачването."
Резултатът от този подход е открит спортен автомобил, който е запазил почти непроменени характеристиките и възможностите на Camaro Сoupe по отношение на ускорението, поведението на пътя и динамиката.

За марката Chevrolet
Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 4 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet Europe се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и практичност. Едновременно с това те предлагат отлично съчетание от цена и качества. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, марката Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от над 500 000 екземпляра през 2008 година. През 2010 година, Chevrolet увеличи своя дял на европейския пазар до ниво от 2.5 процента, реализирайки 477 194 автомобила. Към момента марката Chevrolet разполага с мрежа от 2 700 дилъри и сервизни точки на европейския континент. Гамата на Chevrolet включва градския модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и легендарния спортен модел Corvette. През 2011 година Chevrolet ще лансира седем нови модела – изцяло новия фамилен ван Orlando, новия SUV-модел Captiva, версията Corvette Grand Sport Coupé, новото поколение на Aveo във версии хечбек с пет врати и седан, хечбек-версията на Cruze с пет врати, спортното купе и кабриолета Camaro и високотехнологичния електрически Chevrolet Volt, отличен с множество престижни награди. Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Испания, Франция и Турция. Основаната в Съединените американски щати от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма ще отбележи своя вековен юбилей през 2011 година. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес  http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com.
За контакти:
Владимир Тодоров

Chevrolet Marketing/PR Manager

Chevrolet Central and Eastern Europe - Sofia Rep. Office

Tel.: +359 2 969 30 48; Fax: +359 2 969 30 70

Mobile: +359 886 964 999

E-mail: vladimir.todorov@gm.com
Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4

8152 Glattpark

SwitzerlandPhone +41 44 828 29 00

Fax +41 44 828 29 99www.media.chevroleteurope.com

www.chevroleteurope.comБаза данных защищена авторским правом ©obuch.info 2016
отнасят до администрацията

    Начална страница