Новият Citroën C2 Утвърден стил и удоволствие от управлениетоДата06.01.2017
Размер71.59 Kb.
Новият Citroën C2

Утвърден стил и удоволствие от управлението

В сегмента на компактните автомобили, Citroën предлага пълна гама от модели с отчетливо изразена индивидуалност. Това са C1, C2, C3 и C3 Pluriel. Неповторимият облик на всеки от тях е показателен за приоритетното значение, което фирмата отделя на очакванията на клиентите и за загрижеността й да предложи най-подходящите автомобили. C2 се отличава както със силуета си, така и с постигнатите резултати - ясен показател за очарование и динамика. Citroën набляга на расовия характер на C2 – продаден в Европа в повече от 480 000 екземпляра от пускането си през 2003 г. до днес– благодарение на утвърдения си стил. Външните динамични и елегантни линии, допринесли за успеха му, са претърпели допълнително развитие в предната част. Бронята е по-внушителна, а новата декоративна решетка и шевроните са по-широки и с по-големи размери.
След май 2008 г., в зависимост от страните, Citroën ще обогати дизеловата гама на новата версия на C2 с въвеждането на двигателя HDi от 110 к.с. кс филтър за твърди частици. В съчетание със здравото и отлично уравновесено шаси, което осигурява забележително динамично поведение на C2, този ефикасен и изчистен двигател се отличава с ниска консумация на гориво и занижени емисии на CO2, съответно възлизащи на 4,4 литра/100 км. и на 119 гр./км. Благодарение на описаните резултати, C2 HDi 110 FAP се ползва от сертификата Airdream®, който отличава най-екологичните модели на марката.
При новата версия на C2, Citroen подновява използването на инсталацията Stop & Start в комбинация с бензинов двигател 1.4i 16V от 90 к.с. Тази достъпна технология предлага неоспорими преимущества откъм акустичен комфорт и ограничени вибрации, икономичност и опазване на околната среда. При системата Stop & Start намаляването на разхода и на вредните емисии CO2 е от порядъка на 10 % при градско каране и до 15 % при ненатоварено движение.
Естествено C2 запазва предишните си преимущества свързани с маневреност, моделиране, комфорт на борда и пътно поведение.
Ефективен дизелов двигател HDi като вектор за удоволствието на борда
За още по-голямо разнообразие в рамките на гамата, Citroën предлага нов двигател за C2 : HDi 110 комбиниран с филтър за частици (FAP). Той се отличава с добри резултати, забележително удоволствие от управлението и качествена защита на околната среда.

Двигателят HDi 110, 1.6 16V, се появява за първи път в гамата на компактните автомобили при C3, а отсега нататък ще се използва и при C2. Той допълва богатата гама, съставена от шест двигателя :


• 5 бензинови двигатели : 1.1i (61 к.с.), 1.4i (75 к.с.), 1.4i 16V (90 к.с.), 1.6i 16V (110 к.с.) и 1.6i 16V (125 к.с.)

• 1 дизелов двигател : HDi 70


Двигателят HDi 110 FAP развива мощност от 80 kW (110 к.с. DIN) при

4 000 об./мин. и максимален въртящ момент от 240 Nm при 1 750 об/мин. Той осигурява гъвкаво линейно включване на предавките и добро задвижване при нисък режим. Реактивността на двигателя се амплифицира при рязка команда за увеличаване на скоростта, когато функцията « overboost » освобождава до 20 Nm допълнителен въртящ момент. С много доброто съотношение тегло/мощност/въртящ момент, C2 HDi 110 FAP гарантира отлично удоволствие от управлението и много добри резултати. Така например ускорението от 60 на 90 км/ч става за 5,6 секунди на 4 предавка, и от 80 на 120 км./ч. за 8,6 секунди, също на 4 предавка.


За увеличаване на динамиката и положителните възприятия при кормуването, без да бъдат пренебрегнати комфортът и безопасността, C2 HDi 110 FAP разполага с ново окачване. То осигурява пътно поведение, което гарантира удоволствие и безопасност.
Осигурявайки високо ниво на комфорт, новите настройки на окачването предлагат изключително стабилно пътно поведение и прецизно запазване на траекторията, благодарение на стриктно овладяното движение на колелата в завой и при лоша пътна настилка.
Тези резултати се дължат на следните параметри :
- увеличаване твърдостта на предните ресори (гъвкавост от 65 % вместо 75 %),

- увеличаване на твърдостта на реактивните щанги (с диаметър 20 мм. вместо 18 отпред и 24 мм. вместо 20,5 отзад),

- амортизационни режими отпред и отзад пригодени към динамичния типаж на автомобила, при оптимизиран комфорт на окачването.
В допълнение, дирекцията с електрическо променливо сервоусилване разполага с нов режим на усилването, изключително прецизен при подаване на ускорение, за по-добро отчитане на профила на пътя независимо от скоростта.
Спирачната система е много ефикасна и осъразмерена с характеристиките на автомобила. С оглед по-големия обем разпръсвана енергия, версията използва отпред вентилирани дискове с диаметър 266 мм. и отзад дискове с диаметър 247 мм. Впрочем C2 HDi 110 FAP е екипирана с гуми Michelin 195/45 R 16.
В серия автомобилът предлага системите ESP и с ABS, както и електронен разпределител на спирачното усилие, система за съдействие при аварийно спиране, система против пързаляне (ASR), а също и автоматично запалване на аварийните при рязко спиране.


  • Овладян разход на гориво и вредни емисии

C2 HDi 110 FAP съчетава резултатите с опазването на околната среда, благодарение на умерения разход. С този двигател, автомобилът консумира 4,4 литра/100 км. при нормално смесено каране и емисии от CO2 от 119 гр./км. С новия си двигател Citroën разширява приложното поле на филтъра за частици и в сегмента на компактните автомобили. Системата задържа неотработените частици изхвърлени от двигателя и осигурява изгарянето им. Нивото на отделяните частици при HDi, благодарение на директната инжекционна система чрез Common Rail, достига границата на измеримите минимални стойности. Системата FAP подсилва преимуществата на дизеловия двигател в областта на защитата на околната среда.


Благодарение на ниския разход на гориво от 4,4 л./100 км. и на овладяното ниво въглеводородни емисии - 119 грама, C2 HDI 110 FAP разполага със сертификата Airdream® - символ на най-екологичните модели на марката.
И накрая, както всички останали дизелови двигатели HDi на фирмата, тази версия може да функционира с гориво съдържащо до 30 % биодизел, без да се налагат модификации. Така ниският разход на гориво и ниското ниво на емисии CO2 при двигателите HDi са комбинирани с използването на алтернативно гориво.
Още по-изразителната предна част допълнително потвърждава характера на линиите
Успехът на C2 се дължи на неговата очарователна и неповторима индивидуалност. Ето защо, успоредно с пускането на двигател HDi 110 FAP, автомобилът предлага стилистични нововъведения, които подчертават преимуществата му.


  • Еволюция на стила в услуга на динамиката

Изчистеният стил и ярка индивидуалност придават на C2 отчетлив динамичен облик. Новите форми на предницата са още по-добре очертани и “мускулести”. Декоративната решетка, върху която са разположени големи шеврони, подобни на задните, се явява продължение на стилизираните гънки на капака и придава цялостен расов, мощен и същевременно елегантен вид на автомобила, Черната лъскава лайсна, както и хромираната (при второ ниво на финисажа), подчертават закръгления облик на решетката и позиционират директно C2 в шикозния и модерен автомобилен свят.

Новият тъмен и стилен тон - сиво Manitoba, подчертава изискания вид на C2.
Монолитната броня е една и съща, независимо от нивото на оборудване. Изисканата концепция е залог за високо качество и създава усещане за мощ.
И в заключение, долната обемиста част на бронята, под двете ивици боядисани в същия цвят като каросерията, осигурява отлична защита на перфектно вградените фарове за мъгла и създава впечатлението за здраво стъпил на пътя автомобил.
Различните промени нанесени на предницата на C2 се съчетават отлично с пресечените линии на автомобила, със спускащите се странични стъкла и с отривисто изрязаната динамична задна част.
Признати преимущества


  • Съоръжението Stop & Start : за намален разход на гориво и вредни емисии с оглед повишаване на комфорта и спокойствието

Като допълнително доказателство за продължаващия ангажимент на марката към опазването на околната среда, Citroën внедрява системата Stop & Start при новата версия на C2. В комбинация с двигател 1.4i 16V от 90 к.с., C2 както и C3 Stop & Start, допринасят за качеството на градския живот, като намаляват разхода на гориво и емисиите от CO2 с около 10 % при градско каране и с до 15 % при ненатоварено движение. Звуковите емисии намаляват още при спиране на автомобила.


C2 Stop & Start комбинира две технологии : роботизирана скоростна кутия SensoDrive и реверсивен алтернатор с електронно управление. Съоръжението прекъсва двигателя преди и по време на спирането на автомобила на място (на светофар, в задръствания и др…). Двигателят се задейства автоматично, при « отпускане » на педала на спирачката, щом водачът пожелае да потегли.


  • Вътрешно моделиране в услуга на практичността

Марката запазва и при новата версия на C2 възможността за моделиране на вътрешното пространство и новаторския подход за достъп до багажника. Според нивото на оборудване, самостоятелните задни седалки се сгъват в конфигурация тип “портфейл” и се прибират без усилие за приспособяване на обема на багажника към моментните нужди. Достъпът до багажника е изключително улеснен благодарение на задното стъкло и отварянето в две части.
  • Оборудване посветено на комфорта на борда

Комфортът на борда е на най-високо равнище благодарение на цялостното оборудване, в зависимост от версията, като например ограничител и регулатор на скоростта, автоматичен климатик, волан с настройка на височина и дълбочина, радари за заден ход, автоматично включване на фаровете и на предните чистачки, а също и предлаганият като аксесоар USB Box, чрез който можете да свържете USB, MP3 или друго музикално устройство към аудиосистемата на автомобила.

  • Оптимална безопасност

Удоволствието при управлението на C2 се подсилва от усещането за сигурност, което придават висококачествените системи за безопасност, в серия според страната, като например : системата ABS, системата за помощ при аварийно спиране, 4-те въздушни възглавници (челни и странични), автоматичното включване на аварийните светлини, или предлаганите като опция ESP (в серия при двигателите1.6i 16V 125 к.с. и HDi 110 FAP). Добрите резултати на автомобила са отличени с 4 звезди и 29 точки на тестовете EuroNCAP, доказателство за капацитета на общата платформа на компактните автомобила на Citroën да предоставят отлична защита на пътниците си.
Automobiles Citroën – Direction de la Communication

C2 – avril 2008 – français - /Каталог: pi files -> 2008
2008 -> Honda представя луксозния филиал Acura в Япония
2008 -> Около 3000 бройки годишно се надява да реализира компанията на китайския пазар
2008 -> Honda ще оборудва наследника на nsx с V10
2008 -> Бивш шеф на Airbus сменя Фолц
2008 -> Alfa Romeo Brera бе представена на тестов полигон
2008 -> Audi A6 allroad quattro у нас от август
2008 -> Откриване на ски сезона в Банско
2008 -> Audi продаде над 2 млн коли 4х4
2008 -> Тенис звездата Рафаел Надал е новото лице на Kia
2008 -> Новина Уникално роудшоу на bmw се вихри у нас


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница